onsdag 31. mars 2010

Påskeliv


Så er vi godt i gang med ferielivet. Det er et langsomt liv, med slowmotion nettverk og tv som selv velger hvilken kanaler som skal vises--fortrinnsvis i KNALLFARGER! 


Jentene har vært nede i skogbrynet og hentet seg kvist til bjørkekranser. Det ble ikke så pent med grå ståltråd, så nå har vi kjøpt mørkebrun ståltråd til morgendagens kranselag. Aurora sitt hjerte henger inne, mens Josefine sitt hjerte henger ute. Damene har imidlertid flere hjerter underveis.

Dagens svipptur gikk til Lyngdal. Jeg har vært på min faste titterunde i sentrum, der interiørbutikkene ligger som perler på en snor. I dag fant jeg en flott gave hos Mosters Hus.

Mosters Hus har en fantastisk atmosfære med delikat utstilling. Det er alltid like kjekt å hente inspirasjon herfra.


I morgen skal jeg forsøke å knipse litt nytt fra hytten. Emmelinemannen holder på å montere opp nye lamper og i snekkerboden er han i gang med å skru sammen nye tallerkenhyller. Det er en lovende start på påsken syns jeg! Håper dere koser dere med påskeferie. SEE U:)

mandag 29. mars 2010

Gul vase


Så er vi vel installert på hytten, med ny putekurv på plass. Kurven ble surret omstendelig på taket og overlevde utrolig nok turen uten problemer (Bollerina poserer for fotografen inni bilen;)


I dag har vi endelig fått internettet på plass også. Det går utrolig seint men det går på et vis;) Nå håper vi bare at vi får parabolantennen opp og gå også;)


Jeg er så superfornøyd med den nye gule vasen som jeg kjøpte for 29 kroner på Ikea rett før avreise. Selv om den trolig kun kommer til å bli brukt til påske så er den så knallfin i fargen:)


I dag går turen til Kristiansand. Ungene gleder seg til litt shopping på Sørlandssenteret. Jeg skal kjøpe påskeservietter og påskeblomster, og gleder meg jeg også!


Håper dere har fine dager alle sammen! Er snart tilbake oppdateringer, for her har jentene laget stilige kranser som er verdt et blogginnlegg alene. Ha det fint så lenge!






lørdag 27. mars 2010

Ready steady holiday:)


Her er ferien godt i gang. Vi har ikke reist akkurat, men vi har iallefall pakket og gjort oss klar for avgang på lørdag morgen. Gigantkurv er surret inn i plast, og står klar til å bli satt på taket. Nå mangler bare gaffateip og planker, så er vi i rute;) 


Jeg hadde en liten førpremiere på ferien i går. Da dro jeg og Lillemor på Ikea for å sjekke om de hadde fått inn sommerkolleksjonen. Det endte med sprekk i egenpålagt shoppingstopp, og vips så hadde Emmeline doblet antall kolli som skal være med sørover. 


Ikea hadde blant annet noen stilige vaser i knallgult. Siden de var så billige måtte jeg bare kjøpe en! Så får det heller våge seg at den kun kommer til å bli brukt til påske. Bare jeg klarer å få den helskinnet frem, skal dere få se hvor fin den er;)


Siden Emmeline ikke har shoppingstopp i påsken, har hun allerede bestilt en aldeles skjønn ting som skal få sin plass i stuen på Solbakken. Nå ville selvfølgelig Emmelinemannen blitt temmelig mistenksom dersom Emmeline hadde insistert på at vi måtte henge opp postkassen i påsken. Derfor har Emmeline tatt seg den frihet å be om at pakken blir sendt til min skjønne svigerinne -som leser denne bloggen og som ikke vet noe! Håper du kan holde på en hemmelighet frøken BLH! Man trenger tross alt ikke å lage et stort nummer ut av en passelig stor pakke som kommer helt fredelig i posten! Det er ofte best at sånne pakker kommer på plass uten at noen merker det engang;) 


Jeg regner med å være tilbake med sørlandsnytt på søndag!  Dagens bilder er gjenbruk av gamle påskebilder! Her er datamaskin, fotoapparat og ganske ustabil liten nett-dings pakket og klar for ferien. Jeg håper dermed at det blir noen oppdateringer underveis. GOD PÅSKE til alle dere som tar ferie. SEE U til alle dere andre:)







torsdag 25. mars 2010

Min kurv er lastet med...

Emmeline: Jeg husker da jeg var liten- da hadde vi en stor pressenningspose på taket av bilen når vi skulle på ferie. Jeg lurer på om min far kjøpte den på postordre?

Emmelinemannen: Snakker vi egentlig om pressenningspose, eller snakker vi om den forbaska kurven.

Emmeline: Vi snakker om kurven



Emmelinemannen: Hvorfor i all verden kjøper du gigantiske ting for å kjøre dem halve Norge rundt?

Emmeline: Fordi det var billig!

Emmelinemannen: Du kan bare GLEMME å ta den kurven med deg på påskeferie.

Emmeline: Det går jo an hvis jeg tar den på taket. Jeg har tenkt at jeg skal feste den i noen planker. Neste jul åpner jo IKEA, da trenger vi ikke å ta med oss ting lenger.

Emmelinemannen: Vi trenger jo ikke noe mer på hytten, så da spiller det ikke noen rolle med Ikea.

Emmeline: Jeg føler at vi trenger noen lamper.

Emmelinemannen: Ja det føler du sikkert! 



Det nærmer seg faretruende avreise og Emmeline jobber iherdig med å samle sammen alle remedier som skal være med oss på ferie. Kurven er lastet til randen, og Emmelinemannen har derfor vendt ryggen både til kone og kurv.


Nå er det bare sånn at man ikke kan reise sørover uten å ha med seg viktige ting som gardiner, bøker, blader, bokser, termos, eggekurv, påskeegg -som ungene ikke liker grunnet manglende kyllinger, nye stolputer og ganske stor rosa brødboks!

Den fine termobagen fra GreenGate som ble kjøpt i fjor har også kommet frem fra glemselen. Nå kan Emmeline sitte på fergen, og kose seg ekstra mye siden maten kommer fra en blomstret termobag, mens kurven er surret på taket! EN VIRKELIG GOD PLAN om jeg skal si det selv:)


onsdag 24. mars 2010

Så surfer vi på nettet, i en sprukken holk


Det kan se ut for at datamaskinen min synger på siste verset. Det er en during uten like, og programmene dukker bare sporadisk opp på skjermen, tiltross for omfattende trykkevirksomhet. På mange måter har dette utviklet seg til å bli en ganske ubalansert relasjon. Emmeline jobber iherdig for å holde forholdet varmt, mens datamaskinen allerede har gjort det slutt.

På gode dager klarer jeg likevel å få til litt surfing. Da har jeg brukt tid på å oppdatere meg ytterligere innen PIP kolleksjonen, som ikke bare er kjent for sine vakre tapeter, men også har kopper og puter i sitt sortement! Heldigvis er Emmeline klok nok til BARE å se. Dersom man kjøper EN kopp er det gjort. Da er man på koppegaleien igjen, og før man vet ordet av det ender man som deltager i Luksusfellen, i avdelingen  for koppaholikere:)

Foruten kopper, puter og tapeter, selger Pip Studio sengetøy, skrivebøker, bager, lommebøker, mange ulike serviser og kule kjøkkenhåndklær. Alt har karakteristisk og  fargesprakende design, og jeg blir veldig entusiastisk av hele kolleksjonen. Selv om jeg ikke skal ha noe altså.... 


For tiden surfer jeg også innom blogger som er flinke på dette med hage. Emmeline driver som kjent en iherdig vanning av sine pellargoniumavleggere, og bøyer seg i støvet for medbloggesøstre som BÅDE klarer å ha et pent hus, en pen hage, mann, 4 barn, et hus som krever oppussing og i tillegg en liten butikk på bakgangen? Jeg snakker selvfølgelig om Nina i Paradiset som har TUSEN jern i ilden, og som man bare må bli imponert av. Bloggen hennes er jo en god gammel traver, men har du ikke lest den så finner du den HER:) Jeg er tilbake fortere enn man skulle tro:) SEE U!

Bilder er lånt fra Pip studio pluss Nina i Paradiset:)

mandag 22. mars 2010

Vennligst rykk tilbake til start!


Så var våren her, og om jeg ikke akkurat tok min nystemte citar i hende, så dro jeg iallefall frem sykkelen i dag tidlig. Det å sykle til jobb er jammen en frisk start på dagen. Spesielt for meg, som ikke er av de naturlig morgenfriske;) Turen til jobb lovet bra, og det var helt herlig å suse avgårde nedover til byen.



Jeg var fremdeles voldsomt optimistisk da jeg gav meg i kast med hjemturen. Endelig ON THE ROAD AGAIN. Tilbake der jeg slapp engang i desember, da snøen inntok Vestlandet, og aldri forsvant igjen.


Jeg hadde ikke syklet langt før jeg kjente hvordan beina forvandlet seg til tømmerstokker. Jeg, som rett før jul tråkket meg helt opp til den lille Fløenkirken før jeg hoppet av. ( Nei, jeg kom meg aldri til topps!) I dag måtte jeg gå av ved det første parkering-forbudt skiltet. Helt nede i bakken! Der pensjonistene går av! Der gammel dame med rullator tripper lett forbi. Det er til å grine av!


Du snakker meg om å rykke tilbake til start i livets Monopol. Dette er hevnen for at Emmeline har sittet på rompen og blogget med tente lys og to meter snø på altanen siden jul. Emmeline har ignorert kroppens tilbakeslag, og bare kost seg med knipsing av kopper, og annet forefallende arbeid.


Nå er det bare til å trå til-bokstavelig talt, før den skandaløse formkurven blir kjent for allmennheten, og Emmeline begynner med sitt vanlige sjalusiopplegg mot alle uskyldige Spinkelbeinsbuksene som løper forbi. Når Emmeline er i dårlig form liker hun også å irritere seg over mannlige kamikaze syklister på 40+ som har neongul jakke, og derfor tror at alle fysikkens lover er opphevet. Man må jo ha NOEN å skylde på her i verden!


På sånne dager er det kun en ting som hjelper. Det er å besøke Sjuskelines antihelt-blogg. Sjuskeline er Emmelines venn og kollega, og hun har åpnet en anti-interiørblogg, til trøst for alle som "har en dårlig husmordag" ENJOY! Bildene er gamle knips fra hytten, bare fem dager igjen nå, så drar vi! HURRA:)











søndag 21. mars 2010

Rosa kjøkkenpynt


Det brer om seg med rosa pynt i Emmelinehjemmet for tiden:) På kjøkkenet er pastellpåsken på plass i vinduet, her representert ved rosa egg fra GreenGate.


Det blir heller ingen høytid uten at Emmeline har ommøblert kjøkkenhyllen, eller bloggehyllen som ungene mine ynder å kalle den;) Eggevarmerhusene har kommet på linje, to i lyseblått og to i rosa. Disse ble laget av Huset på toppen i fjor, og de er så søte:)


På kjøkkenbenken har det kommet en ny brødboks fra Bruka. Den er knallrosa og kommer fra Berthas Oldebarn. Det er en ganske sprelsk sak syns jeg, men jeg er litt usikker på om den skal fortsette å stå her, eller om den skal få en fin plass på hyttekjøkkenet? Gøy er den uansett!


Da jeg hadde fest forrige helg fikk jeg denne lekre Hortensiaen som vertinnegave, også den i rosa. Gjestene hadde lest blogginnlegg om mine manglende rosa sofatrekk, og kjøpte denne som trøst;)


Det er flere som har kommentert at vi har en feminin stil hjemme. Hvordan slår guttene seg til ro med dette? spurte frøken Heian fra BT i januar i fjor. Jeg ble litt overrasket den gangen, fordi jeg i min enfoldighet tenkte at det var de som hadde puter med englemotiv som hadde det feminint.  Hos oss er det tross alt ikke en eneste lubben kjerub å spore, bortsett fra dem som bor her selvfølgelig!


I disse dager må jeg likevel innrømme at det er en viss kvinnelighet over kjøkkenpynten.Hvis noen bekymrer seg for maskuliniteten, er det nok sånn at guttene i vår familie er mest opptatt av å tømme kjøleskapet / se på sportsendingene. For dem er det revnende likegyldig hva vi pynter med, så da blir det rosa pynt, uten at noen har merket det engang!


Nå lurer du kanskje på om jeg har tenkt å ta ned igjen alle påskeeggene, og pynte på hytten når jeg kommer ned der? Men neida. Her er det nok pynt til både hytte og hus, så eggene blir hengende!


Jeg gleder meg sånn til å komme sørover neste helg. Det skal bli kjekt å ta seg en liten titt i butikkene i Lyngdal igjen. Der finnes både Mosters Hus og Bazaren på rekke og rad. I tillegg har de Troll i Eske og Olle Bolle ,som har et godt utvalg av Maileg! Da er det jammen bra at det er egne regler for kjøpestopp når det er påskeferie! Jeg har aldri hørt om kjøpestopp i ferier, har du???


fredag 19. mars 2010

Påskeporselen



I dag, da jeg skulle løpe ut døren for å rekke bussen ble det ropt etter meg at jeg måtte huske premie. Premie, ropte jeg spørrende? Ja, svarte Aurora, det er lotteri for basketen igjen. Pappa sa at du må fikse to premier! Emmeline liker dårlig "å fikse premier," men heldigvis viste det seg å være en ganske grei affære da Kremmerhuset ville donere påskepynt til den gode sak! TUSEN TAKK!




Det viste seg at vi hadde fått både påskekaffe og gul brødbag til påskefrokosten som gave. Litt mer spesielt var gjengen med nostalgiske påskefigurer! Du snakker meg om at GreenGate koppen mine er kitch;) Hils på Frøken Høne med tilhørende kylling samt Herr Påskehare som alle kommer i porselen. De er faktisk litt søte på en forunderlig måte, men jeg syns samtidig at Kremmerhuset er ganske modig når de satser friskt på påskekitch:) Eller hva sier dere?


Emmeline ser for seg at det kommer en gammel dame, med hårruller under skautet og skikkelig tykk nylonstrømpebukse forbi, og så vinner hun. Da skal Aurora personlig geleide henne bort til Frøken Høne for å la de to bli litt bedre kjent. Samtidig trekker en retrojente med kinasko og kort pannelugg
(klippet helt opp i hårfestet) et annet vinnerlodd. Da må de to sloss om å vinne Herr Påskehare og Fru porselensHøne!


Hvis Den gode Feen fremdeles hadde bodd i Bergen kunne hun ha vunnet, og så kunne Porselensdyrene få kommet hjem til henne for å hilse på Porselenshunden som hun kjøpte på Fretex for noen år siden. Det hadde virkelig vært noe. At Den gode Feen er flink til å spotte trender er ingen hemmelighet, men at hun satte en standard med den porselenshunden hadde jeg aldri trodd!


I dag har jeg fått tak i BoligPluss, og som har gitt meg fin omtale atter en gang (*GØY -tusen takk:) Jeg har også sett Prinsesse Elin sin skokasse på trykk (*GRATULERER)


Det var mange fine reportasjer denne gangen, det er så kjekt når man får ny inspirasjon etter at man er ferdig med et interiørblad. Det er ikke alltid det er sånn!


Det er slutten på uken og jeg må takke for alltid like hyggelige hilsener i kommentarfeltet. Jeg har bestemt meg for å bli flinkere til å kommentere tilbake, det er min aller dårligste samvittighet i bloggeverden! Dere skal vite at jeg pleier å surfe innom dere alle. (*Ikke deg da Hyacint Bucket, siden du ikke har blogg enda.) Denne uken skal jeg forsøke å legge igjen et livstegn hos flere av dere! Jeg setter nemlig STOR pris på dere alle! Kos dere på fredagskvelden. Jeg er tilbake med litt rosa inspirasjon i morgen. SO LONG!

 
Related Posts with Thumbnails