tirsdag 30. november 2010

Dagens uttak fra bildebanken


Det er jammen luksus å komme hjem fra jobb og ha en BILDEBANK å hente bilder fra. Der bilder med dagslys ligger på rekke og rad. Jeg må jo innrømme at jeg har en tendens til å behandle bildebank og vanlig bank på samme måte. Det gjelder liksom å tømme alt på et blunk -og vips så var det tomt! Jeg klarer rett og slett ikke å blogge med bare ett og ett bilde på en økonomisk måte, slik mange andre bloggere gjør.


Når jeg ser denne pjuskete julebusken, tenker jeg at ikke alt kommer til å se like stilig og forseggjort ut i Hjemme hos-reportasjen på torsdag. Husket jeg egentlig å støvsuge barnålene...? Jaja, skitt au;)


Julestrømpene som jeg kjøpte på salg hos Berthas i romjulen i fjor, har kommet opp under hyllen i spisestuen. Vi har ingen tradisjon for julestrømper hos oss, men jeg planlegger å fylle disse strømpene med små gaver, juleblader og snop som  ungene skal få om morgenen på julaften. 

Emmelinemannen var den første som fikk julestrømpe her i huset. Den er laget av MetteFlette  for flere år siden, og jeg syns den er utrolig fin! Siden jeg nå er den eneste uten julestrømpe, har jeg bestilt en monogramstrømpe til meg selv som forhåpentligvis dukker opp før julaften. Jeg skal nok fikse små gaver i egen strømpe også, samtidig som jeg blir veldig forskrekket når jeg oppdager gavene. Det skal bli kjekt:) 


Planen om å lage adventskalender med de nye Mailegklypene mine, ble effektivt forkastet på grunn av tidsnød og desperasjon før BA-besøket. Istedet bestemte jeg at vi kan bruke de fine klypene til å henge julekort på et sløyfebånd. Det er muligens mer dekorativt FØR julekortene har kommet på plass enn etter. Vi har allerede fått det første julebrevet, og vi har ikke kommet til 1.desember engang, så det blir nok trangt på sløyfebåndet! 


På sløyfebåndet er også den nyeste julekatalogen fra Cath Kidston kommet på plass. Når jeg leser i denne, tenker jeg at det hadde vært kjekt med en liten shoppingtur til London før jul. Samtidig er det vel kanskje litt spesielt å fly til London bare fordi man har lyst til å kjøpe pent innpakkingspapir og lekkert sløyfebånd. Det blir på en måte litt dyrt...


Hvis jeg hadde vært veldig rik så skulle jeg ha gjort det likevel!! Problemet er vel at sånne som flyr til London for å kjøpe innpakkingspapir aldri blir rike, nettopp fordi de bruker opp pengene på innpakkingspapir. Så da sitter jeg her og drømmer i stolen istedet, og jeg tenker at dette er en katalog som er bra for dem som liker å matche alt fra truse til paraply;) 


Trekningen for 2 millioner besøkende nærmer seg med stormskritt. Vil du være med på trekningen må du bare følge med. SEE U LATER ALLIGATOR.! 

 

mandag 29. november 2010

Grå sofatrekk


I går fikk vi nye sofatrekk fra Ikea på plass. Ungene var S K E P T I S K og syns at stuen ble MAINSTREAM med dette trekket..!  Mainstream meg her og mainstream meg der, men jeg skal innrømme at jeg også må bruke litt tid på å venne meg til grå sofa. Jeg håper at grå sofa er lettere å holde ren enn hvit iallefall. Jeg vurderte en kort stund RØDE sofatrekk, men skjønte at det ville bli "overkill" med alt det røde og hvite som vi har fra før.


Dette trekket kan bare renses, men siden det var på halv pris da jeg kjøpte det, satser jeg på å vaske det på finvask når den tid kommer. Hvem gidder å bruke penger på å rense trekk fra Ikea? Ikke meg iallefall:)



Etter å ha gjennomgått resultatet av dagens meget kjappe fotoshoot, kan jeg slå fast at jeg nesten bare har tatt bilder av hele rom. Det gjør vel ikke så mye, med tanke på at jeg stort sett KUN tar bilder av detaljer, men så veldig spennende blir det vel ikke akkurat;) Her har jeg knipset kontorplassen vår, og den pleier jeg nesten aldri å ta bilde av. Det begrenser seg hvor spennende det er å se en dataskjerm ! (Boksene bruker vi til papirer og stearinlys;)


Her i huset er det høy avslappingsfaktor i kveld. Husets øvrige besetning er på trening / jobb--mens jeg koser meg med pc/interiørblad/tv og kaffe -alt samtidig faktisk !

Bloggen min runder snart 2 millioner unike lesere, noe som er ganske utrolig..! Det har gått såpass raskt fra en million til to millioner, at jeg ikke har fått tid til å samle premier til stor give away, men en liten trekning blir det likevel så følg med følg med... SEES GANSKE SNART IGJEN !  

 

Hjemme hos reportasje


I dag har vi hatt Bergensavisen på besøk. Tradisjonen tro måtte Emmeline innkalle forsterkninger i siste liten. Emmelines pappa ble kommandert rundt i stuen med en støvsuger. Emmelines mamma strøk stolputer med en hånd mens hun vasket med den andre, og Emmelines søster kjørte i rasende tempo til Ikea for å kjøpe nytt sengetøy.


Du må slutte med denne selvpiningen sa min søster til meg da hun skulle gå. Dette er jo nesten som et frivillig mareritt i våken tilstand -og det er så sant så sant. Emmelinehjemmet er nemlig ikke et hjem som passer i den kulørte presse. Her er det mye ubloggifiserbart rot som må ryddes før man kan ha besøk.


Her er det bager og skittentøy og ett bad som fungerer som eneste toalett, bad og vaskerom for en familie på seks. Det er lite som minner om et vakkert bloggehjem in real life hos oss. Dermed har vi stått på hodet for å skrubbe og vaske og pynte. Vi har båret rundt på diverse rot, for å finne et lurt gjemmested. Bodene er sprengt, og kåken er shinet.


BA ville gjerne forevige at jentene skulle pynte til jul og dermed ble hvitt juletre hentet ned fra loftet og pyntet -med fotograf, journalist og filmfotograf på slep. Huset er blitt filmet og Gudene må vite hvordan resultatet blir. Det herligste med alt er i grunnen å være ferdig! Heldigvis rakk jeg å knipse noen få bilder rett før gjestene kom. Jeg stormet rundt med tannkost i en hånd og kamera i den andre;)


Nå skal jeg bare slange meg i stolen og slappe godt av, og så håper jeg at ikke dørene på bodene eksploderer  i løpet av kvelden. Ha en fin fin kveld dere også. Jeg kommer kanskje tilbake litt senere med noen flere bilder fra dagens seanse:) SEE U AROUND !

søndag 28. november 2010

Pepperkakelykke:)


Her i huset har vi gjentatte ganger prøvd å få stilige pepperkaker og ENDELIG klarte vi det....Nå er de ikke like finesmacker og stilige som Den Gode Feen sine, men de duger! Lillemor har nemlig fulgt oppskriften på glasur som vi fant inne hos Feen, og den fungerer glitrende :) (PS: Vi kuttet ut kremortartaris..!)



Derfor har kjøkkensjefen laget de søteste pepperkaker som skal henge i kjøkkenvinduet med sløyfebånd og greier, og så planlegger hun små pepperkakehus som hun kan gi bort til noen hun kjenner;) STOR LYKKE!


I dag har vi ryddet og vasket kjøkkenet, og det var bokstavelig talt en drittjobb.  Bollerina sin Ikearotte har fått julesjal og fungerer som vaktrotte for mors adventskalender. I skrivende stund har også alle tomme vaser fått granbarpynt (*det skjedde som den observante trolig allerede har skjønt --ETTER klokken ett) 




Kaffe - te og sukkerbokser er blitt pyntet med røde hjerter. Nå mangler det vel egentlig bare et rødt hjerte rundt halsen på Mister I LOVE SPORTEN, og så er vi i havn...


Nye bilder er kommet på plass!  Tallerker står ikke lenger skjevt i hyllen...Lysekronen har ikke lenger støv... Innleggsplater har fått plass i boden --og magesåret er ikke langt unna...;)


 Ønsker alle en fin søndagskveld:) --Her er det fremdeles litt å gjøre gitt...! 


lørdag 27. november 2010

Kom adventstid til vårt ensomme hus


Vi setter i staken et enslig lys.... -hvis vi finner det vel og merke! Da jeg skrev innlegg i formiddag var halve stuen dekket av rot. Dermed er det jo ganske imponerende at rotet nå har formert seg, sånn at det dekker halve stuen, hele kjøkkenet og hele soverommet!


Det begynner gjerne med: Jeg syns jeg hadde en liten eske med noen bokstaver her et sted...Så tømmer man pose etter pose, og etter å ha endevendt alt, så er man så langt fra bokstavene som man ALDRI har vært før. I skrivende stund er det sånn at jeg sitter her og ser utover kaoset og forsøker å huske hva jeg hadde glemt.


Jeg har i grunnen mye på plass bortsett fra adventsstake - Jaja, det er bare første søndag i advent i morgen. God jul bokstaver... -De lå her i en boks tidligere i uken. Julebøker...-SUKK!  og motivasjon til å bli ferdig med kaoset... TUSEN MILLIONER GANGER SUKK!  


Når man planlegger julepynting så skal det jo helst være litt sånn dombjellefaktor, med julemusikk og snø og julefred og sånn. Men her har sporten og løvekanalen durt for full hornmusikk hele kvelden. ARRGGHHH!


Da er det heldigvis en ganske god trøst at nye hjerter fra REMA 1000 i Danmark omtrent er identisk med fjorårets GreenGate hjerter. Så nå har jeg fire hjerter til kroner 50 pr stk i ett vindu, og fire hjerter til kroner 10 per stk i neste vindu. Uten at det er så lett å se hvilke som koster hva...

I morgen er mann og barn truet ut på juletrehogst, og jeg håper på å være i havn i løpet av morgentimene. Det skal bli herlig. Så kan jeg slappe av i hele desember ( * not) Kos dere videre. Sees i morgen:)


 

Tilstandsrapport lørdag formiddag to dager left to go...


I skrivende stund er min bedre halvdel ute for å kjøpe kroker og diverse utstyr til å henge opp alt julekrimskranset jeg skal ha i vinduer og i taket. Dermed iler jeg til datamaskinen for å lage et ørlite innlegg i full fart... I dag er det liksom den store vaske -pynte og henge opp dagen. Jeg har store problemer med å begrense meg. Dette er ikke lett.


I løpet av et øyeblikk at man pyntet så mye, at man er LANGT over grensen for hva som er fint. Derfor er halve stuen nå fyllt opp med lamper, bilder og dill som ikke kan få være med på årets julefeiring. Jeg skulle i grunnen hatt et stort lagerlokale som jeg kunne plassert hverdagspynten min i. 


Litt verre er det jo at jeg av uviss grunn har røde og hvite polkadotter på omtrent alt jeg eier. Uten at jeg egentlig har registrert det selv. Jeg ser det ikke før alt henger der liksom....


I fra den ene vinkelen ser stuen brukbar ut, men fra neste er det vel ikke fullt så fantastisk!  *Dette er det man kaller ekte lygeblogging;) Merry Christmas liksom....

Henge stjerner fra taket-prosjektet mitt har vært en prøvelse for ekteskapet. Jeg skjønte meget raskt at jeg måtte være fornøyd dersom vi klarte å komme i havn med lys i en stjerne. Nå venter bare vindusvask, vinduspynt og skifte av sofatrekk. Her inne skal det bli grått -rødt og hvitt denne julen! 


I dette øyeblikk er mann og barn tilbake, og jeg må sette klutene i sving atter en gang .( * Ingen gidder å hjelpe så lenge Emmeline sitter på data ! ) Ha en fin lørdag. Sees kanskje senere i kveld:)  


fredag 26. november 2010

Keep calm it's only Christmas


I dag ankom min nye juleplakat av Elsa Beskow. Veldig fin, men kun i A4 størrelse, så den var ikke så veldig stor. Ergo begynte Emmeline å fundere litt på om hun burde hatt TO plakater. I neste øyeblikk kom jeg på at jeg burde hatt en KEEP CALM IT'S ONLY CHRISTMAS plakat, men på et eller annet tidspunkt må det være slutt på å- finne-på-tusen-ting-som-jeg-egentlig-ikke-trenger. Dermed laget jeg min egen billigvariant, og den får duge -selv om jeg ikke får jobb som grafisk designer med det første;)


I dag har jeg omsider dillet meg til å sy julegardiner i skapet. Min mor ringte meg akkurat da jeg var i gang med å fikse på undertråden, og etter en stund spurte hun: ER DET NOE GALE? Hvorpå jeg svarer: JEG HOLDER PÅ MED DENNE FORBASKA UNDERTRÅDEN. Nettopp, repliserte hun, jeg hørte det var noe gale. Jeg ringer deg siden;) Ingen har lyst til å komme skjevt ut med meg, når jeg jobber med undertråd, det er sikkert og visst!


Omtrent sånn ser det ut når jeg jobber med undertråd og tilbehør. For de sykyndige er dette er minimalt prosjekt med noen enkle rette sømmer, for meg er det mer enn nok...


Jeg måtte ta bilde med gammel og ny gardin sammen. Så kan den blå gardinen representere høyresiden, og den røde representerer venstresiden -som in real life:) Dette er selvfølgelig underveis i syprosjektet. 

De nye gardinene er sydd med stoff fra GreenGate. De matcher julestolene mine, og stoffet kostet en million kroner omtrent. For å være ærlig så liker jeg best de blå gardinene. De skal få komme tilbake i skapet i løpet av våren! 

I morgen skal skapet få flott grønn krans på utsiden, og så er det ferdig! Jeg har tatt noen bilder i nattens mulm og mørke her i kveld også. Jeg har nemlig hentet trollhassel hos min svigerinne i dag, og ville prøve hvordan det tok seg ut som alternativt juletre på hyllen.

Tjaaa---minimalistisk er det vel ikke akkurat.... 


Vi får se om denne pynten overlever morgendagen. Da har jeg planer om å bli ferdig med stjerneprosjektet, og lover bedre bilder tatt på dagtid...Jeg skal iallefall forsøke:) Ha en fin fredagskveld! 


Related Posts with Thumbnails