søndag 10. oktober 2010

Jaja, sier du det, du kan ikke komme fra, du tok feil av hvilken dag det var?



I dag var det ingenting å gjøre her hjemme. Huset var ryddet, klesvasken var tatt og badet vasket. Dagen var som et blankt ark, som bare skulle fylles med bunadsbrodering. Da fant jeg ut at det var best å sette en bolledeig. I tilfelle noen skulle dukke opp. Sånn at jeg kunne utsette den hatefulle broderingen litt til...Så gjorde jeg det! Etterhvert begynte jeg å ringe rundt for å sikre meg at noen ville komme på besøk. Etter en del lokking og lirking bet min søster på kroken, og lovet å stikke innom.


Dermed kunne jeg utsette broderingen litt til, mens jeg trillet ut brett etter brett med boller. Så tente jeg lys. Laget varm sjokolade med krem, traktet kaffe og dekket bord, og ventet....og ventet....og ventet! Tredje verdenskrig kunne kommet og gått før frøken Treig Treigesen klarte å ramle seg ut døren hjemme hos seg selv.


Tilslutt slukket jeg lysene, puttet boller i diverse poser som jeg hengte på dører i nabolaget (*jepp-jeg tuller ikke) og så dro jeg til mine foreldre. Der prakket jeg resten av bollene på min stakkars far (*neida, du er ikke mett enda, ta en til,) og så ringte jeg til min søster og  sang: Nei det gjør ingenting -om det er noe bare ring. For jeg fins jo her hver dag!  Da skal jeg si hønen fikk en rakett i ræven, og var på plass på et blunk!


Nå for tiden bruker jeg nemlig nitti prosent av tiden min til å *tenke på mat* lage mat som jeg ikke spiser*lese oppskrifter på nett *plage andre med å prakke på dem diverse mat som de ikke har bedt om og *drømme om at jeg spiser ferskt brød fra Colonialen med brie og oliven på nattestid. Nå tenker du kanskje at det høres veldig rart ut, men det er faktisk ikke så helt lett for et Mummitroll å konvertere til å bli Filifjonk. Det er mye romling i magen ute og går... Jeg tenker jo også at tynne folk må jo ha det SINNSYKT travelt? De kan jo ikke gjøre noe annet enn matrelaterte ting hele livet?


Jeg er uansett veldig fornøyd med følgende A; Å få en søndag til å gå, helt uten å brodere et eneste lite sting engang og B: Bake et tonn med boller for å kompensere for egen manglende bollespising, og C: Klare å lage et helt nonsens blogginnlegg om det i tillegg;) Well done!! I'll be back!








52 kommentarer:

Anonym sa...

Herlig!

Annette

Anonym sa...

Koser meg og ler når jeg leser bloggen din.

Refleksjon på livsvegen sa...

Du er god!!!

natta klem

Anonym sa...

Jeg har kokebøker med lavkarbo og fettfrie(tilnærmet) oppskrifter hvis du trenger noen!!!

Elisabeth, innerst i veien sa...

For noen heldige naboer!

Som mine dager er sa...

Hahahaha... kjenner meg så inderlig igjen i det du skriver. Jeg kunne også sittet oppe halve natta og spist brie på fersk brød. Har nesten et sykt forhold til mat, men jeg er fra naturens side "forholdsvis slank" utseendemessig, men feit så det holder i sjelen. Tillater meg mat-orgasmer hver helg ;-) Syyyykt deilig.

Lykke til med slanking, brodering, matlaging ... og blogging. Det siste er du fanastisk flink til!

Marit

RumahKami sa...

Hei Emmeline, alltid så gøy å lese bloggen din. Følger din blogg og synes du er båre så flink :) Stå på med spiser-ikke-boller dagene, her i huset går det mye i knekkebrød :)

mali-mo sa...

Heheheheeh ;)

Neste gang ringer du meg så kan jeg komme susende og gumle i meg alle bollene mens jeg samtidig broderer på bringeduken din vettu ;)

God ny uke til deg!

Frøken Jægers Hus sa...

hahahhahhahahah hihi! Takk det her var herlig:)

Komadyret sa...

Hehehe, koselig søndag hørtes det ut som. 'Neste gang får du lage deg en omelett mens bollene steker, så slipper du rumling i magen;) Sunt og godt ;)

Stine sa...

Jeg tror ikke jeg har takket nei til boller på døra.. Så jeg tror jeg gjerne blir naboen din :D

Anonym sa...

Hehe;))

Anonym sa...

Hehe;))

Elin sa...

Hehehe, holder på å krympe meg inn i klesskapet igjen selv for tiden, så skjønner veldig godt hvordan du har det.

Dersom du ønsker, kan jeg sende deg brødoppskrift på no carb-brød og no carb-knekkebrød. Hadde jeg ikke kunnet supplementere med det, hadde jeg dødd. Banna bein.

Ha en flott krympe-uke!

Elin

emblas-kanel sa...

Herlig som alltid! Hvor tar du det fra? Uansett, heldige oss som får leses disse skjønne blogginnleggene.
Ha ei fin uke :-)

Behindabluedoor sa...

*smiler* ser jammen ut til at du har vært i selskaps hjørnet i går :))
Herlig innlegg :)

Ang skråblikket i Bolig Pluss denne gangen så må jeg bare få sagt at det var helt supert, jeg satt og humra og lo og måtte jo bare poengetere overfor min mann at dette måtte leses..
Det gjorde han og han måtte også lette litt på smilebåndet :))

Well done Girl!!!!!!

ha en super duper dag.
Klemmer

Catje sa...

Snakk om masochisme!! Du må synes bunadsbrodering er helt uutholdelig kjedelig når du utsetter deg for nybakte skillingsboller når du slanker deg. Det er toppen av selvpining! :) Fantes det virkelig ingen alternativer?? :)

Catje

Anonym sa...

Dine søndagsaktiviteter er helt logisk for meg!
Jeg forer også de rundt meg når jeg jobber med vekten selv; for jo mer de spiser, jo slankere ser jeg ut! Det er jo enkel matematikk:-)

Lykke til med alle prosjektene dine!

-Anne

Fru R. sa...

Heia

He he....Det er bare fantastisk å lese dine innlegg i bloggen. Du er bare herlig.

Klem :-))

Trine sa...

Syns du e kanonflink å lage morsomme innlegg på nonsens :D
Å æ like nonsens :D hehe
Flink du e som ikke spis det du bake..
Trur du må send mæ en dose viljestyrke, førr æ treng det virkeli!

Ha en flott dag!
Klæm

Anonym sa...

At du klarer å møte dine utskeielser (les: boller) så tett på uten å ta noen synes jeg står til GULL! Flink, er du.

Mummikoppene er fantastiske. Jeg har klart å skaffe meg seks stykker allerede og digger dem. Det finns visst opp til tjue ulike. Kalorifri morro som øker kaffenytelsen.

Lykke til videre med kiloene. Jeg har mine jeg skal knekke jeg og. Jeg er imidlertid så heldig at jeg liker å strikke, så da er fingrene opptatt :-)

:) sa...

Hehe, du er bare herlig ;)

Men jeg prøver igjen jeg: Sunn mat er ikke kjedelig mat! Man kan lage SUNNE skillingsboller og sjokoladekuler og smoothies proppet med sunne ting, uten at det går utover smak!

Prøv dette: Frys ned bananer. Kjør frossen banan i blenderen og kjør til softiskonsitens. Tilsett den smaken du liker, f.eks frosne jordbær/blåbær/bringbær osv (kjøres i blender) eller litt ekte vanilje, kanskje?

Lover deg at dette smaker godt og hjelper på søtsuget. Et sunt is-måltid som man like gjerne kan spise til kvelds som til mellommåltid som til dessert!

:) sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
:) sa...

Og jeg pleier også gjemme oppi litt avokado, ferskpresset grønnsaksjuice osv. Da blir det enda sunnere, men like god på smak.

Trust me ;)

Anonym sa...

Fantastik innlegg! :)

Ellers kan jeg anbefale lavkarbo-kosthold. Det funker virkelig!!
Og da kan du lage vafler som du også kan spise. Vafler helt uten mel, men det er faktisk veldig gode!!

Og på lavkarbo trenger du absolutt ikke gå sulten heller. Masse fett, lite karbohydrat. Går i mot alt vi har lært på Grete Roede og ellers i samfunnet, men det funker som heia! Søthungeren forsvinner også. :) Jeg har noen gode nettadresser jeg kan anbefale.

Anonym sa...

:)
ha en fin uke
/myr

FJELLBY sa...

De så jo bare SØTE og GODE ut :) :) *vann i munn*

Håper du får en fiiiin uke.

Lise, Fjellby

Desirée sa...

Skjønner ikke hvordan du klarer å bake uten å spise noe selv! For en karakter du har! De ser virkelig nydelig ut, synd jeg ikke er naboen din :) Men nå har jo ikke jeg heller godt av de bollene da, så sikkert like greit :)

Her oppe i nord så ligger det i dag sne i fjellene, må vel skifte dekk snart.

Ha en flott ny uke!

Hilsen Desiree i Hammerfest

Huset på terrassen sa...

hahaha ler meg ihjel, du skriver vanvitig bra og tipper de bollene var supergode :) Ha en strålende fin mandag! Klem Linda

Lobeliadamen sa...

Det kaller jeg genialt!!
:-)
Herlig!

klem W

Unknown sa...

:))

Britten sa...

Jøss for en selvkontroll , bake "godis" og så ikke smake så mye som en smule ... ;-)

fru Dyregod sa...

Ja, du Emmeline! Er alltid så gøy å lese det du skriver!

Thelma Louise sa...

dette så så alt for godt ut.:-)

Anonym sa...

Nydelig!!!!!

Beth sa...

Jeg bare elsker deg og innleggene dine!!!
Ring til meg neste gang, jeg kommer jeg for å smake boller og kanelsnurrer...he, he...

Klem...

peawink sa...

I would love to have you for a neighbour! Your post was fun to read - although I have to say Google sometimes does a very strange job of translating it into English. I am absolutely dying to get some of those tin houses for Christmas - but I can't find a shop that carries them here in Belgium. Do you know if any shops near you have a website I could order from?

Anonym sa...

Hei. Jeg har nettopp oppdaget bloggen din, og ble så glad. du har så fine bilder i innleggene dine og du skriver utrolig bra og artig. Dett blir en blogg jeg følger videre. Jeg ble rett og slett i godt humør jeg nå :)

the Folding chair sa...

Hehe, festlig innlegg - mat kan gjerne prakkes vår vei altså, her tas det i mot med åpne armer ;)

Men det du unlot å nevne var hvor et siste bildet var fra? De telyssakene med monogram på *sukk* de var fine de.

Ønsker deg en flott uke,
og sender en medfølende stor mummiklem ;)

Rosa sa...

HAHAHA! Fantastisk!!

Du skulle bare ha ringt meg- jeg hadde kommet SPORENSTREKS;-)

Klem, Rosa

Unknown sa...

ÅÅÅ, det så så godt ut med boller og kakao...du skriver jo så fint!!!

Solveis blogg/hjemmeside sa...

Rett og slett herlig lesisng - som alltid :) En solstråle i hverdagen - boller eller ei :)

Hilde sa...

Et vidunderlig innlegg! TAKK!
Hilde

Line sa...

Om du går tom for folk som kan tvinges til å spise boller og brød så veit jeg om to sultne studenter på Ås som har egen postkasse ;-)

Ellers må jeg si at jeg er overlykkelig over at Martine blogget om bloggen din, for idag har jeg latt studier være studier (og manneproblemer være manneproblemer - noe som var hovedgrunnen til studieproblemene uansett) og bare storkosa meg med blogg. Du blogger fantastisk, og jeg kommer til å følge med på både interiør (jeg ønsker meg et hus kjenner jeg) og på herlige hverdagshistorier! :)

Ruths datter sa...

Heldige naboer du har da. Tenk å få boller på døra. Du er superflink til ikke å spise da.
Klem og ønsker deg en fin fettfri uke (uff det hørtes rart ut. Godt ment da)

Anonym sa...

FANTASTISK!!!!!!!!!!!!!!!
Du må være norges morsomste dame :-)

Du er dagens humørvitamin !!!

KLem Bente

Annie sa...

PePsi MaX - Min beste venn og min verste fiende. Hvordan klarte du å slutte?

hobbyvenn sa...

Så herlig innlegg. Og fine søndager er jo viktig, selv om de ikke blir brukt helt som forventet..., eller kanskje nettopp derfor.

Bird on a wire sa...

Hehe, den sangen kan jo rive opp hjerterøttene til den mest garva sjel. Skjønner at søsteren din fikk fart på seg da, ja :)

Anonym sa...

Et herlig innlegg!!!:)
Trine

Anonym sa...

Hei!!!!
Har vore inne på dan utrulg koslege bloggen din jevnleg i eit år no!! Syns du inspirera!!! Og ikkje minst skriv du skjeldan biletleg...eg les og ser bileta dine, og får ei sansleg oppleving!!!!!
Det eg lurte på var kvar har du fått ta i den nydelege lyskjeda frå Bloomimgville????
Takknemleg for svar
Marit

belinda hagen sa...

Aah sa herlig a hoere noen andre sitere den sangen. Jeg er av typen som kommer til a tenke i sangtekstbaner baade titt og ofte - og denne her er det mange som ikke kjenner til - men den er jo saa bra :) Kanelbollene ser fantastiske ut!

Related Posts with Thumbnails