mandag 4. oktober 2010

Husmor meg her og husmor meg der...


I dag har Emmeline slått seg løs på kjøkkenet. Først satte jeg i gang med å skille plomme og plommestein. Du og du for en festlig jobb! Etterpå laget jeg plommesyltetøy. Å lage plommesyltetøy er en smal sak hvis man ser bort fra de forbaska plommesteinene. Det er nok også derfor de fleste koker plommene med stein, for så å fjerne steinene etter at de flyter opp.


Vel vel....Etter at  hele kjøkkenet var nedklistret av plommeprosjektet, fant jeg iallefall ut at det var på tide å lage to banankaker. Denne gode ideen fikk jeg fordi det lå fire overmodne bananer på benken. Så fant jeg ut at det var kaos i skapene og dermed tømte jeg alt utover benkene for å sortere. Det var i grunnen så kjedelig at jeg bestemte meg for å bake brød istedet. Så måtte jeg jo lage middag..!


I skrivende stund er jeg derfor lykkelige eier av ni glass plommesyltetøy, tre nybakte brød og to deilige banankaker som kun Emmelinemannen vil spise. Kjøkkenet er forøvrig KRIGSSONE. En svale gjør ingen vår, sies det, og noen glass med plommesyltetøy gjør nok heller ingen husmor. I kveld har jeg derfor bare rømt fra hele galehuset. Jeg har prioritert å gå på trimtur for å spionere på alle andre som har det så rent og pent med tente lys i vinduskarmene sine! Så får heller kjøkkenet seile sin egen sjø --som straff!


Noen av dere venter på STAYCATION kåringen, og denne gangen kåret jeg vinneren ved hjelp av random! Vinneren ble Lykkelise og filmen hennes ser du HER:) Send meg en epost Lykkelise! I neste måned blir det atter en trekning. Bedre lykke til resten da!


Kanskje du også har lyst til å lage en banankake? I følge min bedre halvdel var det den beste kaken som har blitt laget her i huset på lenge. Enda bedre blir den om du tilsetter sjokolade i biter i røren. Oppskriften kommer her:


  • 100 g romtemperert smør/margarin
  • 150 g sukker
  • 2 stk egg
  • 2 stk godt modne bananer
  • 225 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 dl melk

Del bananer og smør i mindre biter. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Jeg lot selvfølgelig Kitchen Aiden ta seg av røringen. Ha røren i i en stor brødform som er kledd med bakepapir, og stek kaken på 180 grader midt i ovnen i en time. Stikk en trepinne i kaken for å se om den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist. Jeg har pyntet kaken med melisglasur og litt smeltet sjokolade. LYKKE TIL:) 




24 kommentarer:

  1. nam nam ..banankake :) hvorfor spise 5 om dagen når man kan spise banankaker, eplemuffins etc? :)

    Den må jeg prøve!

    Thea

    SvarSlett
  2. Banankake er kjempegodt :)
    Bakte det på lørdag jeg, pga to overmodne bananer i fruktskåla, hihi ;)

    Synes du har vært flink på kjøkkenet i dag =)

    Det er imidlertid ikke så morsomt å rydde opp + vaske når man har svingt seg med forkle, slikkepott og sleiver, menmen... :)


    Ha ei flott uke Emmeline =)

    Klem Linnie =)

    SvarSlett
  3. Ja, av og til er virkelig husmorrollen forferdelig oppskrytt,
    syntes ikke du også? :-)

    SvarSlett
  4. For en innsats! Jeg tildeler meg selv husmorpoeng på min blogg og syltetøy, banankake og brød i en fei hadde gitt maaaange husmorpoeng! ☺ Well done, som det så kjekt heter.

    SvarSlett
  5. kan du lage mangokake?

    innsiktogutsikt.blogspot.com

    SvarSlett
  6. Jøss...du er flink:)) Desverre...i år som ifjor så har jeg ikke fått tid til å gjøre noe med plommene vi hadde i hagen....delte ut mange kg til skole og barnehagen, men fikk ikke tid til å plukke og lage noe selv....

    Satser på det neste år:))

    Den banan kaka skal jeg prøve meg på:))


    Artig at det var Lykkelise som vant:) Hun har skikkelige vinnerlykke i det siste:))

    SvarSlett
  7. Så flink du har vært å svingt deg på kjøkkenet !!!
    den kaka bara MÅ jeg prøve!!

    Ønsker deg en strålende dag !!

    Hilsen fra nord !!

    SvarSlett
  8. alt strevet på kjøkkenet har jo båret frukter da:o) Syltetøyet ser utrolig godt ut. Også haar du lagt mye arbeid i emballasjen, koselig:) Og du, jeg er også litt sånn at det ene tar det andre. Begynner å bake/lage en ting. Også baller det bare på seg:o)....
    Håper kjøkkenet var strøkent da du kom fra tur?

    Tirsdagsklem fra Trine:o)

    SvarSlett
  9. Så flink du har vært. Skikkelig husmor , skjønner jeg
    Ha en spennende dag videre

    SvarSlett
  10. Så flink husmor du har vært!

    I forhold til dette med å få plommesteinene ut på forhånd pleier svogeren min å fryse plommene først. Når han så tiner dem igjen er det bare å trykke dem ut.

    Har ikke prøvd selv, men han påstår i hvertfall at det funker fint. :-)

    Signe

    SvarSlett
  11. mmmm... this looks delicious! Thank you for posting the recipe!

    SvarSlett
  12. Mmm, banankake hørtes ikke dumt ut:). Ser at du har hatt eple i syltetøyet også. Det skal jammen meg jeg også gjøre. Jeg er ikke så glad i rent plommesyltetøy, men har en pose plommer liggende til det formålet....

    SvarSlett
  13. Ikke verst å trylle frem så mye godt i løpet av en dag ;-)
    Jeg synes at husmorgenet ditt har fått kjørt bra seg siden "da macine" kom inn i huset ;oD Må vel kunne si at du har rettferdigjort det kjøpet flere ganger nå ;-D

    Klem fra Grete

    SvarSlett
  14. Hei Emmeline!

    Flink du da!
    Ingen klarer å lage masse deilig kosemat i tillegg til å holde huset på G, og så ha tente lys osv.
    Men hvis, og bare hvis du klarer alt på en gang; da er det fare for at de hvite frakkene ikke er langt unna.

    Hilsen Elisabeth

    SvarSlett
  15. Imponert..
    Inspirerande..
    Ha flott dag flinke husmor :-)

    SvarSlett
  16. Jeg digger at du er begynt å straffe tingene dine du også. Et helt kjøkken var kanskje i meste laget, men er det det så må til, så er det det! Du imponerer, jeg slenger glatt avgårde noen husmorpoeng til deg.

    SvarSlett
  17. Banankake kan dessverre ikkje etast, men ettersom vi fekk 5 kg plommer med mannens tante i helga, lurer eg veldig på oppskrift på plommesylte... Men eg finn sikkert ved å google. Ha ein flott dag!

    SvarSlett
  18. Og så blogging midt på natten da..! Elsker merkelappene på syltetøyglassene! Selvlaget?

    SvarSlett
  19. mmm.. så godt ut :)
    må prøve banankake en dag :)

    SvarSlett
  20. Hei.Så mye godt.Nam,nam.Du er kjempe flink.Tusen takk for oppskriften.Har en del plommer hær å som skulle blitt plukket inn å laget sytetøy av.Får se.Ønsker deg en riktig fin Tirsdag.Klem fra Bodil.

    SvarSlett
  21. Flinke Emmeline;!!Det er nok ingentvil om at Emmelinemannen har det godt!!
    Det er høytlesing i stua,om Emmeline
    og hennes Emmelinemann!!
    Min Solstrålemann ler så han går av hengslene til tider!!

    Store tirsdagsklem fra Sol

    SvarSlett
  22. Hei!
    Jøss, skal si du er effektiv på kjøkkenet. -morsomt innlegg!:)

    Camilla

    SvarSlett
  23. Tenkte å tipse deg om at det finst eit hendig lite redskap til å ta ut steinar av plommene med.

    SvarSlett