søndag 27. mars 2011

Oh happy day



Du vet det er ikke din dag, når du blir vekket av en søvndrukken tenåring som spør: KOR E KAKEN?
Øh—kaken?
Ja, eg ska jo ha med kake i dag. På konfirmantopplegget. Vi skal være der om to timer.


Så rasker man på seg klærne mens man tenker så det knaker: Har jeg virkelig hørt om den kaken før? Videre stormer man inn på kjøkkenet for å finne ut at det ikke er TO timer til kaken skal være  pakket og levert, men EN time. For nå har vi gått over til sommertid, og det som kunne vært brukt til baketid har bare forsvunnet ut i det store intetL


Heldigvis har jo Emmeline flere fine bakebøker der Sif Orellana forteller om krisesituasjoner der hun smeller sammen en tre retters meny i løpet av 15 minutter. Problemet er bare mangel på ingredienser. For når Sif baker I-siste-liten kaker så har hun liksom alltid kokesjokolade og finrevet skall av fire sitroner på lager. Her i huset er det dårlig med mandler og ritz kjeks og kokesjokolade sånn uten videre!


Da er gode råd dyre og Emmeline blar i sin slitte oppskriftsbok så arkene flagrer. Her handler det om minimalisme på høyt plan. Vi snakker BROWNIES med dobbel oppskrift i en faderlig fart, og jepp jeg rakk det a k k u r a t. 


Her er oppskriften til en liten langpanne med minimalistiske brownies:
300 gram mykt smør/ margarin
6 dl sukker
3 dl hvetemel
4 ts vaniljesukker
6 ss kakao
4 egg
Stekes på 200 grader i 15-20 minutter. Husk bakepapir eller godt smurt form. Kaken skal være seig inni. Halverer du oppskriften, er det passe til en liten rund springform. Kan pyntes med et melisdryss. 


Er tilbake i løpet av dagen J SEE U! 



27 kommentarer:

  1. Det ordnet seg heldigvis da :)

    SvarSlett
  2. Det tok du sporty.Hadde samme opplevelsen for noen år siden, på sengekanten til nurket, da nurket sa: Godnatt....åja, forredsten eg ska ver engels på julespillet i morgen, eg må ta med kostyme. :-) Herlig :-)

    SvarSlett
  3. Herlig som vanlig Emmeline! Sånn er hverdagen, men du skriver så morsomt og levende om hverdagen!

    Dessuten elsker jeg bildene dine! Jeg får aldri nok av bilder av prikker og kopper! Jeg er SÅ glad for at DU er DEG SELV!

    Hilsen Kari

    SvarSlett
  4. Hvor ser det lækkert ud og så fine billeder :o) Klem Betina

    SvarSlett
  5. Herlig start på dagen! Ein god avrivar ville eg kalt det :)Kakene såg gode ut dei og du landa med føtene på jorda :)

    Klem!

    SvarSlett
  6. Den klarte du bra, Emmeline!

    Jeg synes det er greiest å ha et par pakker med TORO brownies-mix liggende i skuffen jeg. Da skulle jeg klart å lage kake på en time jeg også.

    Ha en god søndag!

    SvarSlett
  7. Kjente meg igjen der ja:)) Mine ekspresskaker ble ikke så fine som din;)

    SvarSlett
  8. Ka gjør vi ikkje for disse ungene.Kanskje en smule bortskjemt med en mamma som fikser alt når hun får oppdragene kastet på seg sånn i forbifarten? (Vi strekker oss langt for å være flinke foreldre som stiller opp.)Vil vi savne dette stresset den dagen ungene er flyttet ut? Ha en strålende søndag!
    RandiS

    SvarSlett
  9. SUPERMAMMA!! Kjenner jeg hadde fått helt hetta hadde det vært meg... Brownies er heldigvis ofte svært populært;)

    SvarSlett
  10. Jeg sku og bake idag men det var for att vi hade lyst på noe søtt. Egg hadde fått levert på døren her om dagen så det visste jeg vi hade i masser men her var det margarin det stod på. Da er det greit å ha både svigermor og annen familie som nabo, alltid noen og spørr. Det ordnet seg og kaken står i ovn og hade det ikke ordnet seg så hade det ikke blitt noen kake enkelt og greit. Hade jeg vært i din situasjon så hade jeg fått panikk.
    Gutten min kom ut på dagen om lørdag og sa helt plutselig att han sku i bursdag om kvelden. Det fikk da bli et fint egenlaget kort med penge.
    Brownies fallt helt sikkert i smak kan jeg tenke meg.
    Sier som mange andre og har skrevet, elsker dine bilder og måten du skriver, blir glad av et besøk inne på bloggen din.
    Ha en fortsatt fin dag!
    Pernilla

    SvarSlett
  11. Det klarte du jo fint og jeg er sikker på at kaken var så god at det ikke blir noen rester med hjem :)

    Ha en fin søndag!

    SvarSlett
  12. Herlig! Du er like god som alltid! Men rakk du virkelig å ta bilde av kaka? DET synest eg var imponerande...
    Helsing Alva.

    SvarSlett
  13. Hei Alva:)

    Kaken er det eneste nye bildet i hele dette innlegget;)

    SvarSlett
  14. Hihi :-)
    Godt å høre at det ikke bare er mine unger som sier ifra om ting i siste liten :-)

    Også elsker jeg alle prikkene dine :-)

    SvarSlett
  15. Godt gjort! Det må jeg si!

    SvarSlett
  16. Ble nok kjempe god kake ;o)
    Må bare skryte av tallerkenhyllen din.SÅ koselig i så herlige vårlige farger ;o)))
    Kjempe fin ;o))

    Ha en fin søndagskveld ;o)
    Klem Elisabeth

    SvarSlett
  17. He he ...det hørtes veldig tenåring ut:) Bra å ta ting på sparket.....gleder meg til å se flisene...
    HA en fin søndag. Klem fra Katharina

    SvarSlett
  18. En god start på søndagen med andre ord.... hihihi...

    men Emmeline mamma fikser opp hun ... selv på søndagsmorgen..

    og brownis er nesten alltid en sikker kake å bake...gjør liksom ikke noe om den er rå¨inni...forde den skal være sånn.. =))

    Nyt kvelden =)

    SvarSlett
  19. hei igjen ja det var meg som skrev den hilsen over her 0))

    SvarSlett
  20. Wow , der fikk overgangen til sommertid en konsekvens som ingen kunne forutsett !!!

    :-)

    SvarSlett
  21. Jeg ler jeg,for det gikk jo bra:) Tenk at du rakk å finne en oppskrift som er kjapp og uten kokesjokolade,hehe;) I min husholdning kan man ikke ha en kokesjokolade "på lur", så takk for en grei oppskrift, og ha en fin kveld!

    SvarSlett
  22. Hei!
    Så bra det ordnet seg :) NYdelige bilder.... Skikkelig smileblogg du har! Gleder meg til å følge deg videre :)

    Klem Anette

    SvarSlett
  23. Herlige Emmeline!!! Godt du klarte det akkurat :) Vet ikke hva jeg skulle ha gjort hadde jeg kommet i samme situasjon...her er dte veldig labert med kakao, sjokolade eller hva det nå måtte være av ingredienser :)

    Fine bilder du viser :) Hvilken linse har du?

    Hilsen

    Ann Elin

    SvarSlett
  24. Du fikk tid til å ta bloggebilder mens du baket kake i superfart også?! Imponert!!

    KLEM KLEM:)

    SvarSlett
  25. Hehe :) Godt jobba! Been there, done that :) Og etter den opplevelsen har jeg bestandig en eller to poser med 123-kake i skapet! Smaker faktisk godt når den er nystekt ;) Ønsker deg en fin uke.
    Hilsen Elin (som akkurat har beveget seg inn i blogglandia med vaklende skritt)

    SvarSlett
  26. Den kaken må jeg prøve! Vet du om steketiden må økes hvis jeg lager dobbelt porsjon, dvs. til stor langpanne?

    SvarSlett