mandag 31. januar 2011
Bollebakst og bakebøker
I dag har Emmeline ledd så tårene trillet av sin gode kollega og venninne Sjuskeline. Vi har begge brukt våre respektive kjøkkenmaskiner til å bake i helgen. På ekte Sjuskelinevis glemte Sjuskeline at hun hadde satt deig, men heldigvis kom hun på det i siste liten ( *det uforglemmelige bildet under er lånt fra Sjuskeline sin blogg) You make my day girl - always!!
Egentlig hadde jeg tenkt å avslutte dagens innlegg med Sjuskelines bilde (* som sier mer enn tusen ord) -men så har jeg jo lovet to av mine lesere å skrive litt om kokebøkene på kjøkkenhyllen. Dermed gjør jeg det!
I fjor på denne tiden kjøpte jeg den danske boken Rollinger og roulader som er skrevet av danske Sif Orellana. Jeg har skrevet om boken HER og jeg må si at det har vært en favoritt i året som gikk. Det er en variert bok som har fine bilder, hyggelige tekster og gode oppskrifter uten så veldig avanserte ingredienser.
Så leste jeg at Sif Orellana hadde gitt ut en ny bok før jul ( *Greven, Kammerjunken og den dragende Citronmåne) og dermed måtte jeg prøve den også.
Da jeg først var i gang, så kjøpte jeg like godt den aller første kokeboken til Sif Orellana også. Den heter Krudtugler og kanelsnegle Alle bøkene har dansk tekst, og så langt er fremdeles Rollinger og roulader min favoritt av de tre. Krudtugler og kanelsnegle kommer imidlertid hakk i hæl. Hvis du vil lese mer om Sif så har hun en fin blogg, den finner du HER.
Den nyeste boken ( Greven, Kammerjunken og den Dragende Citronmåne) har mange eventyrfortellinger og fotografiene er spritet opp med små illustrasjoner som er tegnet med penn. For meg som er norsk (*og som er litt lat når det kommer til å lese dansk) blir det litt for mye tekst.
En av dagene har jeg tenkt å prøve en oppskrift på boller som skal KOKES ti minutter i vann før de settes i ovnen. Det kan jo bli spennende! Lurer forresten på om jeg skal utfordre Sjuskeline til å prøve det samme...Det vil trolig bli tusen ganger mer spennende! Jaja, sees snart igjen. SO LONG!
Koke bollene? Jeg kjenner riktignok en fyr som stekte opp en stor vaffelrøre og fikk så mange vafler at han til slutt fyrte med dem. Men bollekoking var noe nytt.
SvarSlettVi gleder oss!!
10 minutter i fosskokende vann før de settes på brettet og går i ovnen;) Jeg leser med store øyne og tenker at JEPP.... Det høres jo litt gøy ut!!
SvarSlettDet skal bli spennende! Gleder meg til å se resultatet! :)
SvarSletthørtes godt ut med boller, Emmeline er flik!
SvarSlettEr den kjøkkenmaskinen like god å bake med som den er flott å se på????
:DFantastisk bilde av Sjuskeline deigen!!Visstnok har min deig også krabbet ut av bollen i ny og ne,men Sjuskelines sin deig må jo jobbe ekstra og smyge seg igjennom "skorsteinen":D
SvarSlettTakk for bollebaketips og kokebøker-tips.De kokebøkene så knallkjekke ut.Må nok bestilles med tiden.
Ha en fortsatt fin uke!:)
bøkene ser kjekke ut!
SvarSlettmen...hvordan klarer du all den dansken..?!
Hahaha..herlig bilde av deigen!
SvarSlettSer ut som om dere har hatt en super dag og må si i samme slengen at jeg er mere enn litt misunnelig på den nyyydelige maskinen;)
Klem,Hanne
Koke bollene før steking høres ut som bagelsoppskriften min:)Bagelsen kokes næmlig før de steikes i ovnen.Kjempeluftig bakverk får du da.
SvarSlettTips til Sjuskeline: husk å ikke skru lokket på kjøkkenmaskinen når deigen står til heving.Bare sett det løst oppå.Da flyter lokket ned på kjøkkenbenken sammen med den overhevede deigen.Gjett om det har skjedd hos meg mange ganger?? For de forbnuftige som ikke liker overraskelser er det best å heve deigen i dertil egnet bakebolle.Randi Sol
Hehehe, du er nok ikke den eneste i Norges land som ler av den fantastiske bloggen til sjuska:-D
SvarSlettBagels kokes jo før steking så hvorfor ikke prøve det ut med boller?? Smaker sikkert knallgodt det også:-)
Hilsen Mette
ler meg ihjel av deigen som eser opp pipen :o)
SvarSlettJeg blir så glad av headingen din?
SvarSlettVi trenger litt farger i hverdagen...
Og det var slett ikke pent, men jeg lo godt av bilde fra Sjuskelines bollebakedag! Var det bolletårn hun prøvde seg på? Hehehe...
Kjøkkenet ditt er så delikat og innbydende med sine flotte pastellfarger!
Og jeg som trodde alle bergensere sto pent på sine kjøkken og kokte baksten - er ikke bergensk vannkringle på alle bord og i alle gryter?
SvarSlettEn stakkars turist av en østlending, som meg, lever i alle fall i den troen....
Lykke til!
Hei Pensjonatfrua:)
SvarSlettJepp...Den er omtrent i daglig bruk, og er elsket av både meg og ungene. Mannen har kun brukt den til å lage potetmos og kålrabistappe til jul, men for oss som ikke hadde kjøkkenmaskin fra før var den verdt sin pris og vel så det:) Vi er veldig fornøyde!!
Herlig Emmeline..likte veldig godt deigen som tyter opp...
SvarSlettså mange spennende kokebøker du har..
'
og bollene som skal kokes...de må vi få høre mer om =)
ha en fin dag =)
Hihi... fort gjort! Koke boller hørtes veldig interessant ut, det må nok prøves engang ;-)
SvarSlettØnsker deg en flott og kreativ tirsdag!
Herlige bilder i innlegget ditt. Måtte le når jeg såg deigen, tok så en tur innom, den for meg nye bloggen, og besøkte sjuskeline. Dette blev det meir latter av. Så nå veit jeg at er jeg litt nede så stikker jeg innom her for å få alle de nydelige bildene og et smil rundt munnen og videre til sjuskeline for enda meir humoristiske innslag og veldig kloke ord. Hva bra det er at ni finnes her ute i blogglandia!
SvarSlettVeldig fine bøker du har, blev litt nyfiken på disse.
Ha en fortsatt god dag!
Pernilla
Så morsomt - tenk å glemme deigen!!:-))
SvarSlettSå mange spennende kokebøker!! Skulle ønske jeg hadde bedre tid til å lese i kokebøker.
Leste forresten en oppskrift på bagels i går, og der skulle man koke dem en halv time før man stekte dem:-))
Ha en fin dag:-) Her regner det og egner seg godt for baking og innekos:-)
Kanon morsomt med det bildet, og eg som nettopp hadde sminka meg og alt, nå må eg ta det på nytt, lo så tårene trilla her.
SvarSlettViss en go latter forlenger livet, blei mitt liv en tanke lengre.
Thanx.
Kommer til å flire av det i hele dag kjenne jeg på meg.
Klem Åse
De fleste av oss har dog et kjøkken som ligner Sjuskeline sitt når det bakes;-)
SvarSlettDette høres ut som herlige bøker!
SvarSlettBle jaggu fristet nå. :)
Tusen takk for nok et innlegg med komisk snert!! Det er alltid en glede å lese bloggen din. Nå fikk jeg meg en skikkelig god latter da jeg leste om Sjuskeline og har på følelsen at dette kan bli enda mere moro. Skal snarest utforske Sjuskelinebloggen også:-D Takk!!
SvarSlettHaha, du og Sjuskeline utfyller hverandre så fint!
SvarSlettGod onsdag!
hehe... morsomt bilde fra Sjuskeline sin blogg :o) Fort gjort!
SvarSlettHar sååååå lyst på den kjøkkenmaskina du har... sikle - sikle... En fryd for øyet og regner med den gjør jobben sin også :-)
Ha en fin kveld!
Hei! Jeg bare lurte litt på den Kitchen Aiden din. Har googlet litt men fant ikke ut hva den kan brukes til. Hva kan du lage med den? Har jo sett at du har laget muffins. Kan den brukes til å lage kjøttkakedeig også? Er den som en mix-master og bakemaskin i ett?
SvarSlettHei Linda:)
SvarSlettJa det er en kjøkkenmaskin, jeg bruker den primært til baking...Mannen min bruker den til kjøttkaker, han lager potetmos og kålrabistappe. Til jul laget vi kransekakedeig med den, så den kan jo brukes til alt egentlig!!
Supert! Merker at jeg bare får mer og mer lyst på en sånn Kitchen Aid! Går ut i fra at den har flere "redskaper", som f.eks. visp eg elteklo etc.?
SvarSlettHei Anonym---Ja den kommer med både visp, elteklo og en sånn annen dings som vi bruker til å lage potetmos... og det hører til i startpakken. Jeg har i tillegg kjøpt ekstrautstyr (kjøttkvern -grønnsakskutter etc) og er veldig veldig fornøyd...Men lurt å sjekke nettet for å finne billigste utsalg. Det sparer du mange tusen kroner på!! Hvis du søker etter Kitchen aid her på bloggen så finner du de tidligere innleggene med tilhørende kommentarfelt...og der er det MANGE gode tips i forhold til bruk og hvor du bør kjøpe den:)
SvarSlett