lørdag 19. februar 2011

Katastrofeprosjekt


I dag skal jeg i rund dag til en av mine tidligere kollegaer:) Hun har ønsket seg kransekake på dagen, noe Emmeline nesten hadde glemt. Sent i går kveld husket jeg det og dermed løp jeg til frysen der innholdet ble inspisert. Der kunne jeg slå fast at mine tidligere kransekakene er alt for mye stekt, og derfor ikke egner seg som medbragt kake.


Så gikk turen til butikken i full fart. Der kjøpte jeg nye ingredienser til kransekake, og vel hjemme igjen fikk jeg innviet mandelkvern på Kitchen aiden. Jeg laget faktisk HELE deigen med kjøkkenmaskin for første gang. Deigen ble satt kjølig og alt var vel


Så rullet jeg ut deig for hånd denne gangen, og lot Kjøkkensjefen spraye formene. I ettertid har jeg lært følgende: Bruk IKKE kitchenaiden til å lage selve deigen, og spray formene selv! GRUNDIG;) Sånn ser dagens resultat ut. Umulig å få ut av formene, og egnet som fuglemat på fuglefester.


Så nå har jeg ikke tid til å blogge noe mer...Nå må jeg lage en eller annen fantastisk trøstekake i desperadotempo FORT!! Ha en fin lørdagskveld dere også;) BYE BYE !


34 kommentarer:

  1. :) Brukar å smake godt, seier mamma, om kaker som ikkje er så vakre på utsida! Lykke til!

    Klem E

    SvarSlett
  2. Kan ikkje hjelpa for det, men eg må mest flira ;) Kjenner meg igjen har - hastverk er lastverk...
    Lukka til med trøystekake og feiring!
    Siri

    SvarSlett
  3. Så kjipt!!!
    Lykke til med den andre kaka :)

    Bruker du mye kitchen aiden din? jeg fikk en ROSA til jul og har brukt den litt men ikke så mye som jeg burde :) Hva er yndligsoppskrften din? tar gjerne imot gode oppskrifter :)

    Håper du får en fin kveld på bursdagsfeiringen da :) klem

    SvarSlett
  4. En fattig trøst kan være at her ligger fire brett med grove rundstykker i matavfallet. Harde som bein på utsiden og rå inni... Og jeg har bare meg selv å skylde på! Håper de blir en fin fest :o)

    SvarSlett
  5. Strø med semulegryn etter du har smurt formene - før du har deigen i. Løsner mye lettere da :)

    Har du teflonbelagte former eller "gammeldagse" former?

    Jeg har teflonbelagte former, og lagde kransekake for første gang i mai 2010, til min fars 60-års dag.

    Med teflonformer og semulegrynsstrøing, gikk det som en lek :)

    Synd du ble så plaget, men "trøstekaken" blir sikkert kjempegod den også :)

    Du har iallefall gjort et ærlig forsøk ;)

    Kos deg i kveld.

    Klem Linnie :)

    SvarSlett
  6. "Misslykka kaker er det beste jeg vet" pleier min far å si "for da kan jeg spise så mye jeg vil".

    Håper "eksplosjonskaken" som står i ovnen får et bra resultat ;)

    SvarSlett
  7. Hun blir sikkert glad bare for at du kommer, selv med fuglemat på brettet:-)

    Fikk du Emmeline-esken og uroen jeg sendte deg?

    Ha en finfin lørdag!!
    Hilsen Maratonjenta.

    SvarSlett
  8. men å men så uheldig du var her da,
    kranse kake er den kaken jeg lykkes best med.
    klem

    SvarSlett
  9. Å så synd da!
    Men neste gang klarer du det sikkert helt topp!

    Ha en fin kveld i allefall!

    Klem

    SvarSlett
  10. Det er SÅ typisk når en skal lage noe for andre eller til en spesiell anledning,da har det en tendens til å skjære seg, Føler med deg,har vært der selv,believe me! Håper den neste kaken blir mer vellykket. Kransekakeknekket smaker sikkert like godt selv om det ikke har utseendet med seg. Ha en fin lørdagskveld. Digger bloggen din.

    SvarSlett
  11. Tipper familiemedlemmene konkurrerer med fuglene om de kransekakebitene. De så deilige ut!
    Har hørt noe om at god gammeldags mandelkvern er det beste til kransekakemasse. Men det kan jo ikke stemme; noen damer er storprodusenter av kransekaker, og de har nok kjappere apparater i bruk.
    God helg. Og BILDENE var fine allikevel :-)

    SvarSlett
  12. her i huset brukes vår gode, gamle Electrolux assistent til kransekakebaking, og den er bare super! Den har mandelkvern, og en annen duppeditt settes frampå kverna, sånn at den "spyr" ut lengder til å legge i formene. her bakes stort sett 4 porsjoner i gangen, og jeg har 2 sett med nyere teflonformer, og ett eldre sett. ingen av dem smøres, men vi setter dem ut til avkjøling. jeg tilsetter også ca 2 ss hvetemel pr halvkilo mandler. kransekaka vår blir alltid god og seig : )
    hilsen Prusseluskan

    SvarSlett
  13. Sånn ser mine kransekaker ut også. Skal de ikke se sånn ut??? :-))

    Ha en strålende helg!
    Klem fra Line

    SvarSlett
  14. Min gode gamle bestemor har lært meg at mandler til kransekake aldri må males i maskin. Det er noe med fettet i mandlene.... Man må bruke en hånd-kvern av det gode gamle slaget. Ellers støttes rådet om strøing med semulegryn etter dobbel smøring med klarnet smør! Bestemors kokebok bygger nok på årelang erfaring og klokskap! jeg bakte min første kransekake til nyttår, og den løsnet helt perfekt og smakte fortreffelig.
    Håper du rakk en trøste-haste-kake og fikk en strålende lørdagskveld.

    SvarSlett
  15. De så no gode ut uansett da...:) Og som alltid..bedre lykke neste gang:)
    Ha en fin helg. Klem fra Katharina

    SvarSlett
  16. Huff, så kjedelig!! Men den smaker sikkert LIKE godt?!

    GO'KLEM:)

    SvarSlett
  17. Hahaha. Herlig inlegg. Fuglemat på fuglefest. Ja det tenker jeg. Men noe sier meg at de smakte godt likevel? Ingenting slår kransekake. Men det kommer nok flere anledninger for å bake og kanksje hellet er med deg da! Mvh Signe Schineller

    SvarSlett
  18. Ojojoj, den var lei! Skulle lest dette innlegget litt før, så kunne jeg reddet deg med oppskrift på en fantastisk Oreo-kake!

    -I dag har jeg forøvrig iakttatt Loppemannen og hans onkel som har sittet ved kjøkkebordet og delt kakebake-erfaringer og utvekslet oppskrifter og råd... Moderne menn?

    God lørdag til deg -med eller uten kransekake;)

    Klem

    SvarSlett
  19. Uff da.. syns kaken så god ut jeg... mens skjønner deg når du skal ha det med deg..:

    Ja håper det ordner seg for deg og at får nyte helgen litt Emmeline..

    Klemmer

    SvarSlett
  20. Enda en grunn til at jeg aldri lager kransekake ;) Smaker sikkert like godt til tross for utseendet :)

    Hilsen Guri

    SvarSlett
  21. Er jo typisk da, at det går skeis når man skal bake til andre...
    Håper kake nr. to ble velykket, det samme med feiringen!

    SvarSlett
  22. kjente panikken tok meg også her.. håper trøstekaka ble vellykket !

    SvarSlett
  23. Fungerer helt fint å bruke maskin til hele bakingen, så lenge det er en mandalkvern på maskinen. Men formfett på flaske må ikke brukes, det hever deigen på en ugunstig måte. Min erfaring er at formene må smøres med et tykt lag smør og deretter strøs med semulegryn. Lykke til :)

    SvarSlett
  24. Å så utrlig kjedelig :-( Lykke til med kake nummer to da!

    SvarSlett
  25. de ser nå ut som om de smaker godt :-)

    SvarSlett
  26. Hi, your blog is like a vitamin kick which I need very much right now (having an awful cold). Consider me your new follower! :-)

    SvarSlett
  27. Kransekakene såg jo kjempegoe ud :)

    SvarSlett
  28. Hallo. Synes at du en gang bør prøve Landlord sin kransekakedeig, 2 pølser holder til 18 ringer. Dersom du har hakk i formene, invister i nye. Da er smøring helt unødvendig, du bare triller og putter i form og steker... Herlig resultat! Lykke til!

    Hilsen Sussimargrethe

    SvarSlett
  29. Hei på deg!
    Oppdaget bloggen din for noen dager siden, og har bare lyst til å si at den er noe av det mest fengende jeg har lest! :-) Den er menneskelig, innholdsrik, inspirerende, ærlig, og ikke minst morsom! :-) Jeg kjenner meg sååå godt igjen i blant annet dette med kropp og klær, og jeg synes du tar opp mange aktuelle temaer med en finurlig snert! :-) Jeg kommer til å glede meg til å lese bloggen din hver dag heretter, nå som jeg endelig har oppdaget den! Tusen takk for spenstig lesning! :-)
    Anna Lene

    SvarSlett
  30. Å huff da. Triste greier. Men kransekakesmulene så veldig gode ut da, hvis de smaker godt så var det i alle fall ikke helt bortkastet. Håper trøstekaka blei bra da i alle fall!
    Ha en fin mandag!

    SvarSlett
  31. Som alltid en fornøyelse å lese bloggen din. Hiver meg på tipset om å bruke semulegryn, det bruker alltid mamman min ... :)

    SvarSlett
  32. fuglemat på fuglefest skriver du; kanskje noe for PIP.

    SvarSlett
  33. Mysigt! Underbara färger.:-)
    Stina

    SvarSlett