lørdag 19. februar 2011
Katastrofeprosjekt
I dag skal jeg i rund dag til en av mine tidligere kollegaer:) Hun har ønsket seg kransekake på dagen, noe Emmeline nesten hadde glemt. Sent i går kveld husket jeg det og dermed løp jeg til frysen der innholdet ble inspisert. Der kunne jeg slå fast at mine tidligere kransekakene er alt for mye stekt, og derfor ikke egner seg som medbragt kake.
Så gikk turen til butikken i full fart. Der kjøpte jeg nye ingredienser til kransekake, og vel hjemme igjen fikk jeg innviet mandelkvern på Kitchen aiden. Jeg laget faktisk HELE deigen med kjøkkenmaskin for første gang. Deigen ble satt kjølig og alt var vel
Så rullet jeg ut deig for hånd denne gangen, og lot Kjøkkensjefen spraye formene. I ettertid har jeg lært følgende: Bruk IKKE kitchenaiden til å lage selve deigen, og spray formene selv! GRUNDIG;) Sånn ser dagens resultat ut. Umulig å få ut av formene, og egnet som fuglemat på fuglefester.
Så nå har jeg ikke tid til å blogge noe mer...Nå må jeg lage en eller annen fantastisk trøstekake i desperadotempo FORT!! Ha en fin lørdagskveld dere også;) BYE BYE !
:) Brukar å smake godt, seier mamma, om kaker som ikkje er så vakre på utsida! Lykke til!
SvarSlettKlem E
Kan ikkje hjelpa for det, men eg må mest flira ;) Kjenner meg igjen har - hastverk er lastverk...
SvarSlettLukka til med trøystekake og feiring!
Siri
Så kjipt!!!
SvarSlettLykke til med den andre kaka :)
Bruker du mye kitchen aiden din? jeg fikk en ROSA til jul og har brukt den litt men ikke så mye som jeg burde :) Hva er yndligsoppskrften din? tar gjerne imot gode oppskrifter :)
Håper du får en fin kveld på bursdagsfeiringen da :) klem
En fattig trøst kan være at her ligger fire brett med grove rundstykker i matavfallet. Harde som bein på utsiden og rå inni... Og jeg har bare meg selv å skylde på! Håper de blir en fin fest :o)
SvarSlettStrø med semulegryn etter du har smurt formene - før du har deigen i. Løsner mye lettere da :)
SvarSlettHar du teflonbelagte former eller "gammeldagse" former?
Jeg har teflonbelagte former, og lagde kransekake for første gang i mai 2010, til min fars 60-års dag.
Med teflonformer og semulegrynsstrøing, gikk det som en lek :)
Synd du ble så plaget, men "trøstekaken" blir sikkert kjempegod den også :)
Du har iallefall gjort et ærlig forsøk ;)
Kos deg i kveld.
Klem Linnie :)
"Misslykka kaker er det beste jeg vet" pleier min far å si "for da kan jeg spise så mye jeg vil".
SvarSlettHåper "eksplosjonskaken" som står i ovnen får et bra resultat ;)
Hun blir sikkert glad bare for at du kommer, selv med fuglemat på brettet:-)
SvarSlettFikk du Emmeline-esken og uroen jeg sendte deg?
Ha en finfin lørdag!!
Hilsen Maratonjenta.
men å men så uheldig du var her da,
SvarSlettkranse kake er den kaken jeg lykkes best med.
klem
Å så synd da!
SvarSlettMen neste gang klarer du det sikkert helt topp!
Ha en fin kveld i allefall!
Klem
Det er SÅ typisk når en skal lage noe for andre eller til en spesiell anledning,da har det en tendens til å skjære seg, Føler med deg,har vært der selv,believe me! Håper den neste kaken blir mer vellykket. Kransekakeknekket smaker sikkert like godt selv om det ikke har utseendet med seg. Ha en fin lørdagskveld. Digger bloggen din.
SvarSlettTipper familiemedlemmene konkurrerer med fuglene om de kransekakebitene. De så deilige ut!
SvarSlettHar hørt noe om at god gammeldags mandelkvern er det beste til kransekakemasse. Men det kan jo ikke stemme; noen damer er storprodusenter av kransekaker, og de har nok kjappere apparater i bruk.
God helg. Og BILDENE var fine allikevel :-)
her i huset brukes vår gode, gamle Electrolux assistent til kransekakebaking, og den er bare super! Den har mandelkvern, og en annen duppeditt settes frampå kverna, sånn at den "spyr" ut lengder til å legge i formene. her bakes stort sett 4 porsjoner i gangen, og jeg har 2 sett med nyere teflonformer, og ett eldre sett. ingen av dem smøres, men vi setter dem ut til avkjøling. jeg tilsetter også ca 2 ss hvetemel pr halvkilo mandler. kransekaka vår blir alltid god og seig : )
SvarSletthilsen Prusseluskan
Sånn ser mine kransekaker ut også. Skal de ikke se sånn ut??? :-))
SvarSlettHa en strålende helg!
Klem fra Line
Min gode gamle bestemor har lært meg at mandler til kransekake aldri må males i maskin. Det er noe med fettet i mandlene.... Man må bruke en hånd-kvern av det gode gamle slaget. Ellers støttes rådet om strøing med semulegryn etter dobbel smøring med klarnet smør! Bestemors kokebok bygger nok på årelang erfaring og klokskap! jeg bakte min første kransekake til nyttår, og den løsnet helt perfekt og smakte fortreffelig.
SvarSlettHåper du rakk en trøste-haste-kake og fikk en strålende lørdagskveld.
De så no gode ut uansett da...:) Og som alltid..bedre lykke neste gang:)
SvarSlettHa en fin helg. Klem fra Katharina
Huff, så kjedelig!! Men den smaker sikkert LIKE godt?!
SvarSlettGO'KLEM:)
Hahaha. Herlig inlegg. Fuglemat på fuglefest. Ja det tenker jeg. Men noe sier meg at de smakte godt likevel? Ingenting slår kransekake. Men det kommer nok flere anledninger for å bake og kanksje hellet er med deg da! Mvh Signe Schineller
SvarSlettOjojoj, den var lei! Skulle lest dette innlegget litt før, så kunne jeg reddet deg med oppskrift på en fantastisk Oreo-kake!
SvarSlett-I dag har jeg forøvrig iakttatt Loppemannen og hans onkel som har sittet ved kjøkkebordet og delt kakebake-erfaringer og utvekslet oppskrifter og råd... Moderne menn?
God lørdag til deg -med eller uten kransekake;)
Klem
Uff da.. syns kaken så god ut jeg... mens skjønner deg når du skal ha det med deg..:
SvarSlettJa håper det ordner seg for deg og at får nyte helgen litt Emmeline..
Klemmer
Enda en grunn til at jeg aldri lager kransekake ;) Smaker sikkert like godt til tross for utseendet :)
SvarSlettHilsen Guri
Er jo typisk da, at det går skeis når man skal bake til andre...
SvarSlettHåper kake nr. to ble velykket, det samme med feiringen!
kjente panikken tok meg også her.. håper trøstekaka ble vellykket !
SvarSlettFungerer helt fint å bruke maskin til hele bakingen, så lenge det er en mandalkvern på maskinen. Men formfett på flaske må ikke brukes, det hever deigen på en ugunstig måte. Min erfaring er at formene må smøres med et tykt lag smør og deretter strøs med semulegryn. Lykke til :)
SvarSlettÅ så utrlig kjedelig :-( Lykke til med kake nummer to da!
SvarSlettde ser nå ut som om de smaker godt :-)
SvarSlettHi, your blog is like a vitamin kick which I need very much right now (having an awful cold). Consider me your new follower! :-)
SvarSlettKransekakene såg jo kjempegoe ud :)
SvarSlettHallo. Synes at du en gang bør prøve Landlord sin kransekakedeig, 2 pølser holder til 18 ringer. Dersom du har hakk i formene, invister i nye. Da er smøring helt unødvendig, du bare triller og putter i form og steker... Herlig resultat! Lykke til!
SvarSlettHilsen Sussimargrethe
Hei på deg!
SvarSlettOppdaget bloggen din for noen dager siden, og har bare lyst til å si at den er noe av det mest fengende jeg har lest! :-) Den er menneskelig, innholdsrik, inspirerende, ærlig, og ikke minst morsom! :-) Jeg kjenner meg sååå godt igjen i blant annet dette med kropp og klær, og jeg synes du tar opp mange aktuelle temaer med en finurlig snert! :-) Jeg kommer til å glede meg til å lese bloggen din hver dag heretter, nå som jeg endelig har oppdaget den! Tusen takk for spenstig lesning! :-)
Anna Lene
Å huff da. Triste greier. Men kransekakesmulene så veldig gode ut da, hvis de smaker godt så var det i alle fall ikke helt bortkastet. Håper trøstekaka blei bra da i alle fall!
SvarSlettHa en fin mandag!
Som alltid en fornøyelse å lese bloggen din. Hiver meg på tipset om å bruke semulegryn, det bruker alltid mamman min ... :)
SvarSlettfuglemat på fuglefest skriver du; kanskje noe for PIP.
SvarSlettMysigt! Underbara färger.:-)
SvarSlettStina
paul george shoes
SvarSlettcheap jordans
off white
stone island outlet
kd shoes
nike off white
yeezy
curry
bape
curry shoes