I lunsjpausen på jobben er hjemmebakt knekkebrød den helt store greien for tiden. Det knaskes og diskuteres... Oppskrifter testes, og i dag bestemte jeg meg for å prøve jeg også!
Dermed gikk turen innom Helsekostbutikken for å kjøpe diverse mystiske ingredienser (*Fiberhusk og *gresskarfrø) Siden jeg var så godt i gang, kjøpte jeg like godt alle ingrediensene i økologisk versjon...Med andre ord har jeg i dag bakt de dyreste knekkebrødene i manns minne, men økologiske er de iallefall!
100 gr solsikkekjerner
100 gr gresskarkjerner
100 gr sesamfrø
60 gr knuste linfrø
50 gr kruskakli
2 ss Fiberhusk ( kjøpes på helsekost)
1 ts salt
ca 6 dl vann
Rør alle ingrediensene sammen, fordel røren utover i to langpanner med bakepapir i bunnen. Stek knekkebrødene til de er tørre. Jeg brukte varmluft; 160 grader i ca 60 minutter. Etter 10 minutter er det lurt å ta brettet ut av ovnen og dele opp i passende biter med pizzahjul, før du steker videre. La stekeovnen stå på gløtt de siste 15 minuttene av steketiden, slik at all fuktighet blir luftet ut.
Nå skal det innrømmes at Emmeline ikke har den helt store forkjærligheten for knekkebrød. Etter å ha vært trofast støttemedlem av Grete Roede opp igjennom tidene, har jeg på en måte fått min overdose. Jeg husker spesielt en gang da Grete Roede-damen påsto at hun pleide å spise et klibrød med cottage cheese, dia-eplesyltetøy og et lett kaneldryss til dessert--og det smakte akkurat som eplekake.
Da brøt dumme Emmeline ut i latter og sa; Halloen, den teorien der må du lenger ut på landet med!
Oh no... For å si det rett ut, så var dette utsagnet som å trykke på knappen i atomslankekrigen. Det var jeg som måtte lenger ut på landet, og hvis jeg tenkte på den måten, ja da ville jeg jo aldri klare å bli tynn! Ikke rart noen av oss stadig ramler tilbake i Mummitrollenes rekker, enten vi vil det eller ei...
Oh no... For å si det rett ut, så var dette utsagnet som å trykke på knappen i atomslankekrigen. Det var jeg som måtte lenger ut på landet, og hvis jeg tenkte på den måten, ja da ville jeg jo aldri klare å bli tynn! Ikke rart noen av oss stadig ramler tilbake i Mummitrollenes rekker, enten vi vil det eller ei...
Derfor tenkte jeg at det hadde vært greit å bake litt til når jeg først var i gang med ettermiddagsbaking. Jeg leste forleden i en av kokebøkene til Sif Orellana om engelske ostescones som man kunne lage på under en halvtime. I all min frimodighet skriver jeg oppskriften, og håper at det går greit.
6 dl mel
2 ts bakepulver
1 ts paprikapulver (*er litt usikker på om det skulle være småhakket paprika, og kommer nok til å bruke 2 ts paprikapulver neste gang;)
140 gr smør
120 gr Gryuere ost i terninger (*som jeg selvfølgelig ikke hadde. Jeg brukte bare vanlig Norwegia)
2 dl melk
Bland det tørre i en bolle. Hakk smøret og tilsett det i blandingen. Tilsett ost og melk og elt hurtig deigen sammen. Det må gjerne være igjen noen klumper av smør. Rull deigen ut til ca 2-3 cm tykkelse og stikk ut scones med et glass. Stek dem i ca 12-15 minutter på 225 grader og server dem lune.
Emmeline hadde klokketro på at scones-ene ville gå av med seieren når dagens bakverk skulle kåres, men den gang ei. Ostescones forsvant som dugg for solen, men knekkebrødene er likevel utpekt som familiens nye favoritt!
I løpet av dette innlegget har jeg faktisk tenkt: Hmmm...Normale bloggedamer ville trolig delt dette opp i to innlegg. De mest entusiastiske bloggedamene hadde trolig delt dette innlegget opp i tre....
Først knekkebrødoppskrift i et innlegg Så et nytt innlegg med: Nå kan dere glede dere til neste innlegg, for her kommer det snart noe nytt, er dere ikke spente? Så et nytt innlegg med : Her er de engelske sconesene..Kos dere alle sammen;) Så derfor takk for at du giddet å lese helt til slutten, og ja: Kos dere alle sammen;) Det skal jeg...med Snøballkrig på NRK 1 , og knekkebrød på tallerkenen! SEE U
High five!!!!!!!!
SvarSlettHelt herlig, Emmeline✌✌
Du har jo vært så flink til å bake og gi bort har jeg lest før, og jeg har funnet ut at hjemmebakte knekkebrød er en super og billig vertinnegave (iallefall for meg som ikke bruker så dyre råvarer...). Putter dem i en ny, rimelig plastboks så jeg ikke knuser dem på veien. Har blitt godt mottatt, og jeg har ikke SÅ høflige venner. De liker dem!!
SvarSlettOg Snøballkrigen er knalltøff! Tror jeg. Jeg skal IKKE flytte nordover.
Her går det i perioder på hjemmelaget knekkebrød. Må ta en pause innimellom når jeg blir lei, men nå skal jeg snart igang igjen kjenner jeg...
SvarSlettOppskrift på kjappe engelske scones, nice! Takk takk! Det skal prøves ut!
Lovely tirsdagskveld til deg!
Silje :)
Baker knekkebrød innimellom her også, en av fordelen med dem er at man blir lei av å tygge så da spiser man ikke så mye ;-)
SvarSlettJeg vurderte Frustrete Fruer i kveld men tror nok valget blir Snøballkrigen, det er mere innholdsrikt og morsomt :-)
Ha en fin kveld
Brit Eva
Hjemmelagde knekkebrød er en slager her i huset også. Klarer knapt å bake nye før de gamle er oppspiste....og det går fort :) Bruker nesten samme oppskrift som deg, og de er knusegode!
SvarSlettSconesene dine så jo også bare utrolig gode ut. Må testes ut en gang i nær fremtid.
Ha ne finfin kveld videre!
Elsker at du skriver laaange innlegg jeg, smilte hele veien igjennom :o)
SvarSlettDen ostescones oppskrifta skal jeg prøve på lørdag, det er helt sikkert. Har alltid hatt en forkjærlighet for scones, det er liksom litt "high-tea" over det... Lenge siden jeg har laget det nå, men denne fristet veldig.
You go, Emmeline!
SiriH
Syns du er en flink baker, ikke bare fra dagens innlegg, men også tidligere innlegg.
SvarSlettForskjellen på dine innlegg og bakeoppskrifter er at det er meget underholdende å lese dine oppskrifter med underholdning innlagt.
Har aldri prøvd å lage knekkebrød, det er visstnok veldig in for tiden, så kanskje jeg prøver. Sconesene ser kjempegode ut, de skal jeg garantert prøve :-))
Klems
Haha, fantastisk!
SvarSlettPrøvde ei lavkarbo-sjokoladekake som skulle lagast på 5 min i micro. 100 innlegg på lavkarbo.no om at denne var fantastisk, akkurat som vanlig kake. Men den smakte ufyselig ekkelt.
Artig med dei som produsere fleire innlegg om ka som venta oss enn ka som faktisk he skjedd. Må sei ej lika kvalitet framfor kvantitet...
Knekkebrød med cottage cheese og banan eller syltetøy e godt, men det smaka ikkje som eplekake...
Ha en fin kveld, Snøballkrig er ein artig serie.
Oi, jeg er visst in jeg da.. har bakt knekkebrød lenge :P
SvarSlettmen de sconesene så veeeldig gode ut..
Skal å kjøpe med oppskriftsbok i morgen, så da blir det scones i nær fremtid her også :D
Ha en fin kveld :D
Knekkebrød kjøper jeg på butikken. Så lat er jeg!
SvarSlettDe ostesconesene ser veldig gode ut. Ble sulten!!
Ha en fin tirsdagskveld
NAM, nå ble jeg sulten! Men eplekake, DET er i en liga for seg;-) Når det er sagt spiser jeg gjerne hjemmelagede knekkebrød også! Med fløtemysost, hehe - litt i en annen liga enn cottage cheese det også..
SvarSlettLange innlegg er LOVELY!
:) Ann Helen
DERFOR digger jeg bloggen din - fordi du ikke er som andre! Du er like surrete og pratesjuk som meg! Du skriver så fantastisk morsomt, og nå lurer sambo på hva i all verden jeg ler av mens jeg sitter og ser på bilder av knekkebrød!!
SvarSlettSer kjemegodt ut alt sammen!
SvarSlettSånt knekkebrød spiser vi også her i huset, både store og små elsker det!
Scones'ene dine så virkelig fristende ut, det må jeg også prøve meg på! Takk for tips og oppskrift! =0)
Klem,
Aud
Hei!
SvarSlettDeilige bakverk! Gleder meg til å prøve sconsene! et lite tips til knekkebrødene: del dem opp med en vanlig kniv FØR steking- da kan du lett knekke dem fra hverandre når de er ferdige. MYYE enklere!
Ha ha ha!!!! Du skriver morsomt - som alltid. Har i grunn stusset litt på disse "snart kommer det et nytt innlegg" - innleggene. Det blir liksom litt a la TV2s "Se hva som skjer" og evinnelige egenreklame. :-)
SvarSlettDigger bloggen din! Hold stilen!
Hilsen E
Knekkebrød er supergodt - og best hjemmelaget :) Fiberhusk får du forresten på Meny også, blant allergivarene :)
SvarSlettTror jammen jeg må prøve meg på scones jeg også - de så supergode ut :)
Uhm... hvor ser det lækkert ud.
SvarSlettDet må prøves.
Ha´en dejlig aften.
Knus Fra Susi
Så flink å bake atte! Selv om jeg ikke er overbevist når det kommer til knekkebrødene...
SvarSlettDet blir nok heller scones på meg altså! :D
Litt til alle smaker må en jo kalle det innlegget.
oi oi oio! de oste sakene så helt fantastiske ut!!
SvarSlettJeg leser alltid alt helt til slutten, for du skriver så utrolig fengende:)
Veronika
Du driftige dame..
SvarSlettnam!...tror det blir ostescones imorgen. Da skal lillebror og jeg ha bakedag. Takk for tipset!
SvarSlettHeidi:)
Nam! Jeg er heller ingen knekkebrødfanatiker, derimot syntes jeg scones er GODT!
SvarSlettJeg tror forøvrig det hadde blitt fire eller fem innlegg.. fordi den mest drevne bloggedame legger nemlig ikke ut oppskriften sammen med bilder av baksten. Hun venter på respons og bedende sultne damer som slever etter å få oppskriften. Dermed kan bloggedamen legge ut oppskriften som eget innlegg dagen etterpå, helst forhåndsinnstilt til klokken 00.01 ;-D
:-)
SvarSlettBloggen din er helt super. Jeg er en dame noen år eldre enn deg, men du fenger meg. Og skulle ønske jeg hadde din energi. Men energien minker vel med årene, he he . Du har hermed fått en ny følger. klem .
SvarSlettHjelpes for ei driftige dama du e!!! Å for nogen nydelige knekkebrød bilder!! *Vatn i munn* Eg e veeeldig knekkebrød glad (Å det viser igjen på vekta...) Men aldri i livet om eg klare ta så fristande flotte bilder som deg!! 10 poeng!
SvarSlettMen så kom eg te sconeså... *Dæven* dei såg fristande ut.. Så eg e øverraska øve at de e knekkebrødå så kom best ut i test ;-)
Bare ett lite tips; Prøv å strø litt havsalt øve knekkebrødå neste gong du lage ;-) *Smashing*
Mye bedre med lange innlegg bittelitt sjeldnere enn 3 korte om dagen ;) Og sconesene så NAM ut! Er ikke så fan av knekkebrød, tror jeg heller baker noen muffins..lalala :)
SvarSlettDet verste som finnes er jo bloggere hvis halve blogg består av "følg med følg med. Jeg har noe fryyyyyktelig spennende på gang!". Nei da er det bedre med dine lange, meget velformulerte, morsomme innlegg! :)
SvarSlettJeg hadde allerede knekkebrød på programmet for morgendagen. Nå må jeg få skvisa inn baking av de sconsene en av de nærmeste dagene også tror jeg. De så kjempegode ut!
NAM, de knekkebrødene ser bare nyyyyyydelig ut! Flink du er!!
SvarSlettEg synest sjølv eg har funne ein kjempelur måte å bake ut knekkebrøda (eg sleit verre med dette i starten...):
SvarSlettFordel deigen ut over bakepapiret i klumpar, legg deretter over ein oppklipt plastpose (ikkje klipt i bitar, men klipt opp i eine sida og bunnen, slik at det blir ein stor firkant...), og klapp ut deigen med hendane oppå posen. Kjevle deretter deigen flat (fortsatt med posen oppå) - du kan bruke same plastposen på fleire brett. I tillegg har eg funne ut at det går finfint å rute opp knekkebrøda før du steiker dei, så slepp du å ta dei ut att midt i steikinga.
...og sconesen såg KJEMPEGOD ut - eg skal prøve å ikkje lage dei...
Janne
Jeg baker også knekkebrød, derfor nå innkjøp av mine aller første Green Gate. (Se mitt siste innlegg i bloggen...)Men etter en noe annerledes oppskrift.
SvarSlettMmm...,ostescones så vel godt ut?
Tror du de kan fryses?
Bra at du lagar alt-i-ett-innlegg. Eg syns nemleg det er fantastisk irriterande med desse bloggarane som liksom skal dra ting ut i dagevis og vere skikkeleg mystiske. Har du noko å vise, så kom med det!
SvarSlettMmmm ... Dette så definitivt GODT ut!! Den knekkebrødoppskriften din må jeg prøve!! ... i glutenfri utgave vel og merke;)) Takk for inspirasjon, lekre bilder og fornøyerlig tekst:))
SvarSlettKLEM KLEM:)
Nope. Normale bloggedamer ville delt opp i fem innlegg. Du glemte innleggene: Gjett hva jeg skal se på tv i kvelv? Og: Nå skal jeg kose meg med sconsene jeg bakte for to innlegg siden, og knekkebrødene for tre innlegg siden - mens jeg ser på det du skulle gjette på for ett innlegg siden på tv. Nemlig snøballkrig! Nytt innlegg med omtale av kveldens snøballkrig følger - så følg med - følge med ;)
SvarSlettOj va mycket du bakat. Nu blir jag verkligen inspirerad! Finfina bilder också!
SvarSlettKram Malin
Du er en herlig dame du Emmeline..
SvarSlettbaker , koser deg og nyter livet...
Håper alt er bra med deg O=))=)))
O=)
Koser meg alltid med dine innlegg. Liker at du tar deg tid til å fullføre en tanke/et ressonement. Teaser-innlegg er det nok av i Blogglendia.Nydelige bilder tar du også. Heia Emmeline som faktisk KAN skrive!
SvarSlett:)))))))))Ler og ler!!!!
SvarSlettKjendte meg så igjen i Grete Roede historien :) Har hatt noen runder på slike kurs, og jeg lar meg overtale til å kjøpe de rareste ting,som jeg aldri spiser ellers,og jeg får det IKKE til å smake godt, uannsett hva de sier!!!
Såg smaskens godt ut det du laget, og ikke minst, så effektiv du er,hadde hatt mer enn nok med bakingen av en av delene, og blogget om det 3 dager etterpå!!! Kos deg med Knakkissene :)
Hjemmebakte knekkebrød er best!
SvarSlettOg som det ble tipset om, så er litt havsalt opp knallgodt!
Fiberhusk kan du kjøpe i de fleste dagligvarebutikker (Obs!, Mega osv), står som regel med allergimatvarene. Kli finner du blandt mel, så vet du det ;)
Ha en strålende uke!
Måtte bare prøve oppskrifta og sconesene var kjempegode!
SvarSlettHvem bryr seg om antall innlegg? Jeg smiler, koser meg og gleder meg over "dagens tekst", og vet at familien her i huset vil glede seg stort når mor skal prøve seg på dine oppskrifter. (har troen, jeg...) Det gledes!
SvarSlettEn fin dag til deg og dine. :-)))
Hei er en stor fan av bloggen din. har også oppskriften på de knekkebrødene men aldri prøvd å lage de. Du er så flink til å skrive . ha en super fin dag klem karianne
SvarSlettknekkebrød p åden måten er utrolig enkelt og godt! Jeg lager dem glutenfrie og anbefaler også litt mandelmel i dem så de får den nydelige smaken av mandel - mmmmm. Men dyrt? Ja. Men for meg koster en pakke kennebrød i butikken 45 kroner, så totalt skal du se det blir billigere (for slike som meg)
SvarSlettDa har jeg fått prøvd meg på å bake scones for første gang! :o)
SvarSlettSå enkelt og raskt, og gode ble de også!
Takk igjen for oppskrift og "opplæring"!
Klem,
Aud
å steike æ e glad æ tellhøre mummitroillan.. førr no skal æ lage scones à la Emmeline.. bare brøan blir ferdig.. knekkebrøan kain du bare ha førr dæ sjøl;)
SvarSlettsnyboillkrig.. nei, det e ikkje nokka førr oss tromsøværinga:)
Emeline du er vidunderlig!!!!!!! Takk for at du gir mot til dine med mumimammar... Håper tidenes dyreste knekkebrød ble gode - du er bare skjønn...
SvarSlettHolder en knapp på ostescons til snøballkrigen såm jeg synes er temmelig deprimerende...
Klem fra hilde som smiler fra øre til øre -TAKK!
Utrolig morsomt å lese bloggen din!! Fantastiske bilder (har du det alltid så ryddig?) og gode oppskrifter.. takk for titten, her stikker jeg innom igjen;)
SvarSlettJeg er bare litt spent: brukte du mer enn en halvtime på å lage de sconsene?? For ofte klarer aldri jeg gjøre ting så fort som det står i oppskriftene...
SvarSlettFor ei flink bakedame!
SvarSlettJeg kastet meg på knekkebrødbølgen, etter å ha smakt dem hos min svigermor. Baker dem uten gresskarfrø, og med litt havregryn og kruskakli sammen med "fuglematen" :) Økologiske frø var ikke så dyrt på Coopen.
Jeg har nok vært på G R kurs i den perioden klibrøddesserten var knall! Og tenkte nok også at den måtte de lenger ut på landet med. Nei, da var det bedre å samle kosemerker til litt skikkelig kake :)
Tror jammen jeg må teste scones en dag - kanskje i helga - de så gode ut! Jeg er litt anglofil - og da bør man jo innlemme scones i kosten sin :)
Ha en knasende god kveld :)
Moccamamma
Så herlig ut, men bare et tips, i tilfelle du ikke vet det (for mange gjør ikke det): Solsikkefrø inneholder mye kadmium og må inntas i små mengder, mye mindre enn man tror. Jeg bytter ofte ut solsikkefrø med malte mandler. Smaker deilig.
SvarSlettHeller generøse , bugnende innlegg der bloggeren byr på alt det hun har på lager den dagen
SvarSlettenn
gnitne ( tomme )innlegg om hva som kommer senere ...
- Så behold din generøse stil , du Emmeline , det er jo den vi liker !!!
Ivrig knekkebrødbaker som jeg er (alle på jobb vil ha min matpakke nå, så den må være ekstra stor)så har jeg testet ut litt når det gjelder bakingen. Dersom du kutter ut kruskakli får du en litt mindre "pappsmak" på knekkisene. I hvertfall så får den varianten best terningkast hos meg. Og om du, i løpet av steketiden åpner ovnsdøren sånn dann og vann, hjelper det veldig på tørkingen. For da slippes dampen ut mens du steker.
SvarSlett:-)
Heimelagde knekkebrød er verkeleg i vinden, og den oppskrifta der er super for oss på lavkarbo (neidå, eg skal ikkje prøve å overbevise deg om at det er det rette - ikveld ;) ).
SvarSlettMi snille mamma har komme med fleire porsjonar til oss, og dei er redninga når eg ikkje orkar lage salat eller omelett eller noko anna tidkrevjande til lunsj.
God veke vidare, Emmeline!
Dette må jo bare prøves:))
SvarSlettdet ser godt ut!!!
takker for oppskrift og fengende tekst, helt til siste slutt på innlegget!
Takk for en ny knekkebrød oppskrift, de står i ovnen i skrivende stund. De passer bra til LCHF-livet (Low Carb-High Fat) jeg lever fortiden også.
SvarSlettHei,eg lika bloggen din,du e so rett fram,knekkebrøda var gode,her skal du få mi opskrift på knekkebrød so kan du variere.
SvarSlett4 dl sammalt kveite grov
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vatn
rør alt sammen,lat stå ca 15 min,ha utover 2plater,del opp i passe biter,steik på 160gr ca 1 time.
klem frå Ingvild
Waow! Dine scones så skikkelig gode ut - jeg tror nesten jeg må prøve de en helg. Jeg rekker nok ikke å gjøre det midt i uka - du må være super husmor!! :-)
SvarSlettTusen takk for morsom og herlig blogg.
Eg rett og slett DIGGAR bloggen din!!!
SvarSlettJeg lager sånne knekkebrød og også grove briks, spiser dem med masse smør og en god og feit ost oppå (ikke brunost). Det smaker bare så godt! Og jeg spiser det med god samvittighet, for jeg lever det gode lavkarbolivet. Har også bakt lavkarbo sjokoladekake, den stekte jeg i 1 time i ovnen. Den fikk bein å gå på i bursdagen til eldstejenta mi i sommer, servert med piska krem og bær.
SvarSlettHeisann!
SvarSlettDu er bare helt rå, jeg digger måten du skriver på, er verdt å bli følger av bloggen for de ;)Ha en fin helg!
Ostescones så veldig godt ut, så nå har jeg handlet de ingrediensene som jeg manglet. Fikk til og med fatt i denne Gryuere-osten (som jeg aldri hadde hørt om før) :-)
SvarSlettVeldig koselig blogg du har! :-)
Namnam det så godt ut :D har lagd sånne knekkebrød før og vet det er godt :D men ostescones har jeg ikke prøvd før.
SvarSletthar etterlysning etter noen gode interiørblogger på bloggen min (vikkisblogg.blogg.no) og jeg tenkte at kansje du som selv har en interiørblogg har noen tips til meg? ;)
Dette knekkebrød oppskriften skal jeg Så prøve. Fiberhusken er jo så bra som bindemiddel. Masse annet snakker oppi og. Sikkert gode til rødvin og ost også..Spes til den som har diverse mat allergier. Smart bakst. Håper du får en finfin dag. Morsdag jo. Stas for mange det. Solskinnshilsen Signe
SvarSlettHAR DU SOVNE HÆLL???? SAVNER INNLEGG!! :)
SvarSlettÅ som jeg kjenner meg igjen i Grete kommentaren! Min kursleder påstod at det smakte som en "deilig bløtekake"... Riktig.
SvarSlettDa har du ikke smakt mange bløtekaker i ditt liv!
Jeg tygger i vei på rugsprø. Knaser og smaker godt. Huntonit plater ( les klibrød)
Nyt søndagen og morsdagen Kjære C.
Klem fra Alex
Huntonit plater (les Klibrød) har jeg gitt meg med!!!
SvarSlettKom ikke med, ja ja.
Klem alex
Nå har jeg prøvd knekkebrødene dine ;) Knallgode var dem, men syns at min e ble litt "fluffy"/tykke, laget du mer enn et brett på den oppskriften? ;)
SvarSlettKomadyret; Jeg laget TO brett...hehe!
SvarSlett