torsdag 29. juli 2010

Om kopper og kar og sånt


Om det er noe som har negativ effekt på Emmelines blogging, så må det være ferie. Det høres jo merkelig ut, for i ferien har man virkelig all verdens tid til å knipse bilder og fikse i huset. Men ferietid betyr også late dager for Emmelinefamiliens fire barn med tilhørende vennekrets.


Det er liksom ikke det helt store å skulle blogge en stue full av tenåringsgutter som ser Matrix med nedrullede gardiner, eller knpise bilder av en haug med klær som skulle vært brettet på soverommet. Da bør man heller forevige stilig Kitchen aid som beklageligvis har blitt til den o-store-muffinsmaskin, og til enhver tid har behov for en grunnleggende rengjøring.


Emmelinemannen er på sin side MEGET irritert over alt Emmeline kjøper inn til heimen, og har etter hjemkomsten mast non-stop om at det må bli SLUTT på Emmelines rot. Vi snakker tohundre puter, bokser og diverse dill. Emmeline ser at han har et poeng, men har samtidig med stor overbærenhet med eget rot--da det tross alt er vakkert rot.
Men i dag har jeg altså begynt å rydde atter engang. Jeg bærer rundt og rundt på boksene mine. Og putene. Og pleddene. Og lysestakene. Og koppene. Og det fine vaskemiddelet. Så tar jeg en liten pause med GreenGate katalogen og skriver et ørlite kryss på det jeg kunne tenke meg å kjøpe. Bare et ørlite kryss altså;)


Ellers jobber jeg med mine vanlige skriblerier for tiden, og i den forbindelse begynte jeg å titte igjennom egen blogg for å finne ut hva som er typiske bloggemotiv for Emmeline. Hva er det jeg pleier å fotografere mest? Jeg har en følelse av at kopper kommer på en klar førsteplass, med hyller og hyllepynt på andre plass -og det er nesten litt spooky at så mange gidder å komme innom for å se på koppebilder i det lange løp;)
Så begynte jeg å tenke: Er dette like vanlig for alle interiørblogger? Tar alle bilder av kopper? Eller kanskje det er andre motiv som er mer høyfrekvente? Hvis man ser alle interiørblogger under ett altså. Jeg tipper at tente stearinlys, og vaser med blomster trolig vil komme inn på topp tre hvis man legger sammen ALLE bildene i interiørbloggesfæren. Men er det andre ting enn kopper, puter, stearinlys og blomster som går igjen?


Jeg måtte selvfølgelig illustrere dagens innlegg med et ganske høyfrekvent motiv:  Sommerfrokost på kjøkkenet, med tilhørende koppeutstyr! Jeg har jo knipset fra kjøkkenet mitt tusen ganger før, og som dere ser så er det lite nytt å melde herfra;) Håper dere har en fin kveld, jeg er tilbake i morgen. SEE U!


40 kommentarer:

Anonym sa...

Men vi vil jo så gjerne lese hva du skriver (og)!!!!!!

inkala

Emmeline sa...

;) ååå takk søte Inkala:)
Ja jeg håper jo at noen vil lese hva jeg skriver selvfølgelig.
Akkurat nå holder jeg på å skrive om blogging...og blogifisering -- til Boligpluss;)

Anonym sa...

Jeg stikker innom for begge delene, men aller mest for å få en god latter ;)
Jeg anbefalte bloggen din til svigermor i dag, hun setter alltid pris på godt lesestoff! Jeg klarte til og med å si at jeg kjente ei som er god til å skrive, "ho heite Emmeline!! Øhh.. Kjenne og kjenne, æ veit no kæm ho e ;) "
Pussig hvordan man lever seg inn i denne bloggeverdenen!

Ha en fin kveld, Emmeline!

beate sa...

ho,ho,ho... ja vi er gærne alle sammen! vi blogger om kopper og lys og verner om våre favoritter. jeg ble jo ordentlig snurt på mannen min som snøyt seg i en tinek-serviett og blogget selvfølgelig om det... det morsomme(?)var at da vi var og handlet hadde folk fått med seg innlegget og ropte tvers over butikken: hei, må han kjøpe sine egne servietter nå eller??

kos deg med blogging om viktigheter som kopper, vesker og bokser!

klem beate

Villa von Krogh sa...

Du er jo så morsom!Og det tror jeg folk elsker med bloggen din. :)

Nyt kvelden! Her skal det også ryddes...

Klem Anine

Karma sa...

Herlig sommerstemning selv i det mørke og triste været som er om dagen:)

Anns draum sa...

He he!!! Det er jo så festligt å lese din blogg, ein blir i så godt humør!!! Trur koppar og lysestakar går igjen ja... Og ikkje minst tallerkenhyller fylte randen av alt anna enn tallerkar!! Mi har til alt overmål hamna i headeren.... Ja ja den e no litt fin då;)) Heimelaga og alt;))))

Klem frå Ann

Refleksjon på livsvegen sa...

Vakre bilete blir vi visst ikkje lei av..
Og så skriv du veldig godt..
Ha ein vakker kveld :-)

Gjertrud sa...

Oppdaget bloggen din omtrent ved nyttårsleite, da jeg av en eller annen grunn begynte å surfe på interiørblogger :)
Du skriver veldig bra, og ofte med en liten undertone under humoren syns jeg: et litt skjevt blikk på litt av hvert. Nydelige bilder tar du også, så et besøk hos deg er aldri forgjeves.
Gleder meg til din neste sak i Boligpluss !

butiksofie sa...

Wow this looks absolutly stunning!!!I just found your blog! So lovely!Hughs Anja

karoblume - lovely moments sa...

I love your pictures!
Lovely greets from Austria ;-)))

sylvia sa...

hei Emmeline.
når en blogger om så fine kopper som du har,ja da kan vi klare mange innlegg om det,å dine herlige ord som følger med,ja da er alt perfekt,
så bare blogg kopper å kar,
flink du er som rydder litt å,må jo til sånn av og til,men med huset fullt er det ikke lett.
ha en flott kveld,
klem fra sylvia

Christina Mari sa...

Alltid koselig å komme inn å se på kopper & kar hos deg. De er så lekre.
Ha en vidre fin kveld!
Klem fra Christina

Anonym sa...

Det er ikke bildene dine jeg liker best, selv om det er mye behagelig for øyet inne hos deg. Nei, det er nok det du skriver som gjør at jeg er innom deg til stadighet. Og nå er vel snart ferien over? ;-)

kari sa...

Du kan nesten komme med hva du vil av bilder, du er jo så go på å skrive.Emmeline er nok det som blir lest mest av meg. Hilsen meg som fortsatt er sørlandsferierende!Jeg har foresten vært innom den lille butikken i Mandals gågate igjen, og da ble jeg eier av en ny kopp.

Martes atelie` sa...

Er vel kanskje ikke mest bildene jeg ser på....men teksten som du du formulerer så bra ;) Du får meg til å sitte å le, og en god latter forlenger jo som du vet livet.
Så...takk for det ;)

Ramme Alvor sa...

Problemet starter når folk vil kome på besøk for å sjå "det fine huset", og eg veit at det er berre ein par små krokar i heimen som kan gå under ein slik betegnelse....dei som vart rydda og styla...for bloggen...
Håpar dei let seg blidgjere med te i ein kopp frå Pip Studio dar dei vassar til knes i kvardagsleg rot og "gud so praktisk om enn ikkje så vakkert" interiør.

fru Dyregod sa...

Jeg synes det er kjempegøy å lese bloggen din!Det høres ut som du kan trenge et eget puteskap!
Eller kanskje putetrekkene kan ha felles innerputer, siden du neppe bruker 200 puter på en gang?
Jeg synes flaggene som pyntet lysekronen var aldeles nydelige, forresten! Kanskje jeg burde ha sånne på juletreet istedenfor de norske? Så kunne vi synge "med julelys og med Greengateflagg og ...

Anonym sa...

hei hei emmeline. Ja du kan jo spekulere i hva vi ser i bloggen din. Jeg for min del får meg veldig ofte en god latter når jeg leser innleggene dine. Som i går feks, jeg lo så tårene trilla, du har jo en selvironi som er megagøy. Jeg er fast leser av deg og er superspent på hvor lenge gubben din streiker.(tenker på taklampa di nå). Stå på gubbene kan være litt vanskeli ... Klem fra Lofotjenta:))

Lottemora sa...

Blir aldri lei av å se koppene dine Emmeline. Sjøl har jeg masse blomster på bloggen min for tida...

Ateliê Toque de Arte sa...

Amei! beijos, Iray

Ellen sa...

Vi får aldri nok av koppene dine vettu, selv om du skulle skrive dørgende kjedelige innlegg er dine kopper og kar absolutt verdt en kikk.Men du skriver jo aldri dørgende kjedelige innlegg, så det er jo det vi kan kalle en win-win-situation!Keep it up:)

Cathrine Nicoline sa...

Heisan,

Jeg er så glad i bildene av kopper og kar. Det er hærlig å se flotte farger og morsomme innlegg fra deg.
Jeg er ny her i blogglandia,men har vært innom bloggen din haugevis av ganger.
Jeg selger Green Gate i butikken jeg driver, og stadig vekk har jeg kunder som refererer til Emmelinebloggen når de ser og handler GG =)

Håper solen skinner hos deg.

Narvik hilsen

Cathrine Nicoline

Synnøve sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
June J. Larsson sa...

Man kan godt si at jeg kjenner meg igjen når du skriver om det vakre rotet ditt og om alle duppedittene du "flytter/rydder" rundt omkring i huset...til STOR irritasjon for andre, spesielt husbonden! Kunne så absolutt handlet om oss her i huset! Det er nesten som en mani med alle disse vakre tingene man aldri får nok av! ...men akk for en vidunderlig mani! :))
Når det gjelder "hyppig avbildete objekter" i blogglandia så tror jeg kjæledyr kommer høyt opp på lista...Og lamper og lysekroner! ..og interiørblader!
Ellers er det nok ingen tvil om at kopper, lysestaker og vaser med blomster topper lista. Det har du nok rett i!

Riktig god helg!
Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Siw sa...

Jammen, det er koselig med kopper og kar, og puter og sånn :) også skriver du underholdende. Det gjør det fint å se innom, for hva du nå holder på med .. ;)

Anonym sa...

Det er jo en grunn til at bloggen din er godt besøkt, jeg tror mange kjenner seg igjen i "diller" som kopper eller annet man samler på. Ellers liker jeg fargene, og du tar bilder med godt lys. Det ser aldri grått ut, hvordan greier du det? Kjører du på med ekstra lamper? Hilsen ei som har tatt pause fra blogging selv;-)

Cathrine Aksnes sa...

kjøkkenet ditt er like nydelig som alltid.. og vi er litt vanedyr her inne så vi liker godt kopper og kar, å spes GreenGate ;)

ha en flott dag og lykke til med ryddingen ;)

Anonym sa...

Tror du har vært med på å spre Greengate i Norge. Du burde få en premie;-)

Charlotte sa...

Jeg liker godt bloggen din. Både bilder og tekst. Ser at Synnøve over her syns du har kjedelige bilder og har derfor besøkt bloggen hennes. Jeg kan jo ikke helt skjønne hva som var så mye bedre hos deg Synnøve? Du har jo også bare helt vanlige bilder av kopper og sånt. Jeg er enig med flere over her at det er teksten som gjør bloggen din så unik, men samtidig har du god smak og lyse vakre motiver så det er på mange måter HELHETEN som gjør Emmeline så helt spesiell. Derfor kommer vi jo igjen og igjen til deg. Keep up the good work girl:)

Maria ( Idekroken ) sa...

Jeg bare elsker bloggen din. ALT du skriver og ALLE bilder!
Du har det så sommerlig og romantisk!
Og skriver så humoristisk og levende ;)

Sommerklem fra meg

Ingunn sa...

Jeg kommer innom for å lese innleggene dine, og se de flotte og fargerike og inspirerende bildene du viser.

Selv er jeg ikke så morsom, og viser mest større miljøer og særlig uten farger, og ja - mest med sofaer.

Ha en fin dag, og lykke til med skrivingen. Jeg er sikker på at det blir bra.

Anonym sa...

Nå snakker jeg for meg selv (men også for mange andre også, tror jeg!). Det er ikke bildene, men den fantastiske fremstillingsmåten i teksten dine. DE ER UNIKE OG FANTASTISKE:) Det er det som gjør at du skiller deg ut fra veldig mange andre interiørbloggere. Emmeline sier det som det er!
Emmeline presenterer helt dagligdagse ting med et glimt i øye og en god posjon humor. Jeg tror det er viktig å vinkle det slik. Altfor mange interiørblogger ønsker fremstille seg selv mest mulig perekt og "pynter" på tilværelsen. Det skal være perfekte barn, klær, leker og ikke minst interiør. I lengden tror jeg det blir veldig slitsomt, både for leserne og bloggeren selv. Det handler om prestisje og vellykkethet. Hvorfor kan ikke flere gjøre det som Emmeline? LENGE LEVE BLOGGEN TIL EMMELINE!!

Anonym sa...

Bildene dine blir jeg i godt humør av! Men... om du hadde en blogg helt uten bilder og bare tekst, hadde jeg uansett lest den hver dag!! Du får meg til å le så jeg gråter!

Tusen takk :)))

Hilsen Jorunn

Unknown sa...

Sofaer og sofatrekk, stylet opp med puter, det går igjen. over alt!

Unknown sa...

Elsker bloggen din altså! Men som svar på hva som går igjen på alle interiørblogger, mener jeg det over;)

Lisbeth sa...

Din skønne humor er nok det vi elsker allermest Emmeline..:-)
Men jeg synes også at du tager nogen flotte billeder både fra dit eget hjem og hytten.
Det jeg allebedst kan lide er at du har begge ben på jorden, tror ikke det er mange bloggere der direkte indrømmer at de ikke bryder sig om at gøre rent...:-o)
Og det gør du med en humor som er med til at vi bare vil have mere.
Jeg tror virkelig du kunne blive en god forfatter..:-o)
Så lad os bare få flere koppebilleder, vi elsker dem og dig..:-o)

Knuz fra Lisbeth

Unknown sa...

Wallstickers og vimpler er vel også en blooge-slager vil jeg tro, som kommer høyt opp på listen:))

God helg!

Klem

♥ Fyra årstider sa...

Stort tack för snälla ord. Vilken underbar blogg du har!
Kram Lotta

Cornflakes and Honey sa...

So BEAUTIFUL, you have excellent taste!!!

Related Posts with Thumbnails