fredag 26. august 2011

Memory Lane


Neida, Emmelinebloggen er ikke død! Den har bare vært begravet i anledning sommerferiens slutt/arbeidslivets tilbakekomst/tørketrommelens bortgang og speilreflekskamerastreik. Man kan vel egentlig slå fast at det har vært / fremdeles er, et generelt kaos i heimen. Enkelt og greit oppsummert...


Men iallefall- Grunnen til Emmelines plutselige oppstandelse fra de døde, er altså at hun har påtatt seg et meget spesielt oppdrag. Hyggelig, men ørlittegranne vanskelig. Vi snakker "kåseri" i anledning førtiårskalas. Til en superskjønn dame, som Emmeline møtte for første gang i går. I samme øyeblikk skjønte Emmeline at hun var på syltynn is med sin trinne kropp. For å virke sofistikert hadde jeg nemlig påført meg en noe tvilsom nattklubbsminke. Dette viste seg å være et meget feil valg, da den kommende førtiåringen var naturlig vakker som den reneste fjellbekk. Kort oppsummert kan man vel si at Emmeline plutselig fremsto som Jeanette fra Loddefjord, i Mummimammaversjon you know! Jaja, nok om det....


Poenget er at jeg i skrivende stund sitter her og vrir meg på stolen, og skal forsøke å finne noe å snakke om som er universelt for alle førtiåringer. Det eneste jeg kan komme på er min egen storhetstid. Nemlig åttitallet. Jeg har en formening om at alle på min alder uniformerte seg ganske likt i denne perioden. Ta dette bildet fra 1986 for eksempel -som på en grei måte representerer datidens ulike trender;)Vi snakker om:
Pastellfargede klær og hvite tennissokker
Fotside frakker med oppbrettede ermer
Hjemmestrikket mohair genser eller eventuelt hjemmestrikket mohair vest ( *hvis man ikke giddet å strikke ermer)
BLÅ (!) skinnjakker
Skulderputer
Seilersko
Skinnreimer rundt håndleddet
Generelt høy permanentfaktorPå åttitallet kom også alle de kuleste tingene, som man bare måtte ha.  Det var Donkey Kong spill, som kun gikk til 999 poeng! Rubiks kube, som jeg ikke klarte å løse uten å flytte på klistremerkene. Vi leste Tuppen og Lillemor og "Mitt første kyss" i Romantikk og Starlet. Hver tirsdag var det Ti i skuddet på radio. Jeg satt klar, og spilte inn sangene på kassettspilleren. Det gjaldt bare å være rask nok å trykke på pause, ellers fylte mentormeterknapp-duringen hele båndet.

På ungdomsskolen ble alle avhengige av Jane Helen Shampo (*tror ikke jeg har opplevd en shampo med SÅ mye lukt før eller siden;) Emmeline brukte blå mascara og hvit leppestift (Charlie no 5) i mange år -samtidig som jeg slet ut to kreppetenger!


På videregående hadde vi våre første fester, med høy Peach Canei faktor...(*huttetu;) Generelt var det på en måte sånn at alle var litt like. Folk var sosser eller friker eller dodder, men vi hadde stort sett samme versjon av de samme tingene likevel....


De fleste hadde et par kinasko. Vi syns hockeysveis var fint. Både gutter og jenter hadde permanent, og det var helt naturlig å gå med en gigantisk kasettspiller på skulderen. Alle hadde Pusur skoledagbok, og det var kulest med en liten skinnsekk som ikke hadde plass til mer enn halvparten av skolebøkene, og som fikk påskriften "Drittsekk". Det var høyvannsbukser og Levis 501. Det var store dunjakker fra Millet og lue med Busnelmerke. Vi tygget Bugg og gjorde triks med jojo fra Coca Cola.


-og det merkeligste er at de fleste av dagens førtiåringer vil kjenne seg igjen. Uavhengig av hvor de vokste opp i Norge. For på åttitallet, da var alle like...nesten...håper jeg! Eller hva sier du?( PS: Dagens bilder er lånebilder fra nett - Takk til jentene i klasse 8D Ulriken skole anno1986, som sikkert blir lykkelige for å finne seg igjen her;) DS! 

127 kommentarer:

Fjasevas Huset sa...

hahaha, jeg er født i 80 tallets første år og kjenner igjen hver eneste lille detalj her:) selv om jeg ikke er 40 snarere heller 30 åra... Men du verden, kinasko-det hadde jeg eneste glemt...og alt du nevner kan jeg med stor innlevelse huske meget GODT! :) alle var stort sett like! Jeg hadde permanent og opprullede bukser og jakker, strikkede gensere og satt å tygget hubabuba mens jeg spilte inn på kasettspilleren alle sangene jeg digget fra radioen:) Aldeles herlig!!!

Tror alle som opplevde dette tiåret kan kjenne seg igjen- uansett landsdel:)
Godt skrevet som alltid!
Klem

Olstad sa...

Ha ha ha nå er jo jeg bare 38 men må si dette husker jeg alt av.

En ting vi brukte mye tid på var å lese Søren ette eller annet sin spalte i Det Nye - nå aner ikke jeg om de fant ut hvem han var...

fru. Lærum sa...

Utrolig! sitter/ligger og ler for meg selv, og må si jeg kjenner meg godt igjen!....jeg har pusurbøkene mine i skapet på rommet .....har sagt at min datter på 16 år IKKE får se i dem ;-) tørr ikke jeg heller!

morsom lesing :-)

ha en fin fredag!
klem tone

Junk De Lux sa...

Et fantastisk "blast from the past" TUSEN TAKK:) <3

Klem,Hanne

Anne på landet sa...

Kinasko,BALL, BUGG,Busnel,skulderputer,Donkey kong... Jeg trenger ikke mer.
Har hørt mye om din blogg uten å besøke den.NÅ gjorde jeg det og kan bare slå fast med en gang- du har fått en ny ivrig følgere:o)
HERLIG innlegg!!.

Riktig god helg til deg med klem fra OS :)

Anonym sa...

Akkurat slik var det!! Hadde nesten glemt alt dette. Fint at du et tilbake på bloggen! Meget fornøyelig lesning! Mvh trønder fra bygda :€

Anonym sa...

Ååå, fikk lyst på BUGG!!!
Herlige mimrebilder :) Skulle nesten ha opplevd åttitallet på nytt ;))) Eller kanskje ikke, men du og du for en trend :)

Bra innlegg!!

Klem

3prinser sa...

Hva?? er det meg du skriver om???? hehehe - dette er som å lese om meg selv på den tiden, jeg er født i 1970.... gud så mye av det jeg hadde glemt, eller rettere sakt fortrengt... og nå bobler alt opp til overflaten igjen - hjelp... hahaha - tror jeg dauer av latter :)

Høytrykk sa...

Jeg er født i 1980 og ble ikke fjortis før på 90-tallet. Men gud som jeg kjenner meg igjen i dette. Bortsett fra Peach Canei, det var for de "store". :) Go 80s!

fruSärås sa...

Hahahahaha kjenner igjen alt...du verden kor fin vi va på den tiden, syns vi selv iallefall;o))
Og jeg blir 40 om 3 uker, ja ja tiden går fort vist;o))
Klem
Ann Berit

Oliviakul6 sa...

Djiiiises !!! Alt eg hadde fortrengt fra/om 80-åra kom hardt og brutalt tilbake. Særlig husker eg permanentane¨... Som allerede sagt: djiiiiiiises!!! :D

Mie fra Mies Mirakler sa...

Nikker meget gjenkjennende til dette her...jeg har selv hatt et innlegg på bloggen om mitt pikerom anno 1986
http://miesmirakler.blogspot.com/2010/11/hvordan-hadde-mie-det-i-1986.html
Takk for tidsreisen ;) *♥*

Heidi sa...

Jepp!

Øyeblikk sa...

Å herlighet, hehe, den satt som ei kula ;) Du har nok heilt rett, på 80 tallet var alle like, uansett kva landsdel dei kom frå - ingen tvil. Eg flytta frå Sykkylven på Sunmøre til Stord i Hordland som 15 åring i '89 - og eg glei godt inn, ingen alien der, kun rulle r'en som avslørte meg :)

Klem Eli

hran sa...

Fantastisk, det må jo bli bra:-)

Ranveig (et par år igjen til de 40)

Shy sa...

Artig å lese, Emmeline! Kjenner meg godt igjen. Og ja, tenkt at vi satt klar til å trykke på kasettspelarknappen for å ta opp musikk :))

Barbros lille atelier sa...

He, he, utrolig bra! Fikk noen skikkelige flashback nå:-) Fantastisk så mye du husker... Måtte le da jeg så klassebildet - så vittig!

Jeg har vel aldri brukt så mye kjemikalier i håret, verken før eller siden... Hadde en del uheldige hårfarge- og permanentepisoder på den tiden*grøss*...

Herlig skrevet og illustrert som vanlig:-)

Klem

Helene sa...

I`m walking on memory lane... himmel og hav så godt du husker tilbake. hver en detalj var jo "livsviktig" på den tiden. Rart hvor like alle var uansett hvor vi bodde i landet. Alikevell er dette morsomme, men gode minner.
Back to the eighties....;o)

Berre Kristin sa...

Artig innsikt å få i tida rundt fødeåret mitt.. Hihi;)

Jannicke sa...

flashbacks de lux!

Lykke til :o)

Klem J.

Anonym sa...

Hahaha.... Å kor æ kjente mæ igjen. Å kor mye æ hadde glemt. Det her va kjempeartig :-))

Borgny

Elisabeth, innerst i veien sa...

Mimre, mimre, lilla Date, Pusur-dagbok, Levis 501, mohairgenser. Ah, det var tider, det. Mens jeg leste slo det meg hvor likt det var i Bergen som hos oss i Oslo. Det passfotoet er slående likt et jeg har av meg selv fra samme år. Så ja, svaret på spørsmålet ditt er ja!

Hilsen en førtiåring.

Bodil sa...

Åhh, kjenner meg SÅ igjen, herlig tilbakeblikk!!
Klem Bodil

Thea sa...

Se min nye matblogg: http://www.mylittlekitchen-thea.blogspot.com/

Jeg blir veldig glad hvis du vil linke til bloggen min på bloggen din :)

Thea

Anonym sa...

Ha ha, herlig!! Er født i 68, er fra Toten, og selvfølgelig kjenner jeg igjen hver minste detalj i innlegget. Morsomt å ha opplevd 80-tallet men ikke så morsomt å se bilder av seg fra den tiden med høyt permanenthår, harry sminke og glorete klær ha ha! De er nok ikke like uniformert dagens ungdom som vi var.
Bloggen din gir meg masse inspirasjon og jeg simpelthen elsker alle dine artige innlegg som virkelig setter igang latteren. Stadig vekk må jeg bare lese innleggene dine høyt for mannen min, som selvfølgelig elsker humoren din minst like mye som meg. Ha en herlig helg=))
Klem Ninapina

Hilde sa...

Så kjekt at du er tilbake! Mye man kjenner seg igjen i... Men bukseselene har du vel glemt?
;-)

Rosa Muffins sa...

Hehe, utrolig artig gjensyn med flere "symboler" jeg har glemt fra det glade 80-tall :) Husker jeg hadde malerteip inni 501 buksene for å holde innbretten oppe. Det var før vi gikk over til binders. LOL!

MøbelPøbel sa...

Fantastisk! Takk kjære deg for mye latter her:D Selv om jeg "bare" er 34 kjente jeg meg igjen i alt! 80- tallet varte lenge, utrolig lenge;) Mange gode minner, blant annet fra mye du beskriver her<3

Monica M. sa...

Guuu... Kor tidig... Jeg va 12 i '86. Hadde det enkle elektroniske spillet. Hadde lyst på det doble men fikk det ikke. Det samme gjaldt Ball-genseren. Men jeg hadde hvite tennissokker, lange frakker og skinnarmbånd, pusurdagbok og DIGGA a-ha til den STORE GULLMEDALJE...!!! Veggene var tapetsert med plakater, så den opprinnelige tapeten vistes ikke. Skikkelig mimre dette, ja. Så takk for at du la de ut... He he. Skikkelig flashback to the 80...
;o)

borghild sa...

Åh, himmel! Gikk vi på samme skole eller? Jeg hadde absolutt hjemmestrikket mohair-vest (for jeg gadd ikke strikke ermer), altfor vid Levi's 501 med tynt skinnbelte i livet og oppbrettede bukseben, virkelig snaisen!
Jeg så faktisk Jane Hellen-shampo i butikkhyllene i Sverige i sommer, men det ble dessverre ikke med noen flasker hjem. Husker også vi brukte lilla News-hårgele, den luktet fantastisk!!
Heia 80-tallet!
Klem B:)

Med kjæleik til livet sa...

å der var ALT vi digga og digger ;)

hobbyvimsa sa...

Utrolig bra innlegg.Jeg ler her enda..Så gøy å se igjen disse bildene..
Takk for latter kulen.

Den deilige gule lebestiften kjenner jeg smaken av i munnen nå..Satt på skolen og smattet på denne smaken hele dagen hi hi!!

Jeg er født i 1976 så er 5 år igjen til jeg blir 40 år,men så slik ut jeg også:)

Nyt helgen:=)

Klem Linda;)

Anonym sa...

HERLIG! Jeg er også 71-modell, og her er det 40-års lag som perler på en snor, og masse morsomme taler :)
Takk for titten, nå ble jeg virkelig lattermild.

Bugg, permanenthår, seilersko, hvite tennissokker, mintgrønn Millet jakke, Ballgenser, Jane Helen shampoo, date deodorant type Pamela, blå maskara, knall rosa debbie leppestift, Isadora gloss, Pusur dagbok, halvsju, ti-i-skuddet og lista bare fortsetter.
Guilty of all of the above...

Ønsker deg en fantastisk helg!

SiriH

Heddas gode grunner sa...

Hihi.. her har vi kremen av kremen :) Det var tider det, da vi sto med "palme" på hodet og beundret ungdomsskoleelevene som hoppet strikk i store gensere og nedbretta gummistøvler. For 25øre kjøpte jeg helst en litt hard hvit Bugg -som kunne deles med en venninne. Og hvem har ikke deltatt i Coca-Colas jojjo-konkurranse?!..

Lykke til med kåseriet! Du er så flink, at det garantert blir morsomt!

Ha en fin helg!
klem

Anonym sa...

Hahaha!! Jeg ler rått! 35 år og kjenner meg igjen i ALT! Nok en gang spikeren på hodet fra deg Emmeline!
TAKK

Klem fra Hanne

Anonym sa...

HA HA Takk for alle de morsomme påminnelsene. Alt er jo bare SÅ sant! Hadde rent glemt det alt sammen. Heia 80 tallet! :-) God helg. Wenche

Anonym sa...

Vet ikkje om det e nokke i veien med meg, men eg fikk plenty flashback av dagens innlegg, men eg e 52..........;)
randi Sol

Kristine sa...

Så utrolig morsomt å lese! Er selv født på tidlig 70-tall, så her kjente jeg meg HELT igjen! Fantastisk! Pusur! HAHA! Har enda alle de gamle pusurdagbøkene mine! *Grøss* Burde kanskje ta dem frem og titte litt i dem. ;)

ANNEPÅLANDET sa...

Åh, skjønne ungdom, jeg kjenner meg igjen i alt. Skuldeerputer var veldig viktig. Og Spook-genser, ikke å forglemme. Og så kom de første mobiltelefonene - mobile og nette, fikk plass i en pilotkoffert. Og Musk Oil. Og Grorud-palmer. Ojojoj...
Lykke til med kåseriet!

Camulen sa...

Haha...!! Er 73-modell fra østlandet, og kjenner meg så igjen!! Fantastisk! Og gul bugg hadde jeg glemt...

krinkelkroken sa...

Herlig lesning Emmeline, og godt å ha deg tilbake:)

Kjenner meg igjen i alt, så morsomt! I tillegg husker jeg at vi sydde i stoffer i hver side på dongerien, jeg brukte remser av et gammelt blomstrete dynetrekk, skikkeli lekkert;)klem

Anonym sa...

Nå har jeg ledd godt, og kjenner meg så god igjen i ALT du skriver.
Er 72-modell, så jeg hadde min glanstid på 80-tallet.
Og du har helt rett, vi var like, uansett hvor vi bodde i landet.
På en måte er dagens ungdom mindre uniformerte enn det vi var, all ære til dem.

Er sikker på at kåseriet ditt blir kjempebra, lykke til!

Klem fra Vibeke i Trøndelag

Anonym sa...

Spikeren på hodet! 73 er jeg født, og alt stemmer! Seilerskoene husker jeg at man hadde snurret snøret på en spesiell måte...

Anonym sa...

Hei

For ikke å glemme stars and strips.. beltene og sokkene med det amerikanske flagget på. Colletsgenser
. Ja for en tid....

Stavanger

Snuffeldyret sa...

Huff da, så vi virkelig sånn ut...vi gjorde vel det!
Hva het den parfymen vi brukte? White musk? Og den der korallrosa Pierre Roberts deosprayen. Og for å ikke glemme guttekort sveis med rottehale. Det var vel populært en liten stund rundt 89?

Anonym sa...

Utrolig gøyt å lese om det glade 80-tallet - jeg savner faktisk den gule banan buggen. Den var hverdagskost. Du skriver bra og det er kjekt å følge bloggen din. Takker for god mimring og lesning på en tidlig lørdag morgen. Ha en fin helg.

Anonym sa...

haha, classic!! Får skikkelig "flashback" av alt dette. Bildet fra 1986 er så og si blåkopi av mitt klassebilde fra ungdomsskolen (my godness!!). jaja, pastellfargene går jo mye igjen i interiør i disse dager, hihi.

Takk for at du delte disse minnene! :)

Anonym sa...

Utrolig bra. Er selv midt i førti-årene, og kan ikke annet enn å smile av dette. Mange ting hadde gått i glemmeboken, men etter å ha lest innlegget ditt, så ser jeg det for meg som om det skulle vært i går.
Du er bare BEST
Klem fra sør

Fru Fryd sa...

Gurri malla fikk helt tårer i øynene av rein lykke!! Minnen strømmet bare på, for det var jo min historie du liksom fortalte- De lykkelige ungdomsårene på 80- tallet her i Bergen.

Skulle ha vært en flue på veggen når du fortalte kåsseriet ditt. God helg, og det er godt å ha deg tilbake her i hverdagen;0)

Anonym sa...

Oi oi, dette var gøy å lese, er selv født i -73, og gamle minner kom virkelig strømmende på. Ser også at det er en del jeg har fortrengt;)) Vi har ofte ledd av den tiden da alle var like:))(Noen heldigere enn andre med permanenten)
Kåseriet kommer garantert til å gå bra, du er jo en sann mester:))

Elin sa...

Jeg er ikke 40 enda, men akk jeg husker den tiden på 80 tallet ja;)...Gøy å se igjen den shampooen, den hadde jeg faktisk glemt:)
Å så bugg da, det var jo knallgodt...sørlig den med banansmak;)

Lykke til med skrivinga:)...Er helt sikker på det blir en suksess:)

Klemmer Ea

Villblomsten sa...

Utolig bra skrevet ( igjen ) :-)
Jeg sitter her og smiler :-)
Husker ALT du nevnte :-)

Anita sa...

Så morsomt. Og skoledagbøkene var selvsagt fylt og skriblet ned allerede i juni når de ble lagt ut for salg!! ;)

Ha en super helg!!

Liv sa...

Fantastisk bra innlegg!!! Er født ca 10 år før deg(sekstitallsjente)og kjenner att tida.....å du slette tid:)

Anonym sa...

Hei Emmeline,
jeg fylte 40 år forrige lørdag, og kjente meg så godt igjen i innlegget ditt. Fantastisk!!!
Mette :-)

Oliv / Garasjeloftet sa...

Her var det mye om kom frem fra glemselen:) hvilken herlig tid:))

Kjempe-artig innlegg!

MammaMy sa...

Jah! Slik var det, akkurat slik. Takk for påminnelsen. ;)

Anonym sa...

Hehe, dette var gøyalt. Er selv født i 68 og var på min topp på midten av 80 tallet...for en tid! Husker du HMs Impuls..kan minne litt om de nymotens onepiece, bare vi hadde de godt opp i rumpa, rynket foran og med bredt strikkbelte i livet. Rullesokker i pumpsa, Marihøne-leppestift som smakte "sjokolade", lys rosa øyeskygge, kastanjevann i fjeset og importert amerikansk el. tannbørste..guuud for en tid. ÅÅ jeg husker Chevignon, Dranella, In Wear og inntoget av Pocoloco og Bikbok. Klesmerket Diesel slutta de å selge hos Adelsten. De la heller på prisen 1000% og ble motemerke..for en tid! Snowball og Martini stod høyt og woody woodpecker from space ble spilt av Pat Sharp på sky..Shaking Steevens og Limahl..å du slette tid!

Var en deilig tid å være ung på!
Klem fra mette i sør

Maj-Britt Johansen sa...

ja,som tiden går man glemmer en hel del,man skal gemme noget fra hver årti ,fin ide med memory lane
knus Maj-Britt

Anonym sa...

Fantastisk, heeelt fantastisk!!! Kjenner meg så igjen at jeg blei helt våt i øyekroken!

Klem Gro :-)

Bettum Villa sa...

Hihi, disse bildene minner meg om bilder fra min storebrors ungdoms tid. Kan tenke meg han ville kjent seg igjen.

Klem Madelén

Snertne sneller og små nøster sa...

Herlig innlegg - som om jeg skulle funnet fram alt selv :-) Mente å huske at det var Charlie 20 jeg brukte jeg, men nå ble jeg sannelig usikker.... På konfirmasjonsbildet har jeg ei blå skinndressjakke - kjære nånn, sier jeg bare :-D

Takk for et herlig mimreinnlegg - klem Siv

Kris-design sa...

Hmmm mimre mimre. Du treffer spikeren på hodet :)

Lille meg sa...

Herlig innlegg :) Er født i 78 så hadde nok ikkje akkurat mi storhetstid på 80-tallet, (sjøl om eg nok hadde alle tinga du forteller om)....

.....men det hadde alle mine idol og de"store, tøffe" på skulen, så kjenner godt igjen alt du skriver..

Herlig å få mimre sånn på en lørdag, og eg hadde faktisk glømt både jane helen shampoene og date-deoene :) Og eg hadde aldri klart å huske igjen at dei skoa blei kalt kinasko :)

Turid sa...

Å herlighet altså, nå må jeg le, født som jeg er i 1967! :-) Kjenner igjen absolutt alt dette her. Alt fra kinasko til peach Canei. Jepp, sånn var det på den tiden. Åsså husker jeg at jeg hadde en sånn Pringle-genser. Du verden som jeg hadde grini meg til den! Og absolutt ALLE hadde permanent på den tiden. :-D

Hilde sa...

jeg kjenner igjen mye av det og jeg er ikke 40--helt ennå. tror derfor det treffer de på 40 og eventuelt de litt yngre :)

Anonym sa...

Var russ i 87. Å gud for en herlig tid 80 tallet var. Det var høyt og mye av det meste som talte da ja. Du skriver bare helt fantasktisk bra Emmeline.

¨fruTicosus¨ sa...

Fantastisk! Genser strikka med pinner nr 10 i garn fra Ull og Tull, hvit høvannsbukse med legg, smalt skinnbelte, og ja, Dockside-sko med skinnreimene snurra opp. Ut på disco. 80-tallet var ei fin tid å være ung på. Takk for at du minner om det:-)
Hilsen ¨fruTicosus¨

Anonym sa...

Jepp, det var da vi oppdaget de vidunderlige, søte og behagelige kinaskoene. Hihi, må innrømme at jeg enda sørger for å ha en liten forsyning av dem, de er så søte sammen med sommerkjoler. Kan bestilles fra Shangri La butikk i Oslo dersom du ønsker å kjøre litt "snehvit" eller "visesanger-stil". Er store i størrelsen, så bestill et nummer mindre enn du bruker til vanlig.

Unknown sa...

Et skikkelig flach-back! O grøss og gru.... Syns du har fått med deg essensen altså, bra jobba! Men vi hadde en kort epoke i midt-norge, som eg ikke aner om bredte seg nedover landet, men i starten på 80-tallet var det så innmari moderne med Mao-luer... De som var aller mest IN hadde også en Mao-jakke.... Utrolig merkelig greie....

GOd helg! :))

Unknown sa...

.... og var det ikke Charlie nr 20 dere brukte da? På min ungdomsskole brukte ALLE hunkjønn Charlie nr 20... nesten hvit lebestift. Lekkert... :)

Anonym sa...

Og som et lite etterord: Jeg bestilte tre par for et år siden og tenkte forsyningen ville vare "livet ut". Der tok jeg feil, "tatoojentene" mine var ikke sene om å ta hvert sitt par i bruk.:-)

Anonym sa...

Oi oi oi, nå sitter jeg her og nikker og kjenner meg igjen. Hva er det med 80-tallet?! Jeg er 41 og kan skrive under på ALT.
Gurimeg for en herlig tid, men som jeg ikke under noen omstendighet ville opplevd igjen.

Takk for en herlig innlegg!!

Ellabella, anno 1970

HusmorDronninga sa...

Tror dette kåseriet blir en easy-piisi sak for deg etter dette...
Du har rett å slett oppsummert 80-tallet slik de fleste husker det ;)
Lykke til! Dette blir en smal sak :P

GAWO sa...

Akkurat sånn var det. Hjelpes meg så like vi alle var. Egentlig veldig greit. Husker skulderputene veldig godt, og også alt det rosa. For ikke å snakke om tennissokker. Jeg gikk mye i sko med tynne hæler og sokker i. Ballerinasko. Alle klær var store og vide. Jeg har fortsatt alle kassettene mine. Faktisk så har jeg fortsatt spiller til å spille de på. Klarer ikke å kvitte meg med det, selv om det kun går i Cder nå.

Artig at du laget denne posten. Brakte fram mange gode minner.

Anonym sa...

Åhh herlighet! Gjett om jeg kjente meg igjen i a l t da! Lenge leve 80-tallet!!

Anonym sa...

Artig innlegg kjente igjen mange av tingene som er avbildet.Koselig sitter her og mimrer :))

Hvite Blonder og Myke Karameller sa...

Det er en sann glede å lese bloggen din :) Du skriver som en...ja vet ikke om så mange som skriver bedre faktisk :) Å alt dette du husker fra åttitallet...helt imponert rett og slett :)
Hvem hadde vel ikke hjemmepermanent, hørte på "ti i skuddet"(og spillte inn på kassetspilleren), tygget på bugg og selvfølgelig hadde en cola-jojo :)
Ja vi kjenner vel oss alle igjen fra den herlige tiden :)
Skulderputene fulgte meg i mange år før jeg klarte å venne meg av med de... Derimot gikk avvenningen med de hvite tennissokkene fortere kan en si :)))
Godt du er tilbake med bloggingen din !! Herlighet, du fikk frem ting fra glemselen gitt :)

Klem Heidi

Bluebellsa sa...

Jeg er født i 91 så jeg kjenner ikke mye igjen.

Men jeg vet pappa hadde den samme skoledagboka som på bilde. for den har jeg lest hihihi

MissMette sa...

Haha, så bra ღ love it.....
Kjenner meg såååå godt igjen
her - på alt her. Jeg er en
69`er så dette var gøy lesing
på en lørdagskveld ღ mye jeg
hadde glemt også ser jeg...
Flink du er til å skrive og
ordlegge deg, en sann fornøyelse
å titte innom deg. Ønsker deg en
fin kveld videre og god helg :)
Klem fra Mette

RosaVerden sa...

Hehehe, som 82-modell, så kjenner også jeg meg igjen i nesten alt det du skriver her. Merkelig nok! Det viser kanskje hvor stor påvirkning 80-tallet faktisk hadde på alle, selv oss som "bare" var små barn. Og det der med peach-canei var nok vanlig selv langt opp i 90-årene ;-)

Åpent^hus sa...

Her var d mye velkjent, gitt. Morsomt å momre. Lykke til m kåseri-knipa di.
Hilsen åpent hus

Linda sa...

Å, jeg kjenner meg sånn igjen! Veldig koselig å se igjen alt fra 80-tallet! Jeg satt også og tok opp Ti i skuddet på kassettspilleren min, tygget Bugg, leste Romantikk og Tuppen og Lillemor, hadde Levis 501-bukse som gikk til midt på leggen, hvite tennissokker med en rød og en blå stripe, Adidas-sko og Ball genser! Må jo heller ikke glemme permanenten. Brukte Jane Helen shampo med eplelukt, den grønne, og Date-paryme, den lilla! Haha!

Kjekt at du er tilbake igjen! Klem

Gunnhild sa...

hehe..jeg kjenner igjen absolut alt her! utrolig morsomt!

Torill sa...

Those were the days my friend.... Høg mimrefaktor her. Koslig. Lykke til med førtiårs kalaset !!

Anonym sa...

Kan forsikre alle om at oppdraget gikk aldeles strålende. Takk for morsomt kåseri og imponerende innsats! Vi damene storkoste oss, med det som ble en uvanlig start på en gøyal fødselsdag.
Hilsen festdeltaker og ny leser av bloggen din

Bentelen sa...

:D morsomt gjensyn :D hilsen Bente årgang 1970

Anonym sa...

Hei Emmeline.

Vil takka deg for ein fantastisk blogg som gir meg ein god latter kvar gang det er eit nytt innlegg. Må no ærlig innrømma at eg er glad du er ferdig med ferien..kanskje det kjem innlegg med litt tettare mellomrom:)
Men du, eg lurer på ein ting- har du aning på om det blir solgt green gate i london? og eventuelt kor? Såg litt på PiP, men det var omtrent samme pris som her heime i Norge.Tenkte du var den rette til å spørja om det:)

Klem fra polkadotten.

metanoia sa...

hee hee hee ;) kjenner meg igjen her. festlig innlegg !

Hem och Lycka sa...

Hihi, om jag känner igen mig! Klem!

Irene sa...

Og jeg kjenner meg igjen i alt du skriver! Ler for meg selv, hadde dette vært ei sjekkliste kunne jeg krysset av for sikkert 98 % av tingene.

Jeg hadde permanent, fluffy strikket genser, Busnel-genser,cerise genser, knallblå cordfløyelsbukse og blå mascara, skulderputer, lang frakk i dongeristoff, lys rosa lebestift med MERE :-) og jeg er 42 vintre gammel. husker veldig godt den Pusurboka også. Og det klassebildet er vel nesten identisk med det vi hadde i vår klasse midt i landet.

morsom mimreinnlegg.
Klem fra meg

Anonym sa...

Haha, faktisk glad jeg er 10 ar eldre enn deg, tror 80 tallet var\er tidens styggeste mote.

RamLa sa...

OMG!!!!!!!!!!!!!!!!
Fikk meg et skikkelig flash-back her..
Så gøy å lese og se bilder fra en svunnen tid :-))
Tusen takk!!
Ha en fin fin kveld!!

Vimså sa...

Kjenner meg så absolutt igjen..
Hvite tennissokker har jeg forøvrig blitt allergisk mor nå..
Lykke til med kåseriet.. Det er går fint veit du..
Klem Mari Johanne

Anonym sa...

Ja dette var virkelig et tilbakeblikk i de lykkelige ungdomsåra..
Kjente meg igjen i det meste her ja :) Både Peach Canei,Pusur og Bugg!
Takk for et herlig innlegg Emmeline!
Gjorde seg godt en regnfull mandagsmorgen :)
klem fra Laila

BLOMSTERSTJERNEN sa...

Emmeline. Her har du jo kåseriet ferdigskrevet allerede! Dette går nok rett hjem hos både Jeanette i Loddefjord, Emmeline på Kalfaret og Gnomhild i Hallingdal... Som du skrev var vi jo alle like på 80-tallet.

Jeg bare lurer på en liten ting... Ble noen av jentene i 8D gift? Stakkars menn... Eller forresten, vi guttene var jo om mulig enda verre...

Anonym sa...

Jada, blir 40 neste år, og husker dette jeg også. Men må innrømme at de pumpsene kunne jeg godt ha brukt i dag også jeg. (Hvor fant du det bildet?)

Mvh Lene

Kos og kaos sa...

Fantastisk! Minnene strømmer på fra en fortid som faktisk ikke virker så fjern..... Jeg fikk aldri BALL-genser, og sørger litt over det fortsatt, faktisk :-)
Lykke til med kåseriet. Kjenner jeg deg rett, blir det nok en inntertier!

Anonym sa...

Fantastisk!!! Ler meg skakk.... Er ca hele min ungdomstid oppsummert:))) Hadde allerede glemt (fortrengt ??) halvparten. Du er gull!

Desirée sa...

Hahaha takk for oppfriskning i minnene! Akkurat sånn var det jo! Moro å se Date rollon, de husker jeg godt, ikke bare å vite hva slags man skulle ha da :)

Ellers var vi nok alle mer eller mindre sånn, for et 10 år!

Klem fra Desiree

Lottemora sa...

Og ikke minst revehale dinglende fra skolesekken. Såg slike på barneavd hoss kappahl i helgen...

Lotte

Lobeliadamen sa...

Oh yes. Vi er født i samme år - forskjellig bydel, men jepp - just the same. Det lekre gruppebildet kunne lett vært fra skolen min. Lekkert! ha ha ha...har funnet ut at jo jæ**** vi så ut - jo mer moderne var vi! Så Emmis - du var nok en sann inspirasjonskilde for den yngre "wannabe-generasjonen".

Flashback delux! :-)))))

Klem W

Nina sa...

Hehe, så utrolig festlig...snakk om å kjenne seg igjen da ;)
Klassebilde kunne likegjerne vært fra min vennegjeng....er det mulig at vi var så like da, hehe...

Klem fra Nina, 69 model :)

Anonym sa...

Herlig innlegg. Joda jeg tror det stemmer at disse tingene var likt over hele lande. Er 39 og fra nord-norge. Ble riktig nostalgisk da jeg leste innlegget ditt. Det var nesten som om det var om meg. Kjente meg så igjen. Endel hadde jeg faktisk glemt. Kan nesten kjenne lukten av jane Helen shampoen enda jeg.

Anonym sa...

Ja, du kan få sagt det vennen!
Og ja det er ok at du viser gjengen fra 1986. klem

Mona Johansen sa...

Fantastisk innlegg....smil og gjennkjennende nikk under lesning :o)

♥ Stines hverdag sa...

Fantastisk gjensyn! Det er noen år igjen til jeg fyller 40, men kjenner meg igjen i alt dette :) Hehe... vi var nok ikke bare like landet rundt, det gjaldt nok nesten uansett alder også :) Hehe...

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

Haha så gøy å se bildene! Hihi! ;)

Hege sa...

Wow, det var som å gå tilbake i tid, var faktisk masse jeg hadde glemt, men du traff på alle punktene. Jaggu må vi vært lik, uansett kass krok i Norge vi kommer fra..:)) Skikkelig flott mimring..Du e toppen..:))Psst æ e bare 39 og et halvt..:))

Otaliga projekt sa...

Jag skrattade högt när jag läste ditt inlägg. Det var nästan så att jag trodde att jag skulle se mig själv där på fotot.
Tack för en resa tillbaka to the 80´s!
Sarah

Marianne sa...

Fantastisk om åttitallet!! Jeg kjenner meg igjen, selv om det på mange måter er på vegne av min 38-årige søster :)

Anneli sa...

Fantastisk:) Dette er min tid. Og lurer på hvor Pusurdagbøkene er. Men Ladyfix og Clynol var også viktig. Jeg hadde i allefall sånn har som var så stivt at det knakk. Det som også var kult hos oss var bestefarlangehviteunderbukser, med belte og dratt godt opp liksom, og stooor pusete strikkagenser over;)
Lykke til:)

Line sa...

så herlig lesing!! åttitallet var hele ungdomstiden min...det var tider det!

Anonym sa...

Åj, så herlig! Her har du samlet alt det viktige du:) For en fantastisk tid... hi-hi! Takk for et godt gjensyn. Mvh Vivian

Anonym sa...

Såå gøy!
Dette var mimre,mimre :-)
Hilsen 42 åring fra Halden

ann-helens hjem sa...

Her var det mange gode minner å kose seg med! så gøy å se alle bildene du har funnet fram fra det glade 80-tallet

Anonym sa...

Hahaha, fantastisk mimring..! :)
Er selv '70 modell, og nikker gjenkjennende til alt. Det som forundrer meg litt, er hvordan vi "klarte" å være så like? Som du påpeker, og mange andre bekrefter: SÅNN var det, enten du bodde i Loddefjord eller i Oslo. Hvilke "kanaler" sørget for å spre de glade budskap ned på slike detaljnivå? Sosiale medier var jo heller fraværende. Reklame..? Begrenset utvalg i butikkene..?
Ja, herlig var det, okke som! :))

Mazza sa...

Oh my God!!!! Der oppsummerte du mitt ungdomsliv, just like that! Alt, jeg mener ALT var i min umgdom. Don't do that again, please. (Peach Canei.....urk)

Litamora's Quilt & Design sa...

Så utrolig bra skrevet! Husker det som om det var i går :o)
Har heldigvis Pusur-dagbøkene mine enda, og ser rett som det er i dem og mimrer litt :o)

Nina Kristin sa...

Ja! Det var jo akkurat sånn det var! Har egentlig aldri tenkt over før hvor like alle sammen var på den tida. Som flere sier, det klassebildet der kunne like gjærne ha vært fra min klasse i ei lita bygd i Romsdalen det samme året!

Hanne sa...

Herlig oppsummering - takk for spaserturen ned memory lane :-) Jeg var 20 år i 1980, musikkvideoer kom på tv på den tiden - det var kult det!!
Eide både det ene og det andre (det aller meste) av de opptalte nødvendigheter - inkludert mohairgenser,kreppetang, blå sykkelsko til pastellantrekket, blå mascara og blek lebestift :-)) PS. Jeg var rå på Donkey Kong ..... hehehe

frøken fryd sa...

Herlige åttitallet !! I tillegg til å ta opp sangene fra "Ti i skuddet " , holdt jeg oversikt over poeng og plassering også..:p.
- Og jeg sydde meg lyseblå haremsbukse i håndarbeidstimene :)

Katinka sa...

Takk!!! Nå kan jeg bli 40!!! Vokste opp i "DDR", var det samme der. Hadde borgerlig konformasjon i 1986 i rosa og hvit outfit. He, he!

veronika sa...

fantastisk!! det var som å være rett tilbake! og noe det beste er at de har fortsatt jane helen i sverige!! Lenge leve 90tallet!! :):)

Anonym sa...

Sonny Crockett var vel ike stor helt for oss gutta som for jentene, det var en litt homo erotisk greie med alle disse 80-talls heltene. "Rambo", Arnold m.fl. Grå lindress og rosa t skjorte kledde jeg aldri for håret mitt var for stort, man skulle ha flatere hår, akkuratt som Don. Miami Vice musikken var nasjonalsang. For en tid, for en fantastisk utrolig tid.

Hilsen -69 modell

Edward sa...

Its really a great post.

Sokker
Skisokke

yanmaneee sa...

lebron james shoes
stone island
ggdb
yeezy
jordan 1
yeezy
hermes
yeezy boost 700
cheap jordans
michael jordan shoes

Related Posts with Thumbnails