onsdag 26. oktober 2011

Så sparker vi julen i gang igjen


I år er jeg lovlig sent ute med årets første juleinnlegg. De første bloggerne (Les: Prinsesse Elin ) begynte å skrive om juleforberedelser tidlig i august. Den damen lager jo julepynt til halve Rogaland, så det er ikke rart at hun må starte tidlig for å være ferdig når julen ringes inn 6.november i Westernbyen ved Kongeparken.  Nå har jeg ikke tenkt å skrive om jul hver dag akkurat, men det må jo være lov å starte pittelitt....


Her i huset er det som vanlig dårlig med hjemmelagede juleprosjekter, men jeg kjøper inn juleblader i oktober i tilfelle ånden skulle komme over oss. I år likte jeg veldig godt Maison sitt juleblad, på grunn av den fine kalenderparaplyen som de viste der. Pluss hjemmet til de med kalenderparaplyen.


I Kamille Jul viser bloggekollega Alexandra Villefrance frem sitt julehjem, så da måtte jeg sjekke ut det bladet også. Hvor har du gjort av din gustavianske spisestue forresten? Alt i alt er det veldig kjekt å få disse små inspirasjonsdryppene, selv om vi fremdeles leser oktober på kalenderen.


Tradisjonen tro er det alltid noen som blir sure fordi bloggerne skriver om jul så lenge før tiden! Hehehehe! Nå har jeg jo hatt bloggefri i ukesvis, så da må jeg jo bare si at det faktisk er litt dumt å oppsøke blogger for å la seg irritere. Man kan lese mye annet på nett. Det er både mord og drap og alle slags triste ting som man kan fordype seg i, uten at julestemningen blir påtrengende av den grunn!


Men iallefall: Emmeline tok altså turen til Kremmerhuset i går. (Gratulerer til Kremmerhuset, som åpnet nettbutikken sin i dag!) Jeg hadde tenkt å inspisere julepynten, og kom hjem med noe småplukk. Alle som kjenner meg vet at det er en understatement at jeg har nok julepynt til å dekorere en middels småby. Ergo er det bare tull å kjøpe mer. Men det gjorde jeg altså likevel.


På Kremmerhuset har fluesoppene virkelig fått hedersplassen i år. Siden Emmeline har et inkluderende sinnelag når det kommer til fluesopper, fikk noen av dem bli med hjem til meg:) FINE! 


Tror du ikke de hadde polkadotthjerter også? For to år siden kjøpte jeg mine første polkadotthjerter fra GreenGate (*på bildet over, til høyre). Veldig fine, og slett ikke gratis. I fjor kjøpte jeg polkadotthjertekopier hos Rema 1000 i København ('*på bildet over, til venstre). I år kan man altså kjøpe dem på Kremmerhuset, og de har GreenGate looken intakt, selv om prisen var mer arbeiderklasse-aktig.


Kremmerhuset hadde også pittesmå sinkhus til å henge opp, så da kjøpte jeg et som skal få henge sammen med de andre henge-opp tingene i sink, som jeg har fra før.


Samtidig er det nok sånn at sinkpynten min lever litt på nåde, siden det har gått inflasjon i sinkhus i kongeriket Norge. Min mor tok dette opp som tema, da jeg var innom nå i ettermiddag. Hun lurte på om jeg hadde sett dagens reklamebilag fra Rema 1000, og om jeg hadde lagt merke til sinkhusene som de solgte der?


De siste årene har Emmeline nemlig gitt små sinkhus fra Walter og co i gave til sin søster, som har bursdag den 1.desember. Emmelines søster har derfor en pen liten by stående på peisen sin, og den byen er ikke billig. Emmeline har til og med presisert at gullpynten må henge på, sånn at man kunne se at de var "ekte." Hvor mye har du betalt for de husene egentlig, spurte Emmelines mamma, mens hun studerte de identiske og rimelige tvillingene i Rema 1000 sin tilbudsavis. Tenk så mye du kunne ha spart, hvis du hadde ventet noen år! Men hvem kan vite at de små sinkhusene som jeg stresset voldsomt med å få i hus i 2007, skulle selges overalt fire år etterpå? Nå lurer jeg bare på om Maileg sine tynne designnisser vil bli allemannseie om noen år?


Men de må vel være for spesielt interesserte, tror du ikke?? Nå er både jo Walter og Maileg for lengst yesterdays news innen julepynt-trender. Man hva er egentlig årets MÅ HA av julepynt for bloggejenter? For disse som skjønner hva som kommer til å bli in hos trendspotterne?

Jeg vet faktisk ikke, for trendspotting er ikke min sterkeste side. Jeg håper bare at det ikke er sånne elgeputer med julenissehatt. Har du noen forslag kanskje??


33 kommentarer:

Lobeliadamen sa...

Ha ha ha ha må le av din mor!! Fantastico! "om du hadde ventet noen år...." ha ha ha ha....herlig!
Tja, årets julepynt (iallefall ganske mye av den) har SPREKE farger. Da snakker vi KNALL rosa, gul, grønn....(ja du skjønner tegningen)....jeg syns faktisk det er temmelig stilig - etter noen heller "duse" år.
Men som vi vet, smaken er som en viss kropssdel. Det vikstigste er vel rett og slett at det BLIR jul - uansett farge.

W :-)

Anonym sa...

jaaaaa... innlegg to dager på rad!! Elsk elsk elsk... og til og med juleinnlegg. you saved my day. Jeg har kjøpt kk jul og kamille jul. Fant inspo i begge blad.
Vet heller ikke hva som blir in i år til jul, men jeg liker godt naturmaterialer, blankt sølv og hvitt. Liker det stilrent, men koselig. Og du - jeg har også brukt formue og TID på å få tak i mine walter-hus... Grrr til Rema! ;)

ingjerd sa...

Hehe, har ennå ikke kjøpt et eneste julemagasin.....men det kommer vel.
Tror kanskje folk er litt lei det vanvittige maset og velger en litt lettvint løsning....nå er jo natur veldig i skuddet....og dytter du inn litt Fluesopp og noen smånisser samt selvfølgelig litt bar av ymse kvalitet...da kan vi vel si det er jul!

Mie Mari sa...

Haha. "Vente noen år". Jaja :p

Jeg har troen på den naturlige julen i år. Stjerner av pinner/drivved har jeg sett flere steder, men nå er ikke jeg noen ekspert, så vi får se :) Foreløpig har jeg bare kjøpt ett julemagasin (den med paraplykalenderen, faktisk), men det blir nok flere her også. ;)

Anonym sa...

Jeg følger ikke med på interiør-trender, det blir mest en sammensetting av hva jeg føler jeg liker best. Som hvite hyasinter... :)

Kremfaret sa...

Oh boy, altfor tidlig med juleforsider på bladene nå, men må man så må man. I hvert fall de som er skikkelig rød og lilla, grøss og gru :o Men joa, det er greit å få satt kreativiteten litt i gang også da. Det er jo i og for seg litt inspirerende også ;)

Heddas gode grunner sa...

Du gir meg glede i hverdagen! Jeg storkoser meg med innleggene dine -selv før klokka sju om morgenen! Jeg har ikke sjekket julebeholdningen i butikkene enda, men jeg liker rød og hvit jul -og polkadotter er aldri feil :)
Det er nå det er stas med jul synes jeg; det er nå jeg gleder meg, og etterhvert går det over i stress over alt jeg ikke har fått gjort.
Walter & co på Rema 1000?? Ja, ja..
Ønsker deg en fantastisk dag!
klem fra Hedda

Camillaeli sa...

Emmelines - jeg elsker at læse dine indlæg. Det er en fantastisk måde at starte dagen på!!
Og jul - det er da ikke spor for tidligt, det er jo næsten november ;o)

Sommerhusliv Hele Aaret sa...

Dejligt med lidt Jul.
Du skam ikke for tidligt på den...
Og skønt at vi snart skal igang med at pynte.
Imens bruger jeg tiden på at få gjort lidt rent og samlet endnu mere julepynt sammen.
Selvom jeg vist heller ikke mangler noget:-))
Men mine ønsker i år er Walther og Co husene og nogle af deres lanterner.
Det gode ved deres ting er at de ikke ruster.
Jeg syntes faktisk det er strengt at Rema 1000 må kopiere dem så meget.
Tror også de får en sag på halsen.
Og hvis nogen kopiere Maileg, så tror jeg der bliver ballade.
Syntes også det bare er så nemt for dem, der bare kopiere...
Så jeg holder mig til originalerne...

Glæder mig til at se mange flere Jule billeder hos dig.

Ha´en dejlig dag.

Knus Susi

RoseSommer sa...

Jul - Trendspotting:

Er vi på vei mot en jul i fargespekteret hvitt-krem-beige-lysbrunt? Bare gjetter, men det er jo delikat. Se for eksempel:

http://bibbiny.blogspot.com/2011/10/julekort.html

Monica sa...

Kjekt du skriver om westernbyen og julemarkedet:) Elin er jo bare det drivjernet, jeg er overimponert av hun og lurer stadig på hvor energien kommer fra? Hun kunne godt delt litt synes jeg. Blir spennende å se hva de største trendene blir i år, selv plukker jeg inn lerk, grantrer og mose og prøver å bruke det jeg har og kanskje litt rødrutite sløyfer rundt pynt jeg allerede har, ikke så mye som skal til for å få julesteming, også elsker jeg masse engler, det har jeg alltid likt. Ønsker deg en fin fin dag. Du skulle jo ha komt på markedet da? Ikke langt med fly vettu;) og soveplass har du el hos elin:)

BergenButler.no sa...

Nå er det jul igjen og julen varer helt fra oktober:)Den er jeg helt med på.

Her fant jeg juletrendene i år og der var det jo noe for enhver smak

http://boligdrom.bloggr.no/2011/09/23/na-er-det-jul-igjen/

Anonym sa...

Nille har også med sånne hus i sin julekampanje;-)

Catje sa...

Digger innleggene dine! Men jeg har sett at det er påfallende hvordan bloggere hele tiden lever litt foran alle andre. Har allerede sett den første bloggen som begynner å glede seg til sol og sommer igjen :) Det kommer et par "koselige høstinnlegg med pledd og varmt i koppen" før jula strømmer på og allerede i romjula kommer vel de første påskeinnleggene. Da er jo folk så drittlei jul at da må pynten ut av huset før vi har bikka nyttårsaften. Men for all del, jeg har laget julekort i mange uker allerede, jeg, altså og blogget om det, så sten i glasshus, lizzom.

Marianne sa...

Hehe :) herlig inspirasjon!

Dronninghuset sa...

artig skrevet.-) liker.
flotte bilder med gode farger. julestemning.
sinkhus er flott ja.
likeså de lekre fluesoppene i glass. nydelig glans på dem.

ja, det går raskt mot jul nå....
ha en fin dag,

TOVE

Anonym sa...

Emmeline, hvor kjøper du egentlig maileg i Bergen? Hilsen landåsbeboer med begrenset bergenskjennskap.

Emmeline sa...

Hei Landåsboer:) Maileg kan du kjøpe på Pinocchio i Markeveien eller hos Rubens leker... Men jeg pleier å handle hos Anemone blomster i Arna, de har et flott utvalg både av GreenGate og av Maileg pluss pluss. Hjerterom gaver og interiør på Nordås
(Kilden senter) har også Maileg, og jeg har kjøpt noe der også!!

Ida sa...

Det er SÅ fint med juletrollhassel:) Har så lyst på selv, men jeg har ingen idé om hvor man får tak i en gren i Praha...sukk.

Keiserens nye trær sa...

Det røde hjertet med prikker er til og med oppkalt etter Emmeline, og det før hun kjøpte det :)

Ann-Kristin sa...

Hehe...godt å være litt tidlig ute da :) Mye fint her ja :)

Prinsesse Elin sa...

Wooow kanon reklame for markedet. Takk snupp. Men seriøst? Walthers på Rema 1000....jeg iler...( på en måte...bilen er borte og jeg må vente til Sigve kommer hjem...men da iler jeg)

JeanetteCEB sa...

Herlig innlegg. Aldri for tidlig.

Jeanette

Stjerneteller sa...

Jippi! Der var du jo plutselig tilbake, med to på rappen til og med.Snadder på dadder!

Anonym sa...

Tusen takk for tips! Nå har jeg mange steder å sjekke ut :) Hilsen fornøyd landåsbeboer!

Duse Pasteller sa...

Jeg er vel den siste som burde uttale meg om jul og juletrend.. Men siden du spør;) Jeg tror vi får se mye til KRANSEN i år (ikke noe helt nytt selvsagt, men..) + en del naturmatriale-pynt. Men hva vet vel jeg... Blir spennende å se;)
Er ingen stor tilhenger av sinkhus men de oppå skapet der var fiiine! Du får det meste til å se bra ut:)

Klem, Janni

Kari Marie Bøhmer sa...

Designer-uvitenhet og /eller "designer-forakt"?
Kanskje et sterkt ord, men uten designere og kunstnere som har en laaang og kostbar utdanning (og kanskje lykkes), hadde det ikke vært Walterhus,Mailegfigurer,Tolixstoler og lamper m.fl.Mye har overlevd og blitt designklassikere.De fortjener sin lønn og vår støtte!!!
Så kommer alle som KOPIERER,og masseproduserer og selger billig. Lovlig? Forstår godt argumenter om stive priser, men... kanskje spare litt ekstra og kjøpe litt færre?

Mie fra Mies Mirakler sa...

Ikke så lett å spå, men tror nok fluesoppene (både retro i tre og nye i glass) vil herje bra i år, sammen med diverse fargerike julekuler formet som babuskaer, ugler og slikt. og som et motstykke julepynt av drivved og andre naturmaterialer med hvite fjær.
Jeg har ikke vært noen tilhenger av zinkhustrenden selv, men det pittelille til å henge opp var jo veldig søtt :) *♥*

Poltri sa...

Så flott at du skriver innlegg igjen. Jeg savnet veldig de morsomme innleggene dine

Poltri sa...

Så flott at du skriver innlegg igjen. Jeg savnet veldig de morsomme innleggene dine

Anonym sa...

Hei!
Jeg såg etter de søte julehjertene på Kremmerhuset på nettet, men jeg såg de ikke. Er det i år de har hjertene?
Hilsen hjerterdame. :o) Koselig blogg. Savnet deg når du var borte ei "stund". Og var desto gladere da
jeg leste at du var back. :o)

Unknown sa...

Hadde hvit jul i fjor, var greit nok det men det manglet noe nemlig julfølelsen.
I år blir det rød gammeldags jul hjemme hos oss også.
Ribberullen er ordnet og pepperkaker bakte jeg og ungene i går. Vo er i gang.....;)
Elske bloggen din, får masse inspirasjon. Ta en titt på min også :)

özge bayrak sa...

hello! i love your blog, also started to follow you. Lots of decorative ideas for homes! love

Related Posts with Thumbnails