tirsdag 29. juli 2008

Kjøpmannsdisk i ny draktKanskje noen husker kjøpmannsdisken som jeg fant på loppemarked i Lillesand for noen uker siden? Den hadde en klassisk 90-tallslook, med blå lasurmaling på grå bunn. Da jeg fant den på loppemarkedet, hadde den også en overdel med blyinnfattede vinduer som ble forkastet. Det var kun underdelen som fikk være med hjem. Nå er den på plass her på hytten, med ny maling, tapet og nye knotter.
Knottene ble kjøpt for lenge siden hos Mollys Heaven, og de skulle egentlig brukes på det nye skoskapet. Tapeten skulle jeg også bruke til skoskapet, så dette prosjektet blir på en måte en liten prøve på om det vil fungere, og det syns jeg faktisk at det gjorde.


Alt begynner å bli lyseblått og hvitt her i stuen, selv om jeg har planlagt å beholde noen grønne innslag også. Jeg kjenner at jeg trenger å ha noen fargeklatter, spesielt når både vegger, tak, gulv og møbler er hvite. Nye puter til sofaen skal jeg sy når jeg kommer hjem. I år har jeg virkelig fått sving på malerkosten, men nå er Emmelinemannen lei av malingslukt så nå får resten vente til neste ferie:)


Ny klokke kjøpte jeg på halv pris i Kristiansand i går, den er VELDIG STOR, men så har den jo også en viktig funksjon. Den minner oss om å nyte hvert eneste minutt når vi har ferie, spesielt i denne sommervarmen. Håper alt er bra med dere også;) TUDELU!

39 kommentarer:

Prinsesse Elin sa...

Hallo og god kveld. Endelig har jeg tatt meg tid til å sette meg ned her med pcen. Vi har vært ute å gått en herlig tur i kveld og nå kl. 23.30 så har vi fortsatt 23,5 grader ute. Det er jo helt fantastisk.
Kjøpmannsdisken ble helt nydelig. Jeg ble litt misunnelig rett og slett for min er ikke så fin og den kan ikke bli det heller. Den er rett og slett for herpa til det. Vurderer å kaste den ut i garasjen slik at min kjære mann- han som forresten tror han har gjort årets flotteste ting i dag, nemlig å rydde i garasjen kan ha verktøy i den. Mr. ryddesjau har gått å gnålt nå i hele kveld om alt jeg har kasta ut i garasjen....å at jeg ikke får bare kaste plastikken uten å legge den i sekken, å at jeg ikke får sette flere tomflasker over alt. Å at jeg har ødelagt garasjegulvet for jeg hadde søla maling på det bla bla bla bla.....det er da et garasjegulv ikke stuegulv. Oh my good. Hva om jeg gnålte slik hver gang jeg plukka opp skitne klær, satte inn i oppvaskmaskinen eller hver dag når jeg rer senger etter han......å hildane du. Tigersafari her I come sier nå jeg. Husmor ferie:O)

elisabeth sa...

Kjøpmannsdisken ble kanonfin!!!! Og klokken var jo bare skitlekker:))
Kos deg vider hvert minutt;)

Shabby-Roses-Cottage sa...

Oh this cabinet looks soooooo nice!!! All looks ever so nice by you!
Many love greetings,Patricia

Christinas låvebutikk sa...

Heisann!
Så fin den ble! Skal si du er kreativ!
Ha en nydelig sommer videre!

My home is my Castle sa...

Kjøpmannsdisken ble bare lekker !!! Kjempestilig med tapet på skuffene :)
Hvor i Kristiansand kjøpte du klokken forresten ??
Kunne godt tenke meg den selv skjønner du ;)

Sommerhilsen

by Siv sa...

Heihei

Den ble kjempefin med blåe innslag, du er jammen meg flink du :)
Hytten er bare blitt utrolig lekker!
Ha en fortsatt finfin ferie, og lykke til med puteprosjektet :)
Hls
Siv

borghild sa...

Dette var jo en skikkelig make-over, og en svært vellykket sådan!! KJøpmannsdisken ble kjempefin, god idé med tapetet også! Og så ser jeg du har satt yndlingskoppen min oppå, den som jeg klarte å knuse her forleden dag (hva annet kan man vente med to unger på fanget, og en kopp balanserende på armlenet... Koppen var tom altså, ingen fare for skolding av små barn;-) Så nå må jeg på leit etter ny, har jo disse i par, så det holder ikke med bare én med striper... Kul klokke du hadde kjøpt også! Ha en fortsatt varm sommer! Klem B:-)

Den gamle stil-de svunne tider...VINTAGE sa...

hei ! Oi, så fin den ble !!! LIkte den veldig godt, nydelig tapet !
Du har virkelig sansen for slike ting ser jeg.Kan jeg linke deg ? Nyt sommeren videre..klem..

Helene sa...

Så lekker kjøpmannsdisken din ble.
Tapeten og knottene gjorde virkelig susen her. Flinke jenta!!
Du har sannelig vært effektiv i "ferien". Ser ut som du har hatt makover på hele hytta. Skal bli spenende å se hvordan kjøkkenet ditt blir, men jeg skjønner jo at jeg må smøre meg med tålmodighet for det er jo måte på hva du kan rekke i løpet av noen uker.
Skal bortover til Kristiansand i morgen *kremt* rettere sagt senere i dag.. Har lovet minstemann at jeg skal være sjåfør for han og noen kammmerater som vil på Startkamp på Sør-arena. Blir nok kun en kjapp liten runde rundt på Sørlandsenteret og Plantasjen, for sommertemperaturen innbyr ikke akkurat til shopping.
Kos deg videre på Sørlandet i solsteiken ;o)

Aina sa...

Sååå lurt og lekkert med tapeten, gjett om jeg fikk lyst til å herme etter deg;0) (igjen...!!)
Den ble superfin.
Klokken var også flott, og jeg håper du har fine dager, og nyter hvert et minutt.

Klem fra meg.

☆Therese sa...

Wao - kjøpmannsdisken ble utrolig fin. Veldig god ide å tapesere de øverste skuffene. Kreative du :o)

Ha en fin sommerdag.

Mitt hvite hus sa...

Ja denne ble skikkelig rå lekker:=) Nydelig sammensetting med tapet og maling. Det likte jeg virkelig godt. Flotte knotter også. Det må jo bare bli så fint hos dere:=)
Den klokken var skikkelig flott.
Ha en strålende fin dag:=)
Klem :O=)

husnummer30 sa...

Vad fin den blev kjöpmansdisken! Jag blev lite inspirerad av att göra om vårt skoskåp efter ditt förra inlägg (vi har det exakt likadana som du visade) och nu när jag ser hur snyggt det kan bli så är det ju bara att börja planera för det!

Må gott!
//Jill.

Prinser og Prinsesser v/ Irene Brenna sa...

Den kjøpmannsdisken ble jo kjempefin!! Hva gjorde du med skuffene? ER det tapet? Hvordan fikk du den på så fint?

Hmmm, kanskje jeg burde male et par møbler jeg har i stua... Blir jo litt inspirert nå!

Minime sa...

Det ble kjempefint. Jeg likte spesielt godt at du hadde tatt på tapet. En liten fargeklatt gjorde seg. Jeg hadde faktisk tenkt å gjøre det samme med nattbordet mitt. Male det hvitt og tapetsere skuffen for å få en liten fargeklatt. Ha en fin dag.

Therese sa...

Kjøpmannsdisken ble veldig lekker. Jeg likte fargene godt. Oppfinnsomt var det også, å kombinere hvite dører og tapetserte skuffer. Fiffig :D

Maria Louise sa...

Jeg er bare så imponert! For en flott kjøpmannsdisk! Du er bare vannvittig flink min venn!! Håper jeg får like mye overskudd og kreativitet i hendene når mine barn er litt større!! Og du skal vite at du inspirerer veldig mange både her og der som jeg har møtt på ferien min! Morsomt! Men kom hjem snart da - hadde vært koselig å sees!! God klem!

Som mine dager er sa...

Hei

Er det ikke herlig hva litt maling og noen enkle detaljer kan forandre et "små-kjedelig" møbel til å bli rene blikkfanget? For denne ble helt herlig. Det er så deilig med hvitt og blått sammen, syntes jeg, så rent og delikat.

Spesiell og sjarmerende klokke også. Det er riktig som du sier at vi må nyte denne tiden. Og det gjør jeg. Veldig ;-)

Ha en fortsatt fin dag i sommervarmen.

Hilen Marit

Sol sa...

Hei på deg. kan jo ikke annet enn å bli imponert av den kjøpmannsdisken, så FLOTT den ble. det var jo virkelig en lur idè. Blått og hvitt virker kjølig og svalende, og det kan jo trenges i denne varmen.....Hmmm, minner meg på alt jeg skulle ha gjort men som jeg ikke orker fordi det er så varmt....
Det har blitt kjempefint på hytta hos dere. Jeg har fulgt med på jobbingen din i sommer...;-} Klemmers.

Emmeline sa...

Hei alle skjønne bloggevenner:)

Jeg er så overrasket over den fantastiske responsen på alle innleggene. Dere er bare kjempeskjønne:)Jeg er i full fart innom bygdas bibliotek på vei til stranden for å sjekke eposten, men må jo legge igjen en hilsen til dere alle...

Kari: Klokken er kjøpt på kafeen Hønsegården i Kristiansand, jeg har skrevet om denne kafeen i et tidligere innlegg og de hadde altså interiørvarer til halv pris der for noen dager siden.

Maria: Jeg er så spent på hvordan det står til med magen;) Gleder meg til å se deg igjen og satser på at vi skal møtes en kveld så snart jeg kommer hjem. Nå er det jo siste innspurt på denne ferien, så da er det ikke lenge til vi snakkes:)

Til resten; Tusen takk for knallkoselige hilsener til alle. Jeg skal besøke hver og en av dere når jeg kommer hjem om en ukes tid. Gleder meg!!! Klem

Two sa...

Så stilig det vart med rutete tapet, har aldri sett liknande før, men dette var berre heilt nydelig. Og knottane gjorde virkelig susen. Kjekt å lese at du også maler og maler, det gjer eg også, men det går mest i rekkverk, bordkledning til et hus vi resturerer mm. Men det er då deilig med malingslukt.....

Fabrikken sa...

Åå så fin kjøpmannsdisken ble. God at millionærene i Blindleia ikke har den samme teften som du har til å se muligheter i ting som ikke er så fine fra før av :) Og den klokka gled jo også rett inn sammen med de andre nydelige tingene dine.

Nyt de minuttene som er igjen av ferien din :)

Klem fra nr. 5

Merethe sa...

Wow, den ble skikkelig fin!;)

Anne sa...

Så nydelig!

Linda sa...

Hei!Nå er det blitt lyst å fint hos dere på hytta.Flott løsning på en eldre kjøpnansdisk.Klokka er herlig.God sommerkveld.Linda :))

Rosa sa...

Fyttigrisen så lekker den vart!!! Eg måtte skrive dette omigjen og omigjen, for det vart berre trykkleifar i rein ivrigheit :)

Ragna sa...

Så lekker den ble. Og for en tiltakslyst du har! Hvor kommer den fra?

Glad i lyseblå og hvitt du :-) Jeg gjetter på at fargeklattene du planlegger i stuen blir i rødt - kan det stemme skal tro?

Ha en fortsatt god sommer!

Lappesola sa...

Det var en god idé med tapet på kjøpmannsdisken. Og den ble virkelig fin. Det blir så lekkert på hytta di med alt det hvite. Kos deg videre i den fantastiske sommeren.

Hilsen Sol

Marie sa...

Nydeleg resultat!
Ha ein fin sommar vidare :)

ENGEL sa...

gurimalla så flott den ble!!!-engel-

Karna sa...

Helsiken så fint!!

Er uten nett, så nå måtte jeg en tur på jobben for å booke fly, håper det ikke var for seint....

Samme som deg bort, litt tidligere hjem hvis jeg får, er jo litt seint ute nå.....

Snakkes på tirsdag, hvis ikke før!

hvorfor ikke... sa...

Rålekker! ja, det ble forandring...helt imponert over alt du får til.
likte veldig godt de blårutete skuffene! Knottene også, foressten.

...men litt spent på om du får tapeten til å sitte i kantene?

Det er alltid en fryd og svinge innom bloggen din, masse energi og inspirasjon...blir GLAD av det =)

smil Torunn

Anonym sa...

vet du, den disken din ble dritlekker! kjempeide å ha tapet på de øverste skuffene :)

Drømmen om en eplehage sa...

Her har det vert mye action i sommer ser jeg. Alt fra Ikea lass med litt ekstra, til maling av gulv og uønsket besøk av mus på stylter.
Kjøpmannsdisken ble jo rett og slett forvandlet den. Så stilig det ble med tapet på skuffefrontene. Det er faktisk samme tapeten som lillebror har på ene veggen sin ;-) Sandber, er det ikke? Den er hvertfall kjempefin synes jeg, uten å være partisk i det hele tatt!

Ha en fin, fin sommer videre, Emmeline!

Ps, er litt utolmodig på det kjøkkenet jeg... Lenge til slutten av ferien eller?

Anitas hus sa...

Fy flate å lekker kjøpmannsdisken ble!
Utrolig fint med den blårutete tapeten og glassknottene!
Du har virkelig stått på i sommer.
Pass på og kos deg litt også da, og ha en fortsatt fin sommer:O)

Hulda sa...

Flott kjøpmannsdisk! Så flink du har vært da. :) Likte klokka veldig godt. :)

Anonym sa...

How beautiful is that!!And what a wonderful idea!
I´m deeply impressed!
Hugs,
Sabine

home 4us sa...

Den ble "skit-lekker"
Du gir meg virkelig inspirasjon til å hive meg over malinga, men hva skal jeg male?
Hmm.. må finne noe

Klem:)

Shirley sa...

Nei så snåle den kjøpmannsdisken blei. Eg har ein så e blitt beisa brune og som eg i hu å hast malte kvite. Dvs den blei gyllen for "me tar den malingen me har for hånd" - va ikkje vannbasert. De står på agendaen å gjera de skikkeligt men akkorat nå står den på minsta jentå sitt rom me kler i og der står den gått. Men idèen me rutete skoffer oppe kan de henda eg stjele... :-). Shirley

Related Posts with Thumbnails