torsdag 13. august 2009

En Husflidsdame blir født


Som seg hør og bør har jeg startet trimhøsten i friskt tempo. Jeg er jo i gang med min nye livsstil må vite. Av en eller annen grunn har jeg derfor satt i gang med en rekke aktiviteter som jeg egentlig ikke liker.

Gå på fjelltur for eksempel. Jeg har aldri vært særlig glad i å pese meg oppover fjellsidene, mens nette pensjonistdamer i strømpebukse spretter forbi og forsvinner bak en liten stein. Sånne opplevelser er småkjipe for oss som dypt derinne har konkurranseinnstinkt. De små grå damene er ikke svette engang, og ofte har de ikke vannflaske heller. De stiller nok tørsten med litt dugg fra et blad, mens jeg har drukket begge mine vannflasker etter første bakke.


Dermed tok jeg en beslutning om å bytte ut fjell med svømmehall i dag. Egentlig en merkelig beslutning siden jeg om mulig liker svømmehaller ENDA dårligere enn fjell. Det er greit nok når man har kommet seg UT i vannet. Det er i grunnen garderobe-dusj-basseng-turen som er verst. For ikke å snakke om basseng-dusj-garderobe-turen tilbake.

I dag kom jeg meg velberget ut i dusjen, og følte at det gikk ganske greit. Inntil en dame som jeg aldri har sett før, og som var trygt bevart inni et håndkle ropte HEEEEI EMMELINE! Fra doavdelingen og inn i dusjen! Damen var jublende begeistret og hanket inn tre ukjente venninner, som alle begynte å vinke til meg. JOHOO EMMELINE:) Jeg nikket ganske forsiktig tilbake, og tenkte at det hadde vært en fin ting om det hadde åpnet seg en luke i dusjgulvet. Der kunne den nakne og ikke akkurat slanke Emmeline falle ned. Men sånn skjer jo ikke i virkelighetens verden. Desverre! Jeg rømte rett og slett ut i det våte element og holdt det gående med svømming til det virket som om fanklubben hadde gått hjem. Tilbake i dusjen pustet jeg lettet ut... ALENE!


Da runder en liten prinsesse på 3 år hjørnet. Hun blir for sikkerhets skyld fulgt av 19 små medsøstre i rosa Hello Kitty badedrakter. Den lille frontfiguren får øye på Emmeline i dusjen, snur resolutt og rømmer tilbake der hun kom fra. Tett fulgt av sine 19 små venninner. Som om det var selveste Hufsa som sto der i bare nettoen. Men det skal vel noe til. Hufsa pleier jo å gå med laken året rundt. Hun gidder nok ikke kle av seg i dusjen kjenner jeg henne rett!


Da jeg omsider hadde kommet meg igjennom hele skrekk og gru-scenarioet med skifting og dusjing, bestemte jeg meg for å feire med en liten belønning. Emmeline har nemlig en hemmelig drøm om å bli bunadsdame. Intet mindre. Hvorpå jeg svingte sykkelen (!) innom Husfliden på vei hjem.


Jeg har, som mange andre, opparbeidet en ekstrem respekt for Husfliden og det mystiske reglementet som finnes på innsiden av Husflidfellesskapet. Derfor var forskrekkelsen stor da Husflidssjefen selv kom smilende bort til meg, og sa at hun kjente meg igjen fra ungdomsskolen. Hun mente at jeg sikkert kom til å klare å brodere både bringeduk og belte uten å løfte et øyelokk engang. Hun syns så absolutt at jeg kunne begynne broderingen nå. Å neida, de trengte ikke å klippe spesialbelte i Mummifasong, jeg klarte meg fint med et vanlig belte! Det hele var virkelig en opptur. Før jeg visste ordet av det gikk jeg lykkelig ut av butikken med bringeduk, belte og sinnsykt mye arbeid i en pose. Vel vitende om at jeg ikke akkurat elsker brodering. Emmeline er jo i gang med å gjøre ting hun ikke liker anyway.


Det var i samme øyeblikk jeg kom på at jeg nok har skrevet i litt negative fraser om Husfliden tidligere. Derfor vil jeg gjerne få understreke at det ble gjort før jeg ble en av dem. En Husflidsdame -med korssting i bagasjen, flette i håret og sølje i boks!

I den anledning vil jeg sende en spesiell takk til min personlige Fanklubb, og de tyve livredde Hello Kitty kyllingene som jeg møtte i dusjen i dag. Jeg hadde nok ikke blitt Husflidsdame om det ikke var for dere:) TUDELU!

80 kommentarer:

Lotta sa...

For et herlig innlegg...krøller tær og nyter din fantastiske historie:)
Herlig...
Hilsen en fra fanklubben(her i blogglandia...kan ikke gå i svømmehallen etter denne inne sommeren..) ;)

Klem til deg:)

Little Cottage sa...

Ha-ha-ha!
Du, Emmeline, naa maa historiene dine komme i bokfasong til kaffebordet!!!
MVH fan klubben din i USA,
Sylvi

hvitstil.com/Christine sa...

Ho ho ho, jeg ler og koser meg når du skriver! DU er så inspirerende. Jeg er knallsikker på at du får til en kjempefin bunad.

Veldig fint bilde av deg.

Klem fra Christine- Verdens største Emmeline fan

Tino sa...

Å kjære, jeg ler så jeg setter kaffen i vrangstrupen.
Lykke til med broderingen, jeg er sikker på at bunaden blir super :)

Lindas hus sa...

Ha ha ler høyt her og kjenner meg så alt for godt igjen med situasjonen garderobe/dusj/gå til bassenget situasjonen! Glad det fikk en HAPPY ending! Stå på! Klem fra Linda

Anonym sa...

her i byn er løsningen å holde seg til damesvømmekveldene... da slipper man iallefall HelloKitty... Men - nå har ikke jeg noen fanclub heller;-))

Shus sa...

Veldi bra illustrert!! Eg måtte flire over morgonkaffien idag! Eg e den typen som like å klatra til fjells og svømma i svømmehall, men har respekt for at ikkje alle er like. Vi må alle finne det vi trives best med. Ha ein fin fin dag, og gler meg til å følge med vidare på bloggen din!

Hanne sa...

Så morsom lesning på morgenkvisten. Takk :-)
Ha en super torsdag!

Haust sa...

Hehehe, så utruleg bra! Lykke til med bunadsprosjektet, og ha ein herleg dag! :)

Anne sa...

Hehe, eg har smuglese bloggen din lenge no, men no må eg verkeleg uttrykke mi begeistring! Dette var eit fantastisk herleg og godt skrive innlegg:) Imponerande å gjere så mange ting ein ikkje likar på så kort tid. Eg syns du er flink!

FruT sa...

Å Emmeline, du er en fantastisk skribent! Koser meg med alle dine innlegg, men dette var virkelig et av de bedre! ;)
Lykke til med bunadssøm!

Anita sa...

Hihihihihihihi! Morsomt for oss, men skjønner at det ikke er så morsomt for deg. Og jeg er tynn! Litt ekstra etter ferien, men.... Spennende å følge broderiprosjektet! Sikker på du klarer det. Kos dere!

Ocean showroom sa...

Hahaha:) Dette var en god historie å starte dagen med! Ikke så ille at det ikke er godt for noe, nei! Så da blir det bunad da!

Klem, Lene

Trude sa...

Fiiint bilde med tilhørende herlig historie, eller omvendt...:-)

johanne`s rom sa...

Veldig godt og morsomt skrevet, selv om jeg aner alvoret bak. I tillegg er jeg så enig med deg: fjellturer mja....ok - svømme, ja veldig godt, men dusj og styr med mange andre er usj og isj. Lykke til med både trim og brodering, du er ikke "skvetten" iallfall.

Nina og cocobongoo sa...

Ha ha....utrolig herlig innlegg:)Fantastisk skrevet og ja, jeg ble inspirert. Nå skal jeg også både være kreativ og trene i dag:)Ha en fin fin torsdag du er kjempeflink:)

Inger sa...

Ha-ha - for et herlig innlegg. Ler så jeg rister :)

Lykke til med bunaden!

Sol sa...

Way to go husflidsdama ;-}

Sol sa...

og du......flott husflidsdmae forresten. det ser jeg på bildet;-}

My home is my Castle sa...

Herlig skrevet :)

Synes du er tøff jeg..
Lykke til med broderingen. Gleder meg til å se bunaden din ;)

Klem,Kari

Refleksjon på livsvegen sa...

du kan å få sagt det..
eg er glad i symje, men..
den garderobe-dusj situasjonen er pyton..

fru Storlien sa...

Velkommen blant oss husflidsdamer! Og, vi får bruke sminke og trenger ikke ha fletter hver dag...bare nesten!

Anonym sa...

Herlig innlegg -kjenner meg virkelig igjen i de "krampe-trim-øktene" du beskriver he he.....
Du får kose deg stort med brodering-beundrer de som har tolmodighet til sånt.(Og minner meg selv på aldri å sette igang med et slikt storprosjekt....)

Ha en fin dag!

Hilde :)

Hilde sa...

Fantastisk bra skrevet! Jeg ler her jeg sitter! Ha en fortreffelig uke og kos deg med alle akrivitetene! Heia Emmeline.
KLem

Anonym sa...

Stå på Emmeline - INGEN liker å være nakne i dusjen før eller etter svømmehallen - det skal jeg love deg og jeg har bare 37 år og klage på og de er ikke noen god grunn egentlig...
Et lite tips angående svømmehallen - jeg fant ut da jeg gikk fast, at planen var ikke HVOR langt jeg skulle svømme men tiden - en halv time!! Og da jeg klarte å svømme 1500m på en halv time og klarte å holde det målet i noen mnd - først da svømte jeg lenger ( og det tok litt tid altså!!!!

Linn sa...

Fantastisk blogg :)

Lappesola sa...

Herlig!!!

prinsesselinn sa...

hei på deg, og vel overstått bading;)
tenker det var min venninne du traff på husfliden og hun er hjelpsomheten og sjønningen selv, så forstår godt at du gikk ut med friskt mot.
lykke til med broderingen, glewder meg til å se resultater...
selv er jeg IKKE verdens raskeste eller flinkeste broderer, men men, man kan da alltids prøve ... og hele bunaden min , den har jeg laget selv... skjorte og alt...
ha en feiende flott dag.

Smilla sa...

Fnis! Sitter på kontoret og flirer for meg selv her!

LYKKE TIL med husflidsprosjekt - jeg er helt ovrebevist om at du med dine alt-mulige-evner greier brasene med storm!

Fiine Emmeline! Kjekt med et bilde av deg! Og lykke til med garderobe-oppholdene fremover!

BO sa...

Kjenne meg sånn igjen!!! Hadde det vore egne sluse frå gardferobe/dusj med sklie rett ut i basseng så skulle eg vore der OFTE! Eg elskar nemleg å bada!!!

Fjellturar: Som sagt, hadde det vore ein interiørbutikk på ein fjelltopp, så sku eg gått daglig! :-)

Bunadssying, å herregud...not my cup of tea!!! Du er FLINK! Og viss du angra på prosjektet, så kan du skylda på at du var pittelitt sjuke i gjerningsøyeblikket... :-D

Me er til fjells nå, og ute er far byrja å fyra i stampen igjen! Me badar heile dagen, men NULL naboar her, trur eg...

AstridVU sa...

For et herlig, godt skrevet, humoristisk innlegg med høy gjenkjennelseseffekt! Jeg er sikker på at du klarer deg helt strålende både på, rundt og i svømmebassenget, på Husflidsmøter (ja, for dere har vel et slikt hemmelig brorskapmøte i ny og ne?) og også med en drøss av 1 meter store Hello Kitty'er.

Du rocker og da går alt som en lek!

Lykke til med broderingen :)

ANETTESHUS.COM sa...

Stå på, C!! Svømming er kjempe-bra trening! Drit i små-flaue dusj-episoder med fan-klubber og skrikende barn! Hopp i bassenget, svøm så det spruter og tenk på den nye og smalere utgaven av deg selv, smellvakker i ny bunad neste 17.mai:)

Klem Anette:) (gammel svømmer og detox-entusiast;)

P.S. Sunne tips på min blogg hver uke framover! Følg med!

Anonym sa...

Hei

Har fulgt bloggen din en stund nå og synes du skriver helt fantastisk!
Jeg får meg en skikkelig god latter og blir i godt humør av dine humoristiske innlegg. Keep up the good work :-)

Mvh Kari

Ramme Alvor sa...

Må berre gje meg ende øve ;)

Anonym sa...

Kjære Emmeline!
Fantastisk, hvilken egenskap du besitter, tenk å snu relativt negative opplevelser til positive gjøremål for deg selv!

Det blir vel hyggelig når du kan vandre rundt i din nysydde bunad, kanskje allerede neste 17 mai!!
Da blir vi to stolte, mitt prosjekt er å komme meg inn igjen i min!

Lykke til..torsdagshilsen fra Lille trille.

Torills blogg sa...

jeg flirte meg gjennom hele seansen, herlig lesning som alltid. Du er bare kjempeflink :)
Og signerer fanklubben din. Det seg være avstandsfanklubben
Lykke til med broderingen, dette fikser du så klart!

Ønskedrøm sa...

Haha..Lo så tårene nærmest spartt når jeg leste innlegget ditt! Men det er fordi du skriver på en veldig underholdene måte:) For selve situasjonen kan jeg tenke meg ikke var det man har øverst på lista over "må oppleves"..

Gleder meg til å se fortsettelsen på husfliddamen sitt prosjekt:)

Ha en fin dag!

Klem Silje

Aina sa...

Artig artig, herlig å lese:-)
Er i fanklubben din jeg også, men meg møter du ikke i dusjen/svømmehallen....shopping på Sartor senteret på Sotra er en annen sak ;-D

Klem!

Anonym sa...

Ikke en dag uten Emmeline!! You make my day :)

Og så ett velmenende tips om spennende blogg fra ei med samme mumimamma body som deg skjønne Emmeline ;)
www.lenabeatrice.net

☆Therese sa...

Ha ha, du skriver jo bare så bra!
Tøft at du gjør slike ting som du ikke liker (men som du kan komme til å like etterhvert?!).
Lykke til videre med svettig oppover fjellsidene, garderobe-dursjing og retur traumene + broderingen. STÅ PÅ ;O)

gak sa...

Hohoho, nå fniser jeg på kontoret, og kan ikke la være å komme med noen høyere latterutbrudd innimellom. Naboen har heldigvis headset på ;).
Jeg er en av dine smuglesende fan og liker siden din godt!
Vet at bunadmønster er hellig, men kan du brodere søte små polkadotter på vrangsiden av forkleet? I så fall kan du jo snu det når du trenger en oppmuntring, og snurre deg rundt på stuegulvet i all hemmelighet iført stakk og polkadotter!

sylvia sa...

he he for en skjønn historie,sånn er det å bli kjendis he he,å som sagt mange ganger få historiene dine i bok form.du er bare herlig.
tillater meg å gi deg en klem fra sylvia

Ingunn sa...

Du er bare så utrolig søt og morsom Emmeline.

Hilsen en fan - ingunn :)

Anonym sa...

Heisann
så herlig innlegg, jeg digger deg og måten du skriver på!
Artig at det blir både fjelltur, svømmetur og bunad til sist!
Du er ei flott dame det står respekt av, jeg digger deg!
Ha en fin ettermiddag!
Klem

Anonym sa...

hehe utrolig morsomt.. lykke til med bunaden! Gleder meg til å høre fortsettelsen!

Tone sa...

Hahahahahahahaha:) Der gav du meg dagens latter! For en herlig skildring av noe som for mange er en "typisk" dag! Hvem liker seg vel egentlig i svømmehallen? Gleder meg til å lese mer!

Klem Lycheli

Janne sa...

Hei Emmeline!
Jeg har blitt en ivrig følger av bloggen din, synes bildene og idèene dine er nydelige! Og denne historien var bare herlig, jeg klarer ikke slutte å smile:)
Ha en fin dag!
Klem fra Janne

Photo-Me-Life sa...

Ler av fanklubben i dusjen:) Jeg så det for meg i slow motion gitt:) Ler og ler her. Your lovely!

Anonym sa...

Haha, du skriver så festlig om så gjenkjennende ting!!!

Anonym sa...

Atter en gang har du skrevet sånn at jeg sitter he med smil om munnen. Kjenner meg igjen i mye av det du skriver. Jeg er heller ikke typen som vil vise meg frem i nettoen, så jeg bedundrer deg som har tatt skrittet og gjort det. Brodering klarer du fint, for jeg er heller ikke ei broderingsdame, men jammen med fikk jeg det til når deg gjaldt bunadsbrodering. Lykke til med både det ene og det andre.
klem fra Nanna i sør

Rosa sa...

eg føyer meg inn i den lange rekka av damer som ler høgt av innlegget, og likevel kjenner ubehaget du beskriv på kroppen. Det er verkeleg frykteleg "bale" å stå i garderoben med alle desse damene!

Bunadsbrodering er faktisk ganske kjekt - iallefall når du er ferdig! Eg sydde mitt eige perlebelte då eg skulle stå konfirmant, og sydde svartsaumen til bunadsskjorta mi då eg hadde gifta meg. Eg veit om ein feil og to, men det gjekk faktisk fint, og ingen andre ser det :D

Lukke til!

Cecilie sa...

Du kan få sagt det du... (eller retter sagt skrive det)

Heia på deg eg. gleda meg til å sjå resultatet av broderinga 8for du skal vel vise det fram på bloggen din???)

Anonym sa...

Fantastisk historie, Emmeline!
Jeg har ikke ledd og kost meg sånn med et innlegg på lenge, du er bare nummer 1!!!!

Klem fra Vibeke

Anonym sa...

Jeg ler så jeg griner her jeg sitter. Du skriver så bra........
Klem fra Kari.

Anonym sa...

Jeg ler så jeg griner her jeg sitter. Du skriver så bra........
Klem fra Kari.

Fru Fryd sa...

Herlig!!
hii, hiii, haaa. Det er så godt å få trimmet latter musklene:-)

@__EY__ sa...

Ja,

en bokutgivelse må
vel snart sirkle seg
inn.

Lykke til med bunad
"og alt det andre..."

Ida sa...

Haha.. du er så skjønn!
Takk for nok ett fantastisk bra skildret og velskrevet innlegg!

Syntes du er en tøffing jeg - fikk iallefall litt motivasjon her jeg sitter!

Klem

Anonym sa...

Herlig!
Dagen er ikke den samme uten Emmeline!
Gleder meg til vært eneste nye innlegg du har på bloggen din...Emmeline i bokform hadde garantert blitt suksess!
Stå på jente!!

Fru Fly * Heidi sa...

Hihi, ser det for meg! Du er en knakande god historieforteller! Hilsen fra Landås-jente:)

Prinsesse Elin sa...

Etter inspirasjon fra innlegget ditt, så lekte jeg Hufsa på jobben i går. Say no more....♥

Anna sa...

Hohohohoho … herlig, å så en kjenner seg igjen :) Tror bloggen din er den eneste jeg virkelig leser-leser. Andre titter jeg mest på bilder og leser litt dersom bildene er spennende, men hos deg MÅ jeg alltid lese. Du skriver så bra, så utrolig herlig bra :D Digger det!

Anna

angel by heart sa...

Foe en herrlig humor du har! Takk for gleden du sprer. Lykke til med svømmingen samt broderingen. Gleder meg til flere gode historier!

God helg!

heidi sa...

<3 ååå eg blei så full av latter :) kjenner meg sånn igjen.eg er ein fast emmeline leser.elsker den ironiske galgen hummoren din og self det du skriver på interiør fronten.Du er kjempe flink å motivere deg når det gjelder trim og no skal eg jammen ta meg ein tur i bassenge eg og:)

verdenskart sa...

Fantastisk blogging! Du e dyktig:)Eg storkose meg me bloggen din!

Anonym sa...

Å, det er så morsomt at du er tilbake! Innleggene dine er et høydepunkt :-)

Og du var veldig pen på bildet!

mvh
mayayum

Jorun sa...

En herlig historie!! Jeg sitter og flirer for meg selv. Utrolig godt skrevet. Syns jeg kan kjenne meg igjen i mye av historien.
Lykke til med bunadsøm! Ha en flott helg....Hufsa...hehe..

Kristin sa...

Koser meg her jeg sitter. Du skriver så lett og jeg kjenner absolutt igjen svømmehall/badedrakt og flat lugg syndromet!
Jeg skal se etter deg på 17.mai 2010.. hehe og Hyyyyle EMMELIIIINE :))

line sa...

Utrolig herlig innlegg :-)

Du har en fantastisk gave når det gjelder å skrive, og jeg stikker innom her innimellom for å nyte av dine flotte bilder, refleksjoner og slikt som dette innlegget.

Du sprer masse gleder rundt deg!

Lykke til med Husflid-prosjektet!

hvorfor ikke... sa...

Ler så jeg holder på å "detta a stol`n" Ser fanklubben levende for meg HOHOHO! Glitrende fortalt;)

Lykke til med både det ene og det andre...brodering, Du er TØFF!

hvorfor ikke... sa...

Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet for de nye aktivitetene.
Du er en skikkelig stå-på-jente!

HEIArop fra Torunn:)

Trine sa...

Du er bare herlig du :)
Rett og slett herlig ærlig.

Anonym sa...

:)Det er dama si,det :)
LYKKE TIL MED ALT SAMMEN!
Inger Johanne

Tiril sa...

Smiler og koser meg Emmeline, herlig historie, fra en flott dame.

Jannickes Hjemmekos sa...

Heisann.
Skal du sy Nordhordlandsbunad? Jeg holder på med belte til datteren min, men i et annet mønster enn det du skal brodere. Lykke til. Jannicke

Anonym sa...

Takk for herlige innlegg og inspirasjon, Emmeline! Du er fantastisk!! Lykke til med bunaden! Jeg har den samme og den er flott!

Hilsen L og 1/4 stril

fru Dyregod sa...

Å, du skriver så fantastisk godt! Jeg liker heller ikke svømmehaller, men det kommer mest av at jeg synes kloreimen som henger over det hele er grusom. Ikke går den av huden heller før en har badet opptil flere ganger etterpå. Sitter like godt som grisehuslukt.

Mari sa...

Fy søren, som du kan skrive kvinnemenneske! Fornøyelig å lese dine innlegg :)

Heidi sa...

Fantastisk herlig! Lykke til med broderingen. Det er faktisk kjempemorsomt bare du kommer i gang :)

Anonym sa...

Ha-ha-ha-ha......Jeg ler høyt så tårene triller, og får nesten latterkrampe! Enda jeg sitter her helt alene! Du er norges morsomte og dyktigste forteller, og gjengir hverdagshistoriene dine, på en særdeles levende og humoristisk måte. Jeg ser deg for meg, og ler så tårene triller.....

Related Posts with Thumbnails