tirsdag 13. april 2010

Dream it - do it!


For en tid tilbake var jeg på besøk hos en venninne. Hun fortalte at hun hadde en drøm om å kjøpe et gammelt hus. Da kan jeg få en katt som vil holde meg med selskap, sa hun. Så lo vi begge to, for hvilke single damer med voksne barn kjøper egentlig en gammel villa for å få seg katt? Ikke de som bor i et nyoppusset giganthus iallefall.

Jeg tenkte ikke mer på villahistorien, før det tikket inn en melding noen uker senere. Venninnen min hadde funnet drømmehuset. Et gigantisk kråkeslott med tårn og spir og synkende flytebrygge. Med på kjøpet fikk hun rosa vegg til vegg tepper, og en garasje full av ski.


Det fikk meg til å tenke på at jeg i samtalens løp hadde sagt at jeg drømte om en flott hage. Det er vel egentlig en sannhet med modifikasjoner. Hagedrømmen min pleier å bli realisert den 16.mai. Da plantes det sommerblomster i krukkene på trappen. Siden jeg jobber best under press, foregår seansen rundt midnatt. Mannen i nabohuset pleier å være ute for å fjerne julelysene sine samtidig. I sekstiden neste morgen løper konen hans rundt med bunad og gressklipper, sånn at norske menn i hus og hytte skal bli fornøyde på nasjonaldagen.


Jeg er litt usikker på hva Kongen, Fedrelandet og Bunadspolitiet syns om dette, men det får i alle fall min selvtillit til å stige noen hakk. Kanskje er det nettopp derfor det ikke blir gjort så mye mer på hagefronten det året. I lengden handler jo hagearbeid stort sett om brunsnegler og haneføtter og all slags elendighet, mens jeg foretrekker å ligge på en solseng for å bli brun.


Derfor må jeg innrømme at frøken jeg-rehabiliterer- en -vindskjev-villa- helt-alene har gjort et visst inntrykk. Drømmer er faktisk til for å realiseres. Tenk bare på hvor ille det gikk med han som was living next door to Alice i alle de årene. Det er ikke normalt å gå rundt i 24 år og vente på å få a second glance er det?


Sånn sett er det kanskje like greit å starte lukingen med en gang, eller kanskje du ikke har fått ned julelysene enda? Husk you can do it, Cinderella, you can do it!Dagens lånebilder er fra Nordhjem:) Kos dere alle sammen, jeg venter spent på Boligpluss!

61 kommentarer:

Tove sa...

Om jeg er i dårlig humør en dag er det veldig ofte bare å klikke seg inn på Emmelines blogg. Skjønner ikke hvor du får fantasien fra. Flink du. En annen stakkar ( meg )får jo skrive sperre.

Ha en fin dag da!

Tove

Unknown sa...

Venter på Bolipluss ja -da er vi to!!

Brunsnegler, uff de brunsneglene i Bergen. Har flyttet østover og savner mye, men IKKE brunsneglene! De er her og, men ikke i like stor utstrekning.

Og julelysene... Er det galt hvis de fremdeles henger på en grønn hekk og nesten ikke syns allikevel? Kan de kanskje få bli, eller må jeg ta meg bryet og orket med å fjerne dem. De står hvertfall til i morgen...

-For nå skal jeg nyte SOLEN -og plante noen urteplantefrø i drivhuset på verandaen!

Go tirsdag til deg!

Hilsen Silje

Snuskebassa sa...

Ja, jeg ligger vesentlig bedre an, med påskepynt i hagen!
Jepp, drømmer er gode. Og drømmer en ofte nok og sterkt nok, så er det bare å hive seg rundt. Det finnes alltid muligheter!
Klem fra Liv som synes det er kjekt at Emmeline tar seg tid til litt blogging.

Beth sa...

Her på østlandet er de siste sommrene blitt helt ødelagt av brunsnegler...
I stedet for å kose seg over hagen er det et evig mas med denne jakten på disse slimete ekle krypene...
Snart tror jeg at jeg flytter i en blokkleilighet for å slippe unna!

Klem Beth`s småting...

ANETTESHUS.COM sa...

Huff, ja. Sikkert my jobb med hage!! Jeg planlegger en uhyre lettstelt, men frodig og vakker hage - lar det seg gjøre tro?! *smiler* Sikker ikke;)

Å, ja Boligpluss - takk for påminnelsen. Jeg pleier ikke å kjøpte det bladet, men skal jammen det nå ...

Håper du har det fint på gulrotleir!?

Klem klem
Anette:)

Mitt Hvite Skattkammer sa...

ikke funnet noen her i nye huset og nyehagen enda.... får se om de dukker opp i år...da blir jeg altså utrolig trist .... men se vekk fra det så er det jo så UTROLIG gøy med hage og hagestell .... da kjenner en våren og sommeren på kroppen..tralll lalalaaa

beate sa...

herlige emmeline!
du er en mester til å starte sånne små filmsnutter oppi topplokket mitt!

takk for at du krydrer hverdagen min med fantasi og humor!!!

klem beate

Unknown sa...

Jøss, det med å plante i avispapirpotter var genialt! takk for tipset!

Barbros lille atelier sa...

Kremt,kremt, føler meg litt truffet.... Her henger julelysene oppe enda, men kontakten er ihvertfall dratt ut...

Håper du har det fint:-)

KLem

Fru Rosas Hjem sa...

Du er bare så herlig:))

Og så ble jeg en smule missunnlig på venninna di som fikk tak i det flotte kråkereiret:))

Imens jeg også drømmer om et sånt slott så får jeg bare kose meg med brunsneglene og mitt kjedelige lille funkishus fra 70 tallet

gleder meg til neste blogg innlegg fra emmeline:))


Stor klem fra Fru ROsa

Bustenellik sa...

Haha, takk for hyggelig lesing :-)

Her i gården er det også så som så med hagearbeid, men det henger kanskje sammen med at vi har et oppussingsobjekt av et hus også? :-)

Og jammen, drømmer er til for å realiseres! Noen av dem hvertfall ;-)

Janne sa...

Du har så rett så rett, Emmeline...
Tanken slår meg tusen ganger om dagen, men det blir med tanken.
Og drømmene...
Jeg får bruke venninna di som inspirasjon = )

Takk for et søtt og tankevekkende skriveri!!

Anonym sa...

Herlig og kostelig - igjen :)
Ha det fint!
Kari

Frihet sa...

Gratulerer til veninnen din med flott hus!!
Hagen, huff ja et prosjekt. Her er det barneleker som dominerer, å de stakkars små blomstene jeg planter ute, kommer levert av små barnehender inn.....

Fru Andersen sa...

Hehe, bare ikke bunaden setter seg fast i plenklipperen!

Når det gjelder julelysene føler jeg at vi som er litt sent ute med sånnt har en kjempeflott unnskyldning i år. Det var jo så kaldt så lenge, julelysene var frosset fast til tujaen!

Ha en fin kveld!

Villasol sa...

Må le av noe du skriver. Du sprer glede rundt deg!
For et slottet! Heldig venninne du har!
Julelysene er nede her, men det er som hos deg! 16 mai. Men jeg har en hage som det er mye jobb med. Hater mark, sneiler, biller... Er masse sorte STORE biller her. Grøsss...

Ingunn

sylvia sa...

hei på deg.
å ja 19 kommer boligpluss ut i butikker.
gleder meg jeg å.
klem fra sylvia

Anonym sa...

Lo så jeg ikke klarte å fortelle samboeren hva som sto å bloggen din i dag! Ddermed måtte jeg tisse og så lo jeg enda mer på badet. Så for meg han mannen med julelysene og damen i bunad. Og det er jo litt slik mange plasser tenker jeg sånn rett før 17.mai. Samboeren min mente hun måtte ha gressklipper med oppsamler ettersom hun antagelig klipper gresset i bunaden. Ang. venninnen: Carpe diem!Eller grip drømmen!!

kallemillelente sa...

Jeg pleier alltid å være på gråten 16 mai rundt kl 23.30. Og da er det godt å være i fint selskap.
17.mai er ingen dans på roser... (I alle fall ikke for den som må gå med bunadsko.)
Det er selvfølgelig ikke noe som hindrer meg i å stryke bunadsskjorter, sløyfer og flagg i helga og la det henge klart en måneds tid. Men er redd høytidssemningen utenblir om en ikke stryker natt til 17...

GirlofNorway sa...

kremt... jeg tok ned juletrelysene på tujaen i hagen i helga...

Blått til lyst sa...

Og egentlig er det lurest å luke om høsten, rett før frosten kommer, så nå er det bare å vente :)

www.jeanettefoto.blogspot.com sa...

Det var en fin historie! Veldig inspirerende. Det er jo strengt tatt "bare å gjøre det" hvis man drømmer om noe, det er lett å glemme når fornuften slår inn:-)

Elin | Draumesidene sa...

Ha-ha-ha! We can do it we can do it, we can make the garden look pretty! Du skriv heilt herleg! :) Eg snurrar også rundt i siste liten. Og på morgonen den 17. er eg ute halvveis påkledd, for å surre flagg i bjørkene oppe ved bygdevegen. Veit ikkje om folk er så opptekne av det, men tradisjon ER tradisjon!!!

Lykke til med hagen din! Det er berre å setje i gang graskarproduksjonen, kanskje får du deg ei ny vogn til nyttårsballet? ;)

Klem frå Elin :)

Hjertedamas blogg sa...

Det huset var jo bare drømmehuset mitt da!!!! Særlig tårnet!!!!!! Forresten jeg fikk Gubben til og fjerne julepynten uten på huset nå i påska!!!!! Syntes ikke at han hadde noen unnskyldning lenger, i og med at påska var over. Han mener at jula varer til påske........

Kardemomme sa...

Hei Emmeline :))Lenge siden jeg har lagt igjen en kommentar hos deg nå, men jeg er innom fra tid til annen for å se hva du holder på med.Nå har jeg scrollet meg nedover og funnet mye gøy lesestoff. er det ikke herlig å komme hjem til folk som bor inspirerende..Venninnen din hadde det sikkert helt nydelig. Kan du ikke ta noen bilder da? Drømmen om et kråkeslott har jeg hatt siden jeg var barn og så på Pippifilmene. At jenta bodde alene og kunne spise så mye godis hun ville var jo helt klart et pluss det også :)Jeg fant et innlegg hos deg hvor du filosoferer over hvorfor vi velger den stilen vi gjør..Jeg har gjort meg de samme tankene. Særlig siden jeg hopper fra den ene stilen fra den andre. Da vi bodde i Oslo hadde vi det hvitt og minimalistisk, mens nå..Ikke akkurat samme stilen nei hihi!! Kanskje jeg bare er vinglete..Men det er faktisk slik at jeg kan finne inspirasjon på de fleste blogger. Det er alltid NOE jeg synes er fint og som jeg kunne tenke meg å ha hjemme også selv om jeg ikke ville hatt HELE stilen..Uansett er det gøy med interiør. Ingen tvil om det! Nå skriver jeg meg visst helt bort her, men du får ha en fin vårdag der du er. Hilsener fra Kardemomme :))

lillpastill sa...

Hei og hopp..
Tror jeg vet hvem denne venninnen din er, og jammen er det spennende! Jeg skjønte ikke så veldig mye da jeg fikk høre det først.. Men nå er jeg bare veldig spent! :) Har sett bilder av det, men gleder meg til å få se det i levende live..

De beste ønsker om en fin dag til deg! :)

solveig sa...

HEi, ligger en sak til deg på bloggen min... ,)

hobbyvenn sa...

Bare et lite tips. Hanefot er herlig til suppe. Venter i spenning på de første "føttene" i hagen... Typisk vårtegn...

camilla sa...

Hei hei:)
Vet du hvor man kan få tak i de hyllene? kjempefint med forskjellig tapet bak:)

Runa sa...

Om det er huset til venninna di det er bilde av ...så hadde vi en fantastisk overnatting der i fjor sommer da vi var på sykkeltur fra Kristiansand til Egersund!Både huset og dama var veldig sjarmerende og kan anbefales ;-)!
Ellers lykke til med livet Emmeline :-)det er en glede å titte inn hos deg!

Katarinas hjem sa...

Hei. Jeg har en Award til deg på siden min.
Klem fra Katarina

prusseluskan sa...

Drømmer om en flott hage jeg også, dvs jeg drømmer at det skal komme noen og fixe en til meg, for her dør både rosentre og forskjellig annet ev vantrivsel eller vanskjøtsel! helt enig i at det er mye hyggeligere å ligge og sole seg! mangler man hage-gen så mangler man hage-gen, sånn er d med den saken!

Tove `blogg verden sa...

Nydelig !!


En award til deg hos meg om du vil ha : )
Klem Tove

Keiserens nye trær sa...

Nok et fantastisk innlegg, jeg ser meget billedlig for meg både deg og nabofruen i aksjon. Selv har jeg en tendens til å ta trappevasken i oppgangen, 5 høye etasjer, iført skjorte, slips og boxer en halvtime før et selskap skal starte..

Anonym sa...

Beste bloggen, av alle. Du og bloggen er unik!

God dag til deg!

Linda sa...

Ja nå har jeg sannelig funnet meg en ny favoritt blogg, ler meg skakk av historiene dine.
du skriver så utrolig levende:) Stå på Emmeline, super blogg som oser av sjarm:)
Våryr hilsen fra kongsberg.

Anonym sa...

Hei. Artig og inspirerende blogg! Ville bare gjøre oppmerksom på et bilde i bloggen din fra 15. april i fjor - joggesko i strømledningen. Detter er et tegn fra narkolangere om hvor man får kjøpt amfetamin. På narkospråket er joggesko=amfetamin!
Ha en fin dag videre!

Christine sa...

Tenk om alle kunne ha levd ut drømmen sin..kanskje verden hadde vore ein bedre plass då..Va utrulig fin den villaen, ein sånn so eg drømme om, men da blir vel med drømmen..

Du har ein utrulig inspirerande og flott blogg!! Derfor ligg da ein award te deg på bloggen min. Håpe du plukke den opp :)

Klem frå Christine

katjas-home sa...

Hello,
I love your blog.
The colours and accessoires in your house are exactly my style.
Wonderful!

Lillan sa...

grattis med spaltist plass i boligpluss emmeline!! herlig!! du er jo et naturtalent, det har jeg sagt hele tida!! Boligpluss trengte deg!

god helg klem fra Lillan

Kari sa...

Heihei!
Så artig det var å se deg i Bolig Pluss! Fulltreffer som alltid :)

Tone Yvonne sa...

SÅ godt å høre at det ikke bare er her hos oss blomsterdrømmer realiseres i siste øyeblikk :O)

Ikke skjelden har min mann vært å skue på verandaen, gjerne kun iført bokser (for å unngå jord på bunaden naturligvis), mens han planter årets 17.maiblomster, 17. mai morgen. Når han er ferdig er det akkurat passe tid for å sette ut flagget :O)

All honnør til deg som klipper gresset i bunad, den brukes så sjelden at det er like greit den brukes GRUNDIG de få gangene :O)

Ha en strålende helg i Emmelinehuset :O)

Klem fra Yvonne:O)

Ps. så moro at du har fått egen spalte i Boligpluss :O) You rock!!!!

linda sa...

Gratulerer med egen spalte i boligpluss! Blir gøy å følge med deg dær også :)

Wimona sa...

Så gøy å se deg i Boligpluss og egen spalte og greier. Bra at jeg abonnerer på bladet. Enda bedre at du ha egen spalte der.

Gratulerer!! Og jeg gleder meg allerede til neste nummer.

Boligpluss har fått en veldig god hjelp,synes nå jeg ;O)

Anonym sa...

Alltid like moro å lese dine innlegg, å så glad når jeg fikk boligpluss i posten idag! Egen spalte! Moro..
Å ordne i hagen er avslappning syns jeg... da kobler jeg av og koser meg... men man har alltid nye mål å strebe etter!
God helg.
Hilsen Linn fra Sarpsborg

Monica sa...

Hei Emmeline:) er daglig innom bloggen din og leser, og stor var gleden når jeg oppdaget at du er blitt gjesteskribent i Bolig Pluss. Og hav annet kunne vi forventet å se deg med..... enn et greengate blomstrete skjerf :) Digger deg!

Anonym sa...

Gratulerer som spaltist i Boligpluss!! Du er knall god!! Er innom bloggen din hver dag.
Hilsen Hilde G.

Beate sa...

Gratulerer med jobb i Boligpluss!! Morsomt. Digger innlegget ditt. Har også en nabo hvor julelysene henger ute ennå, kanskje jeg skal tipse om bloggen din hehe..

Ha en god helg!

Anne-Marte sa...

Å, så fin blogg du har! Kjempekoselig.

Linket til deg fra bloggen min jeg, håper det gikk fint.

Black Iris sa...

Underbara bilder , färger m.m.
Men oj vilken fin profilbild du har.

Maidi

mali-mo sa...

Gratulerer med spaltistjobben!

Så kjekt, glad på dine vegne, og på mine ;) Skjønne rjo at jeg nå bare må fortsette abonementet når lokke-tilbudet straks går ut ;)

Jeg er på bloggepause, som du vet, takk for dine alltid like koselige ord ;) Håper du har fine dager på helsefarmen eller hvor du nå er ;) Jeg fo rmin del har kjøpt skritt-teller. Ikke noen revolusjon, men et skritt (haha) i riktig retning iallfall.

Klem fra meg.

Bitteliten sa...

herlige bolig pluss med ny spaltist :) gratulere!!

Anonym sa...

Flott innlegg i Bolig Pluss!!! Herlige skråblikk!!
Mvh Tone i Bergen

Anita Catita sa...

Hei, jeg kunne ikke motstå kommenterer på sin blogg:) Jeg bruker en oversetter jeg håper å forstå:))
Jeg elsker ditt hus, inspirasjoner, alt er så vakkert og fredelig.
Congratulations'll fortsette å gå fordi det er som å gå i paradis:))

Kiss

Anonym sa...

Gratulerer!

Klem

Jannickes Hjemmekos sa...

Heisann
Herlig innlegg enda en gang - du er dyktig! Leste spalten din i Bolig Pluss; gratulerer masse til deg. Ønsker deg en fin dag og kommende uke. Klem fra Jannicke på Radøy

Anonym sa...

Så gøy å se deg i Boligpluss! Du er så søt og sjarmerende, skjerfet ditt matcher jo koppen perfekt!

Skråblikket er herlig! Du har en gave til å skrive som sprer glede og gode følelser! Det trenger vi særlig i disse dystre asketider.

Kjempefint at du er blitt spaltist i Boligpluss!

Lykke til med det kognitive prosjektet ditt. Yes, you can!

Ofelia

Christel sa...

Hei Emmeline:)
Så innlegget ditt i boligpluss. Et friskt pust i bladet. Helt supert. Du er kjemepflink:)

Lillian's hus og heim sa...

Uffda... Har ikkje fått ned julelysa eg heller:D hehe..

Du skrive så utrulig bra og har noke enormt flotte bilder i bloggen din. Sette iallefall meg i humør:D

Gjer ikkje så enormt mykje i hagen om sommaren eg heller.. (driv gard, så vi har gardarbeider (les: polakk:D) Og han er kjempeflink til å luke og til å klippe plen!

Ha ein fin dag..

Lillian

lott@ sa...

Godt poeng og moro lesning! Komplement til venninnen din også, lykke til begge to!

yanmaneee sa...

kyrie 7 shoes
kyrie irving shoes
supreme hoodie
nike dunks
jordan shoes
lebron james shoes
yeezy boost 350 v2
a bathing ape
jordan shoes
chrome hearts outlet

Related Posts with Thumbnails