torsdag 4. august 2011

På tur

Ferien går ubønnhørlig mot slutten, og det har vært stille på bloggen i en periode. Etter de tragiske hendelsene på Utøya, har det vært vanskelig å komme i gang med blogging igjen. Hvordan kan man egentlig gå over i hverdagslig modus etter et slikt forferdelig mareritt? Mine varmeste tanker går til alle dem som er rammet av denne grusomme tragedien!

Hos oss er samtidig feriehverdagen et faktum igjen, etter 10 dagers rundtur i Sverige og Danmark. Kort oppsummert kan man si at shopping på Ullared ikke anbefales for dem med dårlige nerver. Tenk deg Festplassen på 17.mai!!! Del ut en handlevogn til absolutt alle som står der, og be dem om å gå litt hit og dit. Da nærmer du deg Ullared på en helt vanlig søndag i juli. Hvis du i tillegg plusser på med hundre meter kø for å gå på do, eller femti meter kø for å kjøpe en kopp kaffe, jepp--da kjenner du vel handlelysten komme på plass? Når man setter av en hel etasje for å parkere handlevogner, bør det ringe varselklokker for noen og enhver.

Om jeg kjøpte noe? Vel, Emmeline klarte såvidt å kjøpe en pakke røde servietter med polkadotter og en ostehøvel med turkis skaft. Mann og barn klarte imidlertid å shoppe litt mer, men turde nok ikke innrømme hvor overveldet de ble av kaoset! Jeg regner med at det var flere enn meg som hadde svetteringer ned til anklene da vi endelig var tilbake i bilen…


Turens mest spesielle kjøp skjedde imidlertid før vi passerte svenskegrensen. Tidligere i sommer fikk jeg en koselig melding fra bloggeren Silje. Hun eier et fint fuglebrett som jeg har ønsket meg lenge, og hun ville gjøre meg oppmerksom på at dette nå var på tilbud. I Porsgrunn! Historien endte med at Silje kjøpte fuglebrettet for meg, og plasserte det på en bensinstasjon i nærheten av Telemarksporten.


Du kan trygt si at Emmelinemannen ikke var særlig fornøyd da jeg forklarte at vi måtte kjøre innom en bensinstasjon for å hente et fuglebrett som skulle være med på turen gjennom Sverige og Danmark. Mannen på bensinstasjonen smilte også godt da jeg kom for å hente fuglebrettet og Emmelinemannen utbrøt: DU TULLER!


Hele resten av ferien har Emmeline måttet tåle hjemmelagede fuglebrettvitser av varierende kvalitet, men hva gjør man vel ikke for kråkene på altanen?


København var også en flott by. Vi var på Tivoli, kjørte kanalbåt og besøkte Karen Blixen sitt hus. Med andre ord har vi gjort alle de typiske turisttingene. Jeg tittet også innom de aller fleste interiørbutikkene som jeg hadde fått anbefalt. Skal du shoppe interiør i København bør du ha gjort grundig research på forhånd, du bør ha gode sko og nøyaktige kart! Siden Emmeline har like god retningssans som en gullfisk i en glassbolle, endte hun med å ha med seg sin sønn som veiviser. (*Stakkars unge!)

København er en superduper by, men jeg tror ikke jeg hadde prioritert å reise dit for å shoppe interiør. Hjemme har vi nok like spennende butikker som i Danmark! Jeg kjøpte likevel med meg noen ruller med Pip tapet, litt nytt til kjøkkenet, pluss to "lamper som bare er en ledning…"

De tre siste timene på danskebåten hjem ble i grunnen den aller morsomste opplevelsen. Emmelinesønnen ble nemlig "oppdaget" av en liten gjeng med tenåringsjenter. "Ligner ikke han på Justin Bieber, hvisket en av dem--noe som utløste tre timers sprading frem og tilbake foran bordet vårt, med tilhørende hysterisk fnising. Jeg tror du bør klippe håret i morgen sa Emmelinesøsteren til look-alike-Justin. Er du sikker på at de sa Justin Bieber, sa Emmelinemannen: Kanskje de var fra sørlandet og sa; Ligner han ikke just på en bever??


Anyway ble Beveren/Bieberen helt ufrivillig overfalt da han skulle kjøpe pommes frites. Han måtte derfor reddes fra tenåringsjentenes klamme favntak av sin mor, som i samme øyeblikk la gode planer for hvordan fremtidens familieøkonomi kan reddes ved hjelp av mulige look-alike-oppdrag! Stakkars kopi-Justin ble så betuttet av kjendistilværelsen at han valgte å sitte musestille resten av turen! Måtte det bare vare hele neste skoleår….

Nå er vi vel tilbake på hytten, som er delvis revet og klar for ombygging. Samtidig gjør vi oss klar for hjemreise. Håper dere nyter fine augustdager alle sammen:)  SEE U!

35 kommentarer:

Min Verden sa...

Du er fullstendig sprø - med det fuglebrettet, men som du sier selv er du interiørblogger så er du jo interiørblogger :D Du har en svært grei mann - men det vet du vel kanskje? Ellers, jeg kondolerer med besøket på Ullared - ikke 10 gratis, overjordisk vakre roser kunne fått meg dit. Min svigermor kom ut med en pakke lys og en pakke servietter etter sitt besøk. Når det gjelder beveren - eller Jostein Bever som far i huset her kaller karen, så er det sant. Han ligner å han - og jeg skal vise min 15 åring bildet ;) Fortsatt god sommer! Godt du fikk ordnet med bloggen og tatt den tilbake. Jeg var inne en kveld og stusset litt, men hvem tenker seg at hakkespetter kan drive med sånt? Dette ble lang kommentar - men du la opp til det selv, på en måte... Hanne

Emidoras verden sa...

Du Emmeline du Emmeline!
Du fornekter deg ikke..*ler*
Sommerens mest humoristiske så langt:)
Du er en kløpper til å observere og fortelle!!
Når det er sagt, så har du jo fått med en del nye flotte ting til heimen.
Fugleburet var snasent.
Ha en fortsatt fin ferie og god tur hjem!

Emmeline sa...

Ler godt av Hanne:) Har skjønt at det ikke er positivt å ligne på Jostein Bever, det har imidlertid den positive bi-efekten at man løper sporenstreks til frisøren...Og intet kan gjøre denne damen mer glad:)

Takker og bukker for at du kom deg igjennom hele teksten... Ser nå at den var "litt lang" kan man si;))

Refleksjon på livsvegen sa...

Vakker gut i allefall..
Glad eg droppa Ullared i sommar!
Takk for åtvaringa!

forstår det kan vere vanskeleg kome i gong med blogging.. men vi må nok gå vidare ilivet og ikkje stoppe opp med å leve..

klem

Brumlemor sa...

Rett og slett fornøyelig lesing;-))

Monica sa...

Tihi, gleder meg til å se episoden "Justin Bieber besøker Ullared", tenker t.o.m. Morgan får litt fart i seg da :)

Bluebellsa sa...

Jeg humrer og ler, du er meg så morsom. Nydelig sønn du har da. Penere en både en bever og bieber uansett :P

~Silje~ sa...

Super fint fuglebrett du fikk deg!
Gutten ligner jo Justin Bieber, eller Justin Bibel som han går for her i huset ;)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha ha, nå flirer jeg godt av både fugleburhistorien og beveren. Nyt resten av sommeren.

deconordic sa...

Utrolig godt å komme inn hit til deg for en befriende latter. Takk!

Hjemmenå sa...

Takk for advarselen, da styrer vi unna Ullared...får klaus bare ved tanken:-)

RoseSommer sa...

Så flott innlegg. Nå fikk jeg liksom vært litt på tur jeg også. Vi planlegger forresten en tur langs Norskekysten i Sverige (eller Bohuslän, som noen fremdeles kaller det), men noe Ullared blir det visst ikke på oss. Min manns psyke vil nok ikke tåle det.

Min Verden sa...

For ordens skyld: jeg liker når det er langt og morsomt og med innhold. Altfor mange som ikke skriver noe ;) Takk for mange hyggelige stunder! Hils Jostein Bever :D

camillaslykke sa...

Hahaha, jeg må le... Likte godt kommentaren; Just som en bever... For ei ekte Kristiansandsjente, er det moro når en ettetrligner dialekten. FANTASTISK!

Har også lyst å ta en tur til Ullared, men vi drøyer til litt utpå høsten...

Takk for titten på verdens beste blogg <3

Marit sa...

Godt å ha deg "tilbake" :-).
Og, jeg har igjen lyst til å lese høyt for de andre her på jobben. Jeg humrer og ler.

Trollmora sa...

Oh... Ullared... der vet jeg ikke altså :)
Har framsnakket deg litt på bloggen i dag :) hihi

Mitt lille hjem sa...

Så artig innlegg!
Sitter alltid å småler for meg selv når jeg er innom bloggen din ;)

God helg til deg!

Klem
Christine

Mie fra Mies Mirakler sa...

Det er jo det fineste fuglebrettet som finnes, da må man ofre litt for å få det i hus ;) Stakkars beversønnen, ikke bare bare å bli overfalt av Bever-fans nei... ;D *♥*

Pyselotte sa...

Nå ler jeg godt her jeg sitter på Sørlandet, og tenker at Emmelinemannen har skjønt det! Og det er som en sørlending selv skulle sagt det..
Hilsen bergenser bosatt på sørlandet ;)

Anonym sa...

Ullared,ja du ble advart...Køben,god tid,uten mann,varebil joa..men det meste får en i Norge også..og Bergen!!

Lottemora sa...

Måtte jo ta enn spørrerunde i huset angående bever versus Bieber. Og sønnen i huset var sikker på at det var Bieber, mens datra var litt mer tvilende. Hun har tross alt studert denne Beiber litt grundigere enn broren.

God helg, hilsen Lottemora

web design india sa...

Vel, det er fantastisk. Mirakel har blitt gjort. Godt gjort.

Duse Pasteller sa...

Haha, vittig og sjarmerende!
God helg!!:)
Janni

Hege sa...

Du må bare skrive ei hel bok, med hærlige betrakninger av småe pussige hverdagsopplevelser...eller dem e jo ikke direkte pussig før du får satt ting på spissen..:)) Å den sønnen er jo sannelig lik, kanskje det vil være billigere å kjøpe bilder/plakater av den karen enn den virkelige Beibern..:)) Ha en super hælg

Liv sa...

for eit herlig og absolutt ikkje for langt innlegg!!Tusen takk:)
Kem andre enn Emmeline kan fortelje og beskrive ei hending so godt?? Ikkje eg ihvertfall:)
Eg har iallefall ikkje forventa "vanlig blogging" i sommarferien,so eg har ikkje stussa over noko... ;)
Klem Liv

Supersnuppa sa...

Ja, skal si sønnen din ligner på beveren! Haha, så artig altså. Å måtte reddes av sin mor da, FRA tenåringsjenter:) Haha, stakkars.

Høres ut som en artig ferie!

Pernilla sa...

Tusen takk for en god latter, fuglebrett, hi hi. Men det må sies att det var fint og spesiellt. du sku ha sport meg om Ullared før du for. Når jeg far mellom mine foreldrer og en av søstrene mine så går veien forbi Ullared og da mener jeg forbi. Tross att det er nært fra der jeg bodde og slekten min bor nå så trur jeg bare at jeg vært der totalt 4 ganger. Vi har aldri planlagt en tur dit men har det vært lite folk når vi far til søsteren min på besøk så har det hendt at det blidt et besøk. Det er ikke så fantastisk og det med mye folk gjør at jeg blir helt tullat. Jeg nekter å stå i kø før å komme inn i en full butikk, men det er enda verre å stå i kø for å betale seg ut.
Da er du en erfaring rikere.
Vi klarte å peile inn Morgan sitt hus på våran tur forbi,det syns gutten min (10 år) hva artig. Han har passet på å få med seg alle episoder av Ullared på tv.
Ha en fortsatt fin søndag!
Klem Pernilla

Anonym sa...

Hei Emmeline!
Du er en verbal "stjerne"! Skal vedde på at mange hadde ønsket å hatt en klone av deg i lommen når en skal skrive kåseri.:-). Tusen takk for at du deler med deg!

Bo med Lena sa...

He..he..fornøyelig lesing Emmeline:) Høres ut som om du har hatt en fin ferie. Jeg bor forresten rett i nærheten av bensinstasjonen du var innom for å hente fuglebrettet (nede ved vannet).

Du skulle hatt Kongens fortjeneste- medalje får å ta en økt på Ullared. Jeg har bare sett det på tv... og det ser ut som et mareritt!

Men, men hva gjør man ikke.

Hils Bieber (han ligner...hihi). Klem fra meg

Villblomsten sa...

Hihi :-)
Synes jeg hører mannen min , om jeg hadde sagt - nå skal vi innom denne bensinstasjonen og hente ett fuglebrett som skal være med oss videre på ferie :-) Hihi :-)

Jeg hører fremdeles om den gangen for 20 år siden , da jeg fikk han til å bråbremse ved en åker - for jeg skulle ha med meg strå hjem igjen etter ferien :-)

Søt gutt - ser likheten med J.B. :-)

Kan jeg få spørre om PIP tapeten er billigere i København ?
Vi skal dit i november på helgetur , og jeg elsker den tapeten :-)

Marita sa...

Tusen takk for en god latter en tidlig tirsdagsmorgen på kontoret :)

Og Justin lookaliken tenker jeg vil knuse mange pikehjerter fremover ;)

belinda hagen sa...

Du vet hvordan det skal skrives - sitter her og skoggler! Flott gutt du har - Go Bieber :)

Line Marie Beate Sofie sa...

Emmeline, jeg ler og ler! Dette er herlig lesning!!!! :D

Unknown sa...


金融貸款
催收人員
催收技巧
催收款
催收話術
催收實務
催收工作
債權憑證
討債權威
不當逼債
收數公司
收帳
收數公司
討債王
收數王
討債戰術
資產管理
詐賭
欠債還錢
票據信用監控
委託討債
如何委託討債
不良債權
債權收買
債務調解
債權評價

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails