onsdag 2. januar 2008

God januarVi leser januar på kalenderen og alle aviser og ukeblader har sånn cirka på ett sekund gått fra å presentere de deiligste konfektoppskrifter til å være fanatisk sunnhetsdyrkende.
Første januar har en mystisk effekt på mange mennesker! Plutselig går man i trengsel på tur, og står i kø for å tegne medlemsskap i helsestudioer som man kommer til å betale dyrt for i ett år fremover, selv om treningen er bom slutt etter andre uke i februar.

Mange er svært bekymret over alle kiloene som de har lagt på seg i løpet av den knappe uken de hadde juleferie, og må snarest over på en kli-kål og gulrot kur som skal ordne problemene i en fei. Jeg må innrømme at jeg liker meg dårlig når Første januar syndromet lammer alle i min omkrets. Jeg er nemlig en dame som ikke legger så mye på meg mellom jul og nyttår, men stort sett er ganske stor og rund, på grunn av det som blir inntatt mellom nyttår og jul!

Når alle tynnisser sitter der og gnager på et lite grønt salatblad og sier til meg at; Du skulle bare visst hvordan jeg EGENTLIG ser ut... Ja, da vet jeg jo at mitt egentlige jeg sitter og breier seg over hele meg, og det var JEG som skulle sittet der og gnaget på et salatblad.
Og dermed blir det sånn at det blir litt pinlig at tynnissen gnager på salatbladet og ikke Emmeline, -og før jeg vet ordet av det så gnager jeg også! Så sitter vi der og gnager fordi vi liksom skal komme inni bikinien til sommeren... og det er ingen som snakker om at det regnet i HELE fjor sommer, så de som hadde gnagd på salat i månedsvis ikke fikk brukt bikinien uansett.

I løpet av et par minutter eller deromkring så glir tynnissen inn i størrelse 36 igjen, oiiii det gikk irriterende fort, mens jeg på vanlig måte tar med meg Mummimammakroppen og Mummimammavesken og kjøper meg en muffins til lunsj som trøst istedet!
GOD JANUAR ALLE SAMMEN:)

37 kommentarer:

åsemor sa...

Enig med du, fra en annen mummimamma :)

[morgrethe] sa...

Ja men fikk du spinningsykkel og joggesko til jul.... nei... heldige du! Nå sitter jeg itelefonen og snakker oleser og ler sammen med åse-søster. Ha en deilig januar!

Nå ble nok åse-søster før meg.... regner med at hun skrev kortere!

Cathrine sa...

He he he,må le dette er jo så sant så sant. Strever litt med dette "problemet" selv. Det er 8 mnd siden jeg fødte en sønn,og la på meg som en gorg under svangeskapet. Til sommeren skal jeg gifte meg,så"problemene" står i kø. Så det blir vel litt kaninfor fremover,noe jeg helt sikkert ikke greier å holde meg til. Ja ja sånn går nå tiden. ha en fortsatt fin kveld!
Klem

min sin lille tue sa...

Hei og godt nyttår til deg:)Så morsomt innlegg, har tenkt på det ukebladsyndromet jeg også:)
Kos deg med muffinsen din du. Jeg har akkurat bakt kringler, så det så:) Det er visst nyttår-jul som er problemet her også;)

organic-lizzi sa...

Kos deg akkurat som det passer deg du!!Drit i alle som lider seg gjennom salatbladene.Selv er jeg ikke den "frodige"typen som kler altfor mange kilo,men har jo venninner som virkelig er knallsøte,gode og runde.
..og det er jeg sikker på du er..Nemlig!!
Natta til deg..Nå skal ikke du blogge mere:-))og jeg skal legge meg tidlig..
Klem Randi

My little footprints sa...

Hei!
Det var et bra innlegg og jeg kan ikke si mer mer enig! Jeg begynner på ny kur hver mandag og når fredagen kommer er det hele glemt og så er det pånn igjen mandagen etter *smiler*
Jula er til for kos den, og slett ikke bry seg om noen ekstra kilo i det hele tatt. Nei, for meg er det nok skikkelig motivasjon som skal til og ikke noe nyttårsforsett, det funker ikke for meg!
Ønsker deg alt godt for det nye året, med eller uten en gulerot i hånda ;)
Klem fra Beth

elin1976 sa...

Nå har det seg faktisk slik at til min store fortvilelse gnager på store svinesteker i håp om å ikke lenger smette inn i str 36 noe som jeg gjør og jeg alltid har. Målet er å passe 38 slik at jeg ikke alltid må ta til takke med klær fra barneavdelingen. he he
Hadde for noen år siden et prosjekt som innebar å drikke ren fløte for da skulle man legge på seg....gallestenen som plutelig dukket opp var ikke sælig behagelig så det gjør vi ikke igjen. Nå prøver jeg å kutte å røyke så mye og hver gang jeg får lyst på røyk så spiser jeg....(ikke salatblad) Å herregud det har blitt mye spising. Går her å er rett å slett drit sur(gidder ikke å skrive kommentarer på bloggen en gang) men å gå fra 20 om dagen til 4 har vært veldig drøyt for denne "vevre" kroppen min. he he. Tror jeg skal øke til ialle fall 5 ha ha ha ha ha. go klem

Anonym sa...

Å jeg bare elsker dette innlegget ditt Emmeline ! Som jeg skulle skrevet det selv! Synes også dette hysteriet i ukepressen hver januar er et evindelig kjas og ikke til å ta seriøst. Hvorfor skal man liksom begynne å slanke seg den 01.januar - året har jo tross alt 364 andre dager å velge mellom !! Er selv av den "runde" sorten og vet godt jeg skulle gjort noe med det, men hvorfor så lenge jeg er glad i meg selv ? Og kan ikke andre like meg for den jeg er - ja så får de bare la være !! Nå skal jeg ut og finne meg en muffins jeg også, så du ikke blir sittende alene - det er best med selskap ! Da blir alt så MYE hyggeligere. From me to you !

Aina sa...

Kampen mot tiden og kampen mot kiloene, jadda, må melde meg inn i klubben jeg også.
Var sååå sunn, d.v.s jeg gikk masse, flere mil i uken, fant ut at jeg var gravid, og satte meg ned i sofaen!!
Her sitter jeg enda gett, men skal skjerpe meg nå...vertfall neste uke haha..
Ikke akkurat bikinien som er målet, men å slippe ut av graviditetsbuksene 6 mnd etter en har født er jo en god start;-p
Du får også ha en god januar, og husk:
mye å ta i -er mye å være glad i!
*trøste*

Hulda sa...

He hehe.. må le jeg.. jeg klager også på at jeg har lagt på meg i jula, men egentlig er det nok bare tull, ingen klær er for små. :) Tror nok at du overdriver en smule med de mummimamma greiene dine. ;)

Two sa...

:), et muffinsen din med god samvittighet! Og eg er sikker på at gjennom året er ein mykje gladare til sinns om ein slepp å tenke på det ein et. Eg har apetitt som ein ulv av og til, men har også arbeidslyst i fleng like ofte. Trur det har ein sammenheng, skal ein gå og bekymre seg for alt ein gjer og ikkje gjer, så går det ut over humør og kreativiteten. Og ei godsak av og til, det er rett og slett hjerneføde!God natt!

chevostar sa...

He he he he :) Dette var utrolig bra skrevet! Og så sant så sant!!!! Er såååå enig med deg på alle punkter her! Tenkte akkurat på det da jeg såg alle ukebladene på butikken idag! Nå kommer det; slankere.. bla bla bla... he he :)
Ha en flott torsdag emmeline!

Nina i Paradiset sa...

Jeg elsker mummimamma-former jeg da!
Hilsen lille stilk!

Anonym sa...

Jeg henger meg på muffinsen, selv om jeg må si at vi I ÅR SKAL prøve å leve litt sunnere?!?!?!
Vi får ta museskritt å se om det hjelper...hehe;)

Ellers ahr jeg ikke noen store ideer i januar på den fronten, er liksom helt meningsløst...
Jeg synes hver dag (nesten...kremt) skal være en fest:)
Så forresten en dokumentar igår om en dansk dame på 99 år, som var supersprek, og full av livsmot, og det inspirerte...hvis jeg får lov å bli slik når jeg blir 90? så skal jeg være verdens lykkelige:)
Men det krever kanskje litt flere sunne verdier nå...

Ha en strålende dag uten salatblad;)

Anonym sa...

hihi herlig observasjoner!! Jeg boikotter alt som heter nyttårsforsetter! Jeg kan til nød strekke meg til : ta vare på de jeg er glad i, inkludert meg selv :-) Og det inkluderer ikke salat knasking ;-)

@afjo72 sa...

Hehe - kjøp med en muffins til meg også!! :o)

Laila sa...

Har også lagt merke til ukebladene ja. Det jeg ble litt irritert over i desember, var at det på en side sto "lag den lekreste konfekten og kakene" mens hvis man bladde om kunne man lese hvordan man skulle "komme inn i drømmekjolen/ gå ned 5 kilo til jul." Ble helt opgitt jeg. Har strevd med samme problemet hele mitt voksne liv, og det hjelper ikke akkurat med alle fristelsene som man kommer over.
Men jeg gidder ikke å tygge salatblader lenger. Man skal jo leve livet og nyte også. Mitt lureste tips (ikke at noen har spurt...) er å spise lite og ofte. Det har ihvertfall hjulpet meg. Både mot søtsug og en del kilo...

Karna sa...

Er ikke mange dagene ut i det nye året før reklamen for blader er på TV, og alle har det samme: Slanketips.....sukk....
Hadde store planer jeg også, men har ikke riktig startet enda...
Blir vel adri fornøyd vil jeg tro...

Godt nyttår til deg også Emmeline!

FO - 2 sa...

God januar til deg også og kos deg med muffinsen(e). ;)

Nette sa...

Du skriver jo SÅ bra!!!!
Jeg er heller blid med noen kilo ekstra enn sur med skinn og bein...hehe! Har aldri prøvd en eneste slankekur, men vurderer å benytte meg av det årskortet jeg har på treningsstudioet som faktisk varer til august:)

Lena sa...

Jeg ler så jeg griner:):) Det er jo så sant som du sier! Men de færreste er vel egentlig fornøyd med sin egen kropp..Jeg har nok noen kilo for mye selv også etter siste fødsel for et år siden, og de sitter godt fast..Men er man glad i mat så er man glad i mat, og salatblader blir man fort lei! Ha en super helg med muffinsene:)

elin1976 sa...

Her har juletret jogget ut av stua og all julepynten har lagt seg oppi esker og hoppet ned i kjelleren. Nå trener jeg ryggen med å vaske gulv i et rasende tempo etter musikk som Madcon. Ha en fin dag.
Å pass på tåa de, du som har fått deg spinning sykel.

liven sa...

Hei:) Ikke kjøp ukeblader i de nærmeste ukene! Kjøp heller interiørblader!!
Det viktigste er jo å være fornøyd med seg selv:)

chocolatehead sa...

For et flott innlegg!! :))

inkala sa...

Så helt fortreffelig enig!! og mange flere enn mweg som kjenner seg igjen!! Artig!! vi er nå mange ihvertfall da! og interiør (sammen med sko og vesker ) bryr seg ikke om bikiniform og kilo! er det derfor jeg elsker det???

Anne sa...

Så sant så sant kjære medsøster.

Utrolig irriterende.

Så akkurat en reklame for "Hjemmet" på tv, der forsidens store bokstaver var "Slank i en fei!!!" Jøjje meg... henger meg på denne klagebønnen jeg også. Er dritt lei maset fra de glaserte magasiner !!!

Nyt muffinsen med et smil :-)

inkala sa...

Godt nyttår forresten! Skrev til Bo at jeg lurer på om dere "alle" bor i Sotra7Bergensområdet?.. skal til Sotra i sommer og besøke min manns familie, da blir det nok en tur til Mollys Heaven..

BO sa...

Eg mislikar å snakka om vekt, og det fine med å vera stor er at svært få snakkar om vekta si når dei er saman med store damer! :-)
Uansett, stor eller liten, alle er like mykje verdt!

Det viktigaste av alt: Er ein ikkje fornøyd inni seg, så blir ein heller aldri fornøyd med det utanpå skjelettet! Så klart kan ein snu den på hovudet, å sei at ein må vera fornøyd med kroppen for å vera fornøyd med livet. Sorry Sam, eg har vore mindre, og var garantert ikkje meir fornøyd med noko!

Konklusjon; me lever eit betre liv utan å tenka på vekt, men så klart må me ta vare på helsa for å vera friske (det gjeld alle kroppsformer) ved for eksempel å bevega oss meir.

Så opp å hopp! Eller kanskje ta ein tur... By the way, kvifor i all verda kan ein ikkje starta ein interiørbutikk oppe på eit fjell/ås? Då skulle eg faen meg gått til fjells! (For alle sarte sjeler, beklagar språket).

Marte sa...

Den muffinsen så digg ut!!

Det er ikke første gang du kaller deg mummimamma;) Du er jo snill og god som en mummimamma, men jeg kan aldri tenke meg at du ser sånn ut;) Jeg tror deg ikke!! Merket at jeg plutselig ble veldig nysgjerrig på å se hvordan du ser ut:) hi hi

Klem fra marte som elsker alt digg! skålene med påskrift chips/digg/snacks og popcorn blir like fort tømt som de blir fyllt opp og omvendt;)(skjønte du det;)

De er flotte- løp og kjøp;)

Ann-Cathrin sa...

Så utrolig fin og innholdsrik blogg du har! Og så morsomt skrevet alt er:) Jeg er ny på det her ennå, men guuud så gøy!

Trines Hus og Hage sa...

Hei Emmeline! Du skriver så utrolig godt og det er jo også veldig sant det du sier. Egentlig et omtålig og alvorlig budskap, men du får ut med bare så morsom vri! Jeg sitter her etter julen og føler meg som et "dårlig stappa pølseskinn". I julen slipper jeg nemlig helt opp og inntar store mengder sjokolade... Men jeg kjenner at jeg ikke trives nå, så jeg må innrømme jeg driver og trapper ned sjokoladeinntaket. Har som en god leveregel at jeg prøver å kutte ut søtsaker i uka, men koser meg godt i helga. Det synes jeg stort sett fungerer bra, sånn mellom nyttår og jul.
Takk for flott innlegg, Emmeline!

Lemi sa...

joda sitt her å tenke på muffins æ og, etter en STOR bolle me is æ kanskje kunne klart meg uten..
men men.. ska bynne å trene en mandag.. snart..
overhørte idag søster mi og mor mi som hadde konkurrase om å gå ned fire kilo på den neste mnd... og pappa sa NEEEI, du må ikke bli tynn, like deg sånn du e no, og ho e ikke tykk! ikke søster mi heller, dem e nok 10-15 kilo lettere enn meg ja.og æ e ikke tykk, bare litt rund rundt magen etter to fødsler.. og så e æ jo kokk da, hjlpe ikke d heller :o)

klem fra ei i samme sofaen..

Mita`s hjørne sa...

Supert innlegg...
Det er en grunn til at jeg ikke kjøper ukeblader på januar... det er jo det sammen hvert år jo, først søtsaker så salat...makan...
I protest skal jeg bake muffins i morgen...!!!

Ha en flott kveld...

Bestefars Verksted. sa...

Hihi....må si vi bloggdamer har mye felles,etter kommentarene å dømme.... Nå er jeg ganske glad i salatblader,men det syns liksom ikke utenpå,om du skjønner....for jeg er glad i det meste,nemlig !! Og ikke kan man skylde på barnefødsler,heller.....huff....! Hørte en gang at et balansert kosthold betyr et kakestykke i hver hånd....og det lever jeg visst etter,skal man tro speilene i prøverommene....ushhhhh ;( Ja,ja....det finnes verre ting.....har man matlyst er man frisk,sa bestemor da jeg var lita ! Kos deg videre,med eller uten et balansert kosthold ;)

Lynetmor sa...

Hei, ja, det er slik det er i Januar. Har liksom blitt litt bitt av basillen jeg også, og tror det blir salat blad på meg fra mandag av he, he.
Ønsker deg en fin helg.

elin1976 sa...

Er dette en slik mobbekampanje mot meg i dag eller? ha ha ha ha ha
Jeg stresser kun når uforutsette ting skjer....sånn som når alle på jobb er syke og den eneste som er oppe å går er meg....vi har 10 timers åpningstid og jeg vet at jeg ikke gidder å stå i butikken i 10 timer.
Det var det som gikk skeis i jula. En butikk sjef som måtte kapitulere....NOOOO GOOOOOD.
Jeg er litt sånn hvorfor bare ikke hoppe i det og gjøre det fort så får man så veldig god tid til andre ting etterpå.
Men når du nevner det steg den såkalte hvilepulsen min litt for ca en halvtime siden da prinsessa lå i senga og kunne fortelle faren at noen klasse venninner hadde sett porno film på dataen til broren og vi måtte ikke si det til foreldrene deres. Å iallefall ikke når denne filmen visstnok skulle inneholde en hest.....%#%¤%&%¤#&%&%¤W%&&/%¤%&¤&/% Hvilepulsen som jeg hadde på dagen er ikke helt den samme som nå. Herregud hvordan skal dette ende....

HJEEEEEEEEEEEEEEEEELP....Tror jeg snart må ta meg en husmor ferie til Bergen:O)

Lappesola sa...

Takk!

Related Posts with Thumbnails