tirsdag 15. januar 2008

Livet på bussenEtter at min kjære scooter takket for seg har jeg vært fast busspassasjer til og fra jobben.
Dette er en tur som tar knappe åtte minutter når meg og scooteren kjører i vårt faste tempo, men på bussen virker det som en uendelig reise.

Jeg pleier å skifte mellom to ulike busser om morgenen. På den ene bussen er det halvbroren til Martin Schanke som sitter bak rattet. Turen til byen er dermed en vannvittig ferd der hvert busstopp kommer som et gedigent sjokk for skaprallysjåføren. Han STÅR på bremsen, så gamle damer skramler med gebissene, og vi andre ligger strykeflate bakover i bussen.

Den andre sjåføren er halvbroren til den gode hyrde. Han har GOOOOD tid, snakker med alle, og venter på de som har forsovet seg. Han venter på at alle skal sette seg godt til rette før vi drar, og kanskje venter han for sikkerhets skyld på om det kan komme enda noen som er enda litt mer forsinket. Dermed venter vi hele veien til byen, mens vi sakte men sikkert snegler oss forsiktig mot målet.

Noen av bussene er av det moderne slaget, der man må sitte to og to, med ansiktene mot hverandre. I den siste tiden har jeg kjørt med den gode hyrde og i tillegg fått et slikt sete.

Fire stopp lenger ned i veien kommer busstrylledamen på bussen, og til min store glede har hun blitt min faste vis a vis medpassasjer. Busstrylledamen kommer alltid på bussen i drakt, usminket og med vått hår. Man trenger ikke være analytiker for å skjønne at hun kommer direkte fra dusjen! Hun har alltid med seg sin faste rullekoffert med beautybag på toppen. I samme øyeblikk som hun setter seg ned, åpner hun beautybagen og så er hun i gang. Det er ikke det at hun sminker seg, neida først legger hun underlagskrem, så legger hun brunkrem med en svamp, etterpå pudder med en kost og tilslutt noe annet glitrende pudder med en annen kost. Øynene blir sminket med fire ulike brunfarger, og sist men ikke minst så setter hun på et ekstra sett med vipper i full fart der på bussen...Utenpå de andre vippene på en måte (Jeg kan jo ikke nistirre heller, men akkurat det med vippene har jeg virkelig fulgt med på, hvordan henger de fast?? Ja det funderer jeg faktisk litt på!) Hun bruker selvfølgelig kajal og eyeliner og noe annet, men likevel? Busstrylledamen går av på stoppet før meg. Innen hun går av har hun greid håret stramt bak i en knute, og hun er så glamorøs at hun kunne glidd rett inn på Hollywood Boulevard.

Jeg tenker meg at busstrylledamen må være flyvertinne, men skjønner samtidig at det er en ganske skrøpelig teori. Busstrylledamen er jo på den samme bussen som meg hver dag! Klarer hun virkelig å rekke tilbake fra en mellomlanding i New York til busstoppet hver morgen? På hver busstur kverner det tusen spørsmål i mitt hode som gjelder busstrylledamen. Hva har hun i kofferten sin? Det ser ut som om hun har pakket for en middels helgetur hver dag. Som dere kanskje skjønner fikk hun navnet sitt i løpet av den aller første bussturen vi hadde sammen. Det er jo ikke vanlig å trylle seg selv fra grå mus til prinsesse hver gang man går inn på en buss!

Dersom hun hadde god tid en dag, ville hun da ha tilbudt sine sminketjenester til en annen grå mus som satt vis a vis for eksempel?? Før man viste ordet av det så kom man av bussen og var klar for nattklubb, en tidlig morgen midt i januarstormen! Når man sitter sånn rett foran busstrylledamen blir det iallefall helt umulig å dra opp hekletøyet med bestemorsrutene. Dersom jeg skal gjøre det, kan jeg like gjerne løse honnørbillett umiddelbart! Derfor hekler jeg heller som en gal her hjemme. Hadde du valgt vekk Busstrylledamen som underholdning kanskje?77 kommentarer:

@afjo72 sa...

Haha, nei det hadde jeg absolutt ikke!! Dette hørtes jo ut til å være en skikkelig mirakel-dame :o)

Anonym sa...

Herlige betraktninger Emmeline! Offentlig transport kan være ganske underholdene når man betrakter de andre passasjerene og lar fantasien få fritt spillerom :-)Selv har jeg litt buss skrekk etter en tur til skolen i England da en mann satte seg ved siden av meg, og ulte superhøyt inn i øret mitt hvert 2 min. Etter det studerer jeg alltid alle passasjerer på buss eller tog svært nøye før jeg velger et sete ytterst mot midtgangen, ved siden av noen som ser ut til å lukte godt, og som ser minst mulig ustabile ut....busstrylledamen er nok hyggelig å sitte ved siden av :-) Ha en koselig busstur Emmeline!!

elin1976 sa...

Har også sett sånnt et fenomen en gang. Blir litt mesunneliig på slike som gjør dette. Eller rettere sakt tør. Jeg hadde jo skremt livlorten ut av alle på bussen hvis jeg hadde dukket opp uten sminke. De stakkers menneskene hadde fått hetta og valgt å gå på på neste holdeplass hvis ikke noen allerede hadde dratt i nødbremsen for å kaste meg av. Ikke at ejg pleier å bruke så mye sminke men jeg må jo få øynene på plass ellers så ser det jo ut som at jeg ikke har øyevipper og diverse øyebryn. Bort med sorte ringer under øynene også. Så klar for en ny dag. Har faktisk glemt å sminke meg et par ganger når jeg skal på jobb og fått kommentarer som- du ser ikke bra ut i dag, er du syk?
Eller - har du grått?
Da blir livet mitt så mye enklere om jeg husker sminken og ikke blir på minnet hvor blek og forferdelig jeg er uten sminke. he he
Jeg hadde nok også ikke dratt opp hekletøyet på bussen hvis jeg hadde sittet vis a vis denne dama. I allefall ikke om hun holder på med falske øyenvipper. Det har jeg også prøvd og du kan si det (nå i jula før juleselskap å den limen limer) Å det har hendt at neglene har sittet igjen på øl glasset ute på byen.
Så jeg er ganske enkel når det gjelder sminke og slike ting. På med det vante og avgårde-kåre.

Når jeg er hjemme sminker jeg meg ikke i det hele tatt. Så jeg går rundt her å ser syk ut hele dagen med håret til alle kanter og i kosedress(har rosa) Ser ut som en dårlig modell fra åtti tallet med tuppert hår og gammel sminke rennende nedover ansiktet. (det var jo in på den tiden)
Nå ble det masse bla bla bla. Ha en fin dag og hils til sminkedama fra meg og spør om hun kan lære meg noen triks for her trengs det mer enn trylling.

Mrs.J sa...

hehe du skriver så fengende og gildt! Jeg tipper denne damen er resepsjonist.. Kanskje vi skal ha en tippekonkurranse så kan du spørre henne neste gang du ser henne på bussen....? hihi..

ChatrinesLiving sa...

Hehe, Hun ser ut for å kunne dette denne busstrylledama gitt;) Holder med deg i å gjemme bort de bestemor-rutene for en stund, når det er så mye annen underholdning på bussen:)
Må du ha lykke til med heklingen, å huske å strekke ut den heklemusklaturen en gang i blandt;)
Ha en super dag!
Klem:)

Lemi sa...

hm spesielt.. troll t prinsessee iløpet av en kort busstur.. helt utrulig at ho faktisk klare sminke seg på bussen, sånn som di skrangle og svinge og bremse ;)

ha en fiin dag!!

organic-lizzi sa...

Nok en utrolig deilig hverdagsfortelling fra deg:-))
Yin & Yang bussjåfører..og så denne damen.Jeg hadde jo kommet i snakk med henne for alle(ikke alltid like festlig)forteller livshistorien sin til meg om de så har tre minutter..Det er jo litt av sjarmen og sitte der og lure litt på hvem hun er og hva hun gjør..
Som eks.sminkør kan jeg si at vippene tas på med et lim..
Kos dag & stor klem fra Randi

Donnas Verden sa...

hei hei

Kunne ønske jeg kunne trylle jeg også, he he. MEN, har store planer! Er nå høygravid og +16kg! Mannen min og jeg satt og diskuterte at når babyen er ute skal vi både spise sunt og begynne å jogge igjen,,,hmmm... Denne diskusjonen utspant seg mens vi begge lå i hver vår sofa og spiste kake med is og karamellsaus, hehe!

Heklerutene dine ble kjempefine, har lyst til å prøve jeg også, men har aldri gjort det før jeg heller. Kjøpte noen puter og pledd i de fargene til den hvite sofaen min før helgen. Nydlelige farger.

Ha ei fin uke!

klem

Sigurd Olav Silset sa...

Jøss! så effektiv hun må være da!! Jeg hadde ikke fått til det der jeg, når jeg en gang i jubelåret skal legge full make up må jeg holde på i flere timer... En daglig make up hos meg består stort sett av to drag med maskaraen på hvert øyne, -og ja: det skjer ofte i bilen på vei til jobb:)
En ting til; skjønner ikke hvordan du legger merke til så mange detaljer. I kommentaren din hos meg lurte du på hva den hemmelige beskjeden mellom engelen og orkideen var. Og det er nok bare latskapen min som viser seg igjen, ved at jeg ikke gidda å rydde før jeg tok bilde. For der stod nemlig et gavekort mannen fikk med sin kamerat til jul. Og dersom du tror det er gavekort på Biltema eller musikk (noe som kanskje er vanlig å få for mannfolk) tar du feil:) For gavekortet er på massasje og fotsoneterapi faktisk:) Er han ikke heldig?? Ha ei fin uke videre da:)

Cathrine sa...

hehe,blei litt nyskjerrig på denne sminkedamen din nå,kanskje hun er flyvertinne?? Dem er jo ganske så oversminket.Her går det mest i mascara,og kanskje litt farge på ansiktet. ser jo ut som en albino visst ikke :-) ha en fortsatt fin dag og lykke til med busskjøringen.
Klem

åsemor sa...

For en imponerende dame, hun må ha en fantastisk logistikk, alt tima og tilrettelagt. Er iallefall over mine evner og begreper at dette kan gå ann, men mere skal en ikke vente seg fra ei enkel landsens jente :)

Venter spent på om du avslører innholdet i kofferten?

Nette sa...

Høres facinerende ut hun der ja:)

Lovise sa...

Oh, lykke for en busstur. Tenk å kunne lære så mye på en liten tur, da. Om noen dager tar du med din egen koffert og begynner å øve deg på å gjøre det samme, men ikke start før han rallysjåføren har gitt seg da.Lykke til.

Anonym sa...

Herlige Emmeline!

Eg venter på BOKA di!
Du skriv så BRA :o)

Har "smuglest" i bloggen din uten å "sei ifrå"... Men no klarte eg ikkje la være - Du skriv supergodt!
Sikker på att "Emmelines dagbok" vil bli ein bestseller!!!!!! ...for ikkje å snakke om filmen... :O)

Klem, "Frøet"

Marte sa...

Det høres ut som at du har spennende morninger da! Det er jo bra;) Du sovner ikke akkurat på vei til jobb (sånn som jeg;)

Kan du ikke spørre henne hva hemmeligheten er og sende tips videre;)

Klem fra meg

Hulda sa...

Hm, det må jeg si! Jeg tar også buss daglig, men har aldri sett noe lignende. Her er det mest bråkete ungdommer og pensjonister på bussene. :)

chevostar sa...

He he he he :) For en historie!
Hadde jeg hatt så dårlig tid om morgenen tror jeg at jeg hadde stått opp litt tidlligere..
På den annen side er det jo kjempe underholdning for andre som er i nærheten! Tror kanskje jeg og hadde latt heklearbeidet vært igjen hjemme! For dette må jo være et skue å se på hver morgen! Og en hadde kanskje følt seg litt bestemor med heklingen i fanget...
Ha en flott dag emmeline!

Aina sa...

Høres ut som jeg må oppgradere meg, jeg sitter alltid i bilen og grer hår og legger på mascara. Det er alltid så mye jeg skal gjøre før vi skal dra noe sted, og rekker ikke bli ferdig, men sjåføren(mannen min) er sååå punktlig.
Skal vi dra 1600, så skal vi dra 1600-sminke eller ei.
Men jeg ser heller ut som et lite takras og abselutt ikke noen flyvertinne!! *sukk*
Har sagt det før, men sier det igjen; du skriver så utrolig bra!

Kjekt med underholdning på bussen da, og så får du hvilt heklemusklene en stakket stund;0)

My little footprints sa...

Hei Emmeline!
Det var et morsomt og underholdende innlegg ;)
Nei, jeg hadde nok ikke byttet hun ut med bestemorrutene *ler* Jeg blir jo så fasinert av slike ting, at jeg må ta meg i det for å ikke sitte å nistirre! Er akkurat som en unge noen ganger, for de har da ikke akkurat noen hemninger i å se på folk. Og der har du meg liksom ;) hehe.. Jeg da virkelig ikke uforskammet, men noen ganger må jeg bare le av meg selv ;) Jeg glemmer meg jo helt bort om jeg ser noe som fasinerer meg. Samboeren min holder på å bli sprø av meg, skulle noen ganger tro jeg var en liten enstøing som bodde langt ut i huttiheita, og når jeg kom til byen så gjorde jeg ikke annet enn å se på folk. Neida, jeg er virkelig ikke så ille, men noen ganger MÅ jeg jo bare ;) Noe som fasinerer meg mer enn annet er jo ungdommen og 80-talls frisyrene deres om dagen ;) Morsomt å se at slike ting kommer tilbake.
Ønsker deg en fortsatt fin dag!
Klemmer fra Beth

Anita sa...

Såå underholdende du er!! Syns jeg ser alt for meg!! Helt utrolig! At noen faktisk gjør sånt på bussen!! FOr det første ville jeg blitt busssyk og for det andre tar jeg ikke på meg maskara en gang når noen ser på!! Ikke så rart at du velger å hekle hjemme, og stirre på bussen!! Fasinerende!!
Ha en flott dag videre!

Anonym sa...

Ha ha ha, det kommer bare mer og mer hærlige innlegg fra deg Emmeline. Så god du er til å fortelle. Synes jeg ser busstrylledamen, og aldri i verden om jeg ville byttet ut den underholdningen på bussen!!

Klem, ellabella
(

Lappesola sa...

Jeg er enig med "frøet". Jeg venter også på Emmelines dagbok. Nok en gang gapskratter jeg etter å ha lest innlegget ditt. Men det beste av alt med bloggen din er at du skriver så bra norsk. Det er ikke en eneste kommafeil eller annet rusk noe sted.

Mummimamma sa...

For en utrolig god "historie"! Du skriver så flott og levenede, Emmeline. Hvis du ikke allerede gjør det, så burde du vurdere å gjøre noe profesjonelt ut av skrivingen din.
Denne er jo som en skjønn novelle.

Jeg er full av beundring for busstrylledamen, har aldri sett en slik en, men ville gjerne gjort det. Tenk å klare dette kunststykket på en humpete buss da.
Kan ikke fri meg fra tanken for om hun hadda havnet på bussen til halvbroren til Mr. Schanke. Hadde hun da f.eks. endt opp med bare 1 falsk øyenvipp.....

Ha en fortsatt strålende dag, Emmeline!

Anne-Berit sa...

Hehe,hun der skulle jeg også likt å studert litt,ikke mye sjenanse å spore hos den dama nei.Men så arti det må være for de andre passasjerene at et menneske sitter der og "kler på seg" ansiktet foran dem.Takk for at du delte den opplevelsen med oss.Ha en fin dag:-)

Garden Angel sa...

Godt med litt underholdning på bussen Emmeline!hi hi
Spesielt når det er av det litt roligere slaget, sånn som dette...
Snåle saker gitt. Jeg hadde IKKE turt å sitte der på bussen og ta på meg mascara engang jeg , i frykt for at alle skulle glo på meg, og der drasser hun rundt på en hel beautybag!!!
Forresten så hadde jeg ikke turt å gå ut av døra uten mascara heller...he he
Så flink du er med heklinga da!!!
Jeg har også kjøpt garn til sånne ruter...så får vi se hva det blir ut av det. Har ikke heklet noe særlig før...
Dine ble jo kjempefine!!!
Tenkte kanskje jeg klarte det også, siden 8åringen til Anita klarte det...fnis;)
Lykke til videre med heklinga!
KLEM fra meg

☆Therese sa...

Ha ha - Du trenger jo ikke flere agurk historier, du er jo utrolig flik til å skrive artige historier om helt "vanlige" ting:-)
I den grad det kan kalles vanlig å gå så grundig til verks på bussen.
Ha en fin dag.

Helene sa...

Hei
Morsom historie du forteller.
Tror det må være være spesielt for bussene i Bergen at der er litt "action". For endel år siden tok jeg bussen fra Fyllingsdalen og inn til byen. På et av busstoppene kom der inn den flotte damen. Hun var ordentlig modellstylet, men tydelig påseilet.
Hun trippet så elegant innover i bussen og satt seg på setet ved siden av meg. Etterhvert som vi kjørte nærmere byen ble det tydelig at damen følte seg uvell.
Men gjett om damen viste råd da hun måtte rope på elgen. Joda; hun åpnet sin lekre håndveske. Spyr nedi den for så å lukke den igjen som om ingenting har skjedd. Gjett om jeg satt der og gapte med åpen munn.Ver nesten redd damen skulle tro at jeg også måtte spy slik jeg gapte, og åpne vesken for meg også he,he
Heldigvis skjedde ikke det, og ved neste stopp trippet damen så flott en dritfull "lady" kan det, ut av bussen :0)
Som du sikkert skjønner kan det være god underholdning å ta bussen.

Tonje sa...

for en flott måte du skriver på,føles alltid som om man opplever det selv...

Det er en del slike rundt om kring,de sover ekstra lenge,hopper i dusjen og tar sminken og ordning på håret inne på bussen...for da sparer de tid.de falske øyevippene festes med spesial sminkelim...

Ha en fin tirsdag.

Vera sa...

Jeg har oxo smuglest bloggen din en stund og mange latterkuler har du gitt meg!!!
så i dag tenkte jeg at jeg måtte kommentere hvor godt du skriver og hvor hyggelig det er å lese bloggen din!
blir litt overflødig tenker jeg i skrivende stund...alt jeg tenkte å si til deg står jo i kø på de andre kommentarene=)
jeg tar av meg hatten,tar en liten bølge & sier GOOO GIRL!!!!
mange klemmer fra vera

Bestefars Verksted. sa...

Hihi...du er rå !! Et tap for verden at du ikke er forfatter.....!!! Har kost meg igjennom hele innlegget :)

Ingrid sa...

Herlige hverdagsbetraktninger.. ikke alle som får så mye ut av en busstur! Artig! :)
Ha en fin kveld!

Two sa...

Ha ha, fantastisk Emmeline, lurer på om du burde begynne å skrive bok, "Emmelines reiseskildringer". Du burde forresten tipse Tide om denne trylledama, ja tenk om ho kunne trylle om alle dei grå morgenmysene!! Slikt ville auke interessa for kollektivtrafikken. Eller kanskje dama kunne jobbe på den nye bybana, den vil sikkert ikkje humpe slik, og då vert kajalstreken sikkert perfekt på alle!! Det er nesten flott at scooteren din ikkje går, for tenk kva du hadde gått glipp av om du durte åleine til jobben din! Hadde vore fristande å fått sjå eit før og etter bilde av denne busstrylledama, det fiksar du vel??? Med kamera skjult i bestemorsrutene!! Ha ha, eg kosar meg med dine innlegg, gleder meg til neste bussrapport!

Line sa...

Så morsomme bussturer du har!! Håper du klarer å finne ut hvor hun drar hver morgen! Du kan f eks fortelle at leserne av bloggen din er kjempeimponert over busssminkeferdighetene hennes ..thihi..og gjerne vil vite mer om henne!
ps på bloggen min har jeg ett par bilder av en topp fra Indiska med granny squares i hvitt og gull...et "spenstig" forslag til busshekling..

Linda sa...

Hei!Takk for hilsen.Ja det var litt
av en dame.Litt vel uvanlig spør du meg.Jeg kjører også buss men jeg har aldri sett et slikt tilfelle. Jeg hadde garantert tatt med meg bestemorsrutene å heklet i vei...serlig når de er så pene.
Ha det fint.Hilsen Linda.

Whoopsi Daisy sa...

Nok en fantastisk historie Emmeline. Du skriver så sabla godt. Jeg ler og ler. Skulle likt å være med på bussen og se på deg også jeg, for øynene dine må det kunne gå ann å lese mye i.(mens du sitter og titter på medpasasjerer)
:o)
He en fin kveld
Whoopsi Daisy

Mita`s hjørne sa...

Hadde absolutt ikke byttet ut damen med bestemorrutene - garantert...
Jeg gjorde noe lurt for noen år siden da jeg tatoverte "kajal" rundt øynene, og heldigvis har jeg litt lange sorte øyevipper også - ikke mye sminke jeg bruker...
Kanskje jeg skulle tatt den bussen, slik at jeg kunne lært noen tips av trylledamen...

Anonym sa...

*Ha,ha*Utruleg morsomt innlegg igjen! Ikkje nok med at du havner oppi mange artige situasjoner, men du klarer å gjenskape dei for oss andre på ein utruleg morsom måte. Eg kan sjå dokke for meg der ho svingar tryllestaven og du følger med... Og NEI, eg ville ikkje bytta bort denne underholdninga! Det må jo være verdt billetten og vel så det! Ha ein fin kveld:0)

Anonym sa...

Hi,hi tror jeg har truffet både halvbroren til Martin og halvbroren til Hyrden, vet ikke hvem av de som er verst?
Halvbroren til Martin er i hvertfall grusom når en på vei til byen nærmer seg Danmarksplass,da melder kvalmen seg hos meg og følelsen av å ligge klistret i frontruten er påtagelig, for ikke å snakke om ned Birkelundsbakken på glatt føre, jeg er hellig overbevist om at jeg skal få se Fana Brannstasjon på innsiden!!!
Trylledamen har jeg ikke møtt, men er imponert over disse som kan trikset med make-up på buss, at sminken havner der den skal ?
Have a nice week, og du blonder er ikke vanskelig å hekle , klarer du ruter så klarer du blonder! Men begynn med en enkel en da, kan maile deg verdens enkleste oppskrift jeg om du vil, så skal du se det blir Emmeline-blonder i Emmeline-huset!
Klem fra Lisbeth

Sol sa...

Ehhh nei, jeg tror nok at jeg hadde vært veldig fascinert av busstrylledamen.....Det e rjo helt utrolig. Jeg f.eks hadde jo aldri tørt å gjøre noe sånt...Nå består jo ikke min sminking i noe i nærheten av det hun klarer å påføre seg men.....likevel. En må jo bli nysgjerrig på hva hun tilbringer dagene med.........Jeg tror nesten du blir nødt til å spørre henne jeg. Du får si at en helggjeng nysgjerrige bloggdamer dør av nysgjerrighet og gjerne vil vite hva hun bruker sitt perfekte ytre til.Klem. ha en fin kveld.

liven sa...

Hehehe.....dagens høydepunkt er å lese din blogg:)
Nei du kan ikke ta med hekletøyet ditt på bussen! Da går du glipp av mye! Synest det er helt utrolig hva folk kan finne på å gjøre i all offentlighet. Synes det er nok å snakke i telefonen på bussen jeg:) Ikke det....tar nok ikke så ofte bussen heller da. Men på en annen side kan man jo tenke at hun bruker tiden på bussen effektivt!!

Cruzidull sa...

Hehe.
Jeg er imponert over diskresjonen din, jeg da. Hadde ikke kunnet la være å stirre for en hundrings en gang.

Anne sa...

Helt utrolig hva men kan betrakte bare ved å kikke på folk, la fantasien bare flyte avsted....


...men skinnet kan bedra...

Tilonino sa...

Hei Emmeline

Du skriver knakende godt. Jeg har fått meg mang en god latter i det siste. Har det supertravelt her på hjemmefronten og har derfor vært veeeldig lite aktiv på bloggen.Men jeg kommer sterkt tilbake etterhvert. Men dette innlegget måtte jeg bare kommentere. Så festlig med busstrylledamen :) Men mer enn en gang har jeg lurt på hvem du er !!. Har fulgt med på tv men enda ikke funnet noen som kan passe hihi. Så da er vi kanskje litt i samme båt vi to hihi. Jeg lurer faktisk enda jeg på hvem du er.... en begensk kjendis eller......
Ha en strålende kveld og jeg gleder meg til neste historie jeg :) Klem fra meg :)

Klarafina sa...

Hadde gjerne sittet i nærheten av den dama og fulgt med på forvandligen. Takk for at du delte dine betraktninger med oss!

ESMERALDAS HJERTE sa...

oioioi....You make my day-AGAIN! Morsomme og underfundige tanker som nok kretser rundt i hodene på de fleste av oss! I går satt jeg på bussen ved siden av en eldre herre som satte stemmebåndene i gir i det jeg traff setet ved siden av....Han bablet i vei, og etterhvert ble strømmen av ord så tydelig adressert til meg at jeg fant det vanskelig å ikke bli delaktig. Så jeg snudde meg litt forsiktig mot han og mens ordene formelig veltet ut der på setet om hvordan alt var så annerledes i gamledager. Nå var det slik at han som pensjonert hverken var trett på bussen om morgenen eller om kvelden, slik vi rundt han nå var...KAnskje det vcar derfor folk ikke snakket med hverandre på bussen lenger-slik som i gamle dager?Innimellom alt dette fikk jeg vite at broren hans er den ikke ukjente Ole Mjøs; som er formann i Nobelpris-komiteen, han som hvert år offentliggjør vinneren av prisen.....Fra sotra, som han sa......Ikke dårlig hvor mye klokere man kan bli på en kort busstur.........

Tirsdagsklem!

MeyBiMe sa...

:0) utrolig godt beskrevet!!!
Jeg lo da jeg leste denne morsomme historien din på bussen! Er det ikke rart hvor forskjellig vi mennesker er???
Skjønner godt at dette er bra underholdning...he he he
Kos deg på bussen i morgen også...sammen med busstrylledamen!

MeyBiMe sa...

:0) utrolig godt beskrevet!!!
Jeg lo da jeg leste denne morsomme historien din på bussen! Er det ikke rart hvor forskjellig vi mennesker er???
Skjønner godt at dette er bra underholdning...he he he
Kos deg på bussen i morgen også...sammen med busstrylledamen!

ESMERALDAS HJERTE sa...

Du.....blir nesten skremt så liten verden er..., og nå begynner jeg å lure på når jeg kommer til å bompe inn i deg? Er jo koselig å kjenne hverandre i bloggverden altså-er ikke det, men jeg bare lurer hva det neste blir..... :)Jeg satt der på setet ved siden av mannen en stund, før jeg ble enig med meg selv om at han var ved sine fulle fem-skjønt hans fulle fem kanskje er litt forskjellig fra endel andres....Nattinatt

Jorunn sa...

hehe, du skriver så innmari bra emmeline!! hvorfor er ikke du skribent i et eller annet magasin!! tror du ville gjort det veldig bra med en liten anekdote i feks vakre hjem! tjihi!! jeg morer meg her inne på siden din, så artig å lese om det du opplever!!
nattaklem til deg

elin1976 sa...

Hei agurk dama! Kan du lagre bloggen min på E for du er så treig med å skrive til meg så hvis jeg kommer litt lengre frem i alfabetet så får jeg nok kommentar fra deg litt fortere:O) ha ha ha ha ha ha

Verkstedet sa...

som vanlif- jeg ler meg ihjel av dine historier. jeg vurderer seriøst å spørre deg om bussnr og tid og følge deg på denne reisen, det må jo bare oppleves.....du må ha en festlig start på morgenene dine!
vet ikke om jeg har takket- men uansett- tusen takk for lovord om smykket. har flere tanker/ ideer også. men hvordan vi går frem aner jeg ikke. mange som er positive. men dumt å lage opp for mye om folk ikke skal ha.. så kanskje i første omgang- om dere er interessert- gi en lyd, så får dere laget et smykke ut fra mål, form o gtekst en selv øsnker!
så gøy at du hkler sånn, er ikke like kjapp der jeg. og skal igang med nytt babyteppe til en venninne, ser ut som det blir evigvarende prosjekt for meg, lager slik til mange små bebisser.
kos deg på bussen, så snakkes vi.)
stor klem til superblogger emmeline, du er et friskt pust i hvedagen vår;)

irina sa...

I like I like !! holdt på flire meg kvalm....noe som ikke er så vanskelig akkurat no !!!
Du er bare artig da.
NATTA ;)

elin1976 sa...

Nei jeg hadde ikke lagt meg men slått av dataen. Jeg spiste nemlig føe jeg skulle legge meg. Hm...tenk å antyde at ejg hadde lagt meg. Du vet hvem du snakker med??? Toppen 5 timer og nå har jeg nettopp stått opp og klokka er 6 og det vil si at jeg ikke var i seng kl. 1.
I dag er det en ny dag...livet er herlig og jeg føler bare på meg at denne dagen kommer til å bli så bra. Ha en fin dag du også da. Masse klemmer fra Elin:O)

Karna sa...

Det er så gøy å lese disse innleggene dine, ser alt for meg. Skulle vært fast skribent for BT du, folk hadde digget historiene dine Emmeline. Kanskje du kommer ut med en bok til jul?
Jeg er fæl med å "døpe" folk, er ikke flink med navn så da blir de døpt: "Strikketrøya", "Aristo Cat'n", "Sluggpersillen" osv. Etter at jeg døpt dem, klarer jeg ihvertfall ALDRI å lære navnet, en kalte jeg for "Noldus" og tilslutt svarte han på det navnet også, for jeg brukte det når jeg snakket med ham. Stakkar, skjønte sikkert ikke hvorfor han ble døpt det heller....

Har jo vært litt frem og tilbake med butikken til Birte Bo, skal hun legge ned kanskje???

elin1976 sa...

Ville bare være nr.55 på kommentar lista de for en gang skyld. he he

Lykke sa...

I gamle dager da jeg tok bussen til universitetet så møtte jeg alltid så mange interessante mennesker; dvs at tror de var interessante for alle forhistorier og personlighetstrekk var jo laget av meg selv ettersom jeg aldri snakket med noen av disse fremmede. Etter din fantastiske bussfortelling, så kjenner jeg at jeg savner å møte morgentrøtte mennesker på vei til å rømme fra sin psykopatiske kjæreste eller på vei til sykehuset for å donere en nyre til sitt livs kjærlighet.
Kos deg på bussen:)

FO - 2 sa...

Jeg skjønner at det er mange spennende opplevelser rundt omkring på bussene i Bergen by.
Og du dumper oppi opptil flere.

Jeg synest at den "sminkedamen" er modig jeg. Tenk å ta hele morgenstellet og sparklingen på bussen da!
Ta frem hekletøyet du. For variasjonenes skyld. Tenker da på deres medpassasjerer. Litt balanse.... ;)

Og du , neste gang hun kommer på bussen, så kan du jo fortelle hvor fin hun er - FØR hun sminker seg. Hehe.
Kos deg både i rallyfart og sneglefart...... :)

Nina i Paradiset sa...

Herrefred, du er vidunderlig!
Er dette virkelig sant!???
-inkl falske øyevipper???
Trodde det ikke var mulig å få til på en buss da en etter min mening MÅ ha to hender for å feste de, og hvem holder speilet???
Ønsker deg og busstrylledamen en vidunderlig dag!

Silkeline sa...

Hehehehe....litt av en bussopplevelse du har hver dag Emmeline! Trylledamer liker jeg....men jeg synes vel strengt tatt, sånn rent personlig at det er greiere å ta den trylleprosessen hjemme føøøør bussturen. Men det blir jo ikke så underholdene på bussen da selvsagt:)
Værre hadde det jo vært om trylledamen tok bussen til Martin Schankes halvbror. DA hadde det blitt spennende å fulgt med på trylleprosessen da! Da hadde nok trylledamen tryllet seg fra en ren og pen vanlig dame til en litt underlig utseende klovn med skjev knute i nakken og skrukkete drakt:)
....hehe.

Ha en fin busstur til jobb i morgen også.....kanskje får vi høre flere artige busshistorier:)
Klem:)

Grip dagen sa...

Det var da veldig til pynting... og så i all offentlighet!
Dama har kanskje alle sine eiendeler i den kofferten?! Kankje ho bor i ei rønne uten vann og strøm? Syns du skulle spørre henne engang, jeg..

For å spare tid hjemme om morgenen kan jo du låne speil av trylledama på bussen. Du kan f.eks. bruke tanntråd i tennene og deretter rense ørene med Q-tips. Klippe tånegler synes jeg også du skulle få gjort...
Når du føler deg ferdig, finner du frem hekletøyet.
Tenker dama hadde noe å tenke på da...?!
Hvis du setter denne siste planen ut i livet, så si ifra på forhånd. For da tar jeg turen til Bergen for å ta morgenbussen...

God tur! Marit

Ellie sa...

Du har en fantastisk formidlingsevne, Emmeline! Enig med dem som synes du burde ha skrevet for et blad eller noe slikt. Det er så jeg ser det hele for meg. Tror nok det er slik som en annen var inne på, at denne damen ikke har noe hjem, og har alt hun eier i kofferten sin. Det at hun er våt i året når hun kommer inn på bussen er jo bare naturlig. Bor ikke du i Bergen da? ;-) Stakkars hjemløse trylledame...Kanskje heklerutene dine kan bli et pledd hun kan ha over seg om natten? Fine var de iallefall!

Pulsatilla sa...

Tenker med skrekk på hvordan busstrylledamen ville bli seende ut etter ut en tur med skaprallybusssjåøren? Ville kajalen være tegnet opp like perfekt tro?

Jeg gjetter hun er selger av noe slag jeg, eller parfymeri-dame! :-)

Anonym sa...

Du er så skjønn! Eg begynne faktisk å få lyst å kjøra buss nå, men veit at då sit eg å glor ut etter lik. Jaja, kanskje ikkje midt i ein by, men risikoen for drap og litt sånn krim er vel faktisk større der?
Kanskje busstrylledamo faktisk kun er ei busstrylledama, som brukar dagen til å gå frå buss til buss med målet å ta på sminke, ta av sminke...
Kan du ikkje følga etter henne ein dag? Mens du sånn tilfeldig heklar på kvart gatehjørne. Då kan me kanskje lesa på busstrylledamo sin blogg om den forfølgande hekledamo! :-)

Anonym sa...

Hei hei! Nå er det ikkje lenge igjen til eg er tilbake. Flyttebyrå kjem neste veke og pakker og set ting på lager. Så då må eg komme meg til Bergen og fikse litt vettu. Herlig beretning om sminkedama. Kan ikkje fatte at ho tør eg. Kan ikkje fordra å sminke meg med publikum iallfall. Tudelu så lenge!

Tone sa...

Hei på du.
Fornøyelig historie nok en gang.
Skjønner ikke at trylledama vil sminke seg i full offentlighet, jeg. Ingen får lov til å være vitne til min transformasjon fra begredelig til ganske grei ihvertfall. Den prosessen synes jeg er litt personlig og intim på en måte. Men så er jeg jo litt sær også da. Orker ikke offentlige dusjer og folk som vrenger av seg klærne i tide og utide som om det skulle være den mest naturlige ting i verden. (Noe det jo kanskje er, jeg sa jo jeg var sær) Nå sporet det vel strengt tatt litt av her. Kan bare informere om at livet fortsatt går sin skjeve gang, har kranglet med sjefen idag også jeg. Neida, så.... Ha det så bra, klem :-)

Anonym sa...

Ååå nei, andre gang eg er innom i kveld i håp om å få meg ein god latter, og oppdatering frå livet på bussen.
Prøver igjen i morra... Kanskje unødvendig, men ønsker deg ein morsom kveld:0)
*Og så må eg berre henge meg på alle dei andre som gledar seg til boka di. Det hadde blitt utruleg morsomt:0)

Marie sa...

Tenk på alt me går glipp av når me ikkje køyrer kollektivt! Klarer ho å få sminken like fin når broren til Martin Scanke køyrer? Min erfaring er at det ikkje må gå for fort i svingane om leppestifta skal havne på rett plass.

PS Det hekletøyet ditt kan du ta opp kvar som helst, nydelege fargar!

Ha ein førnøyeleg busstur i morgon :)

[morgrethe] sa...

Herligheten Emmeline.... hva du kommer ut for. For et fargerikt liv du har. Og ikke minst, så fargerikt du gjenforteller det. Du skal se at du en dag kommer nysminka ut av bussen. Da Emmeline... da må du legge bilde av deg selv på bloggen. Lov meg det;o) Nei nå skal jeg strikke litt.... ikke hekle.

Anniche ♥ Annas Rom sa...

hahahaha, fantastisk :)

Jeg elsker jo slik underholdning jeg da ,...!!!Klart du ikke kan bytte henne ut :))

Du skriver så herlig .

Anonym sa...

herlig emmeline!! gleder meg også til boken du kommer til å utgi om dine hverdagsbetraktninger!!

Ingunn sa...

Ha ha. Du skriver morsomt. Veldig bra. Og grattis med TV-opptreden. Det var slik jeg kom over deg. Det er jeg glad for nå.

Creative By Helena sa...

hahaha... ler meg ihjel!!

Har faktisk lagt ekstremt mange merkelige bussturer bak meg gjennom skoletiden.
De værste var da jeg gikk på skole i en bykant der det seriøst ikke fantes et "normalt" menneske..... den ene var verre en den andre, uten at jeg skal gå videre inn på hva det var som feilte sulamitten. En dag ser jeg og venninden min en mann i dress som kommer på bussen... vi måper og stirrer "ET NORMALT MENNESKE".... mannen kommer lenger bak i bussen og får ståplass ved mitt sete.... men til vår store skuffelse aner vi en viss eim av en stank.... joda mannen STINKET.(Og det var på vei TIL arbeid) Noen dager senere kommer en tilsynelatende normal kar på bussen.. vi måper igjen! men etter noen minutter skifter mannen sete og skifter sete og skifter sete, etter noen minutter hadde han vel prøvd ut alle setene i bussen..... nei, det var ikke mange a4 mennesker på de bussturene nei...

Det har etterhvert gått opp for meg at jeg kansje passet inn der??? men jeg velger å ikke tenke noe videre på det ;-)

Bittelitens mamma sa...

Du skriver så levende og morsomt Emmeline :) Takk for artig lesning.

Når det gjelder busstrylledamen er jeg enig med deg i at det er lett å falle på den konklusjonen at hun er flyvertinne. Men kanskje jobber hun i en kosmetikkbutikk? Men hva skal hun da med kofferten? Hmmm...

Ingrid sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ingrid sa...

Haha, fantastisk lesing på en sen lørdagskveld, her jeg sitter og blar i dine eldre innlegg.
Denne busstrylledamen høres mistenkelig ut som en Mary Kay-dame, selv om løsvippene ikke inngår i dresskoden.
Jeg personlig, hadde nok ikke klart å dy meg om jeg traff denne damen på bussen. Hadde nok komplimentert henne for stø hånd, og spurt hvordan i all verden hun fikk det til.

Jeg skulle gitt en del for en dag med ditt syn på verden, må være en reise av de mer spesielle!

Varm hilsen fra Ingrid

Hellohello baby sa...

Haha! Der fikk du deg en følger til! Fantastisk historie fra den utrolige virkeligheten. Er det mulig å plassere deg ovenfor Busstrylledamen, og få et før- og etter shot?

Siven sa...

Må si jeg er imponert. Hadde aldri klart å sminke meg på bussen. Klarer jo knapt å komme fra det på trygg grunn forran speilet med øynene i behold.

Før og etter bilde hadde vært gøy!

Related Posts with Thumbnails