lørdag 17. oktober 2009

Den grå musens gjennombruddIkeas julekolleksjon for 2009 er nå på plass i et varehus nær meg.
I fjor gjorde juledesigneren Claes Gøran kur til LenaLotta med sine hottentottpepperkakemenn. Han slo seg løs med orange, grå og svart julepynt. I tillegg hadde han laget kuler i turkis og blått, som jeg kjøpte på 70 prosent avslag tidlig i desember;)


Derfor var det med forundring i blikket jeg gikk inn på Ikeas juleavdeling i går. For tror du ikke Gøran og LenaLotta har emigrert med sine tohundretusen orange julelysestaker? Nå bor de i en økologisk stråhytte på Bali, og den lille grå musen Bergitta har blitt forfremmet til Ikeas julepyntsjef istedet?


Bergitta har i fjorten år sittet stille bak tegnebrettet sitt, uten å bli lagt merke til. Dypt derinne har hun alltid drømt om å være Ikeas juledronning. Hun er tross alt ukysset og har en forkjærlighet for julenisser. (*Nisser kysser damer, hvis de ønsker det veldig sterkt!) Endelig våger hun seg frem i stråleglansen fra egendesignede julelys, og kan uten blygsel sette inn kontaktannonse i Nisseposten. Selv om jeg må si at det røde hjertet ditt er LITT rart:)


Jeg er sikker på at de vise menn smiler fra øre til øre. Bergitta har nemlig laget ekte julejulepynt. Hun har laget polkadotter på julekulene slik at bloggejenter som meg skal bli glade. Hun har flettet små søte hjerter. Hun har laget stjerner, bokser og serveringsfat -og alt er søtt og rødt og julete! Det er kanskje ikke særlig revolusjonerende i et økologisk antimainstream perspektiv, men jeg syns det var bra likevel.


Små grå mus kan løfte store hus -and you did it Bergitta! Gratulerer Ikea! Jeg syns dere gjorde det rette da dere sponset ClaesGøran med stråhytte på Bali og kjøttbullar for resten av livet:)

33 kommentarer:

Kathrine N sa...

knegger i skjegget!

Hvor tar du det fra Emmeline? Jeg husker at det ble litt bråk i fjor da du skrev om Claes Gøran og LenaLotta. Jeg tror nok de fleste har vent seg til skråblikkene dine nå og det er heller tvilsomt at det blir leserstorm i år. Kanskje IKEA har sikret seg med noen polkadotter i redsel for hvordan det ellers ville gå?

Har du kjøpt noe med deg hjem? Vinker du den turkise julen farvel til fordel for prikker i rødt og hvitt? Jeg bare spør")

Emmeline sa...

Hei Kathrine N

Long time no see;) Selvfølgelig har jeg kjøpt noe med meg hjem. Jeg skulle bare kjøpe en dyne på familytilbud, men endte med en hel pose fra julekolleksjonen. Den er ikke så veldig revolusjonerende, men den er delikat og koselig syns jeg!
Skal vise mer etterhvert. Må bare dandere det pent og pyntelig først...Der det er hjerterom er det også husrom så Claes Gøran sine turkise (eller det var vel helst lyseblå) julekuler får ikke fyken på grunn av noen skarve polkadotter. Her sier vi som Ole Brumm: Ja takk begge deler...Men ikke på samme rom selvfølgelig:)

Karianne og Vegard (veien til hjertet) sa...

Jeg elsker historiene dine, du har en fantastisk humor og skriver så godt:)
Er sikker på at de polkadottjuletrekulene(wow, langt ord...) er lagd spessielt til deg:)

Klemmer fra Karianne

Hennes sa...

Veldig bra. ;o)
Julen på IKEA er veldig spesiel, og noen år så rar at det ikke kan brukes engang.
Men det ser jo ut til at det skal bli en ordning på det i år da..

Tenkte å tipse deg om turkise julekuler på plantasjen. Suste forbi og fikk et glimt, og det såg bra ut..

God helg fra Linda

Bossa sa...

Hei. Sitter her midt på natten med et stoooort glis og leser bloggen din. Tar en stund å komme gjennom alle innleggene dine, med det skal jeg, med flere netter til hjelp.
Du er bare hærlig.

hvitstil.com/Christine sa...

Love it! I år skal jeg kjøpe IKEA PYNT!
Klem til Emmeline og god helg!

Prinsesse Elin sa...

Ikea har i år brukt fornuft og funnet tilbake til nostalgien ( på en IKEA måte liksom) men jeg er fornøyd nå blir det koselig å gå å kjøpe ting til julehuset på ikea igjen. HURRA:))

Bless by Tone sa...

Aldri tenkt på å bli forfatter? fantastisk bra. Tone

Barbros lille atelier sa...

Ha, ha, så utrolig bra!! I år kan man faktisk komme i julestemning av IKEAs julepynt:-)

Shus sa...

Veldig bra, Emmeline! Eg glede meg te å stikke innom Ikea og handle julepynt... Lure litt på kva mannen seier, når han hugsar at vi måtte bruke 10 store plast boksar til å pakke vekk pynten fra i fjor...Men men, han trur vel bare vi hadde da ifjor og...

sylvia sa...

hihihih..så bra,å er så enig med deg.du kan jo få sagt det.ha en skjønn helg.
fra sylvia

Unknown sa...

Endelig er den røde, hvite, sølv og gull julete jula tilbake.
-jeg fikk liksom ikke de oransje og svarte pepperkakemennene og bukkene til å matche noe som helst i mitt julete hus...kult, men...
Nå kan vi puste ut. Jula er tilbake:-)
(jeg tror jammen de hadde polkadott-bloggedamene i tankene, faktisk!)

Therese sa...

Ha, ja jeg husker innlegget ditt med fryd fra i fjor *lol* Jeg vil ikke tro den oransje julepynten deres gikk unna i fjor, så de lærte kanskje et og annet til i år ;)

Anonym sa...

He he knall bra - du er super - ja må nok ha meg en tur innom IKEA og skjekke ut utvalget!!!

Anne

rod i hob sa...

Kan du øvesetta den kinesiske kommentaren??

Veldig bra innlegg iallefall :-)
Ikea julapynten må me nok innom å sjå på, når me e i området, -men når eg komme meg der, e nok alt utsolgt.. Typisk! Kansje eg får kjøpt meg tv-benk då heller???

Fortsatt god helg!!

prinsesselinn sa...

hei på deg ;)
var innom og kikkeyt jeg og , og fant en brukandes ting eller to...
ha en finfin helg;)

Anonym sa...

Haha, jeg dro den kinesiske kommentaren gjennom et oversettelsesprogram;
Nå nyter debugging tjenester: termitt kontroll, loppe kontroll, møll kontroll, fumigation kontroll, kakerlakk kontroll, gnagere kontroll, mygg kontroll, fly kontroll, maur kontroll, møll Simulium kontroll, hagearbeid forebygging.
Er å nyte en profesjonell termitt, termitt kontroll, pest eksperter, for å gi eliminering av termitter, termitt kontroll og feilretting tjenester, så lenge du har en sjenerende termitt urolig å finne, er å nyte debugging til høyre.

Det var mye om termitter, gitt! :D

Emmeline sa...

Hehe Anonym:)

Disse kineserne har tydeligvis bestemt seg for å kjøre det de har av spamreklame inn i alle kommentarfeltene til oss som ikke har bokstavkontroll... Du vet; Når du skrive en kommentar hos meg så slipper du å skrive EJHOY for å få den godkjent. Jeg ser så dårlig så jeg hater sånne bokstaver selv. Derfor må jeg leve med mine kinesiske venner. Som ellers også skrive innlegg om Åndeutdrivelser, sex, drugs and rock and roll--- Jeg bare sletter dem for hvis de blir stående øker de i omfang. I et rasende tempo. Nesten som et termittangrep;)

Blåbærpai sa...

hihihi!
god helg!

Tonje H sa...

Jeg kan ikke si annet enn at jeg liker det jeg også. Virkelig. Dette er jul!

Kaoskontroll sa...

Jeg tror det innhukket i de røde hjertene er et halvt nøkkelhull. Altså konkluderer jeg med at Birgitta ikke er helt klar for NISSEN i sitt liv ennå. Om årets kolleksjon går bra kommer det kanskje et helt nøkkelhull til neste år??

Skal på IKEA nå, og gleder meg til å fristes! :)

Anonym sa...

Ikea, Emmeline og julen har 3 ting til felles: jeg elsker dem:)
(jeg er hetro altså)
Du er ei knall dame.
Skal til ikea på onsdag, håper dem har litt julevarer igjen:)
Ha en fin helg!
Klem Marianne E

Fru Fjeldhammer sa...

Ja dette var bedre! Prikkete julekuler, så kult!

klem

Anonym sa...

Milde Moses, det er jo fremdeles varmegrader og grønne blader på trærne! Skal dere ikke drasse inn fine høstblader, lage kastanjekranser og pynte med eikenøtter?

God høst!

Emmeline sa...

Hei anonym:)

Joda det skal vi. Det er bare på Ikea julen er i gang, ikke hos meg. Men jeg drar snart og er ikke tilbake før i desember. Dermed blir det noen skråblikk i alle retninger før det stilner av en måneds tid:) Regner med at du må følge juleforberedelsene på de andre bloggene fremover anyway. Julen har nok kommet for å bli. Helt til første juledag, da er det vår i Bloglandia. Utrolig men sant:)

Grip dagen sa...

Nok en gang er du en Gud med ord.
En fryd å lese en lørdagskveld!

Jeg kjenner igjen følelsen når litt mange på kort tid har sagt at de leser bloggen min.
Når elektrikeren spør om det var gøy på hyttetur, eller kassadama på Rema liker veska jeg nettopp sydde...
Jeg kikker meg liksom litt over skuldra når jeg lager neste innlegg. -Tro hva ... synes om dette da? En rar følelse.

Mamma opplevde også noe rart da ho var på sørlandet og handlet stoff.
Da damene på butikken fant ut hvem hun var, ropte de: Det er mor til ho i Skulehuset!!!
Mamma ble helt forskrekket stakkars...

Klem Marit

Berthas Oldebarn sa...

Kjære Emmeline!
Den største julehitèn i år blir uten tvil "Emmelines samlede" Det er nok flere enn meg som ønsker et signert eksemplar........
God helg!
Stor klem Hege

ANETTESHUS.COM sa...

Dette lover godt!? Så deilig at alt er søtt og rødt og julete igjen;) Ha en fin kveld, C!

Klem Anette:)

Dina sa...

Flott, Emmeline- takk for oppdatering om IKEA-julen!
Tror jeg skynder meg avgårde og kjøper noen av de med polkadotter.

TONE sa...

TUSEN TAKK for IKEAS JULEREKLAME...Godt vi har noen speidere der ute som baner vei..men jeg er ikke så RØDJULETE av meg...det passer ikke helt inn i HUSET....men det er søtt...muligens jeg må lage et JULETRE SOM ER RØDT MED KULER SOM HAR DOTTER i en stua og ET TRE I JORDFARGER UTEN DOTTER i den andre..at JULEN kan bli så VRIEN...og det er bare JULETRE vi snakker om her....=0 JULIS fra TONE

Little Cottage sa...

Jeg faar litt lyst til aa gaa til Ikea, jeg :o)

M sa...

Kjempemorsomt Emmi, liker så godt Hottentott historien din fra i fjor også.
Har du lyst til å komme på besøk med reisestrykejernet ditt?
Forsøke at det virker?
:D!!!!
Klem,
krøllete M

Kaja sa...

Nå kommer dagens confession - jeg visste faktisk ikke at de hadde julepynt på ikea jeg! *flau*! Hjertene var snodige, men ellers likte jeg det godt, så kanskje det må sjekkes ut til julen kommer :)

Herlig lesing, hvor tar du det fra?!

Related Posts with Thumbnails