mandag 26. oktober 2009

Designerinteriør i StockholmInteriørbutikker kan jo være så mangt. I Stockholm var det MYE for enhver smak. Etter at meg og Lotta hadde unnagjort de fleste butikkene i Humlegårdsgatan og Sibyllegatan var det tid for interiør butikkene som selger merker fra ulike designere, enten det er gamle klassikere eller de som er up-and-coming...


Jeg får veldig ELLE følelse når jeg går i disse butikkene. De som har fulgt Emmeline LENGE vet hva jeg mener både om ELLE, spesielt hvis det blir litt for høy wannabe-important- og-derfor -ha-noe-fra-de-riktige-designerne-faktor. *En Jacobsen svane gjør ingen interiørsommer for Emmeline. For meg handler ikke interiør om de rette designmøblene. Det handler mye mer om helhet og atmosfære. For ordens skyld var det både svane og egg på Emmelines hotellrom, og joda, det var faktisk STILIG. Jeg lot meg begeistre!


Anyway så storkoste jeg meg på designrunden vår! Stockholmsbutikkene hadde alt fra hverdagsdesign til overhypet milliondesign;) Hvis du vil, kan du følge oss litt på veien. Det var ikke så langt å gå, og det var mye spennende å se!


Første butikk på designrunden var ASPLUND, fremdeles i Sibyllegatan. Denne butikken har egendesignede møbler som var lekre og smekre. De hadde også dalahester som tredimensjonale puslespill, og mange humoristiske innslag i utstillingene.


Så gikk vi videre over Östermalmstorg nedover Nybrogatan. Der ligger Afroart som selger alt fra deilige ullsokker, votter, luer, gensere, lykter, møbler og ulike dekorasjonsartikler.


Det er et designerteam bestående av seks svenske designere som tegner varene i denne butikken. Varene er produsert i den tredje verden og designerne henter inspirasjonen fra det afrikanske kontinent. Butikken har eksistert siden 1967, og her finner du det ingen andre har!


Lenger nede i Nybrogatan finner du Designtorget, som også har en fillial i Oslo. Her kan alle svenske formgivere søke om å få selge sine varer, søknadene blir nøye vurdert av en jury som plukker ut hva som er HOT nok til å bli solgt i butikken.


"Vinnerdesignet" blir masseprodusert, og solgt til en rimelig penge. DesignTorget ønsker med andre ord å gjøre design tilgjengelig for alle, og butikken var proppfull av unge menn med skulderveske på skrå (hehehe)


På andre siden av gaten Nybrogatan 11, ligger Nordiska Galleriet. Her er kjente designklassikere hentet fra hele verden, Eames, Phillippe Starck og Arne Jacobsen står på rekke og rad.


Jeg måtte selvfølgelig knipse bilde av Den gode Feen sin lampe Caravaggio som er designet av Cecilie Manz. Hvis du ser nøye på bildet ser du også BLAFREBOKSENE i bakgrunnen. De har altså fått plass i det gode designselskap. GØY:)


Siste interiørdesignstedet vi besøkte er det berømte SVENSKT TENN. Butikken ligger på Strandvegän, helt nede mot sjøen og har en fantastisk historie. Kort fortalt ble firmaet Svenskt Tenn stiftet av Estrid Ericson i 1924. Hun startet et samarbeid med den österrikiske arkitekten Josef Frank i 1934, og han tegnet møbler og tekstiler som høstet annerkjenelse over hele verden.


I 1975 ble Svenskt Tenn overtatt av en stiftelse. I dag går butikkens overskudd til vitenskapelig forskning og utviklingsprosjekter innen formgivning og kunsthåndtverk. Møbler, lamper og tekstiler designet av Josef Frank er tidløse og populære klassikere, og butikken var PROPPFULL av mennesker da vi var innom.


I denne butikken kjøpte jeg Josef Frank sitt Europakart, som er basert på at alle skal leve sammen i fred. Han har derfor laget egne grenser mellom landene. Veldig kjekk idé syns jeg:)


Jeg besøkte enda flere butikker, men det får være måte på hvor mye jeg kan skrive om. Det kommer en oppsummering av de siste tipsene i morgen.


I tillegg må jeg benytte anledningen til å sende en hilsen til den svenske prinsen som pleier å henge i hotellbaren på mitt hotell. Andre natten sov jeg nemlig på et ekstremt trendy bohemhotell som jeg skal fortelle mer om siden.


Jeg har imidlertid skjønt at svenskeprinsen kommer til å bli døv i løpet av kort tid, men det vet han kanskje ikke selv? Ingen skal få si at Emmeline ikke advarte ham...Mer om det i morgen;) SO LONG!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Emmeline.
Jeg er inne hos deg hver eneste dag,- og lar meg stadig imponnere over dine hverdagsbetraktninger ;)) Skal til Stockholm på førjulstur og har finstudert dine interiør-shoppetips med stor iver. Venter spent på siste del. Monica

Anonym sa...

Hejsann.
Alt hva du har fått med deg!! Kjempe-imponerende!! Utrolig mye flott å se, men er enig med deg,mye blir skulpturer og kunst, og ikke så hjemmekoselig i lengden!?? eller...
mor til 4

Den gode feen sa...

Gu' så eg misunner deg denne turen. Heilt perfekt å ha med deg Lotta - vanskeleg å finne fram på eiga hand i jungelen av butikkar. Rørt over at du fann klonen til lampen min der borte :)

God tur til Oslo, og ikkje minst god retur til Bergen :) Kjempeklem frå Linda

Barbros lille atelier sa...

For en opplevelse du må ha hatt! Så mange inntrykk! Men hva shoppet du da? For det ble vel noe regner jeg med:-) Kjempekjekt å få være med deg på rundtur. Masse fine bilder.

Klem

Fru Fly * Heidi sa...

For et paradis du har vært i! Jeg hadde gått helt berserk! Jeg brenner inne med et spørsmål: Hva kjøpte du?;) Kanskje du fikk nok bare ved inntrykkene? Uansett er det flotte bilder og det gir lyst på en Stockholmstur! Klem Heidi

Two sa...

Å for en reportasje du har laga, samtidig at du får med deg både historie og kunnskap. Lærerikt og interessant. Burde ikkje du begynne som journalist for et interiørblad snart??? Iallefall som freelance?? Likar så godt måten du flettar i hop fakta, smak og humor. Som du utviklar deg Emmeline!!! ER stadig mållaus eg! Klem frå Juliann

Karna sa...

For en opplevelse du har hatt Emmeline, og disse butikkene så ikke jeg snurten av, så sikkert lurt med en egen stikjenner!

Jeg hadde kjøpt boken til din mor, den er bare rå lekker og jeg er helt sikker på at hun kommer til å kose seg leeeenge med den!!!

Løvetann sa...

Hei min venn!
Eg har kost meg veldig med innlegga fra Stockholm! Som du sikkert huska har eg hatt meg nåken turar til Stockholm i forbindelse med maraton (13 stk) og det var kjente og kjære gater du gjekk i. Eg satt og nikka anerkjennande te ymse butikkar.

Men du, bildet av deg var så vakkert! Eg ser STOR forskjell fra 17. mai. Du kan virkelig være stolt av deg sjøl.

Stor klem fra meg.

Anonym sa...

台灣處亞熱帶最適於它的繁殖,危害最嚴重的有家白蟻及大和白蟻。在每年四月至九月間,一大群白蟻集體飛出巢穴追逐(颱風或大雨來臨之前)雌雄配對後,迅速地脫落翅膀, ... 在台灣,住的房子雖多為鋼筋水泥,但早期居住的木造房子,就常受到白蟻的侵蝕。

Anonym sa...

Hei Emmeline, så heldig du er som har vært innom alle disse flotte butikkene!
Skulle gjerne tatt en tur!
Jeg skriver veldig sjelden kommentarer og har ingen egen blogg (ennå)
MEN i dag må jeg bare si at ingen skriver som deg, skulle vært superjournalist du vet du!
Dagens høydepunkt er å lese dine flotte tekster!
Klem fra en trofast liten fan, rett og slett!

Ruths datter sa...

Så masse flott da. Vi får vel se på bloggen din hva du har shoppet etterhvert. Gleder meg
God natt

Anonym sa...

Så kjekt å se fra alle butikkene du har vært i Stockholm :-) Stockholm er en av mine favorittbyer. Jeg leste ditt tidligere innlegg om Elle, og må nok si meg enig, men jeg abonnerer på bladet likevel. Det er det bladet som inspirerer meg mest tross bilder av dyre ting. Og så er det så mye billigere å abonnere enn å kjøpe det i butikken. De har også diverse loppemarked funn i artiklene. Selv handler jeg på IKEA for det meste og sper på med litt loppemarked funn. Synes Elle kan ta turen hjem til deg Emmeline dersom de er velkommen da, hehe :-) :-) Ha en fin dag! Jeg gleder meg til Stockholm del 3! Klem fra Annette

camillasvilla sa...

Utrolig kult at du har vært på interiør-tur (?) til Stockholm, heldig er veld du! :)
Du skriver utrolig bra, du har vel ikke vurdert en karriere innen journalistikk, hvis du ikke er der allerede? Du formulerer deg iallefall kjempebra, leker virkerlig med ordene!
Gleder meg til å lese mer om turen din!

Camilla :)

RMnorge sa...

Jeg gir meg ikke...

Fortsatt plass til deg på lørdag - om du vil være med..?

*Stort smil*

Related Posts with Thumbnails