fredag 11. desember 2009

Give me patienceI dag har jeg vært på julegaveshopping med min bedre halvdel. O holy night for et stress... Om jeg hadde hatt med meg fire nyfødte firlinger i sin verste kolikkperiode, tror jeg jammen jeg skulle svettet mindre enn når Emmelinemannen setter i gang med maset sitt.


Det begynner som regel bra. Vi går inn i elektronisk butikk og kjøper en liten gave der, eller to... Da tror Emmelinemannen at juleshoppingen er over for i år. Han ser på meg og spør: Hvor mange gaver har vi kjøpt nå? Emmeline svarer at nå har vi kjøpt to gaver, nå har vi bare atten igjen...

Det er på dette punktet at det begynner å bli kritisk... For da skal vi handle klær. Til små nevøer og nieser. Dermed går jeg i gang med en febrilsk jakt på barneavdelingen. Stativene på Lindex, KappAhl, Cubus og H&M sjekkes i høyt tempo -og med presisjon. Emmelinemannen følger med som en skygge, mens han innimellom spør hvor mange gaver vi har kjøpt. Jeg svarer at vi fremdeles bare har kjøpt to gaver og det sukkes tungt. 

Plutselig får Emmeline et gjennombrudd, og kjøper seks gaver i løpet av et kvarter. Dermed lurer Emmelinemannen på hvor mange pakker vi har kjøpt nå, og jeg svarer at vi har kjøpt åtte gaver. Da spør Emmelinemannen hvem vi har kjøpt til, og jeg ramser opp. Så lurer Emmelinemannen på hvem det var vi hadde kjøpt til igjen, og jeg gjentar hvem det var. Dermed lurer Emmelinemannen atter en gang på hvor mange gaver det var vi hadde kjøpt...og jeg kjenner at dette er TORTUR!Først når vi kommer til Sportsavdelingen blir Emmelinemannen glad. Han sjekker nøye alle joggesko/ skisko/fotballsko og lurer på om vi skal kjøpe sko? Dette står ikke på ønskelisten til noen av ungene, svarer jeg vennlig. Da lurer Emmelinemannen på om vi ikke kan kjøpe fotballsko likevel?

Så lurer han på hvem vi har kjøpt til, og Emmeline ramser opp de åtte pakkene, med eiere mens hun tenker at om det var jordens undegang, og det eneste som kunne redde verden var en julegaveshopper med full kontroll. Ja, da hadde vi lagt tynt an om Emmelinemannen hadde fått jobben!

Som dere skjønner er jeg ekstremt bakpå med dekorasjonsprosjektet mitt. Jeg lovet jo å vise frem i dag på helt tradisjonell love men lyge-måte,  så da må det jo bare bli en bedring i morgen:)  SEE U:)61 kommentarer:

Martes atelie` sa...

" åh...hildrande du...." Menn kan være morsomme å ha med på shopping ;) Her i huset vil mannen at vi drar alle fire å shopper!! Du kan vel selv tenke seg hvordan det utarter seg?

annesand sa...

Hahahahaha!
Og min største medfølelse!

Lykke til videre ;-)

hjem hos linda sa...

He He He..Høres såå kjent ut,Det er vel det vi kaller MANN!!!!!!!
Men det er godt å høre at jeg ikke er alene om en slik mann!!!!
Kos deg masse i førjula!!

Klæm Linda

Rosa sa...

F A N T A S T I S K!!!

Eg håpar min eigen rosamann ikkje fylgjer dinsin sitt eksempel når me skal til pers imorgon. *ler så mannen ser rart på meg*!

Unknown sa...

Haha! Jeg kjenner meg så sykt igjen i det der! :)

victoria (huset i byen) sa...

Herlig herlig... Er omtrent som å ha med min bedre halvdel også...
Derfor blir julegaveshopping som regel gjort med en venninde istedet..
Det er som mannegenet bare har en naturlig fobi mot shopping generelt...
Ha en flott helg vidre
klem victoria

Sissel sa...

Måtte flire for meg selv når jeg leste innlegget ditt... Tror det er mange kvinner som kjenner seg igjen i denne situsjonen..

Men så er det nå sånn at det er forskjell på menn og kvinner, på godt og vondt...

Ha en fin helg!

Irén sa...

Kjenner meg bare så veldig igjen... Men i år lages de fleste gavene hjemme. Ikke så dumt siden vi har noen og tredve (I kid you not!) gaver å skaffe til veie!

Fortsatt god førjulstid ønskes fra en som stadig vekk er innom her, men som sjelden setter spor ;-)

Marie sa...

Det er akkurat det der jeg vil ungaa... :)
I aar tar jeg meg av all julehandel selv!

Anettes drøm sa...

Lykke til med resten av gavene. Jeg regner med du tar de alene??
Ellers blir det vel flere morsomme julegaveepisoder her? ;-)

Ha en flott helg.

Klem Anette

Tre Kusiner sa...

Fnis. Takk for at du delte historien med oss...

God jul!

Klem F

mi-rachel sa...

og da lurer jo jeg på hvor mange gaver du har igjen (som emmelinemannen)? ;)

Emmeline sa...

Hehehe.... Tja.... Nei vi har vel 12 gaver igjen offisielt... og litt flere uoffisielt:)

Godt Isolert ♥ Victoria sa...

Jeg har kjøpt alle julegavene her i huset i år - ALENE - og det tror jeg at jeg skal fortsette med... Jeg bare krevde penger for gavene til hans del av familien da jeg kom hjem! :)

Vingesus og Julebrus sa...

Hihi..syns jeg ser dere ja...Jeg plasserte min bedre halvdel på kafe med vaffel og kaffe forleden og kom tilbake med full handlevogn etter en halv time. Det var en meget behagelig måte å gjøre handlingen på. PÅ den måten syns han alt som var i handlevognen var veldig fint også!!

Ha en fin kveld!
Forresten: Hvor mange gaver har dere kjøpt nå?! Hi-hi...:)

My home is my Castle sa...

Hahahaha :))
herlig emmeline :)))

Klem,kari

Kaoskontroll sa...

Jeg har vært gift en gang... for lenge siden... vel, to år siden... og nå tror jeg jeg begynner å forstå at våre problemer var av helt annen art enn dem jeg har fokusert på. For gode ekteskap har, slik jeg leser ut fra dette, en ubalanse som tipper over på den motsatte siden av hvordan vår ubalanse var. For der handlet jeg julegaver... og han var ikke fornøyd. Så handlet VI julegaver, og jeg trodde alt var såre vel, TIL han kom hjem med et lass til. Med det resultatet at jeg på julaften (og etter) ble sittende å bortforklare at vi hadde gitt altfor mange og altfor dyre julegaver. For da blir mottakerne usikkre, forståelig nok. "Nei men... det er da altfor mye! Vi har ikke...!" "Nei nei, ikke tenk på det, det var et UTROLIG tilbud...!"

Så jeg må visst føre ett punkt til på listen over hva jeg ser etter i en evt. neste mann. Han må være en pine in the a... , the right way! *ler*

Anonym sa...

Hvorfor-hvorfor-hvorfor gidder du å ha han med på shopping? Jeg er litt yngre enn deg, og ikke har vi vært sammen like lenge som dere heller (kjapp beregning utifra vage minner om alderen på dine barn:))- MEN likevel har jeg innsett at menns hjerne ikke ROMMER juleplanleggingen i alle dens former. Og det er forklaringen på at JEG skriver julekort til hans tanter etc, som jeg nesten ikke kjenner. Alternativet hadde vært mitt mas ut og inn helt frem til jul. Og julegavene? Phu! Mannen min er nok delvis en kloning av mannen din, og det er tortur å handle og tenke samtidig. Så jeg tar den biten å. Å pynting. Å skriving av handlelister. Og all tenking som omhandler fremtiden, altså litt lengre enn om vi har øl til i kveld etc. Men han er favoritten min likevel:)Phu, lang kommentar:) God jul Emmeline! Klem fra HEIDI!

ANETTESHUS.COM sa...

Ho-hi-ha:D Kjenner meg sååå godt igjen!! Du kan ikke ta med deg gubben på julegaveshopping, kan du skjønne?! Da blir det TORTUR! *smiler*

Klem Anette:)

Maria Therese sa...

Tihi hærlig (eller ikke) hører at min mann ikke er et normalt eksemplar! Jeg kan ta han med på shopping i timesvis uten klaging:) men derimot har han desverre endel argumenter imot ting jeg vil kjøpe som han ikke liker og jeg liker :(

Anonym sa...

" Heise det" (for å si det på møring!) Emmeline: Du skriver om enhver kvinne`s mareritt:-)
Jeg kjøper for HELE familien..!
Ja, ja god helg:-)
Klem,Hege.

Lillan sa...

ønsker deg god helg!!! kos deg!! hihi

Lillan

Jannicke sa...

Jeg sier som flere her :
Mannfolk tar vi IKKE med på julegaveshopping :o) :o)
...da tar vi heller med firlingene med kolikk, hohoho...

Casahelene sa...

hehehe. Du skriver så fantastisk morsomt! Jeg humrer og ler hver gang jeg leser bloggen din. :)

Fru Fly * Heidi sa...

Hihi...kjenner meg igjen - og det er heller sjeldent vi går sammen for å si det sånn:) Ha en super helg! Klem Heidi

Hjemmekjær sa...

Jeg må bare få "smette inn" at jeg faktisk har en veldig tålmodig mann når vi er på shopping...så det går ann! Likevel liker jeg best å handle alene, eller helst med veninner, for selv om mannen ikke maser og klager, så liker jeg ikke når jeg føler at han venter på at jeg skal bli ferdig...:D

Monica sa...

Haha, jeg ler meg ihjel. Mannfolk!! Jeg prøver å innbille meg at jeg syns det er koselig å handle sammen....samtidig som jeg prøver så godt jeg kan og ta mest mulig mens jeg "tilfeldigvis" er ute på egenhånd :)

Linda sa...

Helledussen! Finnes det fler en en?? Jeg har også en sånn utgave og vi hadde en julegave runde i går der ærværdige enkefru Vinckelanke (les mamma) var med på lasset. "sjefen" hentet henne fra post 7 der hun er på rehabilitering etter ett av sine famøse fall (hodet går så fort at bena ikke vil følge med)Det eneste var at i farten så "glemte" han å gi beskjed til personalet at han tok henne med, med det som resultat at det ble satt i gang en ettersøksaksjon av de store. Da jeg fulgte henne tilbake (han nektet å levere henne av frykt for reprimander) så vurderte jeg sterkt å bli værende der selv, en liten husmorferie med fysioterapi, ikke dumt..he he.

Hilde sa...

Hi hi hi hi hi hi hi hi hi hihihihihihihihiiihihihihihhi
Fantastisk bra!!!! Vi har kjøpt inn våre gaver i dag, og mannen var bærer... Jeg handlet og betalte og han bar - likestilling????
HIlde

Linecas have sa...

Åh kjære vene! Hahaha!
Min spør aldri om noe slikt på julegave turene. Han går bare rundt og ser så lidende ut at det er nummeret før enhver evetuelt Psykepleier på julehandle legger han inn.

Bossa sa...

Hahahaha.Kjempeartig lesing på fredagskvelden (natten). Selv er jeg beriket med en mann som elsker å dra på shopping med meg. Vi går hver til vårt i butikkene og kjøper gaver til hver våre. Han kan vente leeeeeeenge på meg uten å bli det minste sur. På bilturene til å fra butikkene koser vi oss sammen i bilen. Vi kan synge "tostemt" og le oss skakke av ting vi ser.Vi pakker alle pakkene sammen. Deler på å "holde på knuten" på pakkebåndet, og å skrive på pakkelappen. Jeg har virkelig funnet MANNEN i mitt liv. Jeg VET jeg er heldig!!!
Klem :)

huset på øya sa...

uff nesten stygt å le, men jeg måtte dra på smilebåndet. Ganske typisk de fleste menn tror jeg... God Førjulshelg! Vibeke :)

Ocean showroom sa...

Oh my!:)
Og nettopp derfor drar ikke vi på juleshopping sammen, hadde aldri kommet ut fra el-kjøp vi;)
Klem, Lene

Blått til lyst sa...

Her satt jeg litt distré og leste da underlige kneggelyder steg opp - morsomt Emmeline!
Nå ligger vi litt lenger fremme i livsløpet enn dere, og etter gjentatte, lignende handlerunder, er løsningen klar. Jeg springer foran og bestemmer, han bærer alt sammen og tusler med jevne mellomrom til bilen når posene blir for mange. Litt utpå dagen (vi bor langt fra alle byer og skal handle alt på én dag), sørger han for at vi lander på en godt spisested. Fõring må til.
Gjennom stort sett hele løpet er han også pålagt "speak only when spoken to". Prøv dette neste år!

Anonym sa...

min dypeste medfølelse :o)) æ flire så tåran renn her!! stakkars dæ :o)))) ja det er ren tortur å ha mannfolk med på shopping.. jeg pleier å finne en ølkneipe å plassere min på.. ber bartenderen være barnepike og tipser ham godt :o))

Ha en deilig adevnt.. klem fra Danmark

Christine C sa...

Herlig lesing en lørdagsmorgen i desember, og man skal ut på shopping med samboeren om et par timer, hehe.

Kos deg videre i dag!

Skien sa...

Jeg kjente jeg fikk fysisk vondt av å lese innlegget, for på toppen av opplevelsen din har du den j..la musikken de spiller i alle butikker. Da flipper jeg ut.

Linda aka Myrini sa...

Hi,hi, hi - det er en grunn til at jeg tar julegavehandelen alene.....
Ønsker deg en kos dag :)

Anette Willemine sa...

NEI TIL GENMANIPULERING AV TOMATER OG MAIS. JA TIL GENMANIPULERING AV MENN!

Med medfølelse fra

Anette Willemine

camillaslykke sa...

Nydeeeelig kjøkkenvindu... Åhr, var bare så koselig!!! Skjønner deg godt med menn.. he he. Sånn sett er det jo best å bare ordne alt selv.. :)
Ha ei god helg, klem

MissLucy sa...

urk! hos oss er det slik at jeg må si presist fra på forhånd at vi skal til byen og kjøpe en A og en B. Hvis jeg underveis finner ut at de har en C som kunnne være kjekk å ha i nabobutikken, så er det halt uaktuelt å bruke to minutter ekstra - nei, da må jeg først bruke en time på å kjøre ham hjem, for ingen hadde aagt noe til ham om å dille rundt i andre butikker!!

Beth sa...

Herlighet så fornøyelig du skriver,
jeg bare elsker denne bloggen din altså..., ler...

Har du noen gang tenkt på å skrive en bok?
Den tror jeg hadde blitt en bestselger...:-)

Og det er et nydelig julekjøkken du har...

God adventshelg!

Unknown sa...

He-he!

Gi han ansvar for å krysse av på liste for kvar pakke og rapportere om staus innimellom. ;-) Ferdig med alle no?

kristin sa...

haha ler meg ihjel, det er som å se meg og mannen utenifra, og spesielt fotballskoene, han trenger alltid et par til, så på sporten kan vi desv titte leeeenge!

ESMERALDAS HJERTE sa...

AAAIIII DIGGGGGGG JUUUUU:):):) !! fantassstiske skriblerier.....Det var den shoppingkondisen,"oversikten over hva som gjenstår"-listen:):) Jeg er så heldig at jeg har en kjæreste med forholdsvis stor familie; der alle kjøper gaver til alle- ikke bare til nevøer og nieser men til inngiftede svogre og svigerinner:) Og Jeg KOSER meg med planlegging og handling av gavene, mens han er STORFORNØYD med at jeg tar den biten:):)

Takk herlige vennen, får meg en god latter, nok en gang....DU ER UNIK!!!:)

M sa...

Halloooo!
Jeg er uten pc (alvorlig krise) og får ikke kommentert hos noen...men leser gjør jeg jo..i pausene på jobb....
Jeg merker at jeg får abstinenser.....og må fylle tomrommet med annet (sjokolade..og menn?..og rock`n roll..)
Hva gjorde jeg på før jeg begynte å blogge egentlig?!
Vittig innlegg om shopping med mann.....det er sånne dager man får lyst til å komme bort fra hverandre....og være selektiv døv når vi blir ropt opp i informasjonen. Menn har det pinadø enkelt. Samma dress, kanskje et nytt slips, og en pakke eller to....og her styrer vi for i det hele tatt få en kjole over hodet...
(dobbel betydning!)
Det hadde vært gøy å treffe på deg, jeg er ofte i dine trakter fordi ungdommen har mange venner der....når det er sagt, så er jeg veldig sjenert, så det spørs!
Kanskje blir det bloggtreff på nyåret?
Lykke til med tv-opptreden, du er flink!
Klem,M

Ingunn sa...

He he. Morsomt. Men veldig koselig at dere er sammen om dette da!

Klem og ha en fin lørdag! Nå drar jeg på senteret og kjøper flere gardiner til jul.

Klem
Ingunn

Stine sa...

Her i huset har vi sjømann som er borte før jul, så julegave shoppingen går smertefritt for seg ;) Men jeg har en far.. og han minner litt om Emmeline-mannen hehe...

Fjordheim sa...

Hehe, ja det er ikke bare bare alltid å skulle være sammen om alt.
Julegavehandling har jeg stort sett ansvaret for. En gave til meg og en til sin mor er vel det han kjøper. Men det hender vi er på gavehandel sammen. og det går egentlig ganske bra. Bortsett fra at han ofte henger igjen på steder der jeg for lengst er ferdig med å sveipe over og har funnet ut at det ikke er noe aktuelle gaver der.
Egenlig så liker jeg best å handle alene, vil ikke en gang ha med meg ei venninne.
Lykke til med resten av julegaveinnkjøpene :)

Anonym sa...

Er selv bloggløs, og pleier vanligvis ikke kommentere, men nå ler vi så vi griner her- både jeg og mannen i huset, så denne måtte bare få en kommentar! :-D Mannen mener det ligger i genene deres, og jeg tviler ikke, hørtes nemlig mistenkelig likt ut noen samtaler vi har hatt her i huset de siste ukene! Du skriver vanvittig bra! Fortsett med det- vi ler enda av øksemorder-historien din...:-) Hilsen Tone

Simple Home sa...

What a beautiful blog. I'm so glad I found it.
Blessings,
Marcia

Torilpia sa...

Jeg vet ikke hva det er .. men det er noe med menn som er med på shopping, som gjør at man mister fokus og til slutt gir blaffen i hele handleturen .. Han er fornøyd og jeg er frustrert. Nei - takke meg til å handle på egen hånd. Så kan han sitte i bilen eller på en cafe imens .. :o)
Lykke til med resten av julegave-innkjøpene dine.

Er forresten lenge siden jeg var innom her .. den har ikke akkurat tapt seg bloggen din :o) Selv hadde jeg ei god stund bloggpause - men er nå tilbake med nye blogger.

Ha ei fortsatt trivelig førjulstid.

Reggy sa...

Humre, humre:)

Bea sa...

hihi jeg lurer om mannen din og samboern min ble skilt ved fødselen.....

klem fra Bea

Lobeliadamen sa...

Ha ha ha ...fantastisk :-)

W

Anonym sa...

Skal tro om alt dette julestresset preget stakkars Josef i krybben her også? han hadde blitt borte, og hele familien var på leting.. Kanskje hadde han virkelig stukket av, mens vi tørket støv av en av de vise menn?? For alt dette styret Maria hadde satt i gang, kunne han umulig vært forberedt på?? Tiden stod stille her i huset, mens Maria såg enda mere sliten og slukøret ut, den nypussede visemann lurte på om han måtte påta seg farsskapet..Da josefen endelig dukket opp, og Maria trakk et lettelsens sukk, datt engelen Gabriel overende av glede, og falt over krybben og knakk armen til Jesusbarnet. (eller var det "basusjernet") Nå har far i huset her limt armen på igjen med superlim, og alt er såre vel..Nei det var ikke enkelt å være mann for 2010 år siden heller.. mor til 4

~SerendipityCat~ sa...

Utrolig bra! :-D

Katla sa...

Juleshopping er en viktig del av julekosen.

I min familie er tradisjonen å begynne med julegaver sånn ca i august. Aldri ferdig før lille julaften, men det gjør det lettere for kontoen, og ikke minst lettere å finne fine gaver som er akkurat passe.

Utfordringen går i å ikke rotebort gaven til jul, og å huske at gave er kjøpt sånn at vi ikke kjøper to (eller fire fem)

Anonym sa...

Guud vad du skriver bra:) Höll på att garva ihjäl mig ang mannens tjat:D Huvudet på spiken-bravo!
-Agda

BO sa...

Hehehehehehehehehehehehh! Nå fekk du meg til å le! Knallbra! hheheeheheheheheheheheheheheh...........................

Unknown sa...


有線針孔
無線針孔
探測盜拍
汽車定位
攝影錄音
調查器材
機車追蹤
監聽手機
子女行蹤
監聽器材
監聽設備
gps定位器
gps遮斷器
gps追蹤器
針孔攝影機
大哥大監聽
定位追蹤器
汽車追蹤器
機車追蹤器
車輛追蹤器
gps衛星定位
gps汽車防盜
gps追蹤定位
gps定位追蹤
gps汽車追蹤器
衛星定位追蹤

Related Posts with Thumbnails