fredag 18. desember 2009

Maratonkrampaktig julekosLa meg si det rett ut: Kalenderbloggingen har gått fløyten for lenge siden. Emmeline har gått fra jeg-gleder-meg-til-jul-og-er-ganske-avslappet til hvis-jeg-bare-jobber-til-tre-om-natten-de-neste-nettene-skal-jeg-nok-komme-i-havn. Det skjer hvert år faktisk. Omtrent når Emmeline begynner med julekortene, og julebrevene. 110 julebrev som egentlig bare skal skrives på data, og printes ut og legges i konvolutter. Men så finner Emmeline på at noen kanskje heller bør få et julekort, som bør lages for hånd, og så finner Emmeline på at det kanskje hadde vært en GENIAL ide å brenne femti juleplater som en slags ekstra liten hilsen til slekt og venner, og dermed ruller man avsted i en gedigen krampaktig julesnøball.Midt i kaoset er Emmelinemannen nyoperert i foten sin, og kan ikke kjøre barn på jobb eller trening. Han kan heller ikke gå på juleavslutninger og oppleve at Emmelinebarnet spiller Julenissens sønn- den eneste som kan redde julen ved å presse seg ned i en veldig liten pipe på scenen. Sånn at Emmeline blir ganske nervøs faktisk, siden Julenissens sønn slett ikke er av den spinkle sorten:)
Men heldigvis går det bra både i julespillet og i virkeligheten;  takk og lov!Men nå er jeg NESTEN klar. Julegirlanderen har endelig kommet opp i gangen og rundt døren, og da kan man føle at roen senker seg. Iallefall til man kommer på noe nytt man skulle ha gjort. Laget en fire-fem kransekaker for eksempel? Sender en STOR klem til min favorittsyngedame; Stjerneteller som har sendt en utrolig koselig hilsen i posten. Jeg må visst ta noen flere bilder i morgen, både av hilsen og av hus:)
I kveld er det tre lag ull som gjelder hos oss, siden Emmelinehuset er relativt gammelt, relativt uisolert og relativt kaldt! TUDELU:)

31 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Emmeline!

Håper at juleroen din senker seg litt etterhvert.
Puh, du har sannelig litt å stå i med!

Husk at det blir jul likevel!
Må likevel si at jeg er mektig imponert!!

Anonym sa...

Hei, er innom Emmelines blogg stort sett kvar dag, koseleg å lesa og sjå på bildene. Må sei eg kjenner meg igjen i mangt og mykje. Håper julefreden senkar seg etter kvart. Mvh Mai.

Blå-hvit samlemani sa...

Det er like mye kaos hos oss også...i går krasjet jeg på sofaen i 3 timer etter jobb. Det resulterte i lang natt med julekortskriving og ingen kakemenner i boksen...

Som regel faller det meste i boks i løpet av de siste dagene...

Ha en fin helg

adales verden sa...

Stor sånn I KNOW THAT FEELING klem.
Du er bare helskjønn!
klem fra anniken

Anne Mette Lie sa...

Nydelige kveldsbilder, Emmeline! Du kommer i havn! garantert! God jul til deg og dine! :-)

Barbros lille atelier sa...

Hi, hi, kjenner meg SÅ godt igjen! Er på samme stadiet som deg akkurat nå, og helt forferdelig å være i hus med...Skikkelig superstresset! Prøver, som du, å få julekortene under kontroll. Er tom for Fotoknudsen sine kort, så nå har vi gått over til hjemmelagde, noe som tar sin tid....

Men til neste år, DA skal allting bli så mye bedre:-)

Prøv å ikke stress for mye, søte du...

Kjempekoselige bilder, forresten!

Ha en fin helg!

Klem

Fru Fly * Heidi sa...

Det er i hvert fall veldig koselig julestemning hos dere1 Men slit deg ikke ut nå med alle de supre, men overambisiøse prosjektene dine;) Ha en fin helg. Klem fra Heidi

Christinas låvebutikk sa...

Herlig stemnig hos deg!
Du er så dyktig att dette kommer til å gå glimrende!!
Go jul!
Klemmer!!

Ellemeller sa...

Kjenner meg igjen. "Hm, kanskje eg skal sy julegåve til ei venninne i år?... " Eg endte opp med ei laaang liste over sydde julegåver til heile familien!!.. Sukk:) Eg lærer aldri!
Neste år skal eg IKKJE bli lei av jula 2. advent. Trur eg.

Anita, som har gått i dvale:)

Unknown sa...

Skjønner hva du mener!!
Ser hvertfall ut som huset ditt har blitt jule-koselig da :)
God helg!

Anonym sa...

Godt å sjå at det var liv i bloggen din igjen! Begynte faktisk å bli litt bekymra for deg! Her går det òg i julekortskriving og laging av julegåver. Hadde tenkt å strikke det meste, men no har armen min sagt stopp.
Jul blir det uansett, nyt tida!
Annette

Rosa sa...

håpar du ikkje ligg langflat før jola er her, med det tempoet det høyrest ut til at du har... Her er me faktisk nokså avslappa, men det har sjølvsagt mykje med min heimeverande husfar som har ordna opp med både vindusvask og oppgradering av bad. Det er antakeleg mykje kjekkare enn ein nyoperert mann som ikkje kan vere med på nokon ting :)

God helg, Emmeline!

Breivik Samfunnshus sa...

Dette går bare bra Emmeline !! Jula kommer uansett om vi er klar eller ikke, om vi har sjainet hver kvadrat cm av huset eller ikke og om vi har tellekanter på servietter, pyntehanduker, julegilander, julekuler, mann og barn eller ikke.. Jula kommer til å legge oss ned i tidenes sklitakling UANSETT ;)
I skrivende stund har jeg bestemt meg for at NÅ skal ikke jeg stresse..Det skjer ofte med meg når alle andre stresser rundt så skal i allefall IKKE jeg stresse.. hvorfor ikke snu litt på det...
Uansett om jula er ready or not, så skal det feires jul på våres premisser!! Jula kommer ikke til å forstå hva som traff den ;))
Her blir det verken ti sorter i boksene, eller desinfisert hver millimeter av huset.. for hva er poenget, når man har hybelkaniner som formerer seg med lysets hastighet, unger som greier å lage et kilo smuler av EN honney korn og ingen som egentlig likes småkaker. (det er jo tilbehøret vi liker) Is, krem, frukt , sjokolanden... Og tilbehør hi hi det blir det myyye av ;) for vi feirer da jul ;))


Ønsker deg en fin kveld !
Hilsen fra nord :)

sylvia sa...

hei,
var jo julestemning her nå,
ikke stress så går det så greit.
ønsker deg en god natt.
klem fra sylvia

Hjemmekjær sa...

Hei hei!
Så flotte bilder fra huset! Du har det veldig koselig!Du kan virkelig stå på du, det skal du ha;)
Håper du får en fin helg, og at juleroen senker seg hos deg:)

Nooria sa...

Du, det der høres veldig kjent ut! Jeg går på limpinnen hvert år. Jeg skulle egentlig ikke, men så...

Men i år har jeg faktisk klart å holde ambisjonsnivået lavt, tro det eller ei!

Bildene du viser i innlegget er forresten kjempekoselige!

Hulda sa...

Så koselig med tente lys og lykter i trappen. Virkelig god og lun stemning. :)

Lillan sa...

Nydelig skrevet:) kjenner meg igjen!!! føler jeg har stålkontroll i begynnelsen av november og tar det veldig med ro...men så begynner alt å suse i hodet om at jeg skulle gjort ditt og skulle gjort datt og litt ekstra her og litt ekstra der... JA hvis døgnet hadde flere timer så!! men heldigvis så har den ikke det;)
Vi skal liksom gjøre alt litt ekstra til jul...men noenganger blir det rett og slett alt for ekstra!! Det enkle er ofte det beste og i mange tilfeller stemmer det! kose deg!! det er strengt tatt du som avgjør tempo her;O)))

GOD JUL EMMELINE!!! tudelu:)

klem Lillan

Unknown sa...

Hei på deg du travle kvinne! Du er veldig flink syns jeg. Og du har et fantastisk nydelig hjem! Lekkert med den girlanderen i trappa altså. Håper du får en fin helg! Klem!

Solveig sa...

Hei hei!
Det blir nesten ikke jul, uten alt for mange plutselige ideer:) Mine beste juleminner er fra å sitte oppe til 3 lille julaften, og pakke inn gaver i årets juledesign sammen med lillesøster, høre julemusikk og kjenne stemningen er hektisk herlig:)

Håper du får puste innimellom, syns du er helt utrolig inspirerende effektiv! Herlige bilder, forresten. NYDELIG!

Anonym sa...

Hejsan!!hoppas julfriden snart sänker sig över huset!!ja,det du skriver är alltid så trevligt och underhållande,blir fylld av förväntan varje gång du gjort ett nytt inlägg, och jag blir aldrig besviken!Ha nu en underbar julhelg,många hälsningar från Åsa.

Maria Therese sa...

så nyydelig ♥

Fjordheim sa...

Håper julen er på plass og du kan ta det med ro og nyte dei siste dagene før jul. Det bruker å toppe seg til litt enkelte dager. og skjer det noen ekstra, som det så ofte gjør, ja da blir det litt vel travelt.
Så koselig i trappa di.
Ønsker deg ei riktig god førjulstid :)

Anonym sa...

Hyggelig at du gir liv fra deg.
Husene dine lyser så koselig på
peisen. Har sett at mange etterlyser disse husene. Kathrines quiltestue i Fredrik Stangsgate 41 i Oslo har mange størrelser for salg. Stress ned og kos deg. Det blir jul likevel.............
Klem Kari.

Pia sa...

He he, ja sånn blir det de siste dagene før jul - altfor mye som skal gjøres!
Ha ei fin førjulshelg!

Blått til lyst sa...

Hah - veldig kjennelig! Kaldt hus og det hele. Godt barnet fikk presset seg gjennom...., og lykke til med alle 110 kortene - skjønner at du tar vare på dine venner!
Trappeløpet virket lunt og koselig, men jeg regner med at dere passerer temmelig kvikt i disse minusgradenes tid.
God jul!!!!

Anita sa...

Såå super koselig har du det ihvertfall! Veldig fint med girlanger i trappen! VIl ha trapp jeg :0) Prøv og nyt dagene, kos deg!

Hilde sa...

Så nydelig du har det! KJemp deg gjennom dagene, men husk - det blir jul allikevel....Den kommer og den blir enten man rakk alt eller bare litt, så ikke slit deg helt ut - romjulsbrev er også hyggelige å få! Jeg stresser på selv, men har begynt ferien nå... Skal sy som en gal på mandag mens ungene er på oppbevaring...
Hilde

Anonym sa...

Å her fikk jeg virkelig julestemning. Den gangen din var bare så fin. God Jul
Hilsen Britt Eva

ANETTESHUS.COM sa...

Puh! Jeg ble nesten sliten bare av å lese innlegget ditt jeg;) Huff, håper det roer seg for deg etter hvert! Jul blir det uansett;) Masse lykke til med resten av juleforberedelsene i alle fall!

Stor klem Anette:)

Simones Country Home sa...

Hei på deg. Så fin blogg du har. Å de husene i sink er så fine. ;o)

Klem Simone

Related Posts with Thumbnails