mandag 7. april 2008

Alt kler den smukke -eller...På fredag var jeg på kurs. Jeg har faktisk allerede skrevet om kurset i noen kommentarer.
Det hadde seg nemlig sånn at kursholderen var kledd i en dressjakkke med tigermønster av verste sort. I tillegg hadde hun store gullknapper som lyste opp i fronten. Denne jakken hadde kanskje sin storhetstid da Dynastiet rullet over skjermen på begynnelsen av åttitallet, men i dag ville den knapt nok blitt godkjent i et bad taste party. I lunsjen på jobben i dag var tigerjakken oppe til debatt. Jeg er ikke så opptatt av klær, men når folk kommer smygende i tigerjakker blir det HELT umulig å følge med på det som blir sagt. Da går man ut av forelesningen, og det eneste man har lært er at man ALDRI bør bruke tigerstriper. Heldigvis er det ikke alle som tenker på den måten.

På busstoppet ( jada--jeg vet at det ikke kan være mulig å oppleve så mye rart på bussen som jeg gjør---men dette er virkelig sant) pleier jeg av og til å møte en utrolig vakker gutt.
Han er alt for ung for meg, ( ca 22-23 år) og ville aldri ha truet Herr Emmeline sin plass et sekund engang. Likevel er det ganske spennende å følge med på den vidunderlig vakre gutten. Den unge mannen har i hele vinter gått med en stygg baggylue i nylon, som har to store hull. Han har slitte joggesko, en grå strikkegenser, og joggebukse med knær. Likevel er han så vakker at Brad Pitt og George Clooney blekner ved siden av han. Han er ikke for søt, ikke for barsk, ikke for dukkete, bare objektivt veldig vakker.

Det er ganske spennende å se den vidunderlig vakre, som står der med de stygge klærne og venter på bussen. Han legger nemlig ikke merke til de søte jentene som kaster lange blikk etter han. Noen ganger ser jeg at husmødre og eldre pensjonistdamer må se to ganger på gutten, bare for å sjekke om han virkelig er så pen som det ser ut for. Andre ganger er det småfnisete jentegjenger som plasserer seg tett opp til den vidunderlig vakre for å få kontakt, men han merker det ikke.

Jeg har en følelse at denne karen ikke aner at han går rundt som en uslipt diamant under luen. Han har aldri tenkt at det ansiktet han har er unikt, at han kunne fått en fantastisk karriere bare ved å gå rundt og være pen. Han har rett og slett en rett en uoppdaget formue midt i ansiktet. Hver gang jeg ser den vidunderlig vakre gutten, tenker jeg at han har en fortvilet mor der hjemme. Hun roper at han må ta av seg luen og pynte seg før han går ut! Det kan selvfølgelig også være at alle ser sånn ut i den familien! Kanskje det sitter en haug med supermodeller i hullete luer rundt middagsbordet der i huset?

Før eller siden kommer nok en eller annen jente til å blinke to ganger til den vakre gutten, og vips så er han gift. Det mest utrolige er at han trolig ikke vil legge merke til om bruden går i tigerstripet dressjakke engang!

32 kommentarer:

Aina sa...

Du skriver så herlig, jeg ser det for meg som på en film.
Du har nok registrert at du har skrivetalenter langt over de fleste(hvis du ikke er like "blind" som pretty boy)du fortjener å bli lest av flere enn oss interiørbloggere;0)
Dine historier fenger like godt som ei bedre novelle/bok:0)

Jadda, så får du ha en fin mandagskveld! :0)

Huset på toppen sa...

For en herlig historie, både om tigerdama og nylonluegutten :)

Du er en herlig person som skriver så mye fint om det som skjer i din hverdag!!


Ha en fin mandagskveld, Emmeline!!

Fru Fjeldhammer sa...

åh, Jeg vil flytte dit du bor og ta din buss... for her på østlande er bussen bare stappet av mennesker som har badet i den ikke gode luktende parfymen sin!!

hils pretty boy fra meg a...

Lene sa...

jeg må si meg enig med fru fjeldhammer, å kjøre buss er ikke det samme på Østlandet. Har aldri vært i Bergen, men drømmer om å besøke byen din. Og da skal jeg jammen kjøre buss....

mali-mo sa...

Så deilig å ha noe så pent å kikke på på bussstoppet (hørtes ut som slesk gammel dame nå?). Ser for meg den vidunderlig vakre, som står og lar verden gli videre rundt seg mens han er opptatt med sitt. Må være deilig å leve litt i en boble iblant og ikke ta andre mennesker innover seg (tror jeg har hatt en slitsom dag på jobb hehe). For den heldige jenten i fremtiden sin del, håper jeg han er like grei som han er vakker ;)

Ser jeg har gått glipp av etpar innlegg her, men så kunne jeg jo kose meg desto mere nå når det var så mye lesestoff her! Tror du bare må erkjenne at du er en pastelljente jeg Emmeline. Hold rosefanen høyt og vær stolt!Det er en fin stil som kler hjemmet ditt syns jeg. Så kanskje du kan leve i et lite New England på hytten? Så får du begge deler vet du:)

Også tigerjakke. Det er da ikke fint noen steder er det det? Hadde nok ikke fått med meg så mye annet jeg heller, men isteden sittet og tenkt ut livshistorien hans, mens livaktige bilder om mulige årsaker til klesvalget hans flimret forbi inni hodet mitt. Hihi.

Du skriver så bra Emmeline, alltid herlig å stoppe hos deg. Ha en fin kveld!

husnummer30 sa...

Men visst är det bara så underbart med sådana människor. Som är hur vackra som helst, men inte verkar bry sig ett dugg om det (alt. inte har en aning om det). Det skapar liksom en balans till alla dem som bryr sig alldeles för mycket... :-)

Ha det fint! //Jill.

Anita sa...

Du er såå utrolig observant og flink til å fortelle! En ekte forfatter!! Er så koselig å få være med deg på turene dine! Ha en koselig kveld! Klem!

Anne-Berit sa...

Han der ville jeg gjerne ha sett du,han høres helt vidunderlig ut,og at han ikke har den minste ide om sin egen skjønnhet er jo bare helt utrolig.Finns det virkelig sånne???-Stakkars hun i tigerjakka,bommet helt i klesveien.Men det er med smaken som med baken,den er delt....hun syntes sikkert jakka var fin hun:o)

Ann Helen sa...

Gull av gråstein igjen, dvs. herlige historier fra everyday life! Fantastisk bra!

Loppismøblene ble forøvrig hvite, av ymse årsaker;)

BO sa...

Du skrive så kjekt! Nå tenker eg på han dere fine, så er så fin at ein kunne eta han!
Å så tenker eg på tigerjakker med gullknappar.
Samtidig så eg er her inne hos deg, så ser eg på ein ungkar på TVNorge som er totalstressa pga. at damene er så knallgamle. Heile 41 år.
Ha ein kjekke kveld, med eller utan ungkaren!

Prinsesse Elin sa...

Tror ikke dine bussturer er kjedelige i det hele tatt. Er det ikke rart hvordan noen som blir født med dukke anstikt og noen ikke. Mange av dukkeansiktene vet ikke at de er en slik dukke engang, Å blir helt sjokkert når de får slengt etter seg "porselensdukka" Mens andre som vet det vet og bruke det for alt det er verd. Det er de sist nevnte som sikker kommer til å stikke av med denne vakre gutten i de stygge joggebuksene. Klem fra E:O)

Maria sa...

Det var en veldig god tekst dette her - for klær alt virkelig den smukke ??
Kunne du have set ham for dig i tigerjakke ? He he.. tror faktisk at han også i den ville have været ret så smuk, for er udstrålingen der, kommer resten efter :-)

Og så tror jeg der er noget med de der gutter fra Bergen. Jeg havde engang en praktikant jeg var tutor for. Han var fra Bergen, og han var simpelthen noget af det mest smukke væsen jeg har set i en sygehus uniform... Ikke at der skal så meget til i akkurat den mundering, ikke et smukt syn generelt kan man roligt sige, hi hi.

Kan du have en god tur på bussen igen i orgen
Klem Maria.

åsemor sa...

Så deilig at gutten ikke oppfører seg som om at han vet han er pen. Det finnes mange nok slike, de greier nesten ikke å gå fordi de føler seg så flotte.

Var du ikke å hørte på mannen fra India i dag, synd, hadde gleda meg til dine opplevelser av han :)

ChatrinesLiving sa...

Heisann Emmeline!
Han høres så fin ut den gutten at jeg blir nesten litt forelsket her jeg sitter;) Ja tenk om jeg hadde vært et par og tyve;)
Å du han med tigerdressen, for et triks!! Hvem glemmer vel en slik foredragsholder, eller hva;)
Hos meg (ja, jeg tar ofte buss jeg også) er det noen rare skruer på bussen, bla han som snakker med seg selv hele tiden, fasinerende!!!
Ja, den er hærlig denne verden!:)
Ha en super uke Emmeline!
Klem fra chatrine:)

Anonym sa...

Dette var et skikkelig fint innlegg :) Jeg må se etter gutten neste gang jeg tar bussen.

Verkstedet sa...

hei i natten. er egentlig i seng, men skulle sjekke noe, og vips snek jeg meg inn her....og fikk meg en liten latter over dine frydefulle beskrivelser av noe så vanlig som et kurs og et busstopp...herlig. jeg har oplevd steinmannen, men ikke busstrylledamen og den vakre gutten. jeg runder et skummelt tall om et par uker, så han er nok for ung for meg også, men kikke kan vi. apropo alder og gutter, så tilfeldig at ungkaren er begynt med ny norsk versjon igjen - nå med 20 vs 40....her er det duket for damekrig, selv er ungkaren 31.så gjnstår det å se hva han faller for, de eldste hadde etter min mening mer å by på, men det yngste hadde mindre rumper og større bryster...og de visste å bruke det for alt det var verdt...
jeg har litt bloggtørke, og løper bare på trening med barn og jobber. men på onsdag må jeg få til noe. jeg har ikke gitt meg, bare lit daff og treg der, og har vært veldig mye ute i frisk luft, kino og soiale ting, og det er jo også bra, er ellers til tider vel nær venn med denne pc, men ingen av dere er alstå glemt. nattaklem

Nina i Paradiset sa...

Begynner seriøst å vurdere å begynne å ta bussen, jeg!

Nå har jeg allerede skaffet meg en utrolig pen ung mann, men nå bor jo han enda 20 mil unna da, og det er jo så deilig å la øynene hvile på noe vakkert...!

Kan du ikke gi han en lapp med bloggadressen din på?? Eller gi den til han, og si at det var en dame som bad deg gi han den (så avslører du deg ikke selv!) *glis*

Ellers så syns jeg det er innmari kult at det finnes mennesker der ute som frivillig går med påkledninger som skaper samtaledebatter i timesvis!
Tenk hadde alle gått i grå jakke og lik bukse!! KJEDELIG!

Ha en god natt da! :)
Klem!

FO - 2 sa...

Hvilken buss tar du? ;)

Dans på roser... sa...

ahh.... herlig historie.
Ja, gutten blir nok lykkelig gift. Og for meg blir en person bare mer vakker, hvis den egentlig ikke er så opptatt av sitt ytre. Ingenting er værre enn en vakker kvinne/mann som VET at de er så vidunderlig vakre. You see? Ha en fin tirsdag. =)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Tigerjakke!!!!, det er jo å be om trøbbel..;0))))))
Store gullknapper også forresten..enda mer trøbbel:o))))fnis og latter her.
Ha enn strålende dag, solen skinner og livet er skjønt.
klem

chevostar sa...

He he he he he ! Morsom historie igjen emmeline!

Ha en flott tirsdag!

chevostar sa...

He he he he he ! Morsom historie igjen emmeline!

Ha en flott tirsdag!

Mokki sa...

Jeg tror den gutten ville blitt mindre vakker i det øyeblikket han begynte å innse at han var vakker :)

Apropos tigerjakker... jeg kjenner en del damer som kjøper dyre, "skreddersydde" klær i den tro at de da er klassiske og aldri går av moten... skapene er fulle av tøyet som en gang var råflott og som de derfor ikke kan tenke seg å kaste eller gi bort. Og da oppstår det noen "ulykker" når de drar frem et antrekk fra garderoben uten å innse at tiden har gått fra akkurat disseplaggene...

Mita`s hjørne sa...

Tigerjakke er kanskje ikke noe sikkerstikk i dag...
Her har vi ikke noen spennede buss - bare skolebussen på morgenen og ettermiddagen - skjønner jeg går glipp av masse morro...
Artige historier du leverer, et krydder i hverdagen...

Ha en koselig dag og uke...

Villa Luftslottet sa...

Ha ha ha, for en festlig liten historie:)
Likte den. Ha en fin fin dag

Smilla sa...

Hihi...fnis og latter! For noen herlige betraktninger rundt livet!

Du har talenter Emmeline - kanskje du bør begynne å skrive ditt eget lille filmmanuskript :O)

LiSbEtH sa...

hihi, kan du ikke snike deg til å ta et bilde av den vakre så alle kan få se??

Cathrine sa...

He he du skriver som en gud. Kanskje du skulle vurdere å skrive bok??? kunne godt tenke meg å sett den smukkasen der,ikke at han truer min kommende manns plass,hi hi. Det er utrolig mange søte/ pene mennesker rundt som bare ikke aner at di er sååå pen. Ha en fin fin dag Emmeline

Charlotte sa...

Tusen takk for nok en herlig historie.
Ha en fortsatt fin tirsdag i det flotte været som er i byen vår i dag.
Hilsen Charlotte

Min Verden sa...

:-) De som opplever mye på bussen er levende opptatt av menneskene. Det er du, har sett det før og får det bekreftet nå. Kanskje den foredragsholderen skulle hatt noen av knappene fra Snella og Petronella - men det hadde ikke hjulpet med tigerstriper. Jeg har også en teori om de pene guttene og klesdrakten. Det kan hende de har hørt det i hele sitt liv og forsøker å kamuflere det søte i stygge klær. Ikke godt å si. Takk for smilet - det er fint med morsomme historier. Hanne

Bo med Lena sa...

Herlig historie. Jeg ser for meg den supervakre familien i hullete luer rundt middagsbordet:))

Vet noen andre har sagt det før..men jeg hadde kjøpt boka di på sekundet! Det burde du tenke alvorlig på.

Ønsker deg en flott onsdag! Og en spennende dag på bussen:)

Siven sa...

Noen som kan tipse meg om hvilken buss Emmeline sitter på når den vakre mannen dukker opp?

Kunne trengt en sånn skjønner du..... buss altså!

Related Posts with Thumbnails