mandag 4. februar 2008

Nostalgiske minnerDenne helgen fikk jeg et utrolig flashback da jeg sto i kjelleren for å finne frem skisko til ungene.Innerst i boden fikk jeg nemlig øye på dette "frokostserviset" som jeg ikke har sett på minst tyve år.Jeg husker historien som om det skulle ha vært i går, selv om den utspilte seg tilbake på åttitallet. Jeg var nemlig på besøk hos en litt eldre jente som het Anne, og hun hadde en kurvkiste på rommet sitt. Dette viste seg å være en utstyrskiste som var fyllt til randen av diverse knallrosa utstyr. Da Anne spurte meg om hva jeg hadde i min kiste, måtte jeg jo beskjemmet innrømme at jeg ikke hadde noen kiste. Jeg hadde jo aldri hørt om utstyrskister før, og visste ikke at dette var en viktig ting å ha i livet! Dette var veldig sjokkerende for Anne, hun hadde tross alt samlet i over tre år. -Hvordan skulle det gå når jeg flyttet hjemmefra? Siden jeg gikk i åttende klasse var det nesten allerede for sent. Der satt jeg med kreppet hår og turkise leggvarmere, og skjønte at min fremtidige lykke sto på spill om jeg ikke handlet ganske raskt.

Vel hjemme igjen fant jeg en vervepremiebrosjyre for Bokklubben. (Dette var jo et godt alternativ for mine ganske beskjedne økonomiske ressurser på den tiden.) Så ordnet jeg det sånn at min mor vervet meg i Bokklubben, omtrent uken før hun meldte seg ut selv;) og vips så kunne jeg hente dette settet på postkontoret!


I årene som fulgte ble koppene benyttet nesten daglig av meg og mine venninner. Det ble aldri kjøpt noe mer til utstyrskisten, men utrolig nok klarte jeg meg bra i livet likevel. Når jeg ser på koppene i dag må jeg innrømme at det er noe med smaken som ikke forandrer seg, -eller kanskje det bare er minnene som spiller meg et puss?


Etter å ha ransaket boden finner vi desverre ikke den siste koppen og tekannelokket. Trolig har det forsvunnet på et eller annet flyttelass på veien. SUKK! Det er nok vanskelig å finne en ekstra kopp og ikke minst et tekannelokk til dette settet. Jeg har likevel bestemt meg for å jakte på Fretex og loppemarkeder i de neste tyve årene, kanskje det en dag gir resultater? Dersom du som er innom denne siden har en anelse om hvor jeg kan finne deler til dette settet, så håper jeg du gir meg en lyd.
Jeg må jo helt tilslutt få fortelle hvordan det gikk med Anne. Sammen med utstyrskisten hadde hun også veldig klare ideer om hvordan det perfekte interiør skulle se ut. Jeg husker at jeg satt der og smilte og nikket, selv om jeg ikke syntes at planene hennes hørtes særlig gode ut. Da Anne omsider flyttet i sin første leilighet, malte hun ALLE rommene i en og samme farge nemlig KNALLROSA. Hun er ikke interiørblogger i dag for å si det sånn!
English: Yesterday I found these cups and plates in my cubicle in the cellar. They bring back memories from my time as a teenager with no sorrows:) Sadly I can't find the last cup or the the teapotlid. Hopefully I will find someting to replace them instead!

52 kommentarer:

Anita sa...

Åh! Så nydelig!! Likte veldig godt de to krukkene! Håper du får tak i manglende deler!
Jaja! Kanskje Anne er hobbyblogger istede??!!;o)
Ha en flott dag!

chevostar sa...

Koselig servise du har funnet frem! Kjekt med gamle minner.. tror ikke jeg skal vise det servise jeg kjøpte en gang i tiden...
Ha en flot mandag emmeline!

organic-lizzi sa...

For en deilig historie:-))Tenk at sånn hadde mange det!!
Herlig service..Ser jeg noe sånt melder jeg fra:-)
Superdeilig dag & stoor klem fra Randi

[morgrethe] sa...

Jeg har også hatt diverse bokklubb-serviser, men ikke akkurat dette. Hmmm... har jeg sett det før...usikker. Men dukker det opp på min vei, så skal du nok få en liten lyd fra meg.
Søtt var det iallefall.
Diggilo... diggilei...hilsen Nancy.

@afjo72 sa...

Haha, herlig historie!! Og servicet er jo jammen meg helt gangbart det, selv 20 år senere :o) Snakker om å utvikle en sikker sans for stil og god smak allerede i ung alder!! Hehe!

Ha en toppers mandag! :o)

Anonym sa...

Morsom historie:) Og serviset var kjempefint,så koselig at du har tatt vare på det så lenge! Utstyrskiste hadde jeg også,men tror ikke noe av det som var i den er tatt i bruk.. Rart det der,at man skifter smak i løpet av 20 år:) Ha en flott dag emmeline! Takk for at du finnes:) klem

silje-sin sa...

Den siste kommentaren var fra meg,aner ikke hvorfor den kom som anonym... hilsen silje (-sin)

Gry sa...

Smaken hadde nok "satt seg" allerede,hi,hi... Så koselig å finne igjen ting som man har glömt att man hadde ;-)

Må le litt når du forteller om utstyrskista....For noen år siden skulle vi gjöre en liten oppussing av kjökkenet i det huset vi bodde da. Som vanlig når du begir deg in i alle skap, så oppdaget jeg at vi hadde veldig mye dobbelt opp av allt mulig. Vi bestemte oss for att i steden for å kaste allt, så kunne vi legge alt i en stor kartong i kjellern. Bra for barna når de skal flytte hjemmifra (den yngste var bare 2 år på den tiden, ha,ha...). Forrige uke var jeg i kjellern her vi bor nå, og skulle lete etter gardintöy som jeg visste jeg hadde liggende. Da fikk jeg öye på den kartongen med kjökkenting i. Blev litt nysgjerrig på hva det var vi hadde pakka bort egentlig. Men du, så mye fint vi hadde lagt unna.... Jeg blev nödt til å plukke opp noen saker igjen, hi,hi...Fant også et bokklubbsservise, men det var ikke like smakfullt som ditt. Det her var fra 90-tallet da det var veldig friskt og fint med skarpe grönne og blå farger i sammen; så det fikk ligge igjen i esken.

Tenkte på tekanna di. Det kan jo passe med et kremfarget lokk, hvis du ikke er heldig og finner et i orginal :-)

Ha en fin dag! Klem Gry

☆Therese sa...

Det er et skjønt servise du startet med en gang på 80-tallet da! Moro med sånne minner, jeg kjenner meg litt igjen :-)

Den lysestaken i det forrige innlegget ditt er utrolig flott!!
Håper dere får ved snart da, så ikke du blir forkjøla der du sitter å blogger.

Anonym sa...

Herlig service og herlig historie. Dukker det opp noen deler av dette på min vei, skal jeg nok gi deg beskjed :o)
Ha en flott mandag!

Lynetmor sa...

Hei, så fint servise som du har funnet igjen :-)
Jeg kjøpte også mitt første servise i bokklubben mens jeg fortsatt bodde hjemme he, he. Men ditt var mye finere. Ønsker deg en fin dag.

h.espe sa...

Tji, hi.. Morsom historie! Er nok mange som kjenner seg igjen! Servicet er jo bare så koselig! Blir nok mange trivelige stunder sammen med det servicet videre kan jeg tenke meg :O)

Ha en herlig uke!

Tee of Vinnord Cottage sa...

Ha ha, for et koselig or artig innlegg!!! Skal være på utkikk etter te-lokk og kopp :)

Ha en fin uke

Mummimamma sa...

Hei! Det var jo et kjempekoselig servise,og det er jo spennende å jakte på savnede deler. Da har man jo en unnskyldning for å fly på Fretex og loppemarkeder :)

Jeg hadde et småblomstret servise jeg også, som jeg begynte å samle på mens jeg gikk på ungdomsskolen. Kjøpt på det lokale Samvirkelaget :)
Fikk dessverre aldri mer enn til 4 personer, men jeg har ikke hjerte til å kaste det, så det har vært med på mange flyttelass og står nå trygt lagret på loftet :)

Hehe, har du vært på besøk hos Anne i de senere år? Vært spennende å høre hvilke farger hun foretrekker nå :)

Ha en fortsatt fin mandag!

Aina sa...

Kjempesøtt var det, artig å ha som minne. Synd jeg ikke kan hjelpe deg med reservedeler, men lykke til i jakten;0)

Jeg også begynte tidlig å samle på kopper og kar, husker det som stor stas da jeg kjøpte mitt første kaffeservice på ferietur til Tr.heim. Har ikke tatt vare på det men det var også umulig å drikke av koppene.
En merkelig vinkel på kanten gjorde at vi sølte bestandig, mamma og søsteren min hadde det samme og vi griset like ille alle mann(kvinne)hehe..

Håper du har en super mandag!

inger lises hjem sa...

Hei Emmeline. Må bare skryte av den fantastiske bloggen din. Er rimelig fersk i dette med blogg, men må innrømme at jeg har sett på bloggen din ofte.
Og det serviset du etterlyser er jo bare kjempesøtt. Lykke til med letingen.

Merete sa...

Så søtt servise!!

ChatrinesLiving sa...

Hei kan jeg nok ikke hjelpe deg, med søtt var det, og knall-gode minner ikke minst!:)
Helt hærlig!
Ha en super dag! Å lykke til i jakten!
Klem:)

Sigurd Olav Silset sa...

Jøss! Du hadde god smak tilbake på 80-tallet også du:) Søtt service!

liven sa...

Hei!! Morsomme minner fra barndommen:) Kjempeskjønt servise var det!! Håper du får tak i de manglende delene nå da:o)

Linda sa...

Hei!Som alltid en god historie hos deg.Søtt servise,håper du finner deler.Lykke til!Ha en fin uke!
Hilsen Linda :))

Cathrine sa...

Kjempefint service da.. Må le litt når jeg ser for meg knallrosa vegger..Ja ja heldigvis så forandrer tiden seg.Jeg hadde heller ikke noen skattekiste,men det har gått ganske bra for det. Ha en fin kveld..

Lene sa...

Nei, det er nok ikke bare minnene som spiller deg et puss. Serviset er nydelig - og jeg håper virkelig du får komplettert det med kopp og tekannelokk. Minnene er jo selvfølgelig en sktra bonus - og ekstra moro med en slike Anne-minner på kjøpet;)

Du får invittere Anne, og vise henne hva du har i utstyrskista di i dag. Virkelig mye Lekkert :)

Ha en finfin kveld :)

åsemor sa...

Jeg var nok ei lita Anne jeg også, men det var klassiske stråmønsteret som var mine samleobjekter, sier ikke mere da du ga meg ide til innlegg(jeg må også nedi boden først).
Rosa var en veldig trendy farge for tjue år sia, da vi flytta inn hadde jeg både rosa gardiner og rosa gulvteppe, og det var sååååååå fint......

Ja, Emmeline da får vi se om det finnes flere Nancyer der ute, de som leter etter lokk og kopper. Meget trolig......spør du meg :)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan Emmeline! Var et søtt servise, håper delene du mangler dukker opp, maybe du er heldig og finner de på div brukt "steder", Nærmer vel seg brukt/antikk messe på Bønes, i mars engang tenker jeg, men prisene er ganske stive på sådanne steder har jeg oppdaget...
ha en trivelig mandag kveld!
Klem

Tone sa...

Hm, det var et kompleks for meg også på den alderen, jeg var nemlig heller ikke av typen som hadde utstyrskiste. Ikke skulle jeg ha barn heller... Når jeg og mannen (ja, jeg har hatt det samme eksemplaret i alle disse årene) skulle flytte på hybel, så dro vi ganske enkelt på Ikea og kjøpte slike startpakker som de har.Fungerte helt fint det. Rart det der, damene som hadde utstyrskistene fulle er ikke nødvendigvis de som har det så utpreget stilig hjemme nå...(Ædabæda!) Men serviset ditt var kjempesøtt da, det har jeg faktisk ikke sett før. Men skal kikke etter på fretex og loppis, jeg. Ha det så bra :-)

elin1976 sa...

Her var det jammen masse fint. Det serviset kunne jeg godt hatt meg. Ikke for at jeg ikke har nok slike men jeg har jo ingen som minner om vår. Her er dealen. Enten tar du med deg koppan ned her når du er på besøk her på å slik at vi kan drikke kaffe i dem, eller så kommer jeg på hytta de og koppan er med for det er bare en time i fra mamma eller så kommer jeg til bergen til koppan og sitter på det nydelige kjøkkenet ditt og drikker kaffe der. Ja hva blir det???? En tur i kongeparken hadde jo ikke vært dumt.....
Her er humoren på det laveste og feberen på vei opp. Da blir jeg så rastløs og vet ikke hva jeg skal finne på.

Har lyst å gå å male noen kurver hvite for jeg har så mange som har blitt så stygge men da kommer mannen som må forøvrig sitte å høre på meg som syter og klager her over at jeg ikke kan rydde kjøkkenet siden jeg er syk, klikket. Jeg har begynt på en hage tilda som er ment til å henge på veggen ute nå til våren og sommeren. Tror jeg får gjøre ferdig den. Å så skal jeg gjøre ferdig en tilda til snille sanna for bøkene som jeg ikke har fått betalt enda pga pc krasj. Men nå skal prinsessa gjøre mer lekser og skal bruke dataen. Vi blogges. Kommer innom dataen senere. Etter halv ti for da har frøken data eier lagt seg:OD

My little footprints sa...

Dette servise likte jeg kjempegodt! Virkelig godt gjort av deg å spare på det alle disse årene! Jeg som ofte er på loppis, skal lagre serviset ditt på minnet og holde utkikk etter det! Kanksje du er heldig? Hadde jo vært fint å ha det komplett!
En herlig historie om Anne, jeg måtte le når du fortalte om det kreppa håret ditt! Husker du tightsen og USA-sokkene? hihi! Jeg må le, jeg kan bare ikke fatte hva jeg gikk kledd i *ler*
Klemmer fra Beth

Mita`s hjørne sa...

Dette serviset var jo bare nydelgi da - passer jo rett inn i dag også...
Godt at det har gått bra med deg - uten utstyrskiste... Morrsom historie...

Ha en koselig kveld... og uke...

Verkstedet sa...

herlig historie om samlekistens innhold...;) de var jo skikkelig søte. kan dessverre ikke hjelpe med de delene. min søster var vel ikke begynt med verving på den tiden, for hun hadde en periode...ble vel to fulle skap etterhvert....og så er hun av den enkle minimalistiske i smaken i dag....så ikke et av fatene eller keramikk koppene ol er i bruk....;)
nå har jeg nybakt brød og skal se sommer på nrk og strikke på naboguttens babyteppe( han er ikke føst, og jeg skynder på, håper jeg blir først;) )
ha en fin kveld. klem fra Karoline.

elin1976 sa...

Da var det akkurat i dag du skulle hatt den bærbare....på dassen mener jeg. Så kunne du sittet der i times vis uten å tenke på å spinge frem og tilbake mener jeg....fikk nettopp telefon fra sjefen om jeg orket å gå på jobb i morgen. Jenta spyr...noop. 39,6 i feber så det blir jo ikke aktuelt. Føler meg bedre i hodet men hvem hadde ikke det med både paracet, ibux og tigerbalsam i hodet....? Her hat ENDELIG prinsessa lagt seg så mor låner pcen. Ikke om jeg gidder å sitte med den stasjonære. Nå er det slik i denne familien at vi har altså: 3 laptopper. Den ene er mannen sin jobb pc, en imac som jeg bruker til grafisk arbeide og en vanlig stasjonær. Men la meg si det slik at man blir veldig bortskjemt med å sitte i godstolen med fothvilere, tv surrende i bakgrunnen og nyte livet:O)
Blogg treff til sommeren. Det må vi:O) Jeg gleder meg til å drikke kaffe av slike kopper og bare sladre. he he he he he.
God bedring mummi mammaen min:O)

Randi sa...

Alltid en god historie å få i bloggen din, samt nydelig kopper og kar.
Jeg må si meg enig med din venninne..hadde du virkelig ikke kisten klar!!??..jeg er sjokkert!!;))
Hihihi... er vel ikke så mang i min venne flokk som tenkte på utstyrkiste i den alderen nei.

Nette sa...

Kreppa hår og turkise leggevarmere:))) Javel...men uslåelig smak i service hadde du iallfall! Lover å si fra om jeg snubler over de delene du mangler!

ESMERALDAS HJERTE sa...

hei vennen...Du, har du en mailadresse? Skulle gjerne skrevet noen ord til deg der inne:) Nyyydelig vinterbilde av bergen...Tenkte faktisk på deg når snøen kom; "nå blir Emmeline glad!!!"det ble jeg også, altså....Lørdag formiddag ble tilbrakt ute i snøen med gode venner og akebrett, varrrmm sjokolade(da snakker vi SJOKOLADE altså, ikke noe kakao!!)på stranden. Stedet på bildet er Fusa, nyyydelig natur:)

Tiril sa...

Koselig historie og koselig service,kjekt med gamle minner.Emmeline:der ligger svar til deg på bloggen min.

Lovise sa...

En herlig historie. Jeg syns det er flott å lese om utstyrskistene de lagde i gamle dager. Det var jammen ikke lite ei ungjente måtte ha med den dagen hun giftet seg.... Tenk på alt hun satt og sydde i tusmørket om kveldene....

Tove sa...

Servise var nydelig:) Og en morsom historie!

Karna sa...

He, he trodde det var på 1800 tallet de opererte med utstyrkiste, du er nok ikke alene om å ikke ha det i "medgift" for å si det slik....fniiisss!

Veldig skjønt servise, du finner helt sikkert flere deler til det hvis det er gjennom bokklubben, jeg har et servise derfra, og finner stadig noe nytt på loppiser. Er nok mange som har vervet katten sin for å få premie, min første hund, var medlemm i flere bokklubber.

Vi får håpe at Anne har fått en leilighet med noen andre farger i dag, jeg bodde noen år på Nordnes, med knall rosa gardiner som var laget av laken for det var det jeg hadde råd til....måtte jo på byn vet du...

Juanita sa...

Vilken härlig blogg med en massa underbara bilder varvat med intressant läsning!

Garden Angel sa...

Så søt historie!
Og veldig søtt servise:)Skal være på utkikk etter deler:)
Morsomt med sånne minner! Selv hadde jeg noen store blårutete tekopper fra "Big" med tilhørende asjetter...Men jeg har nok kvittet meg med mye fra den tiden gitt. Var litt for mye bondefarger på mine gamle ting:)
Ha en fin dag!
Klem:)

Photo-Me-Life sa...

:) For en koselig og morsom historie. Det serviset der var jo ikke så værst til å være så gammelt. Min mor samlet i sin glanstid på noen sennepsgule te serviser som ikke ser ut i dagslys så ditt syns jeg egentlig var ganske søtt. Men surt da man mangler en del eller to. Noe sier meg at det lokket og den koppen er et sted hos deg. Hvorfor skulle du kastet 2 ting?

Hilde sa...

HeHe.. Jeg ler mye når jeg er inne på bloggen din, du..
Du skriver så morsomt, det er jo bare så gøy å lese.
Synd du ikke finner de delene som mangler, for det var en velidg søt servise. Men går jo heldigvis ann og bruker de andre delene da ;-)
Jeg tenkte aldri på å samle "utstyr", men du verden, skapene er fulle for det.. -HiHi-
Ønsker deg en flott tirsdag!!

Penelene sa...

Veldig søtt servise. Aner neg en viss skadefro erkjennelse ift. Anne? He, he...

elin1976 sa...

Hvem fa.. er kenneth drømmemann? Får hentydninger at den nye teo bamsen på bloggen kansje er han her og at du vet hvem det er?
Pøh...Kenneth drømme mann!

Silkeline sa...

Herlig med sånne minner Emmeline. Jeg var litt som venninnen din jeg, jeg begynte å kjøpe meg serviser, glass og bestikk fra jeg var 12 tror jeg.....Jeg samlet på gamle ting jeg fikk herfra og derfra, og når jeg flyttet sammen med min mann hadde han med et stereoanlegg, og jeg hadde resten. Både møbler og hånklær og sengetøy hadde jag hamstret. Hadde tilogmed spart til innskudd på leiligheten av en lusen lærlinglønn på 18kr. timen! Det var den gang det, når jeg var sparsom og fornuftig...hehe:) Det har gått over nå.
Serviset ditt var kjempesøtt i motsetning til det jeg kjøpte meg. Den gang var det så populært med et grovt, brunt i keramikk fra Finlandia(heter det det?...)Det står på loftet nå....er ikke helt min stil lenger for å si det sånn:)
Håper du finner flere deler til serviset ditt, det er jo så gøy å ta vare på det aller første man skaffer seg! Særlig når det er så fint i tillegg.

Anonym sa...

Oj så god smak du hadde allerede i ung alder! Jeg var ikke så fremsynt akkuratt så det gikk mest i Hello Kitty stæsj...... Tusen takk for den koselige kommentaren hos meg:-) Og forresten ...jeg manglet ord for fastelaven jeg og, så det er du ikke alene om ;-)

elin1976 sa...

Å helsikken han kenneth.....han dere synge snekre ikke sjalu kenneth. Selfølgelig men det ser ut som min Teo er litt mindre hårete.
Å når man nevner likheter har tina en bamse som heter elmer. Den er riktig nok rød men den er lik kenneth den. Det er nesten slik at du skulle hadde den der oppe i den bitte lille emmy boligen deres.

Jeg holder på med å få igang en sekt her "Mollys venner".
Har luftet ideen til Sjefen sjøl.(ikke gud men nesten) men vet ikke om hun er med på planen.
Du skal forresten stå for snakkingen på møtene så det er bare å dukke opp. Å jeg skal sy tynne tildaer til å dele ut til hengarounds. Sånne som henger rundt oss vet du. ha ha ha Nei nå må denne dama på med sydvesten og ut å kjøpe røykl ellers så tar panikken henne....å det der er no good! Skulle nesten trodd jeg bodde i Bergen slik som det regner ute. Goe knib.(å betyr på Ålgårsk: god klem til deg)


....må bare si det at for en sørlending så høres det ufattelig dumt ut.....knib....phøh.....

Verkstedet sa...

hvordan har det gått med deg etter det vannet??? synes det høres så ekkelt ut!!! får hetta av sånt!
god bedring!
klem fra Karoline

Anne-Berit sa...

Det serviset er kjempefint,håper virkelig du får tak i de delene som mangler.Herlig historie forresten,det er nok en del Anne-er rundt om,men knallrosa vegger,iiik.Ha det fint:o)

Verkstedet sa...

mail på vei!!!!

Trines Hus og Hage sa...

Halloen! Jeg spanderer på meg en kommmentar hos deg før jeg bretter kleskurven og kryper til køys (nei, det stemmer,jeg er ikke et nattmenneske. Og jeg skal opp tidlig...)
Søtt servise, da! Jeg har noe lignende liggende i uthuset, som vi brukte mye de første årene som gift. Har ikke hatt hjerte til å kvitte meg med det. Nå får jeg på følelsen at du har tenkt å blåse liv i ditt igjen.Moro det isåfall! Men jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med de forsvunnede delene.
Kikket på innlegget under også jeg, Emmeline. Der var det koselig, kan du tro. Der så jeg nydelige blå blomster og en flott gammel skyvedør med fyllinger,og så fikk jeg en kikk inn gjennom skyvedøra inn i ei lys og trivelig møblert stue. Så jeg skjønner hvorfor du ble interiørblogger og ikke Anne!
Klem til deg!

Mrs.J sa...

Søtt servise. Lykke til i jakten!Håper du får tak i manglende deler.
Ha en flott onsdag!

Related Posts with Thumbnails