lørdag 8. desember 2007

JulehandelI dag har vi vært i byen på julehandel sammen med
halve byens befolkning omtrent. Det var kø overalt,
så da gjelder det ikke å stresse:)Emmeline har til tross for kø og kaos
klart å knipse noen juleinspirerte bilder:)Jeg går ofte forbi juleutstillingen på Solstrand blomster,
de har pyntet så fint med vakre julekuler og prismer.Jeg merker det er uvant å ha med seg småfolk med
krutt i baken på julehandel. Min femårige nevø har løpt
cirka 20 meter foran oss hele tiden, akkurat langt nok
til å få magesår hver gang han forsvant inn i feil butikk,
bak en søyle eller opp i feil rulletrapp....Den unge mannen har nemlig en forkjærlighet for
"snertne sneller" med blondt hår. I sommer forsvant
han nedover veien på en liten sykkel fordi han
"hadde sett ei snerten snelle"
Den snertne snellen
viste seg å være en dame på 30 pluss, og med den
historien i bakhodet har vi holdt god kontroll på
shoppingturen i dag. Det er nemlig mange snertne
sneller å ta av i Bergen, spesielt når lillemann sier seg
villig til å velge fritt i aldersgruppen fem til trettifem..Mine barn vil gjerne at jeg skal være veldig konkret når
jeg ønsker meg noe av dem. Når gaven skal være i
prisklasse 100-200 kroner begrenser det seg jo litt
hvor lang man klarer å lage listen. Men i dag har vi altså
funnet frem til to ønsker fra Kremmerhuset;
Denne glassklokken med sjokoladetrykk til 149 kroner.-og denne fine "potten" i fattigmannssølv til 98 kroner.Jeg trenger vel ikke egentlig flere ting, men mine
fire barn syns det er stas å gå sammen på hemmelig
handel for å kjøpe en fin gave til mamma og en til pappa.
Jeg strever selv med å finne noe til svigermor
( -jada jeg vet at du stikker innom bloggen her, hehe)
Svigermor har ALT og ønsker seg vel bare fred på jord,
men den kan liksom ikke pakkes inn og legges under treet;)
Geniale forslag mottas med takk!

35 kommentarer:

Donnas Verden sa...

Hei igjen,

Dette har du sikkert gjort før men, kalender for neste år laget med bilder av barna for hver mnd. Enten ferdigbestilt, eller ala scrapbooking, med litt dekor/hilsen fra de små barna. Det har jeg ordnet som en ekstragave i år.

Fortsatt god kveld til deg:)

Anita sa...

Kjempefine bilder!!
Men mener du at jeg har en nostalgisk symaskin????!!!! Dypt sjokkert!! Vel jeg er jo egentlig enig, har tenkt å kjøpe meg en ny etter hvert, men den jeg har gjør jo egentlig nytten, den syr det den skal! Moro med sånne bilder som er tatt i dag, men som kan ta en tilbake mange tiår allikevel!!

Go kveld!!
Klem ANita

åsemor sa...

Synes jeg ser deg for meg der du sniker deg irundt og tar bilder:)
Leste innlegget ditt for min mor nå(hun må jo også få vite om den kreative/koselige damen fra Bergen). Hun hadde forslag i fleng, skoskje med langt skaft, varmepose med kosedyr, tynne ullsokker til nattlig bruk( ja, hun kommer nok ikke til å fryse da med kosevarmepose og ullsokker, men vet vi egentlig om hun fryser på beina?)og til slutt kom det forslag om badedrakt?. Og bare for å nevne det så har vi ikke drukket vin i dag......enda.
Ja, ja Emmeline da er det bare å løpe å kjøpe.....

Ha en fin lørdagskveld :)
(Kan hende det plateforslaget til Elli passer bedre ?)

Lappesola sa...

Svigermor leser vel kommentarene også

Lappesola sa...

så det er vel ikke trygt å komme med forslag her???

Emmeline sa...

Tror ikke svigermor leser kommentarene nei... men så langt er det jo faktisk mye å velge mellom så kan jeg jo velge hva som helst..
Åse: Tusen takk for tipsene, vi ler godt her hjemme for svigermor er i midten av femtiårene og i full jobb.. så ullstrømper og varmepose og skohorn er jo litt sånne pensjonistgaver som kanskje står øverst på listen om femten år eller deromkring:) Ler igjen....
Du må hilse så mye til moren din, skjønner hun har fått kreative døtre med sine kreative ideer!!!

Cathrine sa...

Masse fine bilder her ja,kommer liksom litt i julestemning.Ja sa femmåringene er ik akkurat rolig på tur,har en på 4,5 år å det er litt stress med han på bytur.Men var vel ik stort bedre selv i den alderen,hehe.Må si du er utrolig flink å få til ett innlegg i bloggen hver dag. ha en riktig fin lørdagskveld.
Klem

organic-lizzi sa...

Takk for at jeg får være med på en tur i Bergen..Det er leeenge siden sist.Fine ting du ønsker deg av barna dine.Det betyr jo mye for de å finne noe du blir glad for.
Svigermoren din er ikke langt unna min alder,men har kanskje en annen smak?Jeg elsker ullsokker..Gjerne fra Wera &William til kr.750,-:-))
Bare synd det går hull på de med en gang..En deilig cd?Bok?Kalender med bilder av dere må jo være helt topp..
Bilett til konsert eller teater..
Han nevøen din står det jammen respekt av..Og det er klart han roter seg bort når han bare tenker på damer.Det gjør de om de er 50 også:-)
Herlig kveld til deg..
klem Randi

Lappesola sa...

Min svigermor skal få dobbelt vaffeljern. Så går vaffelstekinga som en lek når alle sju barnebarna er på besøk på en gang.

Anonym sa...

Oj, har dei fått inn slike klokker med Chocolate på Kremmerhuset? Eg VIL ha slik, og på Kremmerhuset er dei garantert billigare enn på FF eller andre fine butikker - ikkje sant? Sølvpotta var også nyyyydeleg, og eg kunne også tenkt meg ei slik og to under treet. Glad eg ikkje tok turen til byen i dag. Var heime, men tok ein kveldstur til Sletten nå i kveld. Rolig og avslappandes. Klem

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Hei du!
Så nydelige bilder du har tatt !!
Lo godt av historien om han på jakt , hihi! Barn er rare ...det er sikkert og visst!
Jeg har jo en på 2 og en på 3 ....det er heftige greier på shopping! Nesten farlig å utsette helsen for denslags,...

Må bare si den ble så utrolig lekkert med den nye peisen!!
Heldig du !! Jeg går her og drømmer jeg ...like før det blir tønne med fyr i stua ...haha!!

Klem og god helg!

ChatrinesLiving sa...

Så mye fint du har sett på din handle-runde! Kunne tenkt meg flere av de tingene der jeg:) Svigermor tror jeg ville likt en spa-opplevelse:) Med aroma-masasje! Det er deilig det!!!!
Lykke til i jakten på en gave til henne, og ha en super lørdagskveld!
Klem fra chatrine:)

Anne sa...

Ha, en slik chokolade klokke har jeg på mitt kjøkken, men den får aldri stå i fred. Alltid tom :-(
Tror jeg må kjøpe noe som er dekorativt og som vi IKKE liker.

Nå leder Hulda på deg gitt...

Anonym sa...

Ser dere for meg, heseblesende etter gutten:) kjenner meg litt igjen der! Nydelige ting har du fått bilder av også..Min mor er 50+, og i fjor kjøpte vi gavekort på hudpleie til henne..Hun fikk aromamassasje og ansiktsbehandling, og det var det beste hun hadde vært med på!

Photo-Me-Life sa...

Måtte le av kommentaren din i bloggen min. Måtte innom deg å kikke..den glassklokken med sjokolade har jeg sett på og den andre krukka du ønsker deg har jeg liggende ute på bloggen med svibel i i dag:) Artig. Herren fra Drammen gjør meg nok i ekstram stemning i år;)

Kreoline sa...

Dette var nok en rolig bytur uten stress, ha,ha, det er vel ikke til å unngå denne måneden. Koselig gutt å ha med seg på tur til byen det der. Likte godt osteklokken du ønsker deg, den får du helt sikkert. Nydelige bilder fra butikkvinduer.

Trude sa...

Hvis man er litt alvorlig eller tankefull må en ta en tur innom bloggen din...ler alltids litt jeg av innleggene dine, du har en slik fin vri på det du skriver!!Når jeg er ferdig her har jeg fått inspirasjon og et smil om munnen (",)Takker for den koselige kommentaren du la igjen hos meg nå. Så mange flotte bilder du har tatt i dag.Var en runde i byen her vi også, to små og svigers med.Her er girlander til trappen innkjøpt,skal opp i mrg, 6 m skal pyntes. Ellers er jeg også i tenkeboksen på gaver til jul, vanskelig dette. Alle har jo alt. Den lekre glassklokken til sjokolade ønsker jeg meg også...har jo liksom ingen fra før, men det er jo så mange flotte å velge i. Vel,vi høres igjen, nyt resten av helgen!!

ESMERALDAS HJERTE sa...

Kjææære Emmeline:) Vet du, nå hadde jeg besøk ikveld, og bare gledet meg til det var gått( selvom det var veldig koselig:)så jeg kunne sette meg ned å blogge-lese meldinger og lese dagens innlegg fra deg......Snakk om avhengig!!!!!!!Måtte le da du skrev at det var på tide jeg fikk meg et nytt helgeinnlegg, hehe....Enig at det var "dags":)
Den nevøen din;jeg hadde kanskje forestillt meg at han var litt eldre? Jeg har vært borti fem-seksåringer( kanskje flesteparten gutter) i barnehagen, som plutselig får anfall av jentelus, men det med snertne berter har jeg ikke vært borti fullt så ofte, hehe. Ser at du henger i de samme butikkene som jeg, regner med at du kjenner til den over gata for solstrand blomster? Fantastiske julekuler og småpynt der til stooooor glede, og geniale gaver til jul......Nå nærmer det seg natta her, må ta meg i nakken- jeg vokner til sånn utpå kvelden: romsterer og blogger og myldrer med ideer på en tid jeg burde innfinne meg sammen med jonBlund....Sukk:) De fantastiske førjulskveldene er nesten det beste med hele førjulstida, syns jeg.....Kan ikke sove da!!!!! Godt jeg vet at minst et par andre tenker som meg..(uten at jeg kommer meg i seng noe tidligere av den grunn, hehe...

Nattinatt, og god andre søndag i advent......

Hulda sa...

Så fine bilder du har tatt fra julehandelen i dag! Lekre kuler i det butikkvinduet, ja. :) Den glassklokken fra Kremmerhuset står på min ønskeliste også. ;)

Helene sa...

Damer på 50+ liker mange gange velvære gaver som en god nattkrem, gavekort på aromaterapi el. spa, enn flaske med favorittvinen deres pleier også å slå ann eller billetter til teater etc.Rett og slett kos eller opplevelse. Alt det andre de trenger kjøper de jo stort sett selv når de har kommet i den alderen. Kanskje ikke så rart; de har jo alt så noe må jo de også få lov til å kjøpe.
Ser at du har en morsom liten krabat på besøk. I den alderen kan de jo ta piffen fra de fleste. Blir av og til nesten sliten av og se på hvor mye en sånn liten kropp kan romme av energi.
Ønsker deg en fortsatt god helg (uten de helt store magesårene he,he)

Zizzi Molde sa...

Duuuuuu, har du vært i huset mitt og stjålet lyskulene som jeg har på kjøkkenet OG stuen?? Før jeg rakk å legge ut bilder av de selv? Hmmmmfffff! Men siden du la igjen en slik en fin hilsen til meg, er du tilgitt, min venn! God natt!

Klem fra meg!

Zizzi Molde sa...

PSSSSSSSST! Hvis du synst det er stressende med en stk. på fem på shopping, kan du få låne mine TO på fire... Skal love deg at det er ett sant mareritt. Og gtten min klyper damer på rumpa, og jenta er pittelitt opptatt av (p)tupper, men har fnnet t at det fint lar seg løse med klementiner... Hektisk? Neida, men morsomt? JADA!

Aina sa...

Tidlig krøkes skal god krok bli, blir nok DEN sjarmøren han nevøen din:0)
Og det blir nok sønnen min også, lo godt da jeg så du kommenterte jentene mine..og lo enda mer etter Ankis kommentar. Jentene mine heter Tuva og Martin;0) hehe..
Det var forresten fine gaver du har funnet deg til ønskelisten din,og det til en grei pris også. Ser for meg deg med kameraet rundt i butikkene jeg nå, sa butikkpersonalet noe tro? Jeg stod på Plantasjen og knipset med mobilen bilder av en fugelkasse, tenkte denne kan jeg heller lage selv, med bilde som mal.. litt flau ;-P
Lørdagsnattaklem fra meg!

elin1976 sa...

Må nok skuffe svigermoren din med at det kan bli vanskelig å gi henne det hun øndker deg med hun ksn gjærne få d et nyeste bladet av BO Bedre
(les innlegget mitt i dag).
Kommer sterkere tilbake etter en liten hvil.....du skjønner hva jeg mener når du leser hva jeg skriver...(har faktsik brukt 10 minutter på å skrive dette til deg uten skrivefeil...ha ha ha ha)
Det er ikke helt lett å få fingrene med selg i dag.
Klem:O)

Tone sa...

Så herlig innlegg!! Ser det hele for meg, med nevøen og det hele. Nydelige bilder også, den klokka kunne jeg også tenkt meg. Selv var jeg også på juleshopping i går, det er sliiiiitsooooomt.... Og det blir verre for hvert år. Det er vel noe med alderen, antar jeg.
Ha en koselig søndag, klem :-)

Cathrine sa...

Heisann! takker for fin tilbake melding. har nå lagt deg til min blogg,håper dette går greit!? her er vi nå i gang med å lage pepperkakehus,skal prøv å legge inn et innlegg av det senere:-) Ha en fin søndag.
klem

Two sa...

He he, takk for kommentar hos meg, no har du sikkert fått bekrefta at eg elskar å høyre på radio, og julemusikk no før jul! Fine bilder frå byn, og den glasklokka som du ønsker deg, den får eg òg til jul om alt går etter planen...... den står ferdig innpakka til meg på Kremmerhuset i Førde, bestilte den der som presang til meg sjølv for 2 veker sidan og skal hente den om ei veke når eg skal dit! Såg den då eg var innom butikken og kjøpte noko anna, såg på glasklokka men klarte å la være å kjøpe då, men 2 dagar etterpå ringte eg til butikken og fekk dei til å legge den av!! Så den er veeeldig fiin!Kos deg med besøket ditt!

Karna sa...

HE, HE, HE...tidlig krøkes som de sier....fniiissss....

Kjempe fine ting du har ført opp på ønskelisten, håper du får noe av det....Kos dere!

Marie sa...

Det er visst nokre dagar sidan eg var innom hos deg sist. Masse fint "julestæsj" dei siste dagane. Nydelege kuler med lys! Eg likte veldig godt englane frå London også. Nevøen din er iakkurat rette alderen til at tante har hjarte konstant i halsen på julehandel. "Snertne sneller" er det mange av i Bergen + masse knusbar julepynt i butikkane. Likevel; ein herleg alder!

Fin adventssøndag til deg :)

Nette sa...

Liker snertne sneller han sjø...hihi! Kan sikkert bli strevsomt å passe på han da ja:)))
Fine ting du har ønsket deg, nå blir det spennende å se om ønskene blir oppfylt...
Gave til svigermor ja, det er ikke enkelt...men jeg er sikker på du kommer på noe lurt!

Anne sa...

Kremmerhuset har skikkelig mye fint for tiden. De har på en måte skiftet litt stil. Kanskje de er blitt påvirket av alle oss bloggere og den hvite stilen... God søndag! Klem

Trines Hus og Hage sa...

Hei på deg! Fine bilder fra handleturen! Ja, det kan absolutt være ganske så pes med små unger på handletur. Vi må vel til pers en dag vi også, og da er det tre av dem. Men dette vet jo du alt om som faktisk har fire barn. Imponert over deg som er firebarnsmor, men som virker som har tid til det meste. Blir stadig imponert over deg, Emmeline, har du merket det? Glassklokka var kjempefin! Så fin at jeg også fikk lyst på... Kanskje jeg må vise bilde til mine små og få dem til å få med pappa til nærmeste Kremmerhusbutikk...
Gave til svigermor, tja, hva med gavekort på hudpleie, fotpleie, eller på en restaurant? Er det ikke så inn å gi opplevelser i gaver nå for tiden, fordi folk har ALT. Egentlig litt ille når jeg tenker meg om, at vi snart ikke trenger noen verdens ting lenger, men har i overflod. Gi henne et fadderbarn gjennom Strømmestiftelsen eller en annen organisasjon! Ble litt alvorlig her nå, men jammen er det sant også, er det ikke? God førjulsklem fra Trine

Anonym sa...

Når svigermor ikke har noen andre ønsker enn fred på jord får hun få et hjemmelaget gavekort med nettopp det. ;-)

www.mariefriis.com

krinkelkroken sa...

Artig innlegg som vanlig:)
Kan se deg for meg, har det noenlunde på samme måte når de to minste her i huset er med på shopping ja, bortsett fra jakten på damer da, den har ikke tatt av her enda hehe
Den glassklokken likte jeg, tror kanskje den skal føres opp på min liste også!
Når det gjelder gave til svigermor så er det vanskelig ja, jeg har planer om å kjøpe sånt skjærebrett som de selger på lagunen med forskjellige pølser på, de er faktisk veldig gode!Ellers synes jeg forslagene om spa , teater og slike ting er topp, men det spørs jo hvilken type hun er da, min svigermor liker seg best hjemme;)

Anonym sa...

Morsomt innlegg i dag med masse humor og flotte bilder. Som alltid.....! Ler fortsatt godt av nevøen på fem som løper etter blondiner. Har selv en jente på fem år, men hun løper IKKE etter guttene ennå, hva er det med disse guttene tro ??? Ønsker deg en fortsatt fin adventstid med masse kos og glede ;o)http://sannasverden.sprayblogg.no/

Related Posts with Thumbnails