tirsdag 18. desember 2007

Julehjelp og julekaffepauseDa jeg var innom Norli for å kjøpe en gave i går, var det en dame i åttiårene med gåstol, som henvendte seg til meg. Hun trodde tydeligvis at jeg arbeidet der i butikken, og ville ha hjelp til å finne en bok. Damen hadde allerede funnet en stor bok med mange bilder, og da jeg kikket etter viste det seg at boken var den gedigne BODY BIBLE -din guide til en flottere kropp av Vendela Kirsebom.
Der sto jeg da, med min Emmelinske kropp som nok ville ha slått veldig godt an blant Mummitrollene i Mummidalen, og jeg tenkte i mitt stille sinn at hvis jeg hadde fått denne boken av min mann, så hadde jeg nok brukt den til et hyggelig drapsvåpen for eksempel.... For å være ærlig så er det vel ganske begrenset hvor aktuell en BODY BIBLE er for åtti år gamle damer med gåstol også!
Derfor endte vi med at gammel dame kjøpte Toppen Bechs nye Herskapelige bok, samt krimlydbok istedet. Bøkene ble pakket pent inn og damen skulle hjem for å legge dem under plasttreet, fra seg selv og til seg selv. Hun takket kassadamen overstrømmende da hun kom til kassen, og tok dem pent i hånden, fordi hun hadde fått så god hjelp:) Jeg måtte jo le litt for meg selv, for personalet ble veldig flakkende i blikket! Jeg håper at jeg klarer å hygge meg like mye i julen når jeg blir åtti år, og dersom jeg er blitt helt alene, vil jeg kjøpe en fin gave til meg selv!
Jeg syns at dette er en veldig god langtidsplan!
50 prosent avslag på julevarer på Kid i dag, derfor ny rød
duk i lin, selv om jeg egentlig foretrekker hvite linduker!

Det er så koselig å lage julekaffe, for det lukter så deilig.
Dersom man i tillegg får noen gjester, finner frem litt sjokolade,
peppernøtter og julekaker så er det lett å komme i julestemning.
Koppene er fra et billig hvitt servise med gullkant,
de er så fine og enkle og passer godt til jul syns jeg!

Kaffekannen er gammel og er arvet fra min far sin tante.
I kveld skal ti jenter invadere huset på forsinket
bursdagsfeiring. Når denne kvelden er omme skal jeg
endelig SLAPPE AV, herlig !!! Både Garden Angel og Marie
har sendt meg en utfordring, som jeg skal besvare i morgen:)
Kjekt å ha en plan for neste innlegg gitt:) Takk for det!

21 kommentarer:

Anonym sa...

hehehe, eg venta også på at kl skulle bli 24 ;) Knallgøy, og enno ein grunn til å ikkje gå til sengs ;) Gløymte heilt å sei at bokstavane er ferdige. Berre kom ned ein dag du har tid, men send meg melding i god tid først. Ha ha. Må jo få tid til å svinge tryllestaven først, og spraye med interiørparfumen. Du er hjertelg velkommen iallefall, og sei frå om eg heller skal komme opp til byens finaste postkasse :) God natt og masse masse lukka til i morgon.

elin1976 sa...

Ja, akkurat som Feen skulle jeg også det men så begynte jeg å se på Lewis på NRK 1 og da ble det helt borte. Kom på det etter jeg hadde funnet senga....så man kan vel si det slik at du er den siste jeg tenker på når jeg legger meg og den første når jeg står opp.
Ta det som et kompliment!
Så flott at eldre kan finne glede i jula og unne seg noe koselig selv om de er alene....jeg elsker eldre mennesker.
Jeg har alltid hatt et veldig godt lag med de over 70 (av en eller merkelig grunn) Disse blir veldig fort mine venner og vi snakker og snakker og glemmer tid og sted.
Men jeg finner disse menneskene også veldig morsomme individer. Kan le veldig godt på deres vegne for de er så utrolig artige med mange slående kommentarer.

Så må jeg fortelle dagens vaffeljern happening.

Christe, min niese( over 20) var på jobben(hun jobber i butikken jeg jobber)Hadde inne en dame i 40 års alderen i dag som studerte vaffeljern.
Sånne til å ha med seg i skolen for kunne lage vafler på bålet....en utrolig flott gave men det var noe feil med jernet.

Hun mente at håndtakene var for løse og fikk ikke skrudd disse fast. Christi sa at hun måtte bytte om på de, da ville de passe og at de var nok litt harde for begynnelsen av. Dama lurte på om Christi kunne hjelpe henne med dette. (christi er 1.70 høy og ikke arvet Tilda kroppen fra familien men litt sånn motsatt og veeeeeldig sterk)
Så Christi tar tak i håndtakene for å presse dem sammen for å skru....det fru vaffelkjøper i mellom tiden har gjort er å stikke den ene fingeren inn i vaffeljernet uten av christi ser dette.
Hun hørte bare et brøl og så hadde jernet fløyet som et prosjektil ut av hendene til Christi og bort over gulvet.
Hun hadde sett på christi, blåst på fingeren og stormet ut av butikken...før Christi hadde fått sjangs til å beklage( hvordan beklager man at noen andre stikker fingeren i et vaffel jern?)
Christi begynte å le og måtte rett og slett gå inn å stille seg på lageret for å ikke bli sett. Heldigvis var det ingen andre kunder i butikken som verken ble truffet av et flyvende vaffeljern eller så christi når hun fikk totalt fjolla.
(en liten familiesvakhet det der å begynne å le på helt feil titspunkt)

Så jeg rekner med at i dag kommer det inn en sint kunde med enten brukket finger eller iallefall merker etter et vaffeljern på fingeren å klager på en av damene i butikken vår, for hun klemte henne i et vaffeljern......ha ha ha ha ha.

Eh....dette hørtes kansje ikke så morsomt ut som det var.....he he.
Ha en super duper dag og lykke til med selskap...
Masse gode lykke til og juleklemmer:O)

Tussaluso sa...

Ja, eldre folk er herlige og heilt seg sjølv synes eg. Du hadde nok gjort deg bra som selger høyrest det ut som. Mange ville nok selt den boka om Body ..... til den gamle dama bare for å selge. Ellers vil eg få sei at eg følger med på bloggen din kvar dag, og synest du skriver knakande godt.
God jul.

Karna sa...

Stakkar så skjønn, ikke mye hjelp å få nå idenne travle førjulstid, så det var godt du var der da! Her hadde nok ikke noe body Bibel virket heller, det må nok bli Extrem XXL forandring...huff, nei i Januar må det bare gjøres noe, alt for mye kos kos kos...og det har straffet seg!

Koselig julebord du har dekket, var innom Kid i går jeg også, skulle ha med meg de rød og hvit stripete sengklærene, men var selvføgelig utsolgt...ggrr...akk ja har egentlig nok, men det hadde passet så fint på gjesterommet til julegjestene. Ha en fin dag Emmeline!

organic-lizzi sa...

Koselig møte:-)Det er jo en fin måte hun løser det på,selv om jeg synes det er litt trist at hun er så alene at hun må kjøpe seg gave selv..
Pynter og ordner..kaffe og julekaker..Så koselig du ordner:-))
Knallfin dag til deg..
Klem Randi

Anonym sa...

Nok en fornøyelig "historie fra virkeligheten". Du har en evne til å se og formidle de små opplevelser i hverdagen som er veldig underholdende. Livet består jo egentlig av rekke slike historier og en burde bli flinker til å se og sette pris på dem dem. Slik du er så god til.

Photo-Me-Life sa...

Måtte le da jeg leste om den gamle dagen. Det er jo både trist og morsomt på en gang. Men bra at de eldre ensomme prøver kose seg litt.

Nette sa...

Så snill du er, det var fint gjort av deg ja:)))

Mita`s hjørne sa...

En utrolig søt og trist historie på samme tid, det er alt for mange ensomme gamle mennesker rundt omkring, jobber i helsesektoren selv, dette er noe vi opplever for ofte...
Nydelig dekket kaffebord...

Ha en Award til deg på bloggen min jeg...

Ha en koselig dag...

Photo-Me-Life sa...

Hei og hopp

En AWARD venter på bloggen min til deg:)

"juletrekjærringa"

Laila sa...

Så hyggelig at du fikk gjort en "god gjerning". Det gir en fantastisk følelse. Kan tenke meg denne gamle damen hadde det vedlig hyggelig, og det var til pass for personalet at de ble litt paff. Ikke at det nødvendigvis var generelt dårlig service der, men jeg har hatt en handlerunde i dag, og det er ikke ALLE steder de er like hjelpsomme, nei...

Albertines verden sa...

Hei og hopp snuppa! Har vært ufrivillig fraværende i over en uke nå. Gruelig med sånne virus som sniker seg inn på maskinene, selv med streng branmur og greier. Ser jo at det har skjedd mye rundt, mens jeg har hatt vonde abstinenser. Snill du, som hjelper gamle damer til å skjønne hva som er best for dem. Ha en fin uke! Klem

Hulda sa...

Så koselig å lese om den gamle damen som du hjalp i bokhandelen. :) Fint dekket bord også. Ha en fin kveld!

Anonym sa...

En fornøyelig historie, som man sier i Bergen :o) Jeg blir så imponert over skrivekunsten din Emmeline.
Gleder meg hverdag...du er liksom julekalenderen min du nå. Jeg venter i spenning og lurer på om jeg skal åpne kalenderen rett etter midnatt....men det er ikke lov, er det vel???
Koselig kaffebord også.....skikkelig julerød duk - det er flott det.

Tone sa...

Måtte innom idag også, er så koselig med dere som blogger hver dag. Jeg kunne veldig godt tenke meg å slå meg ned ved bordet ditt for å få en kaffetår og en av dine gode historier. Herlig med damen med body-bibelen, fnis.
Heldige du som får en av de fine strømpene, de er bare rålekre.
Ha en fortsatt fin uke, og takk for dagens utgave av adventskalenderen, klem :-)

Anne sa...

Rørend historie...

Eldre mennesker kan jo være så flotte også i grunn, slik som jeg skal bli... :-)

Marte sa...

Ha ha morsom historie!! Jeg synes det var morsomt at de ansatte ikke skjønte så mye;) Snill du!! Jeg ser det faktisk for meg. Jeg har jo blitt litt kjent med deg gjennom bloggen og dette høres ut som typisk Emmeline!

Siste eksamen i morgen!!!!

Natta:)

Sol sa...

Å kjære vene, nå fikk jeg meg en god latter her. Leste det opp for samboeren og svigerforeldrene mine også...de humret og lo.Så koselig, og morsomt på samme tid. Veldig fint å kunne være til hjelp, og damen ble jo fornøyd som bare det.Jeg synes det e rutrolig godt at vi kan være til hjelp for eldre...og jeg håoer virkelig at noen kan være til hjelp for meg når jeg bli gammel ;-}
Ha en flotters dag i morgen.

Anonym sa...

så flott historie, men det er jo og litt synd på de som er alene i julen....
flott julebord du har dekket! Tenkte meg innom kid en tur jeg og i løpet av uken...
ha en flott juleuke!

ESMERALDAS HJERTE sa...

hei kjære venn.....På tide med et innlegg her nå, kjenner jeg:)Sånn når klokka nærmer seg tolv vet du, og energien skyter i været, hehe..Tar meg selv i at jeg lengter til blogglandia når jeg er på besøk eller gjør helt andre ting....Burde kanskje være et lite hint om å trappe ned litt på bloggingen, hehe.... Føler meg helt "høy" her jeg sitter, var liksom min julaften nummer en i dag: vant en gave hos bloggen "alskar søtt", og fikk hemmelig-venn gave i posten....Jippi! Bilde kommer etterhvert.
Utrolig koselig historie om den eldre damen butikken, er sååå flott at eldre virkelig kan vise at de er glade i seg selv og sette pris på seg selv i møte m andre....
Kid til halv pris er en genial ting, skal se om jeg fårlurt med meg mamma dit og kanskje handle litt til huset deres..
natti:)

Helene sa...

Måtte bare innom å se hva du hadde lagt ut. Like spennende hver gang, men nå går det for fort i svingene for meg. Skjønner ikke at du rekker et nytt innlegg hver dag.
Hver gang skriver du med liv og lyst så en blir i godt humør av å lese. Rene terapien for meg i kveld. Hadde nemlig pyntet juletreet, men da jeg tente lysene så kom der et lite smell og så var de lysene blitt historie. Nå må pynten av igjen og nye lys må kjøpes i morgen. Så jeg er ikke helt i humør i kveld kan en si. Det er derfor koselig å komme inn på bloggen din og lese hva du bedriver. Koselig at du kunne være til hjelp for den eldre damen. Tror nok Herskapelig av Toppen Beck var en mer passe bok for henne (og meg..)

Related Posts with Thumbnails