mandag 24. mai 2010

Konsmokake--eller noe deromkring


Jeg er glad i å prøve nye oppskrifter, og søndag er ofte bakedag hos oss. Siden Emmelinefamilien forsøker å legge om til en litt sunnere livsstil, pleier vi å ta med oss baksten på besøk. Så tvinger vi vertskapet til å spise opp kakene. Andre ganger tvinger vi folk til å komme til oss, så må de spise her istedet.


Jeg oppdaget at Kardemomme fra Huset ved bekken hadde oppskrift på bringebærsnitter hos seg her forleden, og disse minnet veldig om Konsmokake som vi pleier å kjøpe på det lokale bakeriet når vi er på sørlandet. Dermed måtte vi jo bare teste oppskriften.


I Emmelineversjonen er bringebærsyltetøyet byttet ut med eplesyltetøy ( på Konsomkakevis) og det var kanskje akkurat DET som var den store glippen. Jeg doblet også den opprinnelige røren, slik at den passet til en hel langpanne og burde definitivt ha brukt et helt glass med syltetøy ( *Her snakker vi om et lite glass) istedet for det halve glasset som ble brukt. For dette ble tørre greier.


Min lille niese Katinka klarte såvidt å presse de små Mailegene til å spise noen smuler -og etter at vi ikke klarte å spise mer, gikk vi på besøk til min bror sin familie for å presse dem til å spise resten;) Med andre ord: En helt vanlig søndag --på en mandag faktisk!


Jeg er så frimodig at jeg har kopiert oppskriften med mine små endringer, og håper du tilgir meg Kardemomme: Trolig er det et bedre tips å bruke Kardemomme sin egen oppskrift, og fremgangsmåten er også veldig fint forklart hos henne. Lykke til:)

Bildet er selvfølgelig tatt FØR kaken kom i ovnen;) 
Deig til en langpanne:
8 dl hvetemel 
2 ts bakepulver
250 gr smør
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker 
1 dl vann
* Fyll: Et lite glass med eplesyltetøy ( bør være fast med store biter). 
Deigen deles i to like store deler. Kjevles ut på bakepapir, legges i langpanne, og dekkes med syltetøy. Kjevle ut en tilsvarende leiv som skal ligge som topplag over bunnen med syltetøy. 
Stek kaken på 200 grader i ca. 20 min. 
* Glasur: 200 gr melis 2-3 ss vann.
La kaken kjølne før du smører på melisglasuren, og drysser over strøssel.

 

14 kommentarer:

Hjemmekjær sa...

Så flittig du er da, som baker ofte på søndager.... Jeg har nå hatt en lang lang periode der jeg syns nesten alt jeg prøver å bake, blir mislykka. Så nå har jeg tenkt å ha en lang lang periode der jeg ikke har tenkt å bake noe som helst....

Hadde jeg ikke bodd så langt unna, så skulle jeg gladelig ha bedd deg hit de søndager du har lyst til å bli kvitt baksten din;D Men Bergen blir noe langt unna....:)(Sørlandet)

Ønsker deg en fin fin uke!

RoseSommer sa...

Så koselige bilder. Vil dere prøve noe som trygt kan bakes oftere enn hver søndag, - og nytes hjemme, så sjekk knekkebrødene til Silje:

http://silje-sin.blogspot.com/2010/02/knekkebrd.html

Deilige med mager-prim på, eller bare et streif av Vita margarin.
Eller brunost, syltetøy, Blue Castello, osv.

Fire Hjerter sa...

Må si du er produktiv, både på kakefronten og innleggsfronten. Her kommer det jo kaker og innlegg på løpende bånd :)

Har prøvd meg selv på en ny oppskrift og det var på Grissini. Det kan du lese hos meg. Neste nye oppskrift må kanskje bli en kake.

Ha en strålende uke.

Bente sa...

Disse kakene fra Konsmo er jo kjempegode!! Men litt lenger oppi dalen har de et litt verre navn - nemlig begravelseskaker. Kommer nok av at de ofte ble servert i begravelser. Men..kjært barn har mange navn....og navnet skjemmer ingen...så..kakene er gode de!! Morro å følge bloggen din!! :)

Løvetann sa...

Flinke damen! Men den såg litt tørre ut...

Jobben ja. Tenkje du lure fælt ja. Vel eg flytta berre ein etasje ned. Og får kontor ved siden av dei 2 som allerede er der fra før.

Blei du klokare nå?

Klem fra L

Unknown sa...

Min yngste bakte nettopp boller uten gjær... den gode mor oppdaget dette, strødde tørrgjær oppå deigen og eltet med hjertens lyst (og en smule desperasjon). Boller ble det, blytunge og salige, men ingen har fått mageknip så lenge vi har spist dem i m i k r o omganger...
Alt med måte!
God ny uke!

Fjordheim sa...

Du er flink til å bake. Og så koselig å ta med seg baksten til et besøk på en søndag, el mandag.
tror jeg må prøve den kaka en gang. Jeg liker også godt å prøve ut nye oppskrifter. Fant nettopp en god veldig enkel og god oppskrift på sjokoladekake på en blogg. Den er kjempegod. Men som hos deg, jeg kan ikke spise så mye av slikt. Så derfor blir det ofte bakt og gitt bort. Eller bakt til vi skal ha besøk.
Ha ei god uke :)

Karna sa...

HA HA HA jeg ler meg skakk...kom hun hjem med 3 kyllinger og fikk beholde dem...HA HA HA HA...min mor har lettere panikk når han kommer med ønskene sine om høns og kanin, hva i all verden skal han med det????? Han kom hjem med 2 små geite killinger for noen år siden, de ble helt gal etter en stund, stanget både mennesker og dyr...så de måtte slaktes, da stod far min og grein...og min mor stod og slaktet...ja du leser rett...et galehus!!!

Et pinnedyr hadde kanskje vært tingen....tjhiiiii.....

soisses-dasleben sa...

jamjam das sieht lecker aus.

Stadsmuissie sa...

I just love your blog! Great pictures. Being a great fan of Greengate, I really love your style. Seeing those lovely colors and florals, I just feel instantly cheerful!

Thanks for sharing!
Greetings, Debby
(from Holland)

Tessi sa...

for en søt kake! Så kjempe god ut og:)

http://tessi-la-la-land.blogspot.com/

Kristine sa...

MUMS!
Det ser lækkert ud. Jeg elsker hindbærsnitter.
Flotte billeder og inspirerende blog.
jeg kommer helt sikkert tilbage.
Nyd dagen.
kh
Kristine

Heidi sa...

Det så da veldig godt ut. Men det som slo meg mest, er at kaken matchet interiøret ditt perfekt :)

Cecilies Lykke sa...

Takk for herlig oppskrift! Det så utrolig godt ut, Emmeline. Supert at du deler dine hemmeligheter med oss:-) Cecilie

Related Posts with Thumbnails