fredag 24. juli 2009

Overskyet sommerlivSolen lar vente på seg og sommerlivet går sin gang uten bading og strandliv. Det er ikke fritt for at man lett kan bli utålmodig når regnet strømmer ned, og huset flyter grunnet pågående oppussing av soverommet.


Det er mange som har spurt om tips i forbindelse med livsstilsendrings oppholdet som jeg var med på før sommeren. Jeg har nok ikke noen hokus-pokus oppskrift på det gode liv desverre. Det handler om å være i aktivitet, og å spise seks små måltider daglig. Hver morgen etter frokost går jeg derfor min faste tur 3 kilometer i oppoverbakke. På toppen snur jeg og trasker tilbake til hytten. Jeg har musikk på ørene for å slippe å høre min egen pust. En kjekk start på dagen!


Et godt tips for deg som sitter foran datamaskinen og har lyst til å komme i gang med trening, er å prøve å trene en halvtime sammen med Yngvar fra NRK PULS. Du trenger kun å stille deg opp foran datamaskinen sammen med en vannbøtte -og vips så er du i gang;)


Personlig syns jeg det er vanskeligere å få til dette med maten. Selv om jeg forsøker å være flink, står utfordringene i kø. Enten blir det for lite mat, eller så blir det alt for mye mat! Jeg håper det vil bli litt mer system på maten når hverdagen er her igjen, men det er (heldigvis) en stund til det enda. Dersom noen har noen enkle oppskrifter på sunne og sommerlige kaker, så blir jeg lykkelig for et tips på den fronten. Her er det nemlig bringebær og blåbær i bøtter og spann!


Kaken på bildet under heter Konsmokake. Vi bor helt nord i Lindesnes kommune, nesten på grensen til Audnedal kommune. Der selges denne kaken på det lokale bakeriet. Den har eplefyll og jeg må alltid ha en liten smaksprøve hver gang vi er her på ferie:)


I morgen er vi endelig klar for å liste soverommet, og da gjenstår bare maling, maling og atter maling. Tradisjonen tro tar Emmelinemannen med seg de barna som vil på telttur, mens jeg er igjen på hytten for å male tak og gulv på soverommet. Ren luksus spør du meg! Telttur er ikke akkurat min sterkeste side, og heldigvis er det ikke plass til flere enn fire;)

32 kommentarer:

Kristin`s lille hjem sa...

Hei!Det er som du sier ingen Hokus-pokus kunst det med maten.Det gjelder som du sier spise riktig og mosjonere.Synd været er så dårlig her i sør,men nå tror jeg at det blir bedre så vi kan bade og gå på stranden.Er synd å måtte si det,men har ennå ikke vært der.Så nå burde det snu. Ha et flott opphold her i sør.Og for ei flott hytte du viser oss,virkelig fin med tanke på oppussing o.l. Hilsen Kristin

prinsesselinn sa...

hei på deg og fortsatt god sommer,
gleder meg til å se bilde rfra nytt soverom, synes du er kjempeflink jeg som er ute pog går tur hver dag;)
jeg syr, og drikker rødvin, helt grei kombinasjon,,,,
håper det ser like bra ut i morgen , hehe
ha en fin helg.

mistin sa...

Du har det så flott på hytten. *drømmer*
Lykke til med maling, det er så gøy når en er ferdig. Lurer på om jeg skal gå løs på kjøkkenbordet vårt jeg...

Fra mistin

M sa...

),O
lö,)
l),
l
Sikkert deilig å male i fred og ro.
Så fine firkantfat du fant deg, morsom IKEA historie...ha det fint på hytten din.
klem,M

Refleksjon på livsvegen sa...

http://www.nrk.no/programmer/tv/puls/bedre_puls/1.6466497 er ein link om sunne kaker. Kanskje nokre tips å ta med seg?
Lykke til med malinga!
Vonar sola snart skin igjen både der og her ;-)

Ingunn sa...

Så koselige bilder du viser. Og flink er du som går 6 km i raskt tempo. Veldig bra.

God maling - her males det også... Heldigvis er min kjære med, for jeg har mindre energi nå enn da jeg var litt yngre.

Klem ingunn

Two sa...

Stå på Emmeline, du er flink! Men det er vanskelig med maten når en har stor familie som gjerne vil ha litt av kvart å ete. Har tips om bringebærkake på innlegget mitt 19. juli, kor sunn den er vil eg ikkje synse noko om, for av og til treng ein noko godt inn på tunga, og det lever ein på leeenge! God helg i sør!

Ocean showroom sa...

Hej! Det är svårare att äta sunt när vädret är dåligt tycker jag. man fikar mer och unnar sig lite kos oftare. Vilka härliga bilder! Trevlig helg! Kram alexandra

sylysten sa...

Så fint du har det på hytta di;o)
Og den kaka så virkelig lekker ut.
Håper det kommer litt finvær her snart, mannen begynner på jobb igjen til tirsdag, så vi regner med at finværet kommer da, tradisjonen tro;o)))
Linda;o)

ana sa...

Så flott og hvitt....elsker hvitt og dette var lekkert å se på

Anonym sa...

Lykkelig er den med hvitmalt hytte i sommerlandet,litt regn gjør det bare ekstra hyggelig med inne aktivitet som maling av ny laget soverom! Når du er ferdig skal du se at solen igjen har valgt å farge landskapet, og gi varme til de som lengter!

Anonym sa...

hvor har du kjöpt salladskålen ? :)

Nina i Paradiset sa...

Jeg beundrer folk som trimmer for trimmens skyld!
Selv har jeg problemer med å motivere meg selv å noe som ikke gir annen form for avkastning, og har en lei tendens til "å gjøre det i mårra!"
Gi meg heller en spade og si at du vil ha ett svømmebasseng!! ;)
Vet jeg er rar!!
Kosthold snakker jeg ikke om....
;)
Smooties (hjemmelaget) av frosne bær og frukt takker jeg sjelden nei til da! Alt som er syrlig og kaldt....!!

Klem fra lille trille med termin i dag!

et kjært hjem sa...

Så fin den "sallad" skålen din er, og en lekker hytte...soverommet blir nok like lekkert! Jeg måtte le på innlegget ditt under om handleturen på ikea, kjenner meg så igjen :) Jeg hadde høgtlesning for mannen min, takk og lov at det er flere der ute som er litt "håpløse" når det gjelder interiør :) Du tar mange fine bilder, og skriver så knakende godt! Ha en fin dag :)

Anonym sa...

Søtt og godt; Prøv bærene dine sammen med lett kesam med vanilje. Mindre kalorier enn cottagechees - og mye søtere! Eller lag en nøttebunn, smør over kesam med vailje, deretter pøser du på med frukt og bær!

Nøttebunn; 3 eggehviter og 120g sukker stivpiskes. 120g malte nøtter eller mandler vendes i. Stek i smurt form ved 180 grader i 30-35minutter. Bunnen kan brukes til alt mulig....:-)

Hilsen Cesilie B

Violetta sa...

Kakeoppskrift! Nei, jeg har vel ikke det, men sukkerbrød (bløtkakebunn) er ansett for å være mager kost. Nystekt sukkerbrød med melisdryss og friske bær ved siden av er jo smaskens. En liten kremklatt, siden det er sommer, skader heller ikke. En annen "mager" variant er vannbakkels. Noen drypp melis på toppen er faktisk nok, eller du kan ha bær og krem ved siden av her også.

Min filosofi er at man kan spise alt. Det er mengden det kommer an på. Dessuten bør det alltid være forskjell på hverdagsmat og helgemat. Spising er som med røyking...det meste sitter i hodet. Vi må rett og slett tenke annerledes...men lett er det ikke. Det er nemlig i knollen krigen utspilles ;-)

JULIEK sa...

Fine tips fra deg. Jeg skal begynne å gå turer etter frokost jeg og. Gjorde det en periode, men nå har det sklidd ut igjen.

Anonym sa...

Hei, og takk for fin blogg. "Magre kaker":
Swissrull, så kan ein servera krem ved sida.
Og vaflar med rørte bær til. Bruk ei mager oppskrift, f eks den som står i "skulekokeboka" (fra boller til burritos) som alle ungdomsskuleelevar får.
Strevar også med å halda vekta med all hyttekosen. Er så pass mykje på hytta at eg har anskaffa badevekt! Cilla

Hilsen fra landet sa...

Synes du kommer med bra tips ang trening og livsstil jeg!

Og du: Jeg la merke til at Konsmokaken hadde strøssel som matchet akkurat til sommerhuset ditt! :-D

MeyBiMe sa...

Hallåis Emmeline :-)
Herlighet så flott du har det i dette sommerhuset ditt!!!!
Så lekkert i hvitt!!!!!...og med disse knæsje fargene til!!!
Misunne, misunne!!!...selv har jeg gått til anskaffelse av "emmeline-kopper"....blåprikkete green gate...uten hank :-)
Hjelpe meg så flink du er å gå på tur i ferien også....her sliter jeg....har virkelig tatt helt ferie for tiden. Men.....når hverdagen kommer... er det andre boller :-/...da skal tredemøllen få kjørt seg!!!!!
Lo godt av historien din på IKEA...så deg for meg :-D :-D
Skulle ønske jeg var en flue på veggen hos deg avogtil :-)
Du er en knakandes artig dame!!!!
Ha en fin helg videre....og måtte solen skinne litt på oss også :-)

Høvebakken sa...

Så fint dere har det! Nei det er ikke lett med maten,vet hvordag det er ;) Ha en fin dag:) Klem M

Bea sa...

Hei Emmeline :)
etter min smak tror jeg du må ha den mest fantastiske hytta i Norge! :D Ligger noe til deg på bloggen min, klem Connie Maureèn<3

Anonym sa...

Prøv å bytte ut noe av hvetemelet i vaflene med fin sammalt hvete. Blåbærkringle (med fruktose i stedet for sukker) er brukbart godteri.Se Lappesola sin kringle! God sommer og lykke til videre!Toril A.

Anonym sa...

Jeg har ikke oppskrift på kake, men et tips om at det er godt med Kesam vanilje på bær. Bruker ofte det istedet for dessert eller kake når vi har gjester.

Gleder meg til å se soverommet. Har nylig malt et soverom her på hytta. Det ble malt i ferskvannsperle, hvit med litt gråskjær. Har lysblå og hvitstripete liftgardiner. Har hengt opp et par bilder med blå ramme, eller blå detaljer. Ble fint og lyst, tidligere var det furupanel. Fortsatt god sommer. Håper vi møtes på Spar. hilsen fra Olaug Brit

Inas lune hjørne. sa...

Ville bare legge igjen en liten hilsen og si at du har en herlig blogg.

Håper du får malt listene dine. :o)

Margrethes hus og hage sa...

Fine bilder :)
Det er ikke bare bare å endre livsstil. Synes det høres ut som du har vært veldig flink, jeg!

Den gyldne middelveg gjelder vel her som på alle andre områder i livet?

Ha en fin dag, til tross for regnværet.

Hilsen Margrethe

Drømmedama sa...

Hei hå, fantasisk gøy å følge med på siden din, veldig inspirerende.Sitter på hytten på fjellet i typisk innevær, men hva gjør vel det når drømmemannen snekrer tallerkenhyller og jeg maler....livet er herlig.Fargen er selvfølgelig HVIT....Klem fra Drømmedama

Kim Maximilian sa...

Hei Emmeline!
Leste om deg i VG Helg (tror jeg det var) for noen mnd'er siden og kom til å tenke på bloggen din her om dagen! Nå har jeg saumfart den og jeg må si du er virkelig en inspirasjon for oss som vil men ikke helt får det til! Kjenner det klør etter å dra på interiørbutikker å hamstre masse lyse, søte ting etter å ha lest bloggen din nå! Takk for at du har laget denne bloggen! Gleder meg til å se mer!

Anonym sa...

Hei
Du etterlyser oppskrift med bær? Har oppskrift på en nydelig pai som er super enkel å lage, og VElDIG god med all slags bær.
¨
250 gr mel
150 gr smør
125 gr sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 egg

1 pk tine vaniljekrem
3 dl bær (blåbær, bringebær, rips eller du du vil)
sukker

Smuldre mel og smør, ha i resten og form til en ball. Trykk ut i ildfast form. Ha i en pk tine vaniljekrem og deretter bær.
Stek på 200 gr i 35 minutter.
Og kos deg!

Koki sa...

Your blog is very, very nice: congratulations...from Chile (South America) Do you speak spanish or German?

cariñosos saludos koki

Unknown sa...


二奶
捉姦
通姦
法律
捉猴
偵探
離婚
尋人
劈腿
第三者
監護權
贍養費
包二奶
婚外情
徵信所
徵信業
不倫戀
離婚證人
法律諮詢
感情挽回
私家偵探
外遇調查
大陸抓姦
徵信器材
背信
不忠

Unknown sa...


婚姻挽回
感情問題
男人偷腥
網路外遇
商業徵信
信用徵信
財產徵信
新竹徵信
新竹徵信社
債務處理
女人外遇
婚姻挽回
徵信社
捉猴
海外抓姦
離婚證人
智慧財產權
尋人討債
女人外遇
抓猴
如何找徵信公司
搜證
大陸小三
台南徵信社
高雄偵探社
台南偵探社

Related Posts with Thumbnails