onsdag 29. juli 2009

Favorittblad fra bladbunkenEn kjekk ting med hytteferie, er at interiørbladene blir som nye når man leser dem igjen året etter. Et av mine favorittblader er Interiør Magasinet nummer 3 fra 2005. I dette bladet presenteres Merete og Franck og deres resturant Villa Provence i Sandefjord. Vi får se hvordan paret har innredet bolig i husets andre etasje -med et ørlite kjøkken og stue på tørkeloftet.


I samme blad får vi jammen santen se parets sommerbolig også. Denne reportasjen har vært til inspirasjon for mitt eget interiør på hytten. I 2005 var det ikke så vanlig med polkadotter, ruter og striper som det er i dag.


Da jeg åpnet det nyeste Interiør Magasinet ( nr 4 2009) oppdaget jeg til min store overraskelse at Merete og Franck nå har flyttet til ny bolig. Her har de malt alt i hvitt, med innslag av lin, zink og noen mørke tresorter. De har Kitchen aid maskin ( hvit) Tolix krakk ( sølv) Smeg kjøleskap (lyseblått--herlig) Industrilamper og ikke minst en GreenGate mugge på toppen av kjøleskapet;) Med andre ord er dette et par som følger med i tiden..!


Når folk bygger utestue bak garasjen -der de spiser sunne provencientalske salater, blir Emmeline raskt revet med! Har man i tillegg en fransk mann som er er mørk og mystisk med Lexington forkle og egen bakerovn ved siden av oliventreet, er det nesten for godt til å være sant!


I LOVE IT anyway. Det får virkelig tankene vekk fra malingslukt og dårlig sørlandsvær for en stakket stund! Bildene er fra de nevnte bladene:)


På soverommet er jeg ferdig med to malingstrøk i taket og på gulv, og har kun et strøk igjen før den andre delen av rommet skal til pers. Emmelinemannen står i uthuset og maler lister og sprosser som skal få komme på plass etter at vi er ferdige!
Jeg håper at rommet skal bli bra til slutt, til tross for at det ikke akkurat bærer preg av presisjonssnekring... Noen er god til å få det helt nøyaktig, andre er god på matlaging i egen ovn bak garasjen, og noen har fine krøller og er god til å snekre på Albert Åberg måten! Du vet; de som sager seg ut av problemer! Så da så...;)

34 kommentarer:

Anonym sa...

Nu finns Loppis Skattkammaren, en blogg om loppisar, antikt, inredning och en hel massa annat kul.

Här tipsar jag om loppisar/butiker att besöka, skriver recensioner och visar foton från mina utflykter och fynd.

Tanken är att samla inspirerande och trevliga ställen på en och samma sida.

ag söker alltid nya saker att fota och skriva om!

Vill du att jag besöker Din loppis/butik, har du ett spännande hem, eller har du gjort ett riktigt bra fynd.
Kanske har Du besökt någon bra/dålig loppis.

Kontakta mig så skriver jag om det.
lizen(a)rocketmail.com

http://loppisskattkammaren.blogspot.com/

madam mim sa...

Oj, her har du fått svingt malekosten, ser jeg! Jeg strever selv med maling om dagen, har igjen 3. og siste strøk i mellomgangen. For å være helt ærlig har jeg malingsarbeide langt oppi halsen nå, men nå er det for sent å snu. Man må jo huske at det blir jo så vakkert og hvitt til slutt...

Dagny- Heim sa...

Dette bladet har eg også drøymt meg bor i mange gongar. Trur eg må ned i kjellaren å leite det fram igjen. Mykje inspirasjon å hente framleis her ja!

Kos deg i malingslukta ;-)

mali-mo sa...

Flinkingen!!! Her har jeg klart å få på et strøk heftgrunn i løpet av dagen, mens mannen svetter over kvistlakken ;)

Nydelige hjem du viser bilder fra, skjønner jeg må kjøpe dette siste nr av Interirmagasinet også, pleier å nøye meg med sommerutgaven som alltid er så flott ;)

Syns også noen av de gamle Interiørmagasinene er flotte fremdeles, jeg har selv noen skikkelig flotte hjem i blader fra 1998!!! Så noen er absolutt tidligere ute med trendene enn andre ;)

Lykke til videre med malingen ;)

Kreative drømmer.. sa...

Flink med malekosten! Flott blogg du har, veldig veldig fin altså! Her fikk jeg mange tips! Fortsatt god sommer!

Anonym sa...

Bladet du nevnte er også et av mine favorittblad, klarer ikke kaste det! Jeg har det her på hytta, nå må jeg sjekke deres nye bolig. Vet ikke om jeg har det bladet, men får sjekke. Kjøper det alltid om sommeren iallfall. Så fint det ble med maling og vær glad for at mannen vil være med på oppussing, ikke alle er det. Heldigvis er min også veldig medgjørlig!
hilsen Olaug Brit med hytte i Lindesnes

Anita sa...

Flinke du er, men si meg, Er det solen som kommer inn gjennom vinduet,og er bildet fra i dag? *håper*

Sanna sa...

Hei ! Kjeder du deg i sommerkulden så stikk innom bloggen min og vær med i trekningen av søte engletags som jeg skal gi bort. Alt du behøver gjøre er å legge igjen en hilsen hos meg ;o)

Lotta sa...

Hei hei:)
Du skriver så herlig... :)
Skal jeg jammen kjøpe meg det bladet...
Så fint det blir hos dere..flinke!
Ønsker deg en fortsatt fin kveld:)
Klem fra
Lotta:)

Ocean showroom sa...

Jag har också läst repotaget. Ett riktig feelgood-hem! :-) Kram alexandra

Nooria sa...

Nå har jeg kost meg med fine bilder og din sedvanlig humoristiske penn.

Jeg følger stadig spent med i utviklingen på hytta di. Kjempefint blir det!

Refleksjon på livsvegen sa...

Takk for inspirasjon til tittel på mitt siste blogg innlegg:
Jeg vil male dagen...

mi-rachel sa...

så morsomt å lese om merete og franck som flytter på seg:)

M sa...

Stilige bilder fra Interiørbladet.
Kjekt å ha en mann med forkle som pynter opp!
Ha en fin dag i morgen,
Klem,M

Little Cottage sa...

Du er bare helt herlig, du Emmeline!
Naa er jeg begynt aa fortelle min mann om dine "ville" hverdagsytringer og betraktninger som du sprer fra bloggen din!
Saann innimellom begynner jeg aa le, foer han har faatt hele historien og poenget med seg, men det er han blitt vant til etter disse aarene med meg!
Staa paa med hyttesjauen du :o)
-Sylvi

Bygatan sa...

Men va kul att du skriver om det numret!! Den tidningen har jag också sparat för att det är ett av mina absoluta favoriter.

Jättekul med informationen att de var från deras nya hem i senaste numret, jag gillade det lika mycket;-).

Köper den tidningen sällan men nu har jag haft fullträffar med fina hem.

Ha det gott!

Kram Lena

home 4us sa...

Så sant så sant, det er kjempeartig å bla gjennom gamle interiørblad. Dette bladet har jeg også, husker det godt. Et av mine gamle favorittblad er et boligpluss hvor mias landliv er .

Soverommet deres blir helt topp:)

Anneli sa...

Det var fint sagt.. Selv om ikke alt blir perfekt så gjør han det på sin måte og er fornøyd med det!
Syns jeg ser at loftrommet deres vokser ;) Det blir nok kjempeflott!

Så pussig at du viser frem akkurat DET interiørbladet. Det er stadig fremme her også (: men jeg hadde ikke lagt merke til at det var samme par som var avbildet i siste nr. Hadde vært kjekt med egen kokkemann ja, men jeg har en datter som er kokk.
http://conniemaureen.blogspot.com
Hun er akkurat ferdigutdannet, så nå håper vi hun vil teste ut litt kunnskaper med å innvitere oss på gourmetkvelder ;)

Ta vare på deg selv og kos deg!
Sommerklem <3

ralfefarfars paradis sa...

Menn som lager mat er in skjønner jeg, jeg skrev på slutten av et innlegg at mannen min hadde laget solbærsaft..og da fikk jeg jammen meg høre for en herlig mann jeg har;) Jeg synes det er topp med menn som maler også jeg- ja i det hele tatt- menn som gjør noe;) Også er det så imponerende med slike par som pusser opp sammen, og ikke bare en gang..også får de barn og starter enmannsforetak oppi det hele..wow..
Soverommet blir lekkert;)

Anonym sa...

Ja, et ferdig bloggifisert og nyfrisert mannfolk med forkle ved grillen er jo alltid inspirerende, lurer på hvor man får bestilt en slik?

MeyBiMe sa...

Jeg har noen gamle interiørblader jeg også...som ALDRI kan kastes!!!!
Avogtil er det slik at forsiden er såååå fin...og synd å ødlegge bladet :-)
Så flink du er å male!!!!!
Stå på "GURI" :-)
Gleder meg til å se resultatet....her går det i slow-motion med meg :-/
Nå er jeg begynt å tenke på alt jeg skulle ha gjort...isteden for å gjøre det :-S
Så her må det komme en rakett snart å ta meg med på en fartsfyllt ferd!!!!!
Ha en deilig dag Emmeline!!!!

Ingunn sa...

Så flott innlegg. Du kan mye om interiør.

Skjønner du blir lei oppussing... Men fint blir det helt sikkert.

Klem ingunn

MumsiMumsan sa...

Hei og hopp i sommer regnet :) Jammen står dere på og er flinke! Klarer ikke finne inspirasjon til noenting i sommer jeg. Skulle mala både det ene og det andre, for ikke å snakke om å trekke om spisestuestolene. Men men, det går ingen plass :)
Kos dere med maling, og litt kos innimellom da :)
Mumseklem fra meg:)

mykstart sa...

.... og noen er flink til å få ting unna, rett og slett få det gjort! Da spiller det ikke såååå stor rolle hvor nøyaktig det er snekret. Og så på soverommet.. Er selv ferierende i et sommerhus der man er kjempeflink til å snekre..men ikke så flink til å få fingen ut..:-)

Anonym sa...

Kjære Emmeline!
Salig er den med presisjons snekkrende ektemenn.......Heldig er den med ektemenn som hådterer hjulvisp og bløtkakebaking,lykkelig er den som har en som elsker.

☆Therese sa...

Interiørmagasinet er og blir min favoritt - har alle nr for flere år tilbake! Og jeg la merke til artikkelen du har bilder ifra her -de har et herlig/nydelig hjem! Jeg kunne flyttet rett inn (både i den gamle leiligheten, selv om den nok hadde blitt litt trang, hytta og det nye huset!!) Jeg bor jo i samme by som Merethe og Franck og har spist på deres skjønne restaurant - nydelig mat og drikke!

Skal si du har malt (og malt og malt) - superflink er du! Og så fint som det blir!!! Lykke til videre :o)

Rosa sa...

Eit herlegt innlegg, Emmeline!

Ein kan jo trøyste seg med at alle har sin sjarm (iallefall dei fleste), enten dei har Lexington-forkle eller Albert Åberg-evner ;)

Soverommet ser ut til å verte strålande - gler meg til å sjå det ferdig.

God helg, Emmeline!

beate sa...

Wow, for en inspirasjon det er å lese bloggen din. Flotte bilder også ler jeg så godt av historiene dine.Håper det er greit at jeg har lagt ut en link til deg på bloggen min...

Må bare spørre deg om noe. Satt og kikket på bilder fra hytta di og oppdaget at stue-bordet deres likner veeeldig på mitt som står i garasjen og skriker etter å bli malt hvitt. Mitt er flammebjørk. Er ditt også det orginalt? Hvis det er det lurer jeg på hvordan du gikk frem når du malte. Kan du dele erfaringen med meg?

Lillan sa...

hei

du har en superfin blogg!
digger stilen din:)

god helg!!

klem fra Lillan

Anonym sa...

chocolate

巧克力

嗓音美容

聲帶結節

聲帶息肉

聲音萎縮

Anonym sa...

提供最佳的十大生活資訊與分享:
你知道哪裡有好吃的蛋糕嗎!
你知道白蟻如何防治嬤!
汽車隔熱紙一定是越貴越好嬤!
哪一種棧板是具有環保!
台中哪一家整形醫師縫雙眼皮最讓妳滿意!
關鍵字的搜尋行銷要領
如果要高雄旅遊,讓我告訴你高雄縣旅遊觀光景點
會計事務所到底是做哪些事!
長期照顧老人看護要如何選擇
哪裡可以選到價廉物美的服飾批發!

Lappesola sa...

Lykke til med malingen. Du er ikke alene. Jeg har i dag oppdaget akryl fugemassens fortreffelige egenskaper. Fantastisk rett og slett hvordan den kan skjule hundre år gamle skavanker.

Gleder meg til å se bilder når soverommet er ferdig. Jeg håper også at været bedrer seg så snart du er ferdig med å male.

Klem fra Sol

Maiken sa...

For en søt blogg du har. Du har no fått deg enda ein fast lesar. Fortsett å skriv søte og herlige innlegg. Gleder meg til neste gong :D

fru Storlien sa...

Det ser ut som du har noe ebdre bladutvalg på hytta enn vi. Der går det i Vi over 60, et usannsynlig tørt hageblad og Norsk Husflid fra rundt 1980.

Related Posts with Thumbnails