søndag 5. juli 2009

Litt mimring fra hyttelivetJeg har visst kommet ut av bloggemodus etter seks ukers pause, men nå begynner bloggekriblingen å gjøre seg gjeldende.Ferien er i gang her på sørlandet. Så langt har det vært sol, sommer og mye arbeid for å få hytten i beboelig stand etter vinterens oppussing!


Nytt etterlengtet kjøkken svarte så absolutt til forventningene, selv om vi fremdeles har en del kvistlakk, grunne- og malearbeid, pluss listing av hyller igjen å gjøre! Nye knagger skal også komme på plass etterhvert. Jeg kommer tilbake med flere bilder i løpet av uken, jeg regner med at vi blir ferdig med malejobben ganske snart.


Jeg har bladd litt i hytteboken og må bare smile når jeg ser bilder derfra. (Beklager dårlig bildekvalitet. Bilde av bilde får duge i dag;) Dette er tatt den aller første gangen jeg var på kjøkkenet på hytten, den 22 desember 1995 -gravid og glad! Vi kjøpte jo hytten usett, og var kjempespente da vi kom for å ta en titt den første gangen. Det var lavt under taket på kjøkkenet, men vi syns det var kjempekoselig likevel. Huset hadde faktisk blendingsgardiner fra krigen inntakt på alle rom!


Første sommer på hytten og Emmelinemann og barn er litt trøtte mens de spiser frokost. Jeg hadde sydd nye gardiner (ikke akkurat minimalistiske) men beholdt veggene rosa! *Legg merke til røde lys, blå duk og svarte lysestaker, du slette mi ti...! Skapet som dere skimter inni veggen bak den grå døren, var den eneste oppbevaringsplassen vi hadde på kjøkkenet. Sånn har det vært i 13 år, men sånn er det ikke lenger:)


Knipset i dag fra samme vinkel. Det er fremdeles lavt under taket, men nå har vi fått nytt vindu. Døren ut mot gangen er lukket igjen, og det har gitt plass til flere skap.


Resten av hytten er malt i hvitt fra topp til tå, med hvite gulv, tak og vegger. Kjøkkenet har som en kontrast fått mørkt gulv og mørk benkeplate. Dette er gjort for å tekkes min bedre halvdel, men jeg er faktisk fornøyd med valget selv også! Flere (og bedre) før og etter bilder kommer så snart vi er ferdige med SISTE FINISH på malefronten!


Jeg har vært litt usikker på om jeg skulle henge opp den lille lampen i vinduet eller ei (Skikkelig lyspære mangler) Lampen er fjorårets impulskjøp som var på salg hos Cafe Hønsegården i Kristiansand, så den har fått være med den også!


Feen sine skjønne seilbåter sørger for sommersteming i vinduskarmen, sammen med ny vase fra Bloomingville (Kjøpt hos Berthas Oldebarn)


Noen har spurt om teksten på vasen som er; "A fallen leaf is nothing more than a summers wave good bye" Med andre ord er dette muligens en høstvase, men det bryr jeg meg ikke om. Her er jo sommeren bare såvidt kommet i gang, og det er mine reisebrev fra sommerferien også:) Håper dere koser dere alle sammen. SEE U SOON!


45 kommentarer:

Kreoline sa...

Så koselig, kjekt med nytt kjøkken, det ble så lekkert. Tenker du koser deg nå med både familie og ferie, herlig. Får bare håpe at været holder seg litt lenger. Kos deg videre Emmeline, klem fra Mona.

mi-rachel sa...

så veldig pent ut det nye kjøkkenet!

Anonym sa...

Så fint kjøkken, så kjekt å ha deg tilbake! Har spent venta og venta på oppdateringar og bilde av kjøkkenet. Ser fram til sommarblogginga di, du er så god med ord. God ferie!
Helsing sunnmøring som er trufast lesar

mali-mo sa...

Så koselig at du e rigang igjen Emmeline! Kjøkkenet så knallflot ut! FOR en forandring fra oppussingsbildeen fra ifjor da... ;) Teker du storkoser deg.

Kvistlakk og maling..og i hurtig tempo? Harf. Jeg er endelig ferdig med taket i stuen idag..to strøk kvistlakk, heftgrunn, to strøk isolergrunning og to strøk Lady tilslutt. Harf!!!!

Nyt dagene!

mali-mo sa...

Huff for en rettskriving. Mangel på. Skylder på svangerskapståke og at fingrene aldri blir raske nok til å følge tankene. Natta ;)

Vestlandsjenta! sa...

Kjekt å ha deg tilbake her! Og kjøkkenet ble jo virkelig vakkert da! Lyst er alltid klassisk, og iallfall på en hytte! Herlig! Gleder meg stort til å lese mer fra deg i tiden fremover!

ralfefarfars paradis sa...

Så fint det er blitt!! Koselig med gamle bilder. Synes lampen i vinduet var veldig søt og nett;)

Gunhild sa...

Så gøy å se forvandlingen. Ble veldig fint!! Og du har jo så mange fine ting å pynte med.
Håper dere får noen flotte dager her i sør! Været har jo snudd litt, men jeg for min del syns ikke det gjør så mye. Det kan bli for varmt også, ihvertfall når det er mye som skal gjøres.

Fjordlykke sa...

Nydelig kjøkken!
Får angst når jeg hører ordet kvistlakk! Har fremkalt en del migreneanfall hos meg når jeg gyver løs på de ekstremt mange kvistene på hytten vår :)

Marita sa...

Å så kjekt å ha deg tilbake i "full bloggemodus" :o)
Ha en knakende kjekk sommerferie!
Marita

SNILLPIKE♥ sa...

Koselig kjøkken, og trivelig å ha deg tilbake i bloggemodus. Fin sommer til deg og dine.

Bdicte sa...

Det blir arti å følge forandringene i hytten din:)
Godt å ha deg tilbake på bloggefronten, har savnet deg, hehe:))

God sommer fra nord!

Balke gård sa...

SÅ artig å se førbilder, skikkelig forandring!!!:-) Kjøkkenet ble knallfint, og markblomstene og lampa passet veldig godt inn!! Vær knallfornøyd, du!

God sommer videre fra Marianne

Unknown sa...

Å, så fint kjøkkenet ble!

Tonje sa...

For ei forandring! Veldig fint! Syns lampen (med passande pære) gjorde seg godt i vindauget eg...
Får vi sjå fleire bilete....? :o)

Så då gledar vi oss berre til å sjå det nye soverommet, det er vel klart over neste helg ;o) he he he

Kos deg MASSE ilag med familen din på ferie, det fortjenar du.

Helsing Tonje

Photo-Me-Life sa...

Smiler av de rosa veggene:) Rart det der hvor man forandrer både stil og seg selv:) Kjøkkenet ble kanonfint !!!!

Unknown sa...

Koselig å lese hos deg igjen!
Kjøkkenet har fulgt med tid og utvikling, det ser jo nydelig ut i dag, men jeg tenker at dengang da var vi også godt fornøyd med tingenes tilstand (og det var stadig en unge under produksjon..). En tid for alt. Godt!
Midnattsol hilsen fra Lofoten og Nanni som mangler nødvendig vett til å legge seg...

Smilla sa...

Kos å ha deg tilbake i bloggemodus! Kjenner meg igjen på sprelske fargekombinasjoner fra noen år tilbake ... jeg er som deg nå... hvitt, med litt farge innimellom - ikke fjorten ulike farger kombinert med litt hvitt, som for ca. 20 år siden :O)
Kos deg med familie, kvistlakk og nytt kjøkken!

Ocean showroom sa...

Ha, ha! Ja, det är kul att se på gamla bilder. Otroligt söt vas. Tycker om saker med små budskap. Ha en fin vecka! Alexandra

LillaLykke sa...

Så flott kjøkkenet var! Kjekt å ha deg tilbake, kos deg masse på hytten! :)

Husdraumen/Anita sa...

Så lekkert!
Nydelige knagger du har hengt opp:)

Smil fra Anita

Rosa sa...

mihi, det er litt morro å sjå at Emmeline ein gong har hatt rosa veggar, og ellers fargesprakande kombinasjonar. Med det sagt, så syns eg kjøkkenet er hakket betre idag.


Det var kanskje tidenes understatement - det nye kjøkkenet er griselekkert!!! Gler meg til å sjå meir :)

Hulda sa...

Ja, her var det stor forandring! Så flott kjøkkenet er blitt. :) Ligner litt på vårt, i det nye huset vi har kjøpt. Eller, det er et hus på nærmere 100 år. La ut kjøkkenbilder i går. :) Flott den posen til handlenett. :)

et kjært hjem sa...

Så koselig kjøkkenet ble! Mange fine bilder :)

Den gode feen sa...

Hei hei på deg!!! Så utruleg kjekt innlegg. Håpar du får bloggelysta tilbake for full maskin nå, ja :) Kjøkkenet vert jo berre råbra då. Knallfint rett og slett. Enig i at det var fint med mørkt gulv og benkeplate. Greit at ikkje skiten og støvet viser knallgodt, de skal jo kunne slappe av der også :) Godt å sjå at de også har oppvaskmaskin - av samme grunn som over. Seglebåtan passa jo godt inn, og blomsterbuketten og all den andre stæsjen matchar kjøkkenet perfekt. Nå må de skamkosa dåko maksimalt :) Klem frå Linda

Hilde Heimdal sa...

Så flott hytte :)!!

Var nydelige fargesammensetninger på de gamle bildene også hehehe:)

Så flink du er :)

Klem Hilde :o)

Anonym sa...

Kjære Emmeline!
Knallfint kjøkken, blir inspirert av alt det fine du gjør
- og sååå kjekt å ha deg tilbake!!!:-)
Har masse å gjøre , men måtte titte innom deg-blir glad av det.
Ha en kjempefin sommer-kos deg masse:-)
Klem Hege.

Anne Mette Lie sa...

Nydelig hyttekjøkken! - og jeg stemmer for at lampen blir hengende! :-)) Kos dere masse! God sommer! *klem*

Violetta sa...

For et pent kjøkken! Lunt og koselig! Rosa vegger og røde lys var da helt normalt i sin tid...har hatt det selv jeg *s*

Nooria sa...

Jeg har ventet spent på å se bilder av dette kjøkkenet helt siden i fjor sommer, og jeg ble ikke skuffet. Det var riktig så koselig :-).

MumsiMumsan sa...

:) Herlig å ha deg tilbake Emmeline!:)
Så flott kjøkkenet har blitt!
Morsomt å se bildene fra 95, har skjedd litt på interiør fronten siden den gang ja! :)
Kos dere masse - og nyt ferien.
Mumseklem fra meg :)

☆Therese sa...

Å wao! Kjøkkenet blir kjempe flott!
Nå begynner jo moroa (kanskje ikke kvistlakk og maling..). Stæsjing!!! Det er jo supermoro og etter hva jeg har forstått har du litt å stæsje med også ;o)
God fornøyelse!!

krinkelkroken sa...

Heisann Emmeline:)

Så kjekt med før og etter bilder av kjøkkenet, kjempeforandring!
Kos dere på hytten, gleder meg til flere bilder;)

Kristin`s lille hjem sa...

For et flott hyttekjøkken og virkelig koselig du har pyntet.En sjarmerende hytte vil jeg si.Velkommen til sørlandet og håper du får et strålende opphold. Hilsen Kristin

prinsesselinn sa...

hei på deg og takk for svar om vasen, ser kjempefin ut;)
skal nok kikke litt nærmere på den,
B_O er fin butikk,
ha en flott kveld i sørlands idyllen din;)

Aina sa...

Ble jo kjempeflott hyttekjøkkenet, likte alt, også de sjarmerende før-bildene. Sodig det der hvordan smaken endrer seg, heldigvis!
Mine tidligere hjem gikk alle i samme stilen, blått kjøkken, plommerød stue, gul gang og grønt soverom *grøss*
Men syntes jo det var sååååå koselig selv;0)
Det var riktig så sommerlig i vinduskarmen din, har lyst til å kopiere en slik båt til gutta, men har tusen baller i luften så vi får se.
Kjekt å ha deg tilbake vertfall, håper du har fine sommerdager!
Klem.

~ Camilla ~ sa...

Duverden, hvilken forandring det ble. Jeg liker rosa vegg - men det holder med en vegg, og så spørs det hvilken rosafarge - hihi

beauty comma sa...

Så flott hyttekjøkken! Det ser betre ut enn det kjedelege melaminplate-kjøkkenet eg har heime... Knaggane er også kjempesøte. Blir spennande å sjå resten av hytta. Lykke til med måling og pussing!

cordelia sa...

Hei,hei:))

For en koselig hytte dere har på sørlandet,kjekt og få se hvordan dere har det i deres andre hjem;))
Du har virkelig god smak!!!
Håper alt står bra til med deg og dine.
Gleder meg til svømmingen begynner igjen,du har sikkert masse nytt og lære oss:D
Ha en strålende sommer,klem fra Gørill:0)

Refleksjon på livsvegen sa...

Koseleg hytte!
God sommar til deg og dine ;-)

Jatte sa...

Håper dere koser dere,
jeg har en liten award liggende inne hos meg til deg :o)

Klem Klem

Anonym sa...

Utrolig morsomt å se de gamle bildene! Det nye kjøkkenet blir flott.Gratulerer! Toril A.

Karine sa...

Så godt at du er tilbake! Jeg får så godt humør av å lese bloggen din :) Tar litt tid å få opp bloggen din for det er dårlig nett tilgang her jeg er på ferie i sommerhuset mitt, men jammen er det verdt det! God ferie og kos deg i sommerhuset ditt. Karine

Cathrines blogg sa...

For et fantastisk tilbakeblikk!!!! Kjøkkenet er jo NYDELIG nå!!

Hege sa...

Hei :)
Deler ut min første Award :) Og vil gjerne dele ut en til deg :) Ta en titt på bloggen min :)
Ha en fin dag!
Klem Hege

Related Posts with Thumbnails