onsdag 29. juli 2009

HvitmalingI dag har jeg hatt maledag. Tradisjonen tro har det vært hvit maledag:) Det gamle soverommet som tidligere hadde grå gulv og gule vegger har nå fått hvitt tak, hvite vegger og hvitt gulv. Selv ser jeg ut som den avskyelige snømann!


Jeg har flere ganger fått spørsmål om hvitfarge når jeg maler. Det er faktisk noen få wannabe-trendikoner-innen-hvitmalingsfaget som mener at hvitt slett ikke er hvitt. At hvitt og hvitt sammen er en komplisert kunst som kun få utvalgte trendinteriørsjeler mestrer! Sånne regler er ikke noe for meg. Både hjemme og her på hytten har jeg eggehvite vegger, mens tak og gulv er hvitt. Jeg gjør det sånn fordi jeg da kan bruke opp de gamle malingsrestene før jeg kjøper ny maling. Enkelt og greit! Smaken er jo som baken, den er delt. Som regel er det beste rådet å følge sin egen magefølelse når man skal velge farge på malerbutikken.


Noen bloggejenter syns at det å male er noe av det kjekkeste de gjør. Personlig har jeg nok fått min overdose, for i dag var det virkelig knallhardt å komme i gang. Jeg satt rekordlenge på en stol med penselen i hånden før jeg dyppet den i malingspannet. Det var nesten som om jeg hadde fått en psykosomatisk lammelse i armen, bare ved tanke på malerjobben som ventet. Når jeg først hadde overvunnet lammelsen, gikk det imidlertid på autopilot. Jeg håper bare at det går like greit å fortsette i morgen! -Psykosomatiske malingslammelser skal man ikke spøke med!


Tusen takk for kjekke kommentarer på forrige innlegg! Håper dere har fine sommerdager. Her er det meldt regn regn og atter regn, og dermed kan vi ikke få malt hytten ferdig utvendig. Med andre ord blir det malerpause på den fronten i allefall. Aldri så galt at det ikke er godt for noe;)
PS: Bildene er lånt Flickr og Vita rummet siden fotoapparatet er på telttur--stakkars!

21 kommentarer:

Natalie Meester sa...

loving it! Thanks for great eye candy!

Lena sa...

Elsker den hvite romantiske stilen. Utrolig fint:)

Nooria sa...

Nå har jeg latt meg oppdatere på bloggen din etter at jeg kom hjem fra Danmarksferie i går kveld.

Jeg deler din smak når det gjelder hvitmaling. Her blir alle vegger og en del møbler malt egghvit. Fargen er deilig varm og delikat samtidig som den fremstår som hvit.

Jeg kombinerer det for tiden i stor grad med fargen isvann, som er en litt blekere utgave av dine turkise detaljer. Jeg elsker den fargen og har snart flere ting å blogge om som har blitt malt.

Ønsker deg en fortsatt fin sommer!

små og store drømmer sa...

Så fine bilder i innlegget under :)
Jeg er av den typen som ikke er så glad i maling og oppussing.
Jeg elsker oppussing, men da vil jeg helst slippe å gjøre det selv.
Vil gjerne fortelle noen hvordan det skal bli, reise på ferie også komme tilbake når alt er ferdig.
Men, sånn er ikke virkeligheten dessverre så man må nok ta i et tak selv.
Ønsker deg en fin dag.
Klem

Rosa sa...

Lat oss håpa at lamminga ikkje set inn idag, då.

Eg skal snart mala eit jenterom, men det er såpass lite at det må vere overkommelegt.

God maledag!

(PS: Håpar kameraet kjem seg tørt og heilskinna heimfrå telttur!)

Vibeke / Mammas Hus sa...

Enig med deg; lei av maling. Satt i gang i helgen som var, med kjøkkeninnredning og et bord. Halvveis inni hater jeg det. :(

Det blir fint da, og jeg er lykkelig når jeg er ferdig, men underveis... ;P

Kjøkkeninnredning gikk fra eggehvit som var blitt guuul, hvit hvit. Ellers er alt i huset eggehvitt.... ;)

Ha en flott dag!

Min stil sa...

Hei hei, ja, slike typer lammelser skal man ikke spøke med :D.
Håper du kommer like godt i gang i dag også. Lykke til.
KLÆM SUSANNE

Inas lune hjørne. sa...

Det med malingslammelse (artig ord, forresten hehe..) kjenner jeg godt til. Nå er ikke maling min favoritt sysle i utgangspunktet, men etter å ha startet å male huset utvendig, har jeg virkelig fått min dose. Og med alt dette regnet, blir det mye frustrasjonen i tillegg.
I følge avisen skulle det ikke regne idag, men ifølge yr.no skal det slutte klokka 11. Kanskje jeg får malt himlingen på verandaen da? :o)

Kos deg med videre maling, gleder meg til å se resultatet.

Grethe T sa...

Heihei.
Det var greit å få diagnostisert den paralyserende følelsen man kan få når man burde satt i gang med malearbeidet minutter, kanskje halvtimer tidligere. Utrøringa av malinga kan saktens ta lang tid noen ganger. Velkjente greier dette. Du skriver så bra. Lykke til videre. Her i Trøndelag er det strålende vær. Fikk nettopp mdld fra ei som kjører Stavanger - Kristiansund, turværet deres var ikke noe å skryte av nei. Men noen ganger vet jeg ikke hva som er best, biltur i regn eller fint malevær så man bare må male. Må vel bare gå ut og komme i gang med verandaen. Ha en fin dag.

Hilsen fra landet sa...

Jeg har ikke overvunnet "lammelsen" i høyre arm enda, så kontoret mitt står halvmalt...

NÅ forstår jeg hvorfor jeg syntes mannen min brukte LITT lang tid da han malte hele underetasjen... Enda han brukte mye kortere tid enn jeg har gjort på det lille rommet!

Guttemamma sa...

,,ho oss sier jeg "vi skal male bordet hvitt nå" og da skjønner mannen hva han må drive med de neste dagene...:-)
Hater å male-elsker å få det gjort.
Ha en fiiiiin dag,Emmeline-tipper det blir flottesen etterpå!!
Anette:-)

Anonym sa...

Håper malingslysta kommer snikende tilbake etter hvert. :) Jeg synes ofte det kan være skikkelig tiltak å komme i gang, men så går det i grunn av seg selv. Skal frem med malekosten nå etter på jeg også. Må bare..eh.. lese noen interiørblogger først (!)

Hva slags hvitfarge bruker du på møbler?? Er det også eggehvit, eller hvit-som-i-HVIT?

Ha en fortreffelig dag i malingsrusen ;)

Pernille

Anonym sa...

God bedring Emmeline!

mali-mo sa...

Psykosomatiske malingslammelser...akkurat det riktige uttrykket ;) Dette kjenner jeg også til...her i pøsregnet har vi bestemt oss for å male taket på soverommet vårt, samt babyrommet, og i samme stund bestilte vi gulvsliper til helgen...juhuuuu.

Endelig kommer det iallfall noe bra ut av dette sommerværet ;) Men først må malesperrene overvinnes altså...og det er et lerret å bleke. Har utsatt det hele formiddagen, men grepet av et snev inspirasjon her er det vel bare til å komme igang ;)

Lykke til med malingen du også;)

Balke gård sa...

Er så enig, følg magefølelsen! Høres og ser lekkert ut!!!

Janne sa...

Du har så fin blogg!!!
Ser fram til å se bilder av det virkelige soverommet:)

sylvia sa...

flott å male å moro,jeg er av dem som liker å male,men har oså oppdaget at de såkalte esperter sier mye som ikke passer,jeg prøver først å det blir som regel bra,gleder meg til bilder av all maling du har gjort

Refleksjon på livsvegen sa...

Du er flink og kvitt er berre flott mot alle andre fargar..
Men hugs nyt sommaren også..

Lykkeliten sa...

Så fint det blir hos deg!
Her mangler et strøk på vegger og tak i det nye loftsrummet, men jeg kommer ikke i gang.....

Ingunn sa...

Eggehvitt og hvitt høres veldig fint ut sammen. skjønner godt din malesperre. Har det litt selv også før jeg roper på barna (ungdommene) eller Hjemmets Gleder mannen. Ja ja. Man skal ikke spøke med kvinner i overgangsalderen:

Klem ingunn

MrsC sa...

Du er utrolig flink og inspirerende!
Et lite spørsmål bare..
Når du maler "hvitt" hvilken hvit bruker du?

Related Posts with Thumbnails