fredag 11. mars 2011

Nei takk, men tusen takk iallefall...!


Hver dag når vi er på butikken får jeg det samme spørsmålet. Vil du ha pose? Stort sett sier Emmeline: Ja takk!  Dette er trolig grunnen til at vi har et poseberg av dimensjoner hjemme på kjøkkenet. Nå tenker du sikkert at denne bloggposten skal handle om økologiske handlenett, men det skal den ikke. I dag har jeg nemlig tenkt å skrive litt om posetakking.


For noen år siden (2008) gjorde Bergens Tidende en slags uhøytidelig test av hvor høflige bergenserne var. To journalister stilte seg opp som spioner på Rimi, og laget en statistikk over hundre kunders svar når de ble tilbudt pose. Dersom man svarte ja takk eller nei takk, ble man regnet som høflig. Svarte man kun ja eller nei, ble man regnet som uhøflig. 


Beklageligvis var det bare 47% av posesvarene som var av den høflige sorten, resten svarte på spørsmålet uten å inkludere takk i sitt vokabular. Noen mumlet, andre svarte ikke—og noen gikk til angrep med en pølsepakke eller noe i den duren. De ble altså registrert som uhøflige anyway;)
Takke-undersøkelsen gjorde et stort inntrykk på Emmeline. Andre undersøkelser av typen; Hvem står i fare for å få diabetes preller av som vann på gåsen.  Pose-takke-statistikken satte imidlertid sine varige spor. Her hadde altså Bergens Tidende sendt ut spioner for å sjekke høflighetsfrekvensen. Hvem vet når det kan hende neste gang?  Fra den dagen bestemte Emmeline seg for å ta alle forhåndsregler ved poseutleveringer. Her skulle det takkes før og etter. Emmeline bestemte seg for å svare:  Ja, takk og tusen takk for det når hun ble tilbudt pose. Dersom man mot formodning hadde med seg et økologisk handlenett ble svaret:  Nei takk, men tusen takk i alle fall! Med andre ord satset jeg på en slags dobbeltsikring av høflighetsfrasene!


Etter hvert som årene har gått, har Emmelines voldsomme posetakknemlighet ført til himling med øynene fra Emmelines avkom. Kan du slutte med den takkingen, mamma. Det er bare en pose!  Tilslutt måtte Emmeline fortelle historien om takke-spionene på Rimi. Som sto der helt i skjul, og registrerte hvem som takket for posen. At Norge ville score dårlig på høflighetsstatistikken dersom vi ikke slo til med litt solid takking. At man aldri vet når takke-spionene slår til neste gang.


Emmelinebarna ble veldig overrasket over at det fantes noen som jobbet som pose-takke-spioner, men skjønte umiddelbart nødvendigheten av posetakking. Emmelinebarna er ikke laget av Emmeline for ingenting. Merkelige undersøkelser gjør akkurat like stort inntrykk på avleggerne som moderplanten. Derfor lovet Emmelinebarna å øke takkefrekvensen når det kom til posekjøp. Emmeline måtte samtidig love at hun ikke skulle minne de andre i køen på at det var på sin plass å takke for pose! For det kan kanskje bli litt i meste laget, selvfølgelig!


Så derfor tenkte jeg at jeg skulle bruke min såkalte bloggemakt til å slå et slag for posetakking. I tilfelle det er en spion der ute et sted!  For har du egentlig tenkt på det? Sier du ja takk eller sier du bare ja når noen tilbyr deg en pose? Hvor vil pose-spionene plassere deg på statistikken? 


Ha en fortsatt fin fredagskveld -og tusen takk for at du stakk innom;) Bilder er fra..ja...det vanlige! 
PS; Skriver selvfølgelig ikke at teppet er nytt, siden flere lesere også mener at Emmeline handler for mye, og da er det jo en mager trøst at jeg iallefall takker for posene!  SEE U AROUND! 


123 kommentarer:

Anonym sa...

Uæææææææ... Du har jo glemt teppeunderlag, jente!!!! Teppet var kjempefint, men det ligger myyye penere om du spanderer på deg ett teppeunderlag;) Og så holder gulvet seg pent mye lenger. Bare ett velment og veldig positivt råd;) Lonetepper har forøvrig i sitt sortiment en rye som burde ha blitt navngitt "Emmeline"
<takker for oppmerksomheten
Mettemor

Unknown sa...

Eg seie faktisk ja takk :o)

BO sa...

Eg seier nei takk og ja takk (uten tanke på spionar, men pga mamma sin innprenting om høflighet, f.eks så skal du sei TUSEN takk, ikkje berre takk), men oftast så gløyme eg heile posegreio... Dermed blir det sånn at eg må spørra om å FÅ ein pose, for så å unnskylda at eg på ein måte stjeler posar... På den lokale matbutikken har eg bedt om at dei må senda ein faktura ved årsskiftet på ALLE dei posane eg har stjelt. Men kanskje eg burde opplyst dei om at dei må spør om eg vil ha pose? Hmmmm...

Emmeline sa...

TUSEN TAKK ANONYME METTEMOR;)

Har som du skjønner unnlatt å skrive noe særlig om den store TEPPEKAMPEN her hjemme...

Emmeline liker sine hvite gulv, og hennes bedre halvdel liker TEPPER.. Med andre ord er dette et slags kompromiss som er røsket på plass av Emmelinemannen himself.
Men okey da. Teppeunderlag skal bli... Hvor finner man det mon tro? IKEA eller????

Lonetepper??? Jeg skal Google sortimentet og så håper jeg at jeg finner den aktuelle ryen;)

Iveta sa...

Bohus har gode antiskli, det vet jeg for der jobber jeg;) Beste med teppeunderlag, bortsett fra at teppene ligger penere er at de er lettere å støvsuge;) Skal sjekke Lonekatalogen og finne ut hva ryen egentlig heter;)
Mettemor

RoseSommer sa...

Jeg takker nok også (- mest neitakk, for jeg har nemlig fått nok av poseskuffer på eksplosjonspunktet og har med handlenett).
Men jeg er ikke så høflig som moren min. En gang hun gikk forbi en rulletrapp kom en dame ramlende nesten rett i armene hennes. Min mor fikk tatt imot henne på en måte, og i forfjamselsen sa hun høyt "Åh, unnskyld!!!". Enda hun jo faktisk ikke hadde noe med damens fall å gjøre. Damen derimot var forfjamset nok hun også, og sa hverken takk eller noe annet. Kanskje hun ble forvirret av min mors kommentar og går fremdeles litt rundt og lurer?

Millie-Moi sa...

Fine nye røde teppet! Og jeg digger den nye gule green gate-stilen :)) Har den gule polkadott-lattekoppen selv også.

Vittig med posene. Jeg jobbet i en stor kjent bokhandel her i Bergen mens jeg studerte, der skal jeg love deg at jeg hadde mange rare opplevelser ang poser.
Noen kunder ble sure når jeg spurte om de ville ha pose, "ja, selvfølgelig, hva trodde du da, at jeg skulle bære bøkene ute i regnet eller?".
Andre sa "nei, pose, er du latterlig? Jeg har miljøvennlig håndsydd handlenett - laget av økologisk albansk dunderbomull".
Andre igjen var humoristiske og sa "Poser? Nei, jeg har poser under øynene jeg". Ha ha.

Ha en vidunderlig lørdagskveld :) Jeg er stor fan av bloggen din :)

Klem fra Camilla

Emmeline sa...

Bodil Bo: Jeg regner med at du spør etter pose på samme måte: Kan jeg være så snill å få en pose takk?
-og fortsetter med tusen takk for posen når den omsider blir utlevert;)

Egentlig er det jo en logisk brist i Kan jeg være så snill å få en pose, da man samtidig er litt frekk som ikke betaler for posen--selv om det er manglende pose-spørring som er bakgrunnen for dilemmaet.

Det riktige spørsmålet vil altså bli: Kan jeg være så frekk å få en pose takk. Tusen takk!

Unknown sa...

Jeg kan glede deg ved å si at her i huset følges alltid et nei eller ja med ett takk:-) det kunne vel ikke ramlet meg inn å ikke si jatakk eller neitakk når fremmede spør meg om noe.

Anonym sa...

Jeg takker borte, jeg takker hjemme, å takke det må man aldri glemme - hilsen Margrethe Munthe! Dette er ren barnelærdom, og jeg er egentlig ganske rystet over mangel på alminnelig folkeskikk! Et mutt JA eller NEI er uforskammet.I England er alle mye høfligere enn her hjemme- Yes, please! Men hvorfor blir vi spurt om vi vil ha kvittering?! Selvsagt vil vi det! Ja, tusen takk!!

Marit sa...

På vegne av alle kassedamer kan jeg si at vi blir veldig glad når kunden takker:-)

Ingunn :) sa...

Hos oss forsvinner posene like fort utigjen - finfine til søppel :) flott teppe! og goe helg til deg og dine! I :)

Frk.Vatland sa...

ja takk og neitakk:) Morsomt innlegg! Føler jeg alltid må be selv...Noen spør...
Jeg har et hav av poser på kjøkkenet, mest blit så gjennvinnet i søppelkassen:) De værste er se stive fra forskjellige butikker som er så fine og kan kastes...men aldri blir brukt(glemt)
Uff...hørtes ut som jeg sparte på poser det gjør jeg ikke,de blir kastet når det "svømmer" over!

Fantastiske bilder du har og nydelig hjem som alltid! Mine bilder blir litt "tamme" ser jeg...

Du et spørsmål om boligbloggen til boligpluss. Jeg prøver å stemme på forskjellige blogger og noen ganger meg selv, men det skjer ikke noe....?? Er det noe galt med min eller starter den på nytt hver mnd?

Ha en flott helg!

Klem og smil fra Brit Olaug

Birthes Verden sa...

Du kan få sagt det du Emmeline.
Sier alltid ja takk, ikke ofte jeg sier nei takk, til poser.

Så skulle posetakkespionene være tilstede nå jeg handler så blir jeg nok ført som høflig ja.

Stilig teppe da. Det likte jeg :)
Akkurat nå har vi teppe under spisebordet(som er idaglig bruk )også, og jeg liker det ikke. Ingen god kombinasjon når man har små barn. Ikke klarer jeg å skyve barna inntil bordet med en hånd heller, jeg må reise meg og løfte dem inntil bordet.

Ha en strålende fredagskveld.

Birthe

Gøril sa...

jeg takker nok ikke for posene når jeg tenker meg om.
Jeg sier bare hvor mange jeg vil ha.
Jeg takker jo ikke for alle varene jeg skal ha heller, og betaler jo både for varer og poser.

Da får jeg bare være itt uhøflig
;-)

Rosa sa...

Hmmm.... Jeg spør som regel før kassadamen rekker å spørre meg... *knis*
Eller... når jeg tenker meg om... så SPØR jeg ikke, jeg sier, mens varer blir slått inn og sånn rundt nest siste vare: "også en pose".
Blir jeg da regnet blant de utakknemlige??
For greia er jo at man må betale pr pose, man FÅR dem jo ikke! Og jeg sier jo ikke: "også vil jeg gjerne kjøpe denne agurken", mens agurken nærmer seg biip- biipen!
Hmmmm....
Dette ble mange tanker i hodet på en gang, Emmeline! Også midt i gullrekka da! ;-)

Klem, Rosa

Tine sa...

Påskepynt alt nå?

Ida sa...

Som eks-ikeaansatt, så kan jeg love deg at poser byr på mer enn bare takkehistorier.

Her snakker vi STJELING av poser på høyt plan. Ikke det.. jeg har øyne som en kameleon i kassen, så om jeg tilfeldigvis oppdaget en posetyv, så var jeg snar å trykke inn det dobbelte. Skulle kunden mot formodning klage på de ekstra kronene som hadde dukket opp på kvitteringen, kunne jeg vise til den frekke måten posene ble "kjøpt" på!

I kassen på IKEA spurte vi ikke om de ville ha pose, derfor "glemmer" jo åttifem prosent å ta det med, enda man må snuble over dem for å komme til kassen.

Og, la oss ikke glemme kverulantene! EN FÆMTI FOR EN BÆREPOSE! SKJØNNAR KOFFÅR IKEA GÅR I PLUSS JA! "jaha.. mmm.. hører ka du sier, men det esje eg som har bestæmt det!.. ska du ha posæ ællar isje?"

Joda.. posedebatter er det nok mange varianter av..!

Jeg kan nok regnes som av de uhøflige.. siden jeg sier: Ja, selvfølgelig, tror du jeg har tenkt å bære varer for åttehundreogfemti kroner under armen liksom ?

Klem

Lobeliadamen sa...

ha ha ha tenk at du kan få et helt innlegg til å bli om pose-takking! I like!!! :-)
Nå vet jeg ikke hvilke butikker du går i, men på Ica på Kilden må jeg iallefall SPØRRE etter poser. Storhandler man er det jo greit at man får noen poser FØR halvparten av handlevognen har havnet på båndet. Og om kan kommer med en full handlevogn er det for meg en SELVFØLGE at man trenger poser!! Så der så! RRRRuff....

Så jeg er vel mer: "kan eg få noen poser"?............

PS! Teppeunderlag finner du på Teppesenteret på Nordås. Der finenr du forresten også en mengde Lone tepper :-))

Ha en vidunderlig aften :-)

Klem W

Emmeline sa...

Tine:
Jepp...Emmeline skal i tv studio med påskepynt--og er derfor i gang med å drasse frem alt hun eier og har av egg og stæsj;)

I fjor dro jeg det frem i januar, så sånn sett er det jo en ørliten forbedring. I år er det altså i embets medfør, så da føler jeg at det går greit!! Jeg kommer til å ha påskepyntbilder her i de neste ukene faktisk....For det har HELDIGVIS begynt å komme inn bidrag o-store-stress-prosjekt;)

Tonje sa...

Herlig innlegg!! Og herlig vårstemning i huset ditt. Og lover å passe på å takke for posene i fremtiden (tror jeg gjør det allerede)

Ha en fin helg!

Tonje

Livy sa...

Herlig Emmeline!
...Og når jeg tenker etter så er jeg nok en "flink" pose-takker :-)

Ønsker deg en fin fredagskveld! Klem fra Livy

Veronika sa...

Sier som regel både jatakk og neitakk hvis jeg blir spurt om jeg vil ha pose, men ofte tenker jeg inni meg: "Nei, eg har jo tenkt å putte alle de varene som fyller kassen til randen i lommene og bære de hjem på den måten." Fulgt av litt mental himling med øynene.

Men hva med kvitteringen da Emmeline? Er du like flink til å være høflig der? For der svarer jeg som regel "Nei, den trenger eg ikkje."

Nin sa...

Emmeline...Du skriver så jeg ler så jeg rister..Takk for herlig fredagsoppvekkerpåtakkerjegnåEGENTLIGforposenemine.. Fin freda! :)

Unknown sa...

Jeg sier alltid jatakk og neitakk ettersom det passer og er helt enig i at det finnes altfor få som klarer å svare høflig på en tjeneste de blir tilbudt enten de betaler for den eller ikke!
Et innlegg ang teppet er virkelig på sin plass!!

Grete

Marina sa...

Flott innlegg Emmeline, man kan vel strengt tatt ikke takke for mye! (eller kan man det.......)
Anyway, den GG koppen som er på bildet sammen med en prikkete kopp og en prikkete mugge, hvilket mønster er det? Nyyyyyyyyyydelig <3 og med min flaks, sikkert utgått for LENGE siden:-/

På forhånd TUSEN TAKK for svar :)

Bettum Villa sa...

Ja takk
Ja, gjerne det :)
Nei takk..
Ellers takk.
Etc etc. er vel det som vanligvis kommer ut av munnen min.
Siden jeg jobber i varehandel så prøver jeg å fokusere på å være hyggelig med alle rundt meg og takke for det man får.

Og nå som fler og fler bedrifter blir miljø bedrifter så blir det jo en selvfølge at man spørr om kunden vil ha pose (og kvittering) for ALT man sparer hjelper... mener jeg da.

Klem Madelén

Lidyll sa...

For et herlig innlegg, Emmeline!*smil*

Synes mange undervurderer høflighert...skulle da bare mangle at man sier "ja, takk"/"nei, takk" os så videre!Normal høflighet kan faktisk gjøre dagen så mye bedre...Jeg verdsetter det stort*smil*

Herlige påskebilder!!!!

God helg!*smil*

Henriette sa...

hahaha, jeg husker samme artikkel og har passa på å si jatakk eller neitakk med et smil etter det! :D

Høytrykk sa...

Herlig innlegg! Jeg sier alltid "Ja takk" eller "Nei takk" og hører dermed til den høflige typen. Men noen dobbeltakking blir det nok ikke på meg, da tror jeg at jeg bare hadde begynt å le. :)

Snertne sneller og små nøster sa...

Her er det ja takk og nei takk, og takk skal du ha om jeg får igjen penger :-) Trønderne kan jo være ganske høflige ;-)

Ha en fin kveld - klem Siv

Charlotte sa...

"Nei takk" / "ja takk" (til posespm), "takk skal du ha" (når jeg får kvitteringen) og "ha det godt"(når jeg går).
Ønsker deg og dine en riktig god helg :-)

Anonym sa...

Jo takk som spør, jeg takker og bukker,som oftest takker jeg nei, fordi jeg har med meg et gjenbruksnett. Om det er økologisk tviler jeg på, men det holder hvertfall poseberget her hjemme sånn nogenlunde i sjakk...
Jeg takker t.o.m når folk gir meg søpla si (jobber i servicebransjen), noen ganger tenker jeg at det er litt i overkant, men det blir liksom litt feil for meg å ikke si takk også, så jeg fortsetter i samme stil, takk for at du gir meg ditt matbrett med halvspist mat og dressing på kanten, tusen takk ja...
Takk for at du kommer, og takk og lov for at du går...

Ha en strålende helg!

SiriH

mona.z sa...

Tusen takk for herlig tekst og vakre bilder. Ja, jeg sier jatakk og neitakk, men må ofte be om flere poser. Noen butikkansatte tror man får en stappfull handlevogn med seg i 3 poser! God helg til deg, klem fra Mona

Anonym sa...

Som den sunnmøringen jeg er, så takker jeg ikke for poser jeg må betale for. Men jeg er ei kjekk jente likevel altså;) Kvitteringen takker jeg derimot for, gratis papirlapp!

ØSTRE ROER sa...

He he, kjenner meg igjen i historien. Når jeg blir tilbudt kvittering, så sier jeg alltid "nei takk, ellers takk!". Og da er det akkurat som om kassadamene ikke helt vet hva de skal si. Går det an å bli for høflig mon tro???!:)

Keiserens nye trær sa...

Som eks butikkansatt har jeg lyst til å ta igjen for alle brekk-ekle kjerringer som har krysset min vei, men det blir "ja takk" og "nei takk" likevel.

Dekoratøren

Sologbolig sa...

Eg bruker stort sett å si nei takk til pose. Det er fordi eg som oftest har med pose (for å prøve å tømme hjemmets poselager!).
Men når betjeningen slår inn betaling av pose uten å først spørre om eg vil ha pose, da sier eg at eg skal ikke ha noe pose. Og da blir jo betjeningen sur.....hvorfor det egentlig??
Ha ei flott helg.

Ann-Kristin sa...

Huff, stakkars butikkansatte! Eg bruker å seie "Nei takk, det går bra" når de spør(sidan eg har med eigne nett), og da ser de alltid litt rart på meg. AV og til spør de opp igjen. Kanskje eg berre skal seie nei takk???

Frøken Jægers Hus sa...

Hahaha! Herlig!! Jeg heier på deg, vi må være høflige og snille med hverandre. Selv er jeg i mot poser og mener at alle bør bruke økohandlenettene. Desverre så glemmer jeg ofte dem i bilen og jeg gremmes over min egen tankeløshet. Trøster meg med at plastposen bruker jeg til å samle plastbosset i. Verre er det at de bare brenner plastbosset eller stapper det i forurensende trailere som må kjøre langt inn i sverige for å resirkulere det.. Akk ja..
Påske!!!!!! Du er tidlig ute med pynten og skikkelig flink! Her blir det nok bare noen egg som kommer fram til påske. Blir spennende å følge deg. Delikate bilder og slitan med nytt teppe!
God helg!!!!!!

Fro (Idyll på landet...) sa...

Her er det alltid "ja takk" eller "nei takk" som gjelder.

Påskepynt er produsert og klar - sender til uka, så har du det i god tid! :)

Klem

Anonym sa...

Morsomt innlegg! Det fikk meg til å tenke på en blogg jeg har kommet over som har et litt skrått blikk på kunder sett fra en butikkarbeiderens side, og navnet på bloggen passer jo bra ;)

http://vilduhapose.blogspot.com/

Mitt hvite hus sa...

God kveld Emmeline..

Du skriver rå bra...
ja man kan henge seg opp i ganske mye rart..men akkurat dette med høflighet syns jeg er viktig..

men dessverre kunne jeg ha havnet på begge sidene her..

selv om jeg er opphengt i høflighet..så har jeg en dårlig dag..glemmes de høflige frasene litt.. hihi...må skjerpe meg så jeg ikke risikerer å havne på den gale siden en vakker dag =))

god helg og tusen takk for en herlig inn legg..med glade og fargerike bilder..

Klemmer

Jennys fire vegger sa...

Tusen takk for et artig innlegg! :-D

God helg til deg og dine!
Klem Jenny

Anonym sa...

Før i verden, når man faktisk ikke måtte betale for posene, slengte jeg alltid på et TAKK etter ja`en eller nei`en. Jeg gjør ikke det nå, like lite som jeg takker for Always Ultra`en eller dopapiret...
Jepp, sånn er det!
God helg :)

Anonym sa...

Herregud for en teit diskusjon, vi har jo alle lært å takke , det er vanlig høflighet. Astrid

Margrethes hus og hage sa...

Herlig :D

Anonym sa...

Her er jeg ikke enig med deg;)Skal vi si ja-takk til en pose vi betaler 0,75 øre for??(Rema,Kiwi etc.tar betaling) Hadde vi fått den gratis syns jeg takken er på sin plass...
Men alminnelig høflighet i hverdagen er jeg med på....:-)

Liv

Anonym sa...

Kanskje skulle BT gå videre i sine undersøkelser og finne ut hvor stor andel av betjeningen som takker når de har fått sine penger for varene.....Jeg irriterer meg mye over at det bare kommer et grynt, som at betalingen er ok, og spm om en vil ha kvitteringen..... Mvh Johanne

Whitebite sa...

JA TAKK, hvordan skal jeg ellers få fraktet 6 liter brus, 5 kg poteter, 3 brød og 2 melk med meg hjem..?
(svarer jeg..) Høflig nok?!

Anonym sa...

Jeg sier nok jatakk eller neitakk alt ettersom, men , for det er et men her , synes jeg. Vi må jo faktisk betale for posene.......med reklame på. Etter at vi har kjøpt varer i dyre dommer ! Og når skal de sjekke høfligheten til de som jobber i butikken , mon tro ? Jeg blir revet med som vanlig så jeg stopper her.....

Anonym sa...

Du koser deg med ord. Det er det beste ned bloggen!!
D :)

Lisbeth sa...

Jeg er fra den generation hvor man var flasket op med at sige takk til alt...:-o)
Og det bliver jeg ved med.
Her i Danmark, de flæste steder, tager man posene selv under disken hvor man betaler og lægger dem op på rullebåndet så den i kassen kan se hvor mange du har taget og slår dem ind.
Det sparer på den ansattes arm og du kan selv bestemme hvor mange du vil have....smart!
Dit nye tæppe er dejligt friskt og passer flot til dine stole...:-)
Men så skal du jo også skifte tæppe ud når du skifter farve på stolesæder...lol...:-o)
Hyggeligt med påskepynten der har kommet frem.
Rigtig god weekend fra Lisbeth

Unknown sa...

Som alltid er det en fryd å lese dine innlegg.
Jeg går nok som regel for Ja takk eller Nei takk, men ingen regel uten unntak. Noen gang er hodet fylt av andre ting og da kommer det kanskje ut bare ett Nei eller Ja.
Men for det meste er jeg høflig for det synes jeg man skal:o)
God helg!
Klem

Photo-Me-Life sa...

Posene røsker jeg til meg (om de ligger så øynene mine og hendene mine) klarer å få tak i de, å legger de på rullebånden slik at de slipper å spørre. Jeg syns det er enda værre med den forbannade kvitteringa. Hver gang i matbutikken spør de om det. Å jeg tenker, de som MÅ ha kvitteringen, er det ikke bedre at de SPØR om å få det eller at de automatisk legger kvitteringen med varene? Da blir jeg litt sånn NEI JEG SKAL IKKE HA DEN KVITTERINGA å hadde sikkert gått under den negative sorten, for jeg er lei kvitteringer. Posene der er jeg litt føre var så de slipper...men de "#&#& kvitteringene....

Photo-Me-Life sa...

Ahh, glemte en ting. Men når vi betaler for en pose, er det ikke de som skal si tusen takk for at vi orker å vandre rundt med reklame for de????? Vi betaler for posen og takker, men vi betaler jo for melka, brødet, eggene, bernaisesausen også. Skal vi takke da også for hver vare som suser forbi:)? Hadde vært artig, humre litt for meg sjøl

Jane sa...

Her takkes det skikkelig for noe så enkelt som en bærepose ja.. hehe. (Gått i god lære hjemme vil jeg tro) Aldri tenkt på at det kan finnes bærepose-takke-spioner der ute, men da har de i allefall lite og utsette her i gården ;0) Men ofte må jeg spørre pent om og få en pose av hun ene på den lokale matvarebutikken her. Hun glemmer det alltid. Men takker lell.

Henriettes hus sa...

For et fantastisk innlegg.

Du skriver så utrolig bra !

Nydelige påskeegg fra green gate, har kjøpt en del av de, som ligger å vente på å komme frem i dagens lys ;)

Ha en fin fin lørdag.

-Henriette-

Anonym sa...

Hei
Jeg blir litt sånn irritert skjønner jeg nå.....hvorfor skal vi stå og takke og bukke for en pose vi må betale for??? Hadde butikkene gitt oss posen "gratis" ville jeg takket, men nei da...den koster 1 krone.
Står dere i butikken og sier tusen takk når melka, brødet, servelaten og eplene ruller forbi ekspeditøren også?? Greit vi skal være høflige... men høflige hadde vel butikkene vært om vi fikk denne reklameposen "gratis". Vi går jo der tross alt med reklame for butikken - hadde vi vært en idrettsutøver på høyt nivå hadde det blitt betalt for at vi hadde båret rundt på reklamen deres, og ikke motsatt - vi betaler for å spre posereklamen:((

Rekkehuset sa...

He, he..morsomt innlegg - som vanlig:-) Jeg er definitivt en posetakker, mulig det skyldes mange år med kassajobbing i studietiden. Ønsker deg en riktig fin helg, hjertelig hilsen Hanne.

Anonym sa...

Da har jeg bestått høfligtesten hvis det skulle blitt en undersøkelse her! Hurra! :)

Linda sa...

Jeg er faktisk enig med et par stykker over her. Hvorfor skal jeg takke for å få betale for å gå rundt med gratis reklame for butikken? Hvorfor sier ikke de butikkansatte: Takk for at du handlet hos oss? Og klart at jeg vil ha kvitteringen! Ellers kan vi jo ikke komme tilbake med varer vi ikke er fornøyde med, f.eks. frukt.

Christine sa...

Takk for atter et morsomt innlegg fra deg, Emmeline:-) Du kan virkelig få satt ord på ting du, og på en utrolig god måte. Jeg regnes vel for å være i kategorien pose-takker jeg også. Det er rart hvordan vi kan avsløres i øyeblikk når vi minst venter det;-) Ønsker deg en herlig helg!

Ps. Dersom du har et Beck Sønderdaard-skjerf på ønskelisten din vil jeg anbefale å være med på denne konkurransen (store vinnersjanser).

http://daisyvinderen.blogspot.com/2011/03/konkurranse-vinn-skjerf-fra-beck.html

Anonym sa...

Kjære Emmeline - du kan komme å handle hos meg hver eneste dag! :) Kunder som deg er en fryd. :)

For kjære kunder - vi spør ikke om du vil ha pose eller kvittering for å være vanskelige. Vi gir deg bare et valg. Vil du ha pose, eller har du med egen? Vil du ha kvitteringen, eller trenger du den ikke? En lang avhandling om "selvfølgelig skal jeg ha pose - tror du jeg får plass til alt dette i lommene???", er ikke nødvendig.

La oss være hyggelige og høflige mot hverandre, så blir handleopplevelsen så mye bedre! :)

Hilsen butikkansatt :)

Monica sa...

påsketiden er liksom synonymt med emmeline synes jeg, du er alltid en racer på å pynte til påske. Jeg har alle de fine påskebildene dine friskt i minne hver gang påsken nærmer seg.

Jeg jobbet på klesbutikk før og ble så vandt med å si takk skal du ha, og her er 50 kroner igjen, versågod. Jeg avsluttet gjerne hele handlen med ha en fin dag eller ha en riktig god helg og smilte alltid. Derfør prøver jeg å være høflig og hyggelig selv når jeg er kunde, men jeg må innrømme det at det er utrolig mange i kassene som provoserer meg skikkelig, ikke er de høflige, noen ser skikkelig sløve ut, noen ser ikke på kunden en gang og mange hadde trengt seg et smilekurs spør du meg. Kanskje er det fordi det er så mange som sitter i kassen på en butikk som en "midlertidig" jobb og som egentlig ikke trives med yrke, eller så vet de rett å slett ikke bedre, men jeg kjenner iallefal at jeg slettes ikke får lyst til å handle av dem når jeg opplever det og det har hendt at jeg har gått tomhendt ut av butikker på grunn av manglende høflighet. Men når det er sagt så tror jeg ikke alltid jeg sier ja takk elelr neitakk til posene, men jeg spør etter poser selv og sier gjerne takk skal du ha når jeg får dem etter jeg har spurt, som regel glemmer de å sende med poser her og det er ganske frustrerende når en står i enden og venter på å begynne å pakke.

Ønsker deg en fin helg emmeline og jeg gleder meg til å se pynten på tv. klem Monica

Anonym sa...

Takk for et herlig innlegg ♥

For det første er det jo en selvfølge å takke for pose, det er ikke snakk om reklame, eller hvorvidt den koster 0,75 men at man er høflig mot den personen som spør.

Jeg kjenner jeg blir flau over flere av kommentarene på innlegget, hva er det som feiler folk? Hvor vanskelig er det å si nei takk når man får spm om man vil ha kvittering? Hjelpes, jeg blir flau rett og slett.

Og en annenting, det er faktisk gratis pose i veldig mange butikker, feks alle interiørbutikkene og mangelen på høfflighet blandt kundene er stor der og.

God helg til deg og alle de som er litt positive ;)

Anonym sa...

Greit med vanlig høflighet,men å takke så veldig for noe en betaler for er vel ikke nødvendig. Sier værsågod når jeg betaler og takk når jeg evt. får igjen penger. Det er for meg en selvfølge. Men når det kommer til kassalappen i matvarebutikken lønner det seg å ta den med og sjekke den. Her er det MYE feil ute og går. Tibudsvarene er ofte ikke forandret til rett pris i kassen. Diskuterte dette på jobben forleden og mange hadde opplevd det samme. En gang var det feil på tre ting jeg hadde kjøpt,da fikk jeg tilbake over 80 kroner!! Det kan da umulig være kjipt å vite at en betaler den reelle prisen? Ha en fin helg. Mvh. Anne

marie sa...

Jeg sier som regel nei takk, jeg har pose. Jeg er nemlig slik kjedelig perfekt som går rundt med økologiske handlenett i lomma. Men takke det gjør jeg. *veloppdratt*

Og når jeg dulter borti noen sier jeg unnskyld eller beklager. Og når jeg treffer noen som ikke tar opp hundebæsjen sin så blir jeg enda mer høflig. Sikkert irrterende høflig synes den som jeg minner på at de har glemt noe og som jeg tilbyr pose (jeg har et lager i vogna). Få av dem takker faktisk. *går i meg sjøl*

Marianne sa...

Herremin, for noen smålige kommentarer det var her da. Selvfølgelig skal man si takk! Uansett hvor mye en betaler - det er da ren høflighet!
Sjokkerende at mange skal ha noe gratis for å si takk.. Makan! Har jeg fest hjemme og spør om venninna på andre siden av bordet kan sende meg ølåpneren sier jeg da vel takk da også! Selv om jeg har betalt for den selv tidligere.

Hilsen fast leser på 23 som synes sin egen generasjon er blitt alt for uhøflig.

Anonym sa...

Jeg sier ja takk. Men egentlig er det jo den som sitter i kassa som skal si takk. Vi betaler jo for posen:)

Mor Monsen sa...

Så søt du er:-)

Trude sa...

Jeg sier "ja, takk/nei takk", men er det ikke egentlig butikken som burde takke meg de gangene jeg betaler opp mot 1 kr. for å reklamere for den på vei hjem??? ;o)

fialka012 sa...

Krásné....

Li/Småtingene sa...

Sier alltid "Ja takk"! Skulle bare mangle ;-)
Men skjønner godt redselen for takke-spioner altså...

Fornøyelig lesning :-))

Kos deg med nytt teppe på den übernydelige spisestua di! For jeg kan nemlig være positiv selv om jeg er ørlittebittegranne misunnelig... ;-))

:-)

Anonym sa...

Når kassapersonalet spør om man skal ha pose er det noen som svarer: "blir litt vanskelig å få med seg varene ellers" eller "neida,jeg bare tar helgehandelen i jakkelommen jeg" - og så syntes de at de er ustyrtelig morsom. Men egnetlig er de jo bare superfrekke! Klart kassapersonalet må spørre om de vil kjøpe pose! De kan jo ha lommene stappfulle i økologiske handlenett, eller plastposer eller gudene vet hva! Hilsen Eli som både neitakker og jatakker og værsågoder:)

Violetta sa...

Jeg sier ikke takk, for her jeg bor må vi betale posene selv. Men...det skjer jo at jeg må ha en pose jeg ikke trodde jeg trengte, og hvis den kjekke kassamannen da sier jeg skal få den - ALTSÅ HELT GRATIS, holder jeg en takketale av en annen verden. Så jo...jeg mener selv jeg er høflig! ;-)

Maren - Vår lille verden sa...

slitan med nytt teppe;);)
Eg trur eg alltid huska å ei takk;) Gjør som regel det med alt for liker å være en høflig person.:)
mannen blir litt flau av meg av og te men eg syns det er koselig;D

Anonym sa...

Takk! Og tusen takk!

Anonym sa...

Jeg takker og bukker og værsågoder i tide og utide, det kommer helt automatisk. Så jeg takker når jeg betaler med kort også jeg.
Når jeg tar ut korter, hører jeg meg automatisk si "takk skal du ha".
Tjihi, litt rart egentlig, å takke for å få lov til å betale.
Men det koster meg jo ikke en kalori (dessverre), og hvis det gjør dagen bedre for noen, så er jo det en super bonus :)

Men reagerer på mye grynting av de som sitter i kassa.
Helt til vi fikk Kiwi hit til bygda, de ungdommene som jobber der er altså så høflige at det er en fryd. Jeg skjønner jo at det er fordi de har fått opplæring, men det gleder meg uansett.

JA til høflighet, det varmer godt og både gi og ta noen vennlige ord :)

Handplockat sa...

Tassar in i tidigmorgontimma
för att önska dej en toppen söndag
Här kryllar det av inspiration och underbara bilder SOM VANLIGT !!!

Jag bara NJUUUUUUUUUTER av dina fina bilder =)

Nu ska jag njuta hos dej en stund innan jag tassar vidare

ha det bäst

Anonym sa...

Det er viktig å være høfflig! Ved å vise andre respekt kommer man selv langt her i verden.
Jeg sier til guttene mine at de er representanter for familien, og hvis de er uhøfflige, vil andre tro at hele familien er det samme. Det samme gjelder når vi er i utlandet. Opptrer vi uhøfflig, tror vertslandet at nordmenn er uhøfflige. Vårt ferieland er England, så gjett om vi er ekstra påpasselige der:)
Ha en fin, fin uke!
Og tusen takk for flotte bilder, og et godt innlegg!

Ina sa...

Åh, dette er spennende! Jeg blir flau av både butikkansatte og kunder som ikke er høflige. Butikkansatte som ikke hilser f.eks!?!? Er det mulig?!?!?
Jeg er av den sorten som takker mye, men mener selv at jeg ikke kan utelate noen takk. Jeg sier "ja takk" hvis jeg skal ha pose. "Ja takk" til kvittering, og "takk skal du ha" når jeg får kvitteringen. Kanskje litt for mange takk?? ;)

Kjersti sa...

.... jeg tenkte, har hun fått nytt teppe,tro! Gratulerer!! - passer kanskje bedre enn ... teppeunderlag, innlegget handlet jo tross alt om høflighet. Teppet var fint det, og forandring fryder jo både her og der. Ha en stårålende dag!

Anonym sa...

Jeg sier ja takk, men bare nei. Grunnen er at når jeg sier nei takk passer ikke kassemedarbeiderne på at jeg faktisk sa nei og jeg må betale for en pose jeg ikke tar med meg hjem. Når jeg bare sier nei får de med seg at jeg ikke vil ha pose :)

Anonym sa...

Takk Emmeline for et flott innlegg.
I fare for å banne kirken så må jeg bare si at jeg ikke er veldig overrasket over statistikken over høflige posepersoner i Bergen. Nordmenn er som kjent ikke veldig høflige, men bergenesere "tar kaka" spør du meg. I et helt år prøvde jeg å hilse på de andre foreldrene i barneparken, de fleste så på meg som om jeg var smårar, de fleste gikk rett forbi, bare noen få hilste tilbake. Å rygge bilen 20 meter, lirke den inn til siden så motgående får plass er ikke verdt et lite nikk en gang, jo da det er unntak, men veldig få.
Å si takk, unnskyld, vær så snill, koster ingenting, men gir veldig mye respekt og positivitet til de rundt seg og ikke minst til en selv.
Når jeg først er i gang så kunne jeg ønske meg amerikanske tilstander hvor kassepersonalet legger varene rett i poser.....
Ha en fin dag

Anonym sa...

Til "butikkansatt": det var som om jeg skulle sagt det selv :-)
Jeg jobber i butikk og vi kunne nok skrive en hel bok om vår hverdag, om høflige og uhøflige kunder!
Til Emmeline: Falt pladask for teppet ditt, kan du vær-så-snill å skrive noe mer om hvor du har fått tak i dette?
På forhånd TUSEN TAKK ;-)

Tussilago sa...

Jeg blir kjempeglad av innleggene dine. Bildene fra ditt vårlige hus gjør meg sprellelde glad her jeg befinner meg nesten innesnødd langt nord. tankene du deler får meg tl å smile, le og til å tenke;)
Jeg er en av de pose-takkende. Og det gir meg glede å vite at det kanskje er noen som får med seg at jeg er av den høflige typen. Noen ganger føler jeg at den som spør ikke legger merke til om jeg er høflig eller ikke..og at det kanskje ikke hadde gjort noen forskjell om jeg sa takk eller ikke...men hva vet jeg, det betyr nok noe uansett;)

Øyeblikk sa...

Eg seier også ja-takk eller nei-takk, og det me har visst vore flinke med å oppdra ungane til også ;)

Minstemann sa "nei-takk" når me skulle heim frå leikeplassen, og når mor insisterte så blei det stadig høgare volum på "nei-takk, Nei-Takk, NEI-TAKK" frå junior. Han var også veldig høflig når mormor villa ta på han redningsvest når dei skulle på brygga på naustet, svaret var såklart "nei-takk" :)

Elsker bloggen din!

Myrullpiken sa...

For noen utrolig fine bilder du viser:) Masse koselig og fint fra green gate også:) Ønsker deg en koselig søndag<3

Ps. vinn søte premier fra Green gate og bloomingville i vår giveaway:)

Klemmer fra Myrullpiken<3

Anonym sa...

Det er helt utrolig hvor langt man kan komme med vanlig høflighet. bare et smil eller et lite hei og ikke minst et ørlite takk, varmer fort et frossent hjerte. herlig bligg du Emmeline, du er best!!!! TAKK for fine innlegg:-)

Klem fra HJ

Tonemor sa...

Herlig innlegg. Jeg jobber faktisk i butikk og spør så høflig jeg kan om: trenger du en pose? Da synes jeg det er veldig koselig med et nei takk eller ja takk ettersom.
Kjempe flott og takk!!
Klem Tone

Britten sa...

Og så vil jeg få si TUSEN TAKK for en nyttig påminnelse om høffelighet , det smører maskineriet og gjør god for alle.

Hun som skrev ovenfor her , og som selv er kassadame , bekrefter det.

Fire kaffe sa...

Du aner ikke hvor lettet jeg ble nå over at jeg faktisk sier ja takk og nei takk til pose. Tenk om jeg ikke hadde sagt det, og så ble jeg utsatt for en spion! Bare tanken på det får meg til å tvile på at jeg får sove noe særlig i natt.

Jewellery Bijou sa...

Hi,I have been following your blog for a while and I really love it,very inspirational,I have recently started blogging as well,please visit me as well:

www.jewellerybijou.com

Unknown sa...

Så fine påskeegg! Hvor er de fra?

Anonym sa...

Hei!
Nydelig teppe. Har du lyst til å fortelle hvor det er fra? :)

NIB sa...

Hei, hei! Jeg er nok en førevar posespion shopper. Jeg håper å få presisert FØR ekspeditøren rekker å spørre hvorvidt jeg skal ha en eller to eller tre poser.

Noen ganger må jeg også av ren angst for å ta feil av antall poser spørre kassadamen hvor mange poser HUN syns at jeg kommer til å trenge.

Syns spionene burde innført en siste kategori: de som sier "nei, jeg tar det under armen". Det burde være forbudt ved lov, og medføre livslang utestengelse fra butikk:)

God kveld:) Solveig

Anonym sa...

JA, TAKK! Jeg er en "takker" og jeg ønsker meg flere med på "takkelaget"! Det er veldig hyggelig når folk takker og om man har betalt for produktet/tjenesten spiller ingen rolle synes jeg. Det flotteste jeg har opplevd av takking var i Sydney. Der er det helt vanlig at folk (i alle aldere)sier "Thank you, driver" når de går av bussen. Takking skaper positivitet og et hyggelig samfunn!

Takk for et fint innlegg, Emmeline!
Hilsen L;-)

Mia, New Room Interior sa...

Hehe, jeg takker jeg og faktisk, også hoper det seg opp med poser hjemme :-) Ha en fin ny uke, og takk for allunderholdning du gir!! Teppet var fint og vårlig!! KLEM

Mitt lille hjem sa...

For et utrolig artig innlegg :)
Fikk meg til å tenke.. Tror jeg sier ja takk, eh..

Lenge siden jeg har vært innom her.
Legger deg til blogglisten min så det blir lettere å komme tilbake :)

Kjempe flott blogg, og lekker lampe over spisebordet!

Ha en fin kommende uke!

Klem
Christine

knirkus sa...

Om du takker for pose, takker du og for kvitteringen?

Bente sa...

Hei :)
Morsomt å lese hvordan du tenker, og måtte ærlig talt tenke litt over hva jeg selv svarer.Jeg er nok en takker, men også en smiler,så jeg kan si"ja, det kan jeg," og smile,er ikke det like høflig som et takk? :) :)
Siden jeg selv har jobbet i mange år i butikker, solgt sko, klær, og mest i familiens bakeri,Harrys i Lyngdal(måtte bre skrive det,siden jeg så at du hadde vært på Mosters Hus,min absolutte favorittbutikk, her i vinterferien, og da kanskje vært innom bakeriet , )Og må si jeg opplever folk som veldig høflige, men så klart,innimellom er det noen som sjokkerer medsin uhøflighet:)
Men tusen takk for påminnelsen og nydelige vårbilder :)

Ønsker deg ei flott uke :)

Misemor sa...

Jeg trodde, som du nevnte i innlegget, at dette skulle handle om posene! I den anledning vil jeg bare si at det føles så mye bedre å kjøpe noe til meg selv når jeg kan si "nei takk" til pose!

Det er helt naturlig for meg å si takk ved siden av ja/nei. Noe annet ville kjennes uforskammet. Ikke fordi jeg begynner å bli voksen, jeg har alltid gjort det - god oppdragelse har jeg nok fått! =)

Anonym sa...

La oss bruke et lite øyeblikk av denne fantastiske vårdagen til å tenke over hvem de butikkansatte er.

De er vanlige mennesker som deg og meg - som står opp (noen før fuglene står opp) for så å jobbe 8 timers vakter, noen lenger, de jobber skift, noen er så uheldige å ha 'midt på dagen skift'. Man må også jobbe kveldsvakter og er man så heldige at man jobber på et kjøpesenter har man nattåpent å forholde seg til.

Som butikkansatt er man hyggelig og blid i 8 timer, mye ståing og gåing, mange lyder, mange folk å forholde seg til og ikke minst rydding og atter rydding.

Og la oss innse det : Det er ikke 8 timer med hyggelige, forståelsesfulle kunder som forstår sin plass på kø-rangsstigen og som rydder etter seg når de har rotet i butikken.

Det skal også sies at det finnes mange hyggelige, blide, forståelsesfulle 'rydder etter seg' kunder også. Og de gjør dagen så mye bedre, både for de butikkansatte og for sine medkunder og for ikke snakke om seg selv.

La oss være bevisst på å gi de butikkansatte en god dag (or de gjør en utrolig stor og god jobb), huske på at de er vanlige hardtarbeidende mennesker som deg og meg som fortjener et smil og litt forståelse i en ellers travel og tøff hverdag. Og i samme slengen kunne gi en medkunde og seg selv en bedre dag og bedre humør! :)

Og husk: Det er tross alt ikke den butikkansatte som lager reglene!

Hilsen eks. butikkansatt

Stria til Camilla sa...

Jeg sier også ja takk og irriterer meg veeeeeldig når den nesten koster 1 kr. Og da betaler jeg for å gå rundt med reklamen dems også. Skaffe meg hvite egne poiser ejg trur jeg.

Bitteliten sa...

..og med dette kan takkepolitiet få nok en høffelig forbruker..
Ikke det at jeg ikke har takket tidligere tror jeg - har bare ikke vært så obs på det, men NÅ derimot ;)

Ha en flott start på uken!

ps - lekkert teppe!

Barnelykke sa...

Festlig innlegg!

Ida`s World sa...

Arti og bra blogg:D
Ja vi kan sannelig bli flinkere, både i Bergen og Norge på å være høffelige.. Tok fly til England sist eg var på reise. Til London skulle en engelskmann sitte ved siden av meg. "scuse me, I`m gonna sit next to you" Og smilende gav eg han plass. På veg tilbake var det en an tone av en bærgensk kvinne: "flytt deg, det e min plass" og peiket surt på plassen ved siden av meg.... Ingen smil møtte hun nei... Makan...
Vær høfli så blir det hyggelig for alle rundt en :)
Ha en god uke, og husk det hjelper å være smilende:-)

Anonym sa...

Flott innlegg, men altså: hvor har du kjøpt det fantastiske teppet?

Frk Kastås sa...

...takk skal du ha! Jo takk! Takk takk! Tikk takk... ;) Har alltid takka jeg! ;) Mora mi var nemlig som deg! ;) Skal du ha ketsjup på pølsa Rikke?! Jatakk! ???? Er da helt naturlig å takke! ;) Pose, ketsjup eller "ha en fin dag!" Takk takk! ;)

Og det gjør datteren min og...bombe? - normal høflighet!

Iselin - Heime hos Oss sa...

Huffameg, tror jeg sier ja når jeg vil ha, men neitakk når jeg ikke skal ha.... Må nok "takke meg opp" et par hakk, så jeg husker å takke ja også! ;) Tusen mange takk for påminnelsen :D

linn pinn sa...

hahaha du er fantastisk morsomt!

Her i gården er det alltid ja, tusen takk eller nei takk. Synes det er hyggelig når folk sier nei eller ja takk til meg når jeg spør dem, så da er det viktig å gjøre det samme selv :)

Anonym sa...

Morsomt - denne "undersøkelsen" gjorde dypt inntrykk på meg også... Du er derfor ikke alene!! Her er det Ja/nei takk og tusen takk ved hvert handlebesøk. Ja til et høfligere Norge:-)
Signe

Anonym sa...

Jeg spør kan jeg få en pose? (sjelden man får tilbudet)

Elisabeth sa...

LOL- veldig godt innlegg Emmeline!

Linecas have sa...

Puh der hører jeg med inn under tusen hjertlig takk kategorien hvis det finnes.
Vel der har du jo begrunnelse til å handle også. Du handler for å gjøre verden mere høflig vel? ( glis hehe)

Ha en fin fin kveld!

Line-Cathrin

jeanette sa...

Heilt nydelige bilder! Vår kom no!:-)
Eg seie alltid "ja, takk" Har hendt en eller to gonga i livet mitt at eg har sagt "nei" (mest sannsynelig trøtt og sleten etter jobb) og då vart eg skikkelig flau over meg sjølv....haha..

Elska bloggen din!
Ha ein fin dag:-)

Villblomsten sa...

Hihi :-)
Like hærlig som alltid :-)

Jeg må faktisk høre etter hva jeg svarer neste gang jeg handler , for jeg vet ikke helt hva jeg svarer :-)

Birthes Verden sa...

Det eneste man mister ved å være høfig, er plassen på bussen :))

EksilBergenser sa...

Når jeg en sjelden gang glemmer å ta med de supre handlenettene våre på butikken, sier jeg "Ja takk!" til spørsmålet om pose. Men, samtidig ergrer jeg meg innvendig. Hvorfor? Vi betaler jo faktisk for å være vandrende reklamer for butikkene... Hadde posene ikke kostet noe hadde det vært noe annet.

Forøvrig sier jeg pent "Nei takk!" til pose når jeg har husekt våre egne, kjekke handlenett.

Anonym sa...

I et tidligere innlegg så viser du en dørmatte som er sort med hvite prikker. Hvor har du kjøpt denne? Veldig fint om du svarer!! :)

Emmeline sa...

Hei anonym:) Dørmatten har jeg kjøpt på Ellos ( tror jeg) Det er en stund siden...Men mener at det var der;)

Unknown sa...

replica bags china BNOW aaa replica bags GGSX luxury replica bags CGPW

Related Posts with Thumbnails