torsdag 24. mars 2011

Vinnerlykke


I dag har jeg sjekket Altinn. Du vet, den siden som krever at du har fødselsattest og lønnslipp og dåpsattest og medlemskortet på OBS på plass før du kan logge deg på. Så skriver du fødselsnummer og kode nummer 13 og 17 og 23 og likevel er Altinn ikke sikker på at dette virkelig er deg. Derfor sender vi deg atter en kode på mobil. Så kan du bruke den koden og kanskje enda noen koder, og tilslutt...omsider.... hvis du er heldig.... får du komme inn for å se om du har vunnet i årets skattelotteri. Hvis ikke må du rykke tilbake til start, og begynne på ny atter en gang.


Emmeline er en type som sjelden har hellet med seg i lotteri. Det er dårlig med vinnerlykke her i gården. Derfor tror Emmeline alltid at hun kommer til å få en solid restskatt. Dette tiltross for at jeg hver eneste måned sender inn ekstrapenger til ekstraskatt, for sikkerhets skyld. Siden jeg en gang fikk restskatt på 300 kroner!

Men i dag klarte jeg altså det kunststykket å logge meg inn på Altinn, og der hadde jeg pinadø vunnet i årets lotteri. Så da må Emmeline umiddelbart planlegge hva gevinsten skal gå til. Ellers kommer jeg tradisjonen tro til å kjøpe flere kopper, og det har jeg strengt tatt ikke plass til.


Derfor har jeg besluttet meg for å kjøpe et mye dyrere gulv enn jeg opprinnelig drømte om i gangen på hytten. Jeg har jo høyt og inderlig proklamert at jeg skulle ha prikkegulv fra engelske Cath Kidston, men i siste liten har jeg bestemt meg for å satse på fliser fra Gamle Trehus. Vinylprikker må vike for liten norsk stjerne på flis..


Det er rett og slett bare så utrolig mye dill og dall med å importere 6 m2 vinylfliser fra england, at jeg like greit kan kjøpe nostalgiske fliser instead.


Jeg har jo ellers lokket flere ut på glattisen med å kjøpe Cath Kidston sine kopper og mugger og vesker på nett. Det er jo mulig å kjøpe for 200 norske kroner uten at det utløser toll og importavgift. Porto regnes ikke med i kjøpssummen. Når Cath tar 10 pund for å sende pakken til Norge, blir frakten faktisk billigere enn i norske nettbutikker.


Men tror du ikke at Emmeline har vært litt skjødesløs med et av sine kjøp? For en tid tilbake shoppet jeg villt og uhemmet for kroner 209 -og VIPS så ble det en ekstraavgift på 150 kroner i toll, frakt og importavgift. Det er straffen for oss som lett kommer ut av kontroll. Derfor ville jeg bare tipse om at man faktisk kan kjøpe Cath Kidston på tilbud hos den norske nettbutikken Sweet Memories! Jeg tror det lønner seg i lengden;)


Ellers er det kniven på strupen i loftsetasjen hos oss. Feieren kom på besøk tidligere i dag, og det var så vidt han klarte å kjempe seg frem til feieluken. Den var nemlig dekket av skittentøy, grandiosaesker og diverse udefinert rot.... Da han hadde klart å bestige det gigantiske berget, snudde Feieren seg mot meg og sa: Jeg tipper det er en gutt... Ja, svarte jeg. Jeg tipper 16-17 år fortsatte han. Hvem hadde trodd at en helt vanlig Feier egentlig er med i Kvitt eller dobbelt når han kommer på hjemmebesøk? Emmeline måtte uansett skryte av Feierens nesten riktige svar, siden rotets eier er fyllt atten år. Da repliserte Feieren at han kjente lusen på gangen, (*og grandiosaberget på rommet) fordi han hadde en sånn sønn han også! Så vi lider visst samme skjebne, fortsatte han. Den eneste ørlille forskjellen er jo at Feieren trolig ikke har en interiørblogg der han viser frem koppene sine for hele nasjonen! Så nå har Emmeline tatt seg en truerunde i ekte Emmelinestil. Der hun har truet med å stenge ned internettet, og det skal jeg jammen gjøre også! Jeg må bare få blogget litt først...See u;) 
PS: Dagens bilder er noe gammelt noe nytt, noe lånt og noe blått! DS


 

35 kommentarer:

hus2007 sa...

Takk for nok en fin leseropplevelse, Emmeline:-)

emblas-kanel sa...

Jeg tapte nok i det samme lotteriet - her ble det baksmell.
Artig innlegg og fine bilder. bilder.
Hilsen Eva :-)

Rebekka sa...

Artig når det går rette veien,
det gjorde det hos meg og.
Ikke så stor favørat jeg kan planlegge noe storinnkjøp, men er gla jeg ikke ble skyldig.
Utrolige fine og inspirerende bilder du har på bloggen din. Får skikkelig somme følelse av å se på dem :o)
Ha en fin helg.

Lone sa...

Hihi en tenåring er og blir en tenåring;)
Hørtes ut som en koselig feier da;)
Kjempefine vesker og kopper:)

hapel.no sa...

Hahaha, jeg ler høyt for meg selv i stua når jeg leser det du skriver! Du skriver helt fantastisk!

Hege A "The not so perfect mum-blogg" sa...

En pluss i altinn-lotteriet på meg også, så da puster jeg lettet ut!
Du, de flisene var så knallfine!!!

Og artig med sånne feiere, gitt! :D
Hadde en på besøk her også, som måtte inn og sjekke peisen på soverommet vårt. Han var heldigvis fintfølende nok til å ikke kommentere BH`ene mine som lå strødd... Pinlig!

Fru Rosas Hjem sa...

Disse flisene har jeg også tenkt på :) Lurer på å ha de på badet i nyhuset....eller vaskerommet? veldig fine ihertfall :)

Stina - Oppskjørta sa...

Gratulerer med gevinsten! Det er visst Altinn som er de siste dagenes "buzzword" skønner jeg, og litt interessant at vi plutselig nesten kreperer av å måtte vente en dag eller to på å komme inn eller på å få brev i posten, når vi ganske nylig pent måtte vente på brevet vårt alle som en.

Her i husstanden gikk vi takk og pris også i pluss, så får vi se om det innvilges noen prikkekrus til kaffe på trammen-sesongen eller om det går til fornuftigere (kjedeligere) formål.

Vi har forresten en blomstrete giveaway gående, noen får definitivt vinnerlykke der også. :)

Hilsen Stina

Drageset Varehus sa...

Oh! Dette var en frisk pust, en sen torsdagskveld! Jeg danser avgårde på setningene dine, og smiler godt av både bilder og tekst! Her vil jeg komme tilbake! :)
Godt å lese at du hadde vinnerlykke på altinn, det kommer alltid godt med! ;)
Ønsker deg en fin kveld videre. :)

...C o w R o a d... sa...

Your blog pictures always make me so happy! :-)
I can read Swedish but Norwegian is a whole other cuppa tea... ;-)
Marjan/ Seattle

Man tager hva man haver sa...

Hei, legger meg til som følger nr 2700, har lest bloggen din en stund og synes det alltid er artig lesning. Faktisk var det hos deg jeg for første gang hørte om Greengate. :) Fikk ingen gevinst i år jeg, men var igrunnen forberedt så jeg tok det med fatning.

Hilsen fra en bergenserinne til en annen. (iallefall innbiller jeg meg du er bergenserinne)

Ha en fin kveld.

Mvh Kari

Whitebite sa...

yeps Altinn er like krevende å ta seg inn på som Den norske bank (ikke at jeg har prøvd). Og når man endelig har kommet seg inn (ikke i den norske bank) så bør man pigadø ha vunnet sier jeg bare.

ANETTESHUS.COM sa...

HURRA! Godt valg! Vi skal ha de samme flisene på den lille badstu-hytta vår - som heldigvis skal pusses opp til sommeren:))

KLEM

Anonym sa...

Hei!
Herlig artikkel :-) Jeg likte flisene veldig godt, og kunne tenkt meg dem i gangen! Vet du hvor i Bergen jeg kan få tak i dem?

Hilsen Mette

Emmeline sa...

Hei Mette:)
Takk for koselig hilsen. Så langt ser det ut for at man må til Oslo for å få tak i disse flisene. Samtidig søkes det etter forhandlere over hele landet. Jeg krysser derfor fingre for at det ikke tar så lang tid før vi får tak i dem i Bergen også...Skal holde deg oppdatert når jeg finner ut mer:)

Lisbeth sa...

Ja jeg skal betale...ikke nogen gevinst her nej.
Synes ellers vi betaler skat nok her i Danmark, vi har verdens højeste skattetrykk...:-(
De fliser er super lækre, de vil passe rigtig godt på hytta.
Ja også der hjemme...:-)
Heldigvis skal vores feier ikke ind i huset. Han skal ud i stalden hvor vores fyr er...heldigvis..:-)
Her inde skulle han klatre over 7 hunde og en kat først, og det har jeg lagt mærke til at håndverkere ikke er så glad for...:-)

Hej fra Lisbeth

Den Grønne Baljen sa...

Heisan )=)
'Godt med en god latter før dagen sette inn for alvor..

dette er nok en av grunnene til at jeg ikke logger meg inn... har rett og slett ikke tålmodighet.. hihi..

herlig skrevet Emmeline..

så hyggelig at du kan lå til på et nydelig gulv =))

ha en fin fredag =)

Pafrika Og Belkini sa...

Stjerneflisene var nå så uendelig mye finere enn prikkeflisene! Hm, nå åpenbarte det seg en helt ny verden av gulvdekor her. Det passer jo kjempebra, siden verdens styggeste kjøkkengulv ligger og skriker på hjelp. Hurra!

Liker bloggen din, du skriver rett og slett grådig godt. Og vittig! Kan jo ikke la være å gi deg skryt bare fordi du har over 2000 følgere! ;)

Unknown sa...

Herlig lesing :-)
Jeg ble fristet til å bestille varer av Cath Kidstone, så nå er det gjort :-)
God helg
Klem
Brit Eva

MARTHASTUA sa...

Kjære Emmeline!
Jeg kan ikke annet enn å smile, herlig blogg med mye latter og liv, og masse herlig inspirasjon til en nykommer innenfor interiørblogging. :) Takk for at du er du og at du blogger som du gjør! Riktig god helg, og gratulerer med gevinsten i det store altinn-lotteriet ;)

klem fra Annicka

Anonym sa...

he he, har også en sånn gutt i huset, når jeg truer med å stenge nettet, ler han, og sier at naboen har et åpent nettverk - null stress sier han :(

Moccamamma sa...

Gratulerer med gevinsten! Jeg går alltid inn via MinId - for det går alltid lett og smertefritt med å huske en kode, og få en tilsendt - er Lånekassekunde og de har samme portal :)

Jeg har nå skjønt begrepene handelsbarriere og tollmur i praksis. Det er en mur som er 200 kroner høy - og hindrer oss til en viss grad i å handle med utlandet :) Jeg har en pakke fra Tyskland liggende til behandling hos Tollen (som på svensk klinger så godt med bare Tull..he,he) Der blir det nok både moms og toll og gudene vet.

Jeg vurderer sterkt å bruke deler av bursdagssjekken på Greengate eller Pip - for jammen påvirkes jeg av fine bilder, gitt!

Godt at feieren ikke nektet å feie, da - det kunne jo fort hende at det sto i reglementet for helse, miljø og sikkerhet at han ikke kunne det, siden du ikke hadde feieplatform over grandiseskene ;)

God helg til deg!
Moccamamma :)

Margie’s daughter Leiny sa...

CK love, hugs, Margie.

Krystyna sa...

Jak zawsze ładnie u Ciebie
Pozdrawiam - Krystyna

Irene sa...

Har akkurat lest en del innlegg i bloggen - så herlig du skriver! Akkurat passe mye også :-D Ha en flott lørdag!

Hege sa...

Hvis du fortsatt jakter på messinglysestaker så har de mengder av det på helgens loppemarked på Askøy videregående.
Eg tapte dessverre på det årlige skattelotteriet, etter timesvis med ord som ikkje egner seg på trykk. Men det nydelige vårværet idag har gjort meg så yr at eg har glemt alt sammen :)
Ha en suuuper helg!!

Frydisblog sa...

Hei Emmeline.
Jeg leste på et tidligere innlegg at du skulle ha messing lysesteket til konfirmasjonen =) et tips om du trenger flere, ny butikk på Minde Den grønne baljen, de åpnet i dag og hadde en kurv full. Bare et tips. God helg

HEGEMOR.COM sa...

Fnis, fnis og knegg-knegg!!:) Ikke ofte jeg "blander meg i kommentarfeltet hos deg", selv om jeg leser deg jevnt og trutt, men jeg bare DIGGET den innledningen om Altinn!! Det er så sant!!! Grusom greie! Heldig du som fikk igjen, da...ifølge min skatt tror jeg at vi muligens må fjerne noen gulv her i huset...;)
Ja, ja, det blir vel en råd...;)
Ha en super helg!
Klem fra Hegemor

mona.z sa...

Flott innlegg som alltid, godt valg av fliser! Disse har jeg sett for meg i gangen min mange ganger, men blir nok upraktisk i lengden. Ingen her i huset vasker mer enn det absolutte minimum......

Telma - Minha casa. Minha Vida. sa...

Tudo aqui é lindo!!!!!
Maravilhoso!!!!
Parabéns!!!
Beijos
Telma Linhares

Monica - Colour makes people sa...

Jeg forvillet meg inn i en Cath Kidston butikk i Glasgow for et par uker siden. Herlig univers selv om det ikke er helt min stil. :)Tankene mine gikk til alle bloggerne der hjemme. ;)

Anonym sa...

The Federal Emergency Management Agency (FEMA) has made available to communities literature
which provides guidance and technical information educating communities on how to become
disaster resistant in the face of natural disasters.
Continually letting a battery drain will make it die
much faster then it normally would. Both Intel and AMD contain information built in the processor to allow the processor to be used efficiently with mobile computing saving on battery life while giving the best performance.


Here is my web page ... youtube converter

Anonym sa...

For example, if a student is being bullied in the
class then they can use Facebook to tell the teacher what is
going on. Since you won't be able to view the profiles of the group members because they aren't in your network, much of your decision-making about
whom to friend may be based upon appearance or how you might be connected to them via other friends in your network.

Do not look for appreciation outside you, it would make you weak; if that does not come, how are you going to feel.


Feel free to visit my web-site; erfahrungen social-sponsor.com

Anonym sa...

You can learn about those fundamental lessons by simply playing video games.
The popularity of online multiplayer seems to have overshadowed the
experience of playing with someone who is sitting next to you.
Many games have role-playing incorporated and from the young age
kids quickly learn from your heroes they choose to be.


my blog :: kostenlos spiele spielen

Anonym sa...

How do I start a website for free or cheap?
[url=http://bonuskr.com/]bet365[/url] [url=http://www.bapostas.com/]bwin bonus[/url]
[url=http://bonus-2013-france.blogspot.com/]bwin[/url] [url=http://bonuskr.com/]bet365 bonus[/url]

Related Posts with Thumbnails