fredag 28. oktober 2011

Halloweenhelg


Dette med Halloween er jo et ganske unorsk fenomen, som de fleste ikke har noe forhold til. Det tok for eksempel litt tid før jeg skjønte at Halloween ikke var en "periode," men faktisk en eksakt dato - nemlig 31.oktober.


Ved tidligere anledninger har Emmeline kjøpt inn gresskar og greier som hun har pyntet med i ukesvis, uten å ane om Halloween har vært, eller eventuelt er rett rundt hjørnet. Litt på samme måte som Mummitrollene. Siden de sover hele vinteren vet de ikke hvem Julaften er. Når de våkner midt på vinteren og hører rykter om at Julaften er på vei, pynter de og kjøper inn gaver som de skal gi til Julaften hvis han kommer innom.


Sånn har det vært med Halloween i Emmelinehuset.Vi har pyntet og kjøpt inn snop i tilfelle Halloween skulle dukke opp, og så har vi spist opp alt snopet selv, mens vi ventet og ventet!

Først i fjor ble det orden i Halloweensystemet. Det startet med at Emmeline vant et gavekort i en konkurranse hos Nille. Vi snakker den nette sum av tusen kroner i Halloweenstjæsj--noe som førte til stor stemning. Dermed pyntet vi gangen til trengsel og lastet opp bøttene med Halloweensnop den 31.oktober, mens vi ventet og ventet på at noen skulle komme for å gjøre knask eller knep, eller hva det var de skulle gjøre. 


Selvfølgelig kom det ikke et eneste menneske, og Emmeline ringte derfor rundt til hele familien og tvang dem i familiebesøk for å vise frem utstillingen! Etterpå gikk Emmeline innom til naboene for å få barna deres til å komme på Halloweenbesøk.


I år skal jeg til Oslo på selve Halloweendagen, så da er Emmeline tilbake til den orginale versjonen der vi pynter og venter på Halloweenfolkene hele helgen, uten at det egentlig er Halloween. Emmelinemannen er jo som kjent mot denne amerikaniserte komersialiseringen av samfunnet (*blablabla), så da passer det fint å pynte i dag når han skal på dill. For det er jo litt gøy, selv om det er temmeling meningsløst. Pynter dere, eller?? See u soon;)
48 kommentarer:

Birthes Verden sa...

Ingen pynting her.
Men tenker at neste år skal vi pynte. Da er nemlig planen å lage Halloween bursdagsfest for Lillesøster i huset :)

Ha en strålende helg:)

Klem Birthe

Anonym sa...

Skal si du styrer:) Men fint blir det! Likte godt de store gresskarene med ansikt. Det er kanskje litt mer praktisk enn å skjære ut selv. For oss som ikke er så VELDIG keen på å bruke alt for mye tid og energi på dette! Må visst sjekke på Nille om de har disse i år også. Takk for tipset.
Vh Camilla

Anonym sa...

Så utrolig kjekt med nye innlegg, hadde ikke vært innpå på noen dager og kunne plutselig kose meg med tre innlegg på en gang :)

Anonym sa...

Så utrolig kjekt med nye innlegg, hadde ikke vært innpå på noen dager og kunne plutselig kose meg med tre innlegg på en gang :)

Emmeline sa...

Camilla: Ja, de er selvfølgelig kjøpt på Nille. Lurer på om de kostet en femtilapp, så hvis du har plass til å oppbevare dem så er det jo et veldig greit alternativ:) Hei anonym...Forsøker å være litt flinkere å oppdatere, så får det heller våge seg om ikke alt jeg skriver er like spennende;)

Susanne sa...

Dårlig med pynt her i huset. Ikke fordi jeg prisnipielt har noe i mot Halloween, jeg er bare ikke "pynte typen" (Er heller ikke jul her i huset mer enn annet hvert år.)
Men utkledde barn på døra har jeg fått de siste årene, og det er veldig koselig :)
Ønsker deg en fin helg!

Mie Mari sa...

Ingen pynting her, men hadde gjort det dersom jeg skulle ha noe besøk. Jeg synes det er koselig med alt som får oss til å besøke hverandre. EKstra stas når folk må kle seg ut :p Men bortsett fra det er jeg ikke noe særlig fan av Halloween. Vi har jo bare tatt festen, og ikke meningen bak.

Hvite Blonder og Myke Karameller sa...

Jeg er ikke imot Halloween, men da mine barn er voksne, ser jeg ingen grunn til å pynte med disse Halloween duppedingsene :) Er ikke noe fan av fargen oransje i det heletatt heller, så for meg er det helt greit å la det passere :)))
Synes det er innmari koselig å se på trappene til folk hvordan de pynter, å fint er det og...

Ha en super fredag Emmeline, klem Heidi

Jannicke sa...

...nix - dette huset er kjemisk fritt for halloween. Eneste spor av denne "høytiden" er at jeg kjøper disse halloween is-sjokoladene på Nille. De e knallgod!

Lykke til!

Klem J.

Ida sa...

Støtter blablabla-en, jeg ELSKER Halloween;) Selv om jeg er sånn nogenlunde voksen og ikke har barn:)

Siven sa...

Pynter ikke hos meg. Jeg låser dørene, stenger alle lys og kryper under sengen sammen med snopet mitt. Tenk at noen skulle komme å FÅ det av meg sånn helt uten videre?! Nehei, her holder jeg med mannen! ;)

Tonje Merethe sa...

Herlig!
Her blir det Halloweenpynting ja. Kjøpt inn gresskar, lyslykter, gilandere og masse masse snop. Trollungen i huset gleder seg masse, og mor tror nok også dette blir litt kjekt.

Ha en flott helg!

Lillan sa...

Heisann:) Jeg synes alle må gjøre som dem vil, personlig har jeg ikke så mye forhold til dette...men ser de blir litt "påtvunget" denne tradisjonen på skolene her rundt omkring... så vi blir liksom pent nødt til å være med om vi vil eller ei...Jeg tenner bare lys i utelykta på denne dagen og i vinduer, men det er ikke dill og lys som er halloween preget:) det er lys i lykter, bare for å gjøre det koselig for dem som ringer på døra:) Er da ikke surmaga heller;) Artig at det gleder unga da! Klem Lillan

JeanetteCEB sa...

Her blir det litt pynting.
Vi skal på trolljakt ute i skogen på Halloween. Jenta mi gleder seg veldig.
Har ikke noe imot Halloween, men desto viktigere er det å ta vare på tradisjoner som Vi allerede har i Norge.
Når det gjelder pynting så var det ferdig pyntet overalt da jeg var i Dublin for en uke siden.

Ønsker deg en riktig fin helg :)

Jeanette

Ruter & Hjerter sa...

Som man kan se på bloggen min er det lite pynt, men gresskar må jeg ha! de er jo så fine inntil blomstene på trappen!! God tur!

Anonym sa...

Hei :) Kan jeg få lov til å spørre deg hvor du har kjøpt de store gresskarene? :) Hilsen Kristin

Rosine sa...

Nice to see that pictuares ☻☻☻ ☺☺☺

Marimor sa...

Heisann:)

Så fint du har pyntet:)
Blir nok ikke så mye pynting her hos oss... Men de store lyktene du hadde var veldig fine, så kanskje var det bloggen din som skulle få pynt inn i huset mitt:)

Er ny her i bloggverden, men bloggen din er utrolig flott og mye koselig lesestoff. Kommer nok til å bli fast leser her!!!

Måtte le av din mor i går:)

Ha en fantastisk helg!!

Klem Mari

Priscilla sa...

I always decorate for Halloween even though I only get about 2 or 3 trick-or-treaters.

BergenButler.no sa...

Wow - imponert!!

Joda, pynter og skjærer ut gresskar - og kjøper masker. Barna syntes det er kjempestas. På 80(?) tallet hadde vi jo "Karneval i Bergen" og fikk dekket utkledningsbehovet der, men det finnes jo egentlig få felles arenaer der alle barna kler seg ut nå lenger(?). Koselig å kunne korte ned på mørke kvelder, med å skremme vettet av nabolaget:)

I Det Lille Grå Huset sa...

Så morsomt å lese... Jeg har aldri pyntet til Halloween..er ikke så veldig ivrig på det merker jeg ;) Men tanken har slått meg at jeg kanskje skal skaffe meg en gresskarlykt og sette på trappen i helgen...Kan jo hende 2 åringen min syns det er litt gøy ;)
Har alltid kjøpt inn masse snop til flere helger i oktober i tilfelle den derre halloween står på døra!
Kos dere =)
Klem Line

Pernilla sa...

Jeg er lei for det, men jeg må nok si at denne gang holder jeg med Emmelinemannen. Jeg syns ikke om halloween da jeg syns det bare er en eneste stor pengemaskin, det finnes nå annet å bruke pengene på. Nei, det blir ikke noen spesiell pynting her og heldigvis så vill ikke min sønn på noen hallowenfest. Det bli vanlig kos med noe godt å spise og drikke fremfor tv.
Ønsker deg og dine en riktig fin helg!

Anonym sa...

Nei, jeg holder meg unna Halloween. Ser ikke poenget :) god helg :)

Lina sa...

AHHHH!! EG ELSKE AT DU E TILBAKE, søtaste Emmeline! ♥ ler meg skakk her eg sitt. Ja, eg e som deg. Men eg har glømt snopet, så eg e livredd for at da kjem ungar med skumle baktankar! HJELP! eg låse meg og katten inne på do, og slukke lyset. trur da vil funka. men her e pyntegresskar og spindelvevslykter i fleng ;) til husfruens store fornøyelse

Lillian H sa...

Nei egentlig ikke,-som du sier,-det pleier ikke å komme noen.
Så nå har jeg begynnt å snu litt på flisa,-lage noe mellom alle helgens dag og thanksgiving.
--Har invitert familie på middag på søndag og så tenker jeg at jeg kanskje går og setter lys på familiegraver opg går i kirken etterpå.---(men jeg har litt snop i et lite skap i alle tifellers skyld)--er litt forvirret hvordan jeg skal bruke disse dagene--elsker jo å feire alt mulig ,så her burde det være muligheter.

Anonym sa...

Fint pyntet - her tar jeg den ikke sånn helt ut... Blir ett utskåret gresskar på trappa, med lys i - og kostymer på ungene... Så får de gå rundt å "tigge" litt snop hos naboene... Halloween er nok kommet for å bli, hvor enn mye mor og far i huset ikke liker den nye "tradisjonen".
Er det forresten hytta di som er avbildet i den nye "Folkets ikea-katalog" side 54/55? Kanskje flere sider også, men jeg syns iallefall at jeg "kjente meg igjen" på det ene bildet...? http://onlinecatalogue.ikea.com/NO/no/2012/Local_Folkets_IKEA_katalog/
Ha en fin halloweenfeiring!

Emmeline sa...

Hahaha:) Takk for tipset. Ante ikke noe om at jeg var med, men der var spisebordet på hytten gitt...Kjekt å se!!!

Anonym sa...

Nope -ingen pynting. Full boikott. Noen overoptimistiske "Halloween-bukker" knakket på døren for noen år siden. De ble tvunget til å synge Luciasangen før de fikk noen gamle karameller - de har ikke kommet tilbake...Her har vi gått rett på julegavehandlingen og har seriøse planer om å bidra sterkt til pepperkakebyen (Dyreparken har tenkt å ta opp konkurransen) - Emmeline og co er herved oppfordret til å bidra. Klem fra Benedikte

Fruehuset sa...

hehe, husker godt den forbausende mengde Halloweenstuff du fekk kjøpt for 1000 kr i fjor:)
Eg pyntar ikkje til Halloween, men syns gresskar har fin farge og form, spesielt dei ekte. Så kanskje nokre gresskar blir plassert rundt om kring.

God helg:)

Unknown sa...

it's amazing nice! I loved :D

Norwaystyle sa...

Så fint du pyntet :-). Her pyntes det til Halloween. Barna fryder seg, og det er store forventninger til festen. Selv liker jeg å ha et påskudd til å holde et festlig lag, og med et tema å knytte det mot, blir festen en flott tradisjon. Vi skal kun gå til besteforeldre for å få godteri, da jeg vet at mange ikke setter pris på Halloween besøk. Jeg skulle dessuten ønske det fantes en festdag hver måned å se frem til, så jeg vurderer også å innføre takksigelsesdag i november med kalkun og det hele. Skjønner at det kan blir for mye av det gode for noen, men enhver må jo gjøre det som føles rett for en selv. Jeg syntes at ethvert påskudd til å feire og glede andre, er et godt påskudd. Happy helg :-).

Anonym sa...

Du redder hele dagen Emmeline:))
Klem fra Stina.

Heidi sa...

Husker du pyntet i fjor, hadde godteriet klar, og null besøk :)
Her pynter vi hvert år til Halloween, men aller mest i inngangspartiet. Der står det til og med en heksegryte med en svindyr innordning som sørger for røyk fra gryta... (Den ble kjøpt da ungene var små.)
Tror vi startet med Halloween-feiring i ca 2000 med ungene. Og vi var på halloween-party i Oslo i -94 da jeg var høygravid. Så vi var tidlig ute.
I helga skal jeg bake muffins som skal i poser med noe annet småtteri. Det pleier å komme et hundretalls unger eller mer innom, så de skuffer oss nok neppe i år heller :)

Fotograf Britt sa...

Hei!

Pynter på mandagen vi da.....fin blogg du har.....Og vill gjerne følge deg videre her...

Ha en fin halloween helg..

Klem fra Britt.

63 grader nord sa...

Her er vi igeng med pynting. Med barn i huset kom Halloween inn hit også. Jeg gjorde litt motstand må jeg innrømme, men no er det bare gøy ;0)

Kom gjerne innom bloggen å "stjel" mønsterark så kan du bruke fantasien å lage masse gøy til halloween. eller du kan gjøre som meg - lage lyslykter - de ble ganske fine synes jeg.

ha en fin lørdagskveld og en god Halloween på mandag!

Vimså sa...

Flotte bilder av et Halloween pynta hus..
Huset blir sikkert nedrent av barn i år - og da er du i Oslo..
Skal ditt sjøl - på dagers konferanse..
Klem Mari Johanne

Unknown sa...

Very very Cute!! I just love Halloween!!
Daisy~

Kremfaret sa...

Fant et søtt gresskar på butikken (som ble suppe) og pyntet ham med et smilefjes. Dessverre var det ingen lighter eller fyrstikker å oppdrive, så da ble det intet lys. Jo, også hadde vi litt Halloween sjokkis fra Nille. Men ingen pynt for øvrig. Bare masse godteri tilfelle det skulle dukker opp noen på døra (men ante ikke når).

n o r d i n g å r d e n sa...

Wow, vilken stämning!!!

Och vilken härlig inspiration i alla julbilderna nedan, mari.

Evelina sa...

Oj,oj,oj vilken mysig Halloween ni måste haft! :)
Kram Evelina

Soletraveller sa...

Jeg feiret vel en slags Halloween - for første gang!
Drasset med meg et stort gresskar fredagen som ble et riktig så fint (og skummelt!) fjes, innholdet ble til grateng og tilbehør på ostekjeks.
Stor suksess.
Men det er ikke gitt at jeg gjør dette igjen :-D


Så et spørsmål til deg og alle dere andre: En av dere interiørbloggere lagde en slags inspirasjonsbok - eller magasin.
Hvor kan jeg finne igjen dette???

:-)

Unknown sa...

Lovely....
The photographs are beautiful...
Greetings from Spain.
Nati.

Hege sa...

Det er vel blitt litt sånn at jul ikke nevnes før halloween er vel overstått. Du hadde pyntet veldig fint.

Sara sa...

blir så glad av att titta in här!
Have a nice day!

Unknown sa...

dear, how many pumpkins did you havehad in you hause...compliments, you have made a great halloween decorations!!!!i love it.
simona

Anonym sa...

Hei,

Nydelig pyntet til Halloween!!
Hos oss har vi de siste årene hatt denne tradisjonen, vi liker å pynte litt i huset til høytidene. Ja, halloween er den ene dagen, men vi har pleid å pynte om fredagen før 31.okt og har pynten til og med 1. søndag i november - fordi det er allehelgenssøndag som markeres her i Norge. I år ble det altså nesten 10 dager. :-))

(Det mest ekstreme og skumle står kun den 31. )

Unknown sa...


針孔偵測器
反針孔偵測器
防止老人走失
防止小孩走失
防止寵物走失
底盤式追蹤器
車底追蹤器
追蹤器平台
日港電信
追蹤器科技網
北台灣防衛科技
汽車追蹤器出租
行車記錄器
租車公司
汽車衛星追蹤器
吸附式追蹤器
商業間諜
內神通外鬼
通姦罪
中華徵信
中華徵信所
羅漢腳
大陸新娘
外籍新娘
越南新娘
印尼新娘

Unknown sa...


靈骨塔糾紛
靈骨塔詐騙
債務整合
債務更生
債務人
債務清償條例
債務人不履行
生前契約
生前契約糾紛
生前契約詐欺
生前契約詐騙
負債救星
負債諮詢
卡債
卡債協商
卡債整合
卡債更生
卡債扶助
貸款
信用貸款
個人信貸
企業貸款
協商機制
汽車貸款
銀行貸款
房屋貸款

Related Posts with Thumbnails