mandag 4. mai 2009

KolonihagehusDet nærmer seg sommer. Jeg kjøpte nye putetrekk for to måneder siden, og ser at brunt og knallblått slett ikke passer til mine hjemlige sommerdrømmer. Dermed blar jeg i interiørblader for å få inspirasjon til nye putetrekk...Noe av det kjekkeste jeg leser om er kolonihagehus. Knøttsmå romantiske bøttekott der hver lille spiker har sin funksjon. Det må virkelig være balsam for sjelen å feriere i et slikt dukkehus. Med bare AKKURAT det man trenger. Det eneste man kan driver med der i kolonihagen er å luke litt på noen få kvadratmeter. Kanskje man setter i gang en inntens jakt på en snegl som noen så i forrige uke. Man leser en hel haug med oppbyggelige bøker, og blir knallbrun etter å ha lagt strykeflat i solen fra mai til august. For sånn er nemlig kolonihuslivet. Av og til veksler man noen ord med gammel rynkete dame i nabokolonihuset og hun forteller røverhistorier om sin usedvanlige ville katt, som har mjauet både en og to ganger i løpet av de siste årene. Kan du tenke deg, sier den gamle damen -og det kan jeg jo ikke. Så drikker vi kanskje litt vin, spiser jordbær og går med stråhatt og kjole fra Laura Ashley.Fire unger og mann med gedigen flatskjerm og I LOVE LIVERPOOL T-skjorte er ikke en del av kolonihusdrømmen. De sitter på mystisk vis stille i et skap og kommer lydig ut igjen på høsten. 
Jeg tenker alltid på kolonistene i de øyeblikkene jeg stikker innom mitt 35m2 uthus på hytten. Det virker ikke fullt så romantisk når man ser hvor lite det egentlig er. Det virker som om det kunne blitt en veldig lang sommer med veldig mye luking og lite Liverpool i lengden. Jeg tror jeg holder meg til putetrekkene istedet... -men de kommer jeg tilbake til i morgen! Bilder fra utklippsboken min, dvs. Bolig Pluss 07/08 og Vakre hjem og Interiør 04/07

37 kommentarer:

Rosa sa...

Det ser utruleg romantisk ut med desse små husa! og om ein kunne vere der ei stund -heilt for seg sjølv - så trur eg faktisk det er balsam for sjela :)

nydelege inspirasjons-bilder!

Unknown sa...

Nå er det snart sommer! Og kunne jeg bare hatt et sommerhus som de bildene... (bare litt større)!

Anonym sa...

Herlige sommerminner som inspirerer, for en deilig tid
vi er inne i nå, den
beste av alle syntes
jeg!

God natta - klem

perler på en snor sa...

Ah drømmer meg helt bort, kjenner jeg gleder meg til sommeren. Nydelige inspirerende bilder:)

Unknown sa...

Akk ~ så romantisk... Jeg drømmer litt der, jeg også..

Men selv har jeg vært i fengsel i helgen (og som gode bloggedamer gjør, blogget om det).

Ellers er det Chelsea som råder her i huset, ispedd ManU og Vålerenga og en liten dæsj LSK.
Er det rart jeg søker tilflukt i Bloglandia og roser og nupereller...?

Ha en god natt!
Klem fra Nanni on the rocks ~

LIVS LYST sa...

Hehe! Du er kuul da!"Hver spiker har en funkjson"!!!!
Kuult sagt og det er vel sant også. Ingen ting til overs som ikke er bruk i en slik hage og hus.

Ha en god natt og en fin dag i morgen!
Hilsen L-jo ;O)

Fridashus sa...

Vi kjøpte oss et lite enkelt sommerhus/hytte ifjor. Minner meg veldig om disse kolonihagehusene. Hytta er 30 kvm. Jeg nyter og nyter:o) Vi har riktignok litt større have enn de små kolonihagene, dvs. mye naturtomt. Det er en befrielse å komme dit. Alltid noe å pusle med. I like it a lot:o)Vi har også en enkel båt der - slik at livet blir likevel litt annerledes i forhold til i en kolonihage.

Ha en god uke.

Anonym sa...

jeg har også kolonihage drøm, i norge, der jeg er i fra - i gang avstand fra bussen som går til og fra flyplassen og dermed også gangavstand til alle butikkene også - det er min kolonihage hytte/pensjonere meg i Norge, drøm, - gjøre som andre norske pensjonister - leve i spania om vinteren og i Norge om sommeren!!!

stjerneglass sa...

Jeg har også en romantisk drøm om en kolonihagehus en gang. Men det blir nok med drømmen siden jeg i samme slengen har et snev av klaustrofobi.

Herlig innlegg, nok en gang.

Laila -Karin sa...

Hei Emmeline.
De er jo skikkelig sjarmerende disse små sommerhusen.
Hvet du at det var kolonihage ved Tveitavannet på Sletten før?
Koser meg mye med bloggen din.Du har en festlig måte å fortelle på
Ha en flott dag selv om det er regnvær
Laila-Karin

Hanna sa...

So wonderful and inspiring pictures. I wish I had a place like that.

Anonym sa...

Morsomt skrevet Emmeline. Liker disse historiene dine. Og så fikk jeg veldig lyst på et kolonihagehus. Kjempefine bilder.
Ha en flott dag.
Klem Elin!

Prinsesse Elin sa...

Måtte bare innom for å gi deg en god tirsdags klem:O)

Karna sa...

Er så koselige disse husene, og jeg har så lyst til å se en slik koloni i "levende live". Før var det i Bergen også, men nå er det bare Oslo og Stavanger som har slike kolonier igjen...synd!

☆Therese sa...

Å, ja skjønne bilder til å drømme seg bort i!!!

Villblomsten sa...

Jeg vil også være med i ett kolonihagehus :-)

Har like søte romatiske drømme om det som du :-)
( noe som sikker ikke ville blitt like romantisk med 4 barn nei... :-)

Har det vært kolonihager her i bergen ! ? ???
Det har ikke jeg fått med meg ??
Hvor ??
Når ??

mykstart sa...

På torsdag skal jeg se på en slik hytte.. og jeg er særdeles spent. Men nå er det jo slik at det ikke er de fineste hyttene som blir solgt.. gjerne bare et skur. Så man venter nå lettere anspent,.. man er heller ikke den som har lengst ansienitet av de inviterte..

Hannesin sa...

Hei !

Du sier noe der, kolonihagehus er nok laget for husmødre som trenger en ferie, eller single mennesker. Det passer ikke med x antall barn og mann på slep. Da forsvinenr nok den freden og roen som man håper å finne i den bittelille hagen.
Men utrolig fine og søte, det er de (både barna, mannen og kolonihagehuset :))

Klem, Hanne

Monica sa...

for noen romantiske og nydelige bilder du deler med oss:) vakkert. kjenner så godt igjen den der mannen med i love liverpoll tskjorta og en gedigen flatskjerm... lurer på om vi har samme mann av og til jeg? (hihi) Ønsker deg en nydelig dag

Anita fra hjerterommet sa...

he he nei flatskjermen passer ikke akkurat helt inn i det romatniske bildet vi har av en kolonihage...... er du en sjel og en skjorte er nok dette topp.. men å bo så tett og så trangt det krever sin kvinne, det er jeg helt enig med deg i. Flotte bilder du har lagt ut!

Torills blogg sa...

Gleder meg til sommeren og prosjekt sommerhuset vårt, ikke noen liten kolonihage, men sneglefritt og det er ikke ett must i disse rovdyrsnegletider. Rovdyrsneglene er av media beskrevet som altetene om de liker det eller ei.
Fornøyelig skriverier og flotte bilder :)

Anonym sa...

Morsomme kommentarer du kommer med, hehe.. Jeg har slltid ønsket meg et kolonihagehus, men har vel strengt tatt nok med huset jeg allerede har!

Nydelige bilder med fine og morsomme detaljer!

Smineset sa...

Helt enig med deg! Ingenting virker mer idyllisk og sjarmerende enn kolonilivet, men jeg tror nok det kan bli litt mindre idyllisk så snart antallet innlosjerte passerer 1.

:-)

My little footprints sa...

Så søte små hus! HAdde vært superfornøyd med dette jeg! Kan godt tenke meg en liten hytte! ;) Men nå får man vel først ta til takke med huset, så får man vente litt lenger på drømmen ;)
Klem Beth

Ragnhild sa...

Ah, så deilige sommertanka!

Karin sa...

Du skriver sååå morsomt!!
jeg er helt enig i det du skriver om kolonilivet.Det høres veldig behagelig ut,må vær en eneste lang søndag hver dag i kolonilivet...

Silje sa...

Så flotte og romantiske sommerhus du viser frem. Kunne godt tenkt meg ett slikt fristed selv, der tiden bare står stille.

Klem Silje!!

Anita sa...

Vakkert og verdt å drømme om er det ihvertfall!!! Ler høyt her jeg sitter av synet av mann og barn i skapet ;0) Kos deg!

Unknown sa...

Fine bilder fra et fantastisk kolonihage liv...jeg blir også fasinert av det.
Vi har en liten hytte ved sjøen som er på størrelse med en kolonihytte og duverden så nøye jeg er med hva som skal inn i den hytta.....vi har jo utekjøkken utedusj, ute plass hvor vi spiser og en gammel jernseng i hagen hvor vi tar midagsluren ute. Det handle jo om å utnytte de mulighetene som finnes.
Jeg gleder meg til å se putetrekkene...
Klem...Ellen

Anne Mette Lie sa...

Er helt enig i at disse kolonihavehusene ser superromantiske ut! *drømme*

Du skriver veldig godt (som vanlig) og får meg til å smile. *klem*

Frøken Makeløs sa...

Åja, sånne kolonihagehus ser kjempesøte ut! En studiekompis av meg bodde en hel sommer sammen med kjæresten sin i et sånt bittelite hus. Sikkert ingen ulempe at det var mye fint vær og at de var nyforelska, men det høres fabelaktig ut uansett.

Hm, kanskje jeg burde sette meg på venteliste?

Toves Lille Hus sa...

Hei ! Morsomt å se at du også har dette kolonohagehuset på bloggen din, jeg falt for det med en gang og bare måtte ha det med. Tenkte på det i stedet for en kjedelig bod i haven. Tenker vi hardt nok får vi kanskje drømmen oppfylt.
Ha en fin helg.

Unknown sa...


二奶
捉姦
通姦
法律
捉猴
偵探
離婚
尋人
劈腿
第三者
監護權
贍養費
包二奶
婚外情
徵信所
徵信業
不倫戀
離婚證人
法律諮詢
感情挽回
私家偵探
外遇調查
大陸抓姦
徵信器材
背信
不忠

Unknown sa...


筆跡鑑定
挽回婚姻
老公偷腥
男人外遇
丈夫外遇
婚姻諮詢
感情諮詢
挽回感情
老婆偷腥
工商徵信
商標侵權
市場調查
財務顧問
法律問題
徵信相關
專利侵權
專業偵探
工商調查
優良徵信
外遇蒐證
討債公司
外遇徵信
外遇調查
婚前調查
老公外遇
太太外遇

Unknown sa...


婚姻挽回
感情問題
男人偷腥
網路外遇
商業徵信
信用徵信
財產徵信
新竹徵信
新竹徵信社
債務處理
女人外遇
婚姻挽回
徵信社
捉猴
海外抓姦
離婚證人
智慧財產權
尋人討債
女人外遇
抓猴
如何找徵信公司
搜證
大陸小三
台南徵信社
高雄偵探社
台南偵探社

yanmaneee sa...

yeezy 350
kobe shoes
kyrie 6
yeezy supply
golden goose
off white outlet
lebron shoes
off white
off white shoes
yeezys

shaysea sa...

g0t20y7e84 o1i35r1w68 t1y80q3q91 f4x23q4a87 h7t16s5n34 j5k23g4w50

Related Posts with Thumbnails