onsdag 6. mai 2009

Småblogging, storblogging og lygebloggingDet er merkelig dette med blogging. Det sier seg selv at man ikke akkurat kan blogge om STORE ting hele tiden. Se mitt nye kjøkken, min nye stue og min nye seng. De fleste av oss har jo de samme møblene over flere år. Dermed blir det blogging om småting istedet.Måten man blogger på speiler mye av den enkeltes personlighet. Enkelte blogger alltid om små ting. De tar bilder av et stykke stoff, en vakker blomst eller en avskallet krakk. De viser aldri et helt rom, men likevel er det inspirerende. Det er øyeblikkets kunst.


Andre bloggere trives best med bilder av større flater og hele rom. Jeg er en av dem. Hvis jeg kjøper noe nytt, liker jeg best å vise frem nyheten som del av et større miljø. Det er imidlertid ikke alltid like lett. Idet større miljøet her oss meg finnes det en hel drøss med forstyrrende elementer.Alt i alt handler det vel helst om balanse. Den perfekte interiørblogg har vel litt om smått og litt om stort. Personlig må jeg jo også innrømme at jeg også driver litt med lygeblogging innimellom.


Det er mange av mine lesere som tror at jeg alltid har det på stell her hjemme. Da forklarer jeg at en god interiørblogger må lyge litt innimellom. At man enkelte ganger flytter litt på rotet, og tar bilder av den ene hvite kroken....-mens resten av huset skriker etter vaskehjelp.I lengden lønner det seg imidlertid ikke å drive med lygeblogging. Før man vet ordet av det, ringer det en journalist som vil komme på besøk. De tror sikkert at man alltid har friske blomster og nybakte boller klar. Det er nok lurt å holde på den imagen, tror du ikke?Dermed er jeg i startgropen for årets skure, fikse- og ordneinnspurt. Med andre ord I will be back..med storblogging av hele rom, matchende interiør og nye puter! I mellomtiden blir det dette hjørnet! SO LONG:)

43 kommentarer:

madam mim sa...

Jeg er ikke gammel i Blogglandia, men jeg tror jeg allerede har kvalifisert meg som lygeblogger...Jeg tar kun bilde av små, pene områder av gangen, og bak meg har oppvasken nådd nye høyder :-)Vel, jeg innrømmer det i alle fall. Ha en fin dag!

Prinsesse Elin sa...

hei snuppe duppa med stiks på telefonen! Her skriver jeg meldinger med skriveleifer i fleng for at mine fingre er alt for tykke og det er rart når jeg og tina kan bruke samme ringer. Iphone suger som lille prinsessa sier men det er bare for hun er misunnelig og vil ha en sjøl. Det ble jo selfølgelig ikke bedre når mor kjøpte ROSA holder til den. he he he he he he he*ler ondt* endelig får jeg noe som ikke har vært brukt liksom:O)
snakket nettopp med spain....en blodpropp her og en blodpropp der...lungen next. Men nå er han visst på bedringens vei. HURRA:o)
you know how it feels...
nei her må det alvorlig støvsuging til for dina har lagt igjen sånn sirka 2,5 kilo med hår rundt i hele huset og hunden ser ut som hun har fått skabnb!!! so long:O)

Prinsesse Elin sa...

skabb skal det være.

stjerneglass sa...

Jeg heter Stjerneglass, og jeg driver med lygeblogging. (Heeei, Stjerneglass.)

Jeg er enig med deg. En perfekt blogg for meg inneholder både bilder av rommet og utvalgte detaljer i det samme rommet. Her hos meg er det også en mengde "forstyrrende elementer"* som du så fint kaller det (* diger flatskjerm, skolesekker, tørkestativ, duplotårn etc). Så jeg lygeblogger nok litt også når jeg bare viser bilder av detaljene. Men det funker, og det gir meg selv en god følelse når jeg ser på bildene mine. Oi, så ryddig jeg har det! Hehehe!

Liv Elin sa...

(*KREMTER* veldig høyt) - og føler seg litt truffet * ;) Hehe - her i gården er det garantert ikke bloggbart " - mesteparten av tiden.....
Jeg er nok av den type blogger som både "pynter på sannheten" , og småblogger...... Mest pga at det stort sett ikke er de helt store prosjektene på gang hele tiden....

Men - spennende med dette interjuet da .......tror jeg hadde fått totalt dånedippen , om jeg hadde fått samme forespørsel - hehe !
Gleder meg til å lese det - lykke til ! :)

Ha en finfin dag i Bergen !
klem fra Liv Elin i Husrom & Hjerterom

Anonym sa...

Herlige observasjoner og jeg "veksler" nok mellom alle tre kategoriene!!
Bedre å være ærlig, men jeg tror nok du hadde imponert hvilket som helst interiør-blad om de kom på besøk..:-)
Ha en fin kveld,klem Hege.
Ps-kjempefine de små husene:-)

Fjordheim sa...

Ja er det noen som kan klare å ha hele huset i orden hele tiden? Ja det må i tilfelle være en viss prinsesse. Men ellers så er det nok slik med de fleste av oss at vi helst ikke vil vise frem hele huset hver gang vi skal vise noe. Ikke alltid hele rommet en gang. I hvertfall ikke kjøkkenet. Det er helt håpløst å holde i orden.
Ønsker deg en god kveld :)

Photo-Me-Life sa...

Flirer, jeg er en lygeblogger. Du aner ikke hvor man styrer for å ta ett bilde, det er med snøskuffle å skyve alt bort i andre enden av rommet. Husker Helge var her en gang jeg tok bilder til bloggen. Han bare: hva er poenget med å rydde det der vekk? Det er rot, sa jeg. Hallo sa han, du må jo vise det som det er. HALLO sa jeg, er du gal? Ja det her er jo slik du har det. NÆHÆ sa jeg, ikke på bloggen!!

Han rista bare på hodet av meg.....Men det er jo logisk at en hver blogger med respekt for seg selv tar vekk forstyrrende elementer in the kodac moment?

*sne* sa...

Godt skrevet!
-Christine

Jill sa...

LOL!
Du kan få sagt det!

Hem och Lycka sa...

Lygebloggere är vi nog allesammans lite till mans ;-) Och jag tror jag blandar både stora och små bilder även om det mest blir detaljbilder.

kram Mia

Fotballmamma sa...

he he..klart man må lyve i ny og ne..eller i det minste pynte litt på sannheten. Når det kommer til bildene trenger de faktisk ikke si så mye om hvordan man har det. Fine bilder krever fin styling, men ikke nødvendigvis det samme som gjør seg på bilder som ser bra ut i virkeligheten. På samme måte kan en ting være mye finere i virkeligheten enn satt ved siden av noe som ikke passer så bra og fra en dårlig vinkel. Så blogging krever stor styling-sans mer enn noe annet syns nå jeg!(:

Babb sa...

Heheh, bra skrevet og såå sant:-)

Tino sa...

Haha godt og høre, men vi liker vel slike "perfekte" blogger da vi drømmer om å ha det slik selv. Nå blogger jeg mest om håndarbeid, og tar helst bildene ute, så jeg slipper iallefall vaske hele (eller halve) huset først ;)

Anonym sa...

Hei! Nydelige bilder du har lagt ut! Likte spesiellt de søte små "huslyktene":)

Jeg er veldig ny når det gjelder interiørblogger, og blogger ikke om det selv, men får masse inspirasjon av dere som er aktive. Jeg koser meg med bilder og stemninger i bloggene deres!

Veeeeldig godt å høre at ordet "lygeblogging" eksisterer! Jeg har hatt noen fantasier om hvor mange timer enkelte bruker med hodet i vaskebøtta!

Tusen takk for et klargjørende og inspirerende innlegg - som forøvrig førte til at plastkortet gikk varmt i formiddag:)

Bente/Son

Unknown sa...

;o) ~ med fire unger i hus (pluss mann og hund) blir det utvalgte bilder fra utvalgte hjørner, slik er det.
Da jeg hadde fire barn under åtte år, lærte jeg meg å ihvertfall ha det hyggelig og ryddig f.eks ved kjøkkenbordet (på stuebordet var jo ethvert stilleben en utfording for de søte små), ha det ok et sted. Og nyte øyeblikket der.
Nå er de større, men produserer endel kreativt kaos... mammas kosehjørner forblir i den daglige overlevelsen.. :o)

Lykke til m skuring av hus før journalistisk innrykk!

:)

Vil du servere en fengende, men utrolig enkel kake (som alltid imponerer den uvitende spiser) ~ sjekk siden min i dag ;o)

Silje sa...

Nok en uderholden og vel formulert innlegg fra deg.

Og jeg driver nok med litt lygeblogging jeg også. Her er det nok ikke støken til en hver tid, selv om jeg stadig vekk løper rundt med kluten og rydder.

Klem Silje!!

Unknown sa...

Hehe! Jeg er ganske ny i gamet, og må nok innrømme at jeg til nå bare har bedrevet småblogging og lygeblogging. :) Storblogginga får komme når jeg har satt huset litt mer i stand. Veldig god kategorisering av blogging, Emmeline! God kveld til deg! :)

Rosa sa...

Det er så godt å høyre at andre òg må flytte litt på rotet for å finne eit fint hjørna. No har nok kanskje eg meir rot å flytte på enn veldig mange, men likevel - her er det trøyst å henta.

Og så skjønar eg at du er klar for nytt journalistbesøk? håpar me får sjå bilder og reportasje når det kjem på trykk!

Torills blogg sa...

Jeg koser meg med skribleriene og de flotte bildene av det "perfekte"
Om det er lygeblogging så bryr ikke jeg meg om det. Jeg vil se disse utvalgte hjørnene/ rommene. Jeg er ikke noe interiørblogger, men bloggene om interiør og det hverdagslige er ett must i min bloggliste.
:) ;))))
todelooo

Monica sa...

vet du, det var herlig å lese dette her... godt å vite at du ikke alltid er perfekt du heller... at du kan ha litt støv i krokene du også og t en kanskje av og til lygeblogger litt som du kaller det:) Herlig, herlig. øsnker deg en nydelig onsdagskveld:)

Gro sa...

Kjenner meg igjen ad lygeblogging, ja. Har vi ikke alle det sånn innimellom, så vet ikke jeg? I den travle hverdagen med jobb, barn, matlaging osv - strekker timene mine ikke til. Det blir som vanligst noen skippertak i helgene. Har dressert mannen min til å vaske klær, da....
Klem fra Gro

Dagrun sa...

Jeg leser egentlig ikke mye i interiørblogger, men tom. jeg skjønner jo at det er detaljene som teller. Også må jeg, siden jeg først skriver her, si at historiene er også viktige i bloggverden. De små, kanskje løgnene, men i alle fall historiene tiltaler meg... :)

Hilsen fra landet sa...

Klart det er lov! Vi har vår verden, og vi deler det vi vil og det andre er for oss selv. Noen ganger ønsker vi kanskje bilder for å få frem en spesiell stemning eller et fint lys.. og det trenger IKKE være store flotte ting å blogge om synes nå jeg. Koselig å ta del i dagliglivet og få små men nyttige eller unyttige tips ;-)
Og når jeg tenker meg om HAR jeg faktisk bakt vaniljeboller i dag!

Christinas låvebutikk sa...

Heia!
Hihi.. Du får nå sagt det du!!
Ha ei god natt!

MumsiMumsan sa...

Sånn blir det bare ja - alltid noen som har slengt noe akkurat der du tenkte ta bilde. :) er jo egentlig ganske deilig da - når huset flyter over så kan man ta fram kamera, feie litt unna, også er det så ryddig atte!!! gjennom linsa! Så da er det bare å sette fram en skål grønnsåpe foran nesa, så lukter det rent og! hihihi :)
Keep up the good work!
Mumse klem fra meg :)

Havets Datter sa...

Hehe..morsomt skrevet, og temmelig sant også!!
Det er alltid så gøy å lese dine innlegg :D

annegrete sa...

Jeg er en av alle disse smugleserne som ikke har hatt egen blogg. Du er den heldige eier av bloggen jeg har lest legst, ikke dårlig:)
Jeg er også veldig opptatt av interiør, farger og former. Men med tre små barn- og en alt for liten leilighet, fant jeg fort ut, at jeg ikke kunne lage noen interiørblogg..sukk...jeg hadde ikke funnet et eneste bloggbart hjørne, tro meg.
Så fortsett små- og lygeblogging, du gjør en meget god 'jobb,' uansett hvor kaotisk resten av huset måtte være. Hiv og hoi:)

Janne sa...

Så sant, så sant.. Det er det jeg liker med deg, Enneline. Du får sagt det som det er - og jeg er hjertens enig! ;)

Anonym sa...

Så godt å lese. Trodde dere alle i blogglandia hadde det så prikkfritt til daglig. Der forsvant min dårlige samvittighet. Takk for at du stakk hull på myten, hi hi!

Hilsen mor til 5 små og stort hus med hage.

Laila -Karin sa...

Det må jo bokstavelig talt kunne kalles HVITE LØGNER.
Ha en fin dag

johanne`s rom sa...

Enig med deg, jeg liker ting satt inn i en helhet, men det er vel nesten ingen som har det slik, i det daglige, som vi ser i interiørbladene. Med full jobb og lite overskudd på ettermiddagen, må det nødvendigvis bli "småblogging" på en del av oss. Kos deg med vasken, gleder meg til å se.

Missfryd sa...

Så herlig at du har satt ord på det så mange av oss egentlig tenker og gjør når det gjelder blogging.
Ha en fin-fin dag.
:-)

Jette K sa...

Jeg har netop genoplivet min blog og jeg kan så konstatere at jeg mest småblogger. Og allermest lyveblogger jeg. For her ser det heller ikke interiørbladsagtigt ud særligt længe ad gangen.
Men jeg synes at dine småblogninger er lige så interesante som en flot forkromet storblogning. Og skidt med om du lyveblogger. :-)

M sa...

),O
lö,)
l),
l

Tittei!
Svingte forbi deg på min vei, og ville si at jeg har vært her.
Jeg leste noen av innleggene dine, og jeg har gått og smilt for meg selv av "hottentott pepperkake par"
og "agurkmannen".
Elsker den din humoristiske tvist!
Klem fra M

Aina sa...

Ærlighet varer lengst, derfor har jeg blogget rotet mitt opptil flere ganger *ler*
Høres ut som du skal i trykken igjen, avis eller blad?
Ha en fin torsdag...muligens i tango med støvsuger i bøttebaletten?

Klem fra Aina, i et ganske ryddig og nyvasket hus...så lenge det varer;-P

ANETTESHUS.COM sa...

Artig innlegg, Emmeline! Du skriver så godt!!

Litt "småblogging" bare hos meg i dag, er jeg redd;)

Ha en fin kveld!

Klem Anette:)

Anonym sa...

Åh, så vakkert :)
Ha en fantastisk kommende helg!
Klem

Ingunn sa...

Rydde må vi nok - særlig vi to som liker å ta bilder at store flater. Rart med bilder. Noe blir fint, og noe funker ikke. Selvom det er fint i virkeligheten.

Ha en fin-fin fredag.

Du skriver og meddeler veldig bra. Og varierer. Det er bra.

Klem ingunn :)

Frk. Fosli sa...

Bra skrevet!
Er ganske fersk her i bloggeland, men elsker å surfte rundt på alle de flotte bloggene. Har i det siste begynt å bli littegrann, men bare litt altså, smålei av strøkne bilder. Har ikke noe interiørblogg selv, men måtte legge ut et aldri så lite motsvar til de titusenmillionene av se-så-strøkent-vi-har-det-bildene i min egen blogg =)
Ha en flott dag!

LIVS LYST sa...

Så vakre bilder!!!

Hilsen L-jo som ønsker at du skal få en fin helg!

Unknown sa...


徵信社收費
徵信社推薦
徵信社尋人
徵信社申訴管道
徵信社工作
徵信社公會
Unknown sa...


分手
尋人
婚外情
找人
查址
第三者
離婚贍養費
離婚
離婚協議書範本
離婚協議書下載
離婚手續
離婚免費諮詢網
離婚要件
離婚協議書表格
離婚證人
離婚率
離婚協議書哪裡買
離婚證人
抓姦
海外抓姦
抓猴
捉猴
通姦
抓姦調查
出軌
外遇

Related Posts with Thumbnails