lørdag 2. mai 2009

Konfirmasjoner og bunader i bøtter og spannI løpet av en liten uke har jeg vært i to konfirmasjoner. Det har vært høy bunadsføring. Jeg har fått noen eposter vedrørende bunadsskjorte vaskeoppskrift. Den finner du helt nederst i dette innlegget:) 
Konfirmasjon er mye jobb. Forrige helg hjalp jeg en god kollega som hadde en skjønn konfirmant. Bordet var lekkert pyntet i rosa nyanser med delikate små dekorasjoner. Konfirmanten fra forrige helg hadde fått Hardangerbunad, en skikkelig sporty jente i flott bunad:)

  

Dagens konfirmasjonsbord gikk i lilla og rosa. Flotte borddekorasjoner i de samme skålene som jeg brukte i fjor. Imponerende bruk av karse! 
Dagens konfirmant hadde fått bunad fra Nordhordaland, nærmere bestemt festdrakt med rødt liv og hvitt forkle.
Konfirmantens kusiner poserte i Nordhordalandsbunader (Vinterdraktversjon) og Bergensbunad. ( Dere blir nok overrasket over at dette kom på bloggen ja--de som stjeler kameraet og knipser tullebilder kan bare ha det så godt....)Når skjorten er ferdig vasket og strøket er det vel fritt fram, er det ikke??? Da jeg var konfirmant på åttitallet var det en knapp håndfull som valgte seg bunad. Nå har denne trenden snudd. I fjor hadde alle jentene som sto konfirmant i kirken vår bunad. Jeg har hørt at det ikke er slik over hele landet. At bunadsmoten først og fremst fosser frem i storbyene. Kan dette virkelig stemme?Tilslutt den berømmelige oppskriften (Du kan trykke på den så blir den stor) For dere som lurer; Jeg brukte Fru Storliens variant: Vaskepose, såpespon, Biotex white pulver og et skåneprogram i vaskemaskinen. Det funket. Det var verre med: Best å stryke skjortene EN UKE før bruk teorien! Men kanskje neste gang? 

 
 
Er snart tilbake med et litt mindre nasjonalromantisk innlegg! Takk til alle de skjønne bunadsmodellene! SEE U:) 

30 kommentarer:

Anonym sa...

Flotte bunader og veldig skjønne konfirmanter. Dette var et inspirerende innlegg for oss som skal ha konfirmasjon snart. Det var i grunnen fint både med rosa og lilla, da er det verre med guttebord. Ha en fortsatt fin helg Emmeline. Skal du ikke vise bilde av deg selv?

Emmeline sa...

Heisann Anonym:)

Jeg har faktisk ikke bunad jeg, men strever med å vaske og stryke skjortene til jentene mine. Dersom jeg klarer endre livsstilen min og krympe litt i størrelse er bunad det første på listen!....Kommer jeg SÅ langt.. Ja da skal jeg love at jeg kommer til å posere. Vi hadde guttekonfirmasjon i forfjor, det er i grunnen det tøffeste bordet jeg har sett. Med turkis og eplegrønt og hvitt... Enkelt og gøyalt på samme tid, men det var før jeg blogget om alt, så jeg har i grunnen ikke noen egnede bloggebilder. Lykke til med guttekonfirmasjon, det går som regel veldig bra uansett hvilke farger du velger;)

Anette {foreldremanualen} sa...

Kjempefine dekorasjoner!

Jeg var også konfirmant på åttitallet og bekrefter at det IKKE var in med bunad den gangen. Ergo ingen bunad på meg... Artig om det er in akkurat nå da! ;-)

Ann Helen sa...

Heihei!
Å, SÅ LYST JEG FÅR PÅ BUNAD! ..Og angrer som en hund på at jeg ikke takket ja til farmors tilbud om å kjøpe bunad til meg når jeg var konformant for 15 år siden, grrr.
Her i Oslo er det samme tendens som i Bergen tydeligvis, bunad er kjempepop. Karl Johan er full av bunader, det er så fint!
Nydelige bilder:)

Christinas låvebutikk sa...

Nydelige bunader du viser. Takk for oppskriften!! Skjorta mi er på vei over med fergen akkurat nå..Siste liten vet du!! Mannen min var sporty og dro for å hente den!! Nå skal jeg begynne å vaske den selv!!
I morgen skal vi på konfirmasjon og kos oss!
Ha en fin helg videre!!

Anita sa...

Nydelige bunader!!! Og bordpynting!! Jeg for min del vasker skjortene i vaksemaskin på 40 grader og overlater til mannen og stryke etterpå:0))Har funket i 15 år det, men kanskje ikke verdt at bunad politiet får nyss om det;0) Kjekt med bunad;0) Ha en fortsatt fin helg! Klem!

Dagny- Heim sa...

Her på "bøgda" på nordvestlandet er det ganske vanleg med bunad til konfirmantane. Så også på 80-talet. Og min kjære bunad sit som støpt enno :-) Har berre senka livet litt etter at eg vaks nokre cm til etter konf. Og mogleg nokre cm over mitt ganske flate overparti ;-D Har faktisk nesten slite ut skjorta mi, lappa den litt på utsette stader, og har den i reserve. Har fått ei flunkande ny festskjorte i år. Kanskje eg må blogge om den til 17. mai?

Nydeleg dekka bord!! Kjempetøfft at den pytons engkarsen kan nyttast på ein så nydeleg måte :-)

stjerneglass sa...

Så mange flotte bunader!

Her er det også veldig in med bunad til konfirmasjonen. Har konfirmant selv om noen år, så kanskje på tide å bestille snart...

Cathrine Aksnes sa...

så flotte bunadsjenter.. virkelig... åper min skal passe i år! av prinsipp skal jeg ikke sy den inn. den skal passe til slutt. verste av alt er at jeg veide mer da jeg brukte den enn jeg gjør nå... flesket har vel flyttet på seg;) vi får sæ når det nærmer seg 17 mai... jeg har forestn en rød trønderbunad :)

flotte konfirmasjonsbord... vi har vært i en borgelig gutte konfirmasjon idag. koseli selskap og fornøyd gutt :)

ha en fin lørdagskveld.. klem fra hvalstad hjemmet

fru Storlien sa...

Hyggelig at du kunne bruke tipsene mine! jeg er fra Gudbrandsdalen, og der har bunadtradisjonen alltid vært sterk, men ellers er det nok en økende trend over det meste av landet. Jeg ser også at konfirmantene er mer positive til bunad nå enn for ti- femten år siden, og at de er mer engasjert i valg av både selve bunaden og tilbehøret! hilsen det snille bunadpolitiet!

Andrea sa...

Hei. Vil bare si at du skriver veldig godt og fengende:-)
Også lurte jeg på om det er bare jeg som ikke får opp det vaske oppskriften i stor str? Sliter litt med å se det som står der når jeg ikke får til det.

Emmeline sa...

Hei Mizzdea...
Ser ut for at noe har skjedd med oppskriften. Skal se om jeg klarer å få fikset det sånn at den blir stor;) For det er jo halve vitsen med å ha den med...

My home is my Castle sa...

Så mange nydelige bunader du viser :)
Jeg har ikke bunad selv, har alltimend ønsket meg en, så kanskje en dag..... ;)

Nydelige bord og :)
Klem,Kari

Drømmen om en eplehage sa...

Kremt, mulig det er meg, men jeg får ikke klikke på bildet. Er jeg utvist? hihi!

Har planer om å være ferdigstrøket en uke før den 17, men iom den burde vert lagt i kaldt vann i fjor er jeg vel ille ute da. Apropos i fjor... Hva skal man gjøre om man bruker bunadskjorten flere ganger i året da? Snakk om å tape uansett.

Nei, strykefri skjorte neste!

Anonym sa...

Det var litt av en vaskeanvisning... Likte spesielt det med fire-fem skyllevann, og det med at plagget skulle henge til tørk i "lett" vind, det blir jo et artig lite prosjekt når man må sjekke hvilken vindstyrke som ventes før man legger skjorten i kaldt vann i to døgn...Her må man nok ta etterutdanning som meterolog før man hengir seg til bunadskjortevasking,jeg for min del måtte vel ha meldt flytting også, siden vinden på dette stedet som oftest er et par hakk over "lett" vind. Får være glad og takknemlig over at bunaden "desverre" er for liten for tiden,slik at jeg må forholde meg til plagg som vaskes med vanlig vaskemiddel i maskin og tørkes inne i stillestående luft...
Artig blogg du har, du skriver så levende og fint!!

Emmeline sa...

Okey...Noe har skjedd.

Kanskje bunadspolitiet har infisert bloggen hva vet jeg. Det går altså ikke å trykke på bildet. Det blir ikke stort, uvisst av hvilken grunn. Kanskje det er noe jeg gjør, men jeg vet ikke hva så sånn er det med den saken.

De som er spesielt interesserte må lagre bildet og åpne det... og forstørre;) Herliga London! For spesielt interesserte altså;)

Min Verden sa...

Husk å legge skjorta i kaldt vann - bare noen dager til 17. mai ;)) Hehe! Bunadspolitiet kommer til å forfølge deg, bloggen din og alle bildene... hehe!

Jorids BestemorBlogg. sa...

Flotte bilder og fine ungdummer i sine vakre bunader.
Jeg bodde på landsbygda da mine barn ble konfirmert og alle jentene stilte i bunad der også!Jeg har tre voksne jenter og alle tre valgte Graferdrakten.
Mitt eldste barn som er en gutt valgte og konfirmere seg borgelig og måtte reise inn til Trondheim ,også der var de fleste jenter i bunad,men ikke bsolutt alle!!!
Haei fortsatt fin og god helg!!!

Anonym sa...

God morgen. Hjertens takk for et morsomt innlegg. Ler så jeg gråter. Har nylig gått til innkjøp av brukt bunad, uerfaren og ubevandret i bunadverdens lover og regler. Joda kan nok hende jeg kan støte på et og annet problem jeg også. Du har en artig måte å formulere deg på som gjør dagen lysere. Med latteren i halsen, og sola som skinner, legger jeg turen til Hamar for brukt og antikk-messe. Kan det bli noe bedre? God søndag! Grethe

Sivs hus sa...

Hei, Så lekre konfirmasjonsbord og så nydelige jenter i bunad. Jeg visste heller ikke at det var så vanskelig å vaske bunad. Har flere bunader og har aldri hatt noe problem med de - bortsett fra stryking tar tid...Velkommen til å vinne romantisk fuglebur hos meg. God helg fra Siv

Hege sa...

OPs,nå har jeg hatt bunad i maange år,skjønner at vaskingen ikke har vært i husflidens ånd,nå skal det bli andre boller.Tusen takk for nyttige råd:) Her på bygda er bunad også populært, men her oppe i såkalt sameland er det mange som har kofte.Ha en fin dag:))

Anonym sa...

Flotte konfirmanter og nydelige blomster. Konfirmasjon er en veldig hyggelig dag. Denne dagen må konfirmanten nyte i store drag, for neste gang de får en sånn flott dag, er i eget bryllup, og da må de dele oppmerksomheten med en annen:-))) Smiler:-)))

Anonym sa...

jeg har bunad, men desverre har jeg blitt litt større enn jeg var som konfirmant med årene jeg også, MEN jeg KAN bruke den hvis jeg holder pusten!!! Nå er jeg desverre i den situasjonen av det ikke er helt logisk for meg å kjøpe meg en ny ( bunaden går det dårlig å sy ut desverre) så jeg håper at mamma skal kjøpe seg en ny, da hun også har blitt LITT større de siste 30 år og jeg skal da arve hennes, selv om den ikke er lik min. har dog en rutastakk i bomull som jeg hadde tenkt jeg skulle skaffe alt tilbehør til - litt lettere å bruke versonen i bomull her!

Silver Sparkels sa...

Tror det er vanig med bunad overalt jeg. Her velger iallefall alle bunad;) Å Harstad er ikke akkurat noen stor by..

Vestlandsjenta! sa...

Her på landet (Sotra) er det iallfall vanlig at konfirmantene har bunad, men mange (som undertegnende) er så feig i den alderen at vi går for Bergensbunad og dermed angrer resten av livet fordi vi ikke valgte sotrabunad, som faktisk er en ekte bunad i motsetning til den egnetlige bergensdrakten... Men sånn er det når byen overskygger landet!!

Flotte konfe bilder!!

My little footprints sa...

Hei!
Ja bunad er fint, synes det er skikkelig flott på menn også!
Her er det skikkelig populært med bunad, og jeg bor ikke i en veldig stor by. JEg Så på bildene av konfimantene i avisa at det var nærmest uvanlig å ikke ha bunad! Jeg måtte le godt av bunad-skjorte-vaske-historien! haha.. jeg hadde vært like grønn.. kanskje værre.. haha jeg hadde vel ikke vært og spurt en gang, men lagt den i en bøtte med vann, vasket den for hånd eller slengt den i vaskemaskinen på finvask, SÅ GRØNN er jeg... haha..
Ønsker deg en fortsatt fin søndagskveld!
Klem Beth

Unknown sa...


有線針孔
無線針孔
探測盜拍
汽車定位
攝影錄音
調查器材
機車追蹤
監聽手機
子女行蹤
監聽器材
監聽設備
gps定位器
gps遮斷器
gps追蹤器
針孔攝影機
大哥大監聽
定位追蹤器
汽車追蹤器
機車追蹤器
車輛追蹤器
gps衛星定位
gps汽車防盜
gps追蹤定位
gps定位追蹤
gps汽車追蹤器
衛星定位追蹤

Unknown sa...


針孔偵測器
反針孔偵測器
防止老人走失
防止小孩走失
防止寵物走失
底盤式追蹤器
車底追蹤器
追蹤器平台
日港電信
追蹤器科技網
北台灣防衛科技
汽車追蹤器出租
行車記錄器
租車公司
汽車衛星追蹤器
吸附式追蹤器
商業間諜
內神通外鬼
通姦罪
中華徵信
中華徵信所
羅漢腳
大陸新娘
外籍新娘
越南新娘
印尼新娘

Unknown sa...


靈骨塔糾紛
靈骨塔詐騙
債務整合
債務更生
債務人
債務清償條例
債務人不履行
生前契約
生前契約糾紛
生前契約詐欺
生前契約詐騙
負債救星
負債諮詢
卡債
卡債協商
卡債整合
卡債更生
卡債扶助
貸款
信用貸款
個人信貸
企業貸款
協商機制
汽車貸款
銀行貸款
房屋貸款

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails