torsdag 25. november 2010

Less is more --- eller more is less?


I dag har jeg tatt en titt på hva som befinner seg i mine ésker mine éesker mine dyrebare éeesker som Fru Gorgon Vaktmester så treffende pleide å si før i tiden:) I år har jeg stort sett gått til innkjøp av ny julepynt i rødt og hvitt -og etter nærmere kontrollsjekk kan jeg slå fast at jeg har en del i rødt og hvitt fra før...


Men så har jeg jo også en del i turkis. Bollywoodstjerne, hvitt juletre og turkis pynt for eksempel. Hva skal jeg gjøre med det? Bollywood går dårlig sammen med rød og hvit jul. Trolig blir det Bollywoodjul  på soverommet, uten at jeg er helt overbevist om at det kommer til å bli så veldig populært;)


Jeg har en god del basispynt, og det meste flyttes rundt fra jul til jul. Trappeløpet pleier å ha den samme girlanderen og de samme hjertene. Likevel pleier resten av pynten å variere. I fjor hadde jeg et lite juletre her ute, i forfjor så det ut som dette:

I dette hjørnet har jeg tatt ned hyllen fra veggen. Her skal jeg ha julestjerner hengende fra taket,  hvis jeg bare får det til å fungere:)
I denne stuen har gardinene fått fyken siden i fjor. Speilet er byttet ut. Lysekronen fjernet -og heller ikke juletreet skal stå her. Varmepumpen er plassert i dette rommet, og varmepumpe pluss juletre er en bad deal.


Julebøkene mine er fremdeles sporløst borte. Det eneste jeg husker var at jeg tenkte at jeg skulle legge dem et lurt sted sånn at det var lett å finne dem, uten å dra ut all julepynten. Derfor har jeg nå gjennomsøkt alle kassene med julepynt på jakt etter julebøkene, og ja...de er ikke lett å finne. Det kommer muligens ikke til rette før i januar en gang !


Jeg pleier sjelden å pynte likt fra år til år. Da jeg var barn hadde min mor den samme pynten på faste sted hvert år. Kongler på konglestedet, juletre på juletrestedet og glassfigurer i glassfigurvinduet. Jeg tror egentlig det er veldig vanlig å plassere pynten på samme sted hvert år, men personlig syns det er litt mer spennende å prøve ut nye ting. Dermed vet vi liksom ikke hvordan det blir når vi begynner. Hvordan gjør dere det???


De oppmerksomme ser at dagens innlegg har gjenbruk av gamle julebilder. Jeg har vært på farten i dag, og på vei hjem oppdaget jeg at de hadde opphørssalg hos Mitt Rede på Frekhaug. Jeg hadde en koselig prat med Sidsel som har drevet denne butikken lenge, og jeg må jo si at det er sørgelig at det er kroken på døren for interiørbutikker med en unik profil! For dere som bor i nærheten må dere kjenne deres besøkelsestid. Her var det fine klær fra Noa-Noa på halv pris, og ikke minst noen fantastiske industrilamper med 30% avslag.

Her venter symaskinen, for nå skal jeg sy nye gardiner til skapet i spisestuen. Jeg kan ikke si at jeg gleder meg akkurat, men forhåpentligvis blir det fint med julestoff som matcher stolene:) Håper dere har en fin kveld alle. SO LONG !

42 kommentarer:

Åshild sa...

Her er alt laget eller kjøpt til en bestemt plassering, så alle vet hva de får når de kommer hit.

Hilsen Åshild

Siljes Hobbyrom sa...

Wow altså!
Så vanvittig mye flott pynt du har!
Syntes det var utrolig søtt med det turkise ;))

Ida sa...

Kjære søte Emmeline! Har akkurat fått oss varmepumpe... Som vil blåse der treet skal stå... Hvorfor går de ikke sammen??? Er det bare det estetiske eller er det noe jeg burde vite???? HJELP!!

tante fiolett sa...

Så mye flott julepynt!! Spennende med turkis, men Jeg elsker jo rød og hvit jul jeg da;) Lekkert!!
Ha en flott date med symaskina di;)
Klemmer fra Jeanette

SOLSAUM sa...

Hadde eg vore nærmare skulle eg jammen ha sydd dei gardinene til deg!

Kjekt å sjå all pynten din og lese dei lune kommentarane!

Ha gode, travle dagar!

Lisbeth sa...

4 rette sømmer, det klarer du på ingen tid Emmeline..:-)
Og tænk hvor flot det bliver.
Når du nu skal pakke julepynten ned igen skulle du sortere i hver sin kasse efter farver.
En rød/hvid julekasse, en turkis...osv..
Det vil spare dig for masser af tid næste jul.
Men selfølgelig MÅ man have noget ny julepynt hvert år.

Klem fra Lisbeth

Emmeline sa...

IDA:)

Juletre liker ikke å stå i fønvind. Juletre liker å stå i kjølighet...

Hvis juletreet står i den varme brisen fra varmepumpen bestemmer juletreet seg for å kle av seg umiddelbart. Og dermed står det nakent igjen, og alle barnålene ligger igjen på bakken i en GIGAHAUG... Så derfor skal juletreet få en annen plassering. I naborommet som forhåpentligvis ikke er så varmt;)

Bittelille villa/Jennifer sa...

Hei:)
Jeg har nylig blitt følger av bloggen din, den er fantastisk inspirerende og underholdende! Har ikke blogg selv enda, men ser ikke bort ifra at jeg starter en etterhvert, imellomtiden koser jeg med sånne som din.
Vakre bilder av julehjemmet fra ifjor og iforfjor, jeg liker også å variere pynten fra år til år. Både hva og hvor det blir plassert. Det kommer jo ny inspirasjon hvert år:)

Ninni sa...

Skal begynne på pyntingen i morra! Blir jo superinspirert av bildene dine... Ingen jul uten rødt:)
Hos meg prøver jeg å pynte ulikt hvert år, men som regel så ender tingene opp på omtrent samme plass som året før. Hos min mor derimot... Når hun drar opp fra kassene: "Hmmm, hvor sto når denne hen i fjor?"

Tovepia sa...

Takk for inspirasjon og mang en latter i BoligPluss;) Herlige julepynt du viser her!
..jeg starter det røde til helga, gleder meg, og suger til meg nye impulser og nyter flotte bilder;)
Måtte legge meg som en av dine mange følgere:)
Klem fra meg;)

Trollmora sa...

Har ikke fått sett i BoligPluss enda, men du og du... det er jo rene Fanny & Alexander-stemningen i Emmelinehuset da! Nydelig er det, men herre min Vegard for en jobb!
Nydelig julehus har du!
Bollywoodjula var nusselig syns jeg :) Selv har jeg mest sansen for rødt i jula da... og det eneste dottete som jeg har er til nå noen fluesopper ;) hihihi Ellers er det meste ensfarvet.

Jeg pynter også forskjellig hvert år :) Syns det er arti å variere.

Mitt hvite hus sa...

Nydelige bilder Emmeline...

Så mye fin pynt du har... og rødt er nok fargen her i huset i år...

Virkeig fint og forfriskende.. kos deg med sy maskinen...

Klemmer 0))

Beate sa...

Så mange fine bilder ;) Alltid så kjekt og inspirerende å lese bloggen din. Går det an å spørre hvor du har kjøpt de utrolig søte reinsdyra?

Fru R. sa...

Heia
Ja du har masse masse flott pynt!
Husker og at juletingene hadde sin faste plass hjemme, når disse tingene var på plass, da var det jul. Men de startet ikke julen så tidlig som vi gjør, nå begynner vi altfor tidlig. Jeg regner med at jeg er igang med pynting til helga.
Men ifølge ekspertene skal en ikke ta frem alt på en gang, en skal ta frem litt etter litt...
Jeg har en flott julekrybbe, den tar jeg ikke frem før et par dager før julaften.

Ha en fin kveld, og takk nok en gang for et herlig innlegg.

Klem

eventyrLise sa...

Nydelig blå/turkis jul du hadde. Nesten så jeg er fristet til å prøve det selv :) Men kjenner jeg meg selv rett så går jeg for det trygge røde ;)

Nina's hjem. sa...

Du gjør alt så utrolig gjennomført - uansett farge blir det veldig JUL og veldig veldig vakkert!
Virkelig inspirerende :)

Anne sa...

å så fint uteområde!! nydelig:)

tøflus.no sa...

Jeg pynter forskjellig fra år til år, men har noen faste elementer som går igjen. Litt av sjarmen for meg er å få ny inspirasjon hvert år. :) Veldig fint med rødt og hvitt, tror jeg går for det i år. :)

mette sa...

Hehe,Bollywood-jul på soverommet... Her har et par ting faste plasser, ellers går det på impuls hvert år. Mengden pynt er nok ikke i nærheten av din, men den øker bittelitt hvert år, litt før og litt på salg etter.

Har vært på ikea og kjøpt røde polkadott stolputer i dag, og undret meg over om Emmeline vet om de...

http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/10163925

Lotti Svenson sa...

...your blog is so beautiful !!!
Greetings from Lotti

Kristine sa...

så fine jule-bilder! men du, det du har rundt rekverket på trappen din, hvor har du kjøpt det? utrolig fint!

Emmeline sa...

Tusen takk for koselige hilsener:)

Beate: Reinsdyrene har jeg kjøpt hos Berthas Oldebarn, men bor du ikke i Bergen så tror jeg de finnes hos Kremmerhuset også;)

Kristine: Rundt rekkverket har jeg to kunstige grangirlandere som jeg har kjøpt på Panduro for hundre år siden, lenge før det var mulig å få tak i kunstig grangirlander. Nå selges det jo OVERALT! Så har jeg jo julelys og alt henger jeg fast med store sløyfer som faktisk er hvitt og rødstripet stoff fra Ikea som jeg har strimlet opp. Pynten ellers er hjerter fra Ikea, som de solgte for mange år siden...2004 kanskje ???

Anonym sa...

Hei Emmeline!

Jeg er ingen blogger selv men har det siste året blitt en ivrig leser av et par, deriblant din. Veldig underholdende må jeg si :) Her om dagen bladde jeg i reklamene som var kommet i posten og så noen julelysestaker på Jysk som fikk meg til å tenke på deg med en gang :) du som er så glad i fluesopp :) sjekk dette : http://www.jysk.no/210/504/507/6008100/a/catalog

http://www.jysk.no/210/504/507/6008000/a/catalog

Ønsker deg en koselig adventstid!

Hilsen AAD

Kaylovesvintage sa...

I started to put up some deco today....love your home,looks wonderful

Rosa sa...

Eg har det nok med å plassere ting på samme stad kvart år, trur eg. Iallefall nesten. Men i år har eg jo ny stove, så då er det ein gylden anledning til å fornye. (Dvs. finne ein ny vane?)

Så mange fine innlegg eg ikkje har fått med meg før no, med finfin lampe og timesvis med maling, blodgjøkar og maileg. Og så klappa eg litt i hendene over TV-norge, med ein klar tanke om at du har jo god "unskyldning" til å pynte tidleg, når det kjem ein julepynt-fotograf til Emmelineresidensen om så kort tid.
og du - dei julebøkene - kanskje du har skrive i bloggen kor du skulle legge dei, då du rydda dei vekk sist? ;)

Ineke Original sa...

Wow! Just love this!
greetings from Holland,
Ineke

mirakel sa...

Hei, Emmeline! :)
Så godt det er å se at andre også har julen i hus. ;) Jeg er altfor tidlig ute i år.. jobber i barnehage, og da kom det fryktelig mye julestemning hos meg, så nå er alt ferdig pyntet til jul her. :-O

Uansett. Jeg har lyst til å fortelle deg at du har en ufattelig god blogg! Jeg oppdaget den for en stund siden, og brukte vel en tre-fire kvelder på å bare lese laaaangt bak. Frem til jeg plutselig kom borti krysset og ikke visste hvor langt jeg hadde kommet, selvsagt. :p Men ja.. så underholdende og morsom du er! Jeg måtte faktisk lese litt høyt for moren min (var på besøk der når jeg leste.. trivelig datter.. hehe!), og hun lo også godt av forholdet ditt til mannen. ;)

Fortsett sånn, kjære deg. Du er inspirerende!

Klem fra Mirakel

(sandra) Nichitah sa...

Må vel være litt det samme hvert år synes jeg, men når pynten skal opp har jo somregel hele huset vært omdirigert 100 ganger siden sist, så da blir det ikke llikt uansett, å som du sier kan mann aldri la være å kjøpe masse nytt hvert år :P
Selv har jeg flyttet 3 ganger de siste tre årene, så pynten har ikke bare fått ny plass men også nytt hus ;) men nå har vi jo investert og kjøpt, så det blir forhåpentligvis i samme hus neste år da <3
Ha en koselig førjulstid <3

Hilde sa...

Herlig med rødt og hvitt - det er årets farge her i huset også:)

Har du forresten sjekka ut de nyyydelige fluesoppene hos Nille?

Røska med meg det som var på "min" butikk:)

Ha en flott førjulstid:)

fru Dyregod sa...

Du verden så julete du har det! Jeg likte aller best trappen!

Ramme Alvor sa...

Nå blir det jul, rai, rai! :) Enig med du...veldig kjekt med forandring og veien vert til mens du går :)

Tullefrans sa...

Flott innlegg - som vanlig! Her i huset (blokkleiligheten) blir julepynting et spennende prosjekt, da det er vår første jul i vår helt egne leilighet. Etter å ha brukt ni måneder på oppussing for å oppnå "sommerstuelooken", skal vi altså kjøpe alt av julepynt splitter nytt og plassere denne som om vi aldri har gjort annet.

Det kan jo bli et spennende prosjekt! Jeg har vel allerede pyntet til jul mentalt tre/fire ganger, så vi får se om resultatet vil leve opp til forventningene! :)

JulMiron sa...

как красиво!!!!!!
very beautiful!!!!!

lilybets sa...

All so cute in this blog,i love everithing,fantastic!!!!.
Lilybets,from Italy.

Hanne sa...

Og etter å ha sett disse herlige bildene gleder jeg meg SÅ til jul :)
God helg!
Pludrehanneklem

Anonym sa...

Hei Emmeline.
Nå må du løpe til kappahl på Bergen storsenter og kjøpe deg rød morgenkåpe med hvite polkadots til kr. 199,-!!!!!Flotte bilder du viser. Bloggen din er så nydelig og inspirerende :-).

Unknown sa...

Hei :),
jeg skal hjem og begynne pyntingen og det var koselig å titte innom her igjen! En blir rent glad av alle farger.
Hos meg og oss (tidvis husker jeg i min dekorverden at det bor en mann der også) pyntes det ikke likt fra år til år, det er et deilig kreativt passe virvar som gir den rette stemningen ... :)
God helg!

salige lavendel sa...

Lekre og glade bilder hos deg =)

Sommerhusstil sa...

Sikke fint du har fået julepyntet !! Klem Betina

Sjabbig men chic sa...

Men herregud vad mycket fint! Jag är galet imponerad!

Lisa

HEGEMOR.COM sa...

Ha ha, det er helt utrolig å se hvor forskjellig du har klart å pynte hvert år:) Og alt var som vanlig like stilig:)
Lykke til med det røde og hvite!:)
Klem fra Hegemor

Vanina sa...

Una hermosura todo!!!
Un beso!

Related Posts with Thumbnails