onsdag 24. november 2010

Førjulsgave


For en tid tilbake var jeg på jakt etter lyslenke fra Bloomingville. Det eneste stedet jeg fikk tak i disse lenkene, var hos Frøken Lande på Stord. Jeg har aldri vært i den butikken, men som vanlig var det super service derfra. Jeg betalte inn på konto, og vips så dumpet lyslenken ned i postkassen her hjemme.


Så var det sånn at den nye lyslenken ved et uhell kom i en liten pikes hender for en tid tilbake. I et ubevoktet øyeblikk hadde lyslenken blitt til mange små deler. Tiltross for Emmelinemannens iherdige redningsforsøk, kunne lysslyngen ikke reddes og Emmeline satte ny bannerekord i hjemmet. Etterpå sendte jeg en håpefull epost til Frøken Lande og forklarte situasjonen ...... Hadde de kanskje en ekstra lyslenke på lager??? 


Neida, lyslenkene var dessverre helt utsolgt, og det var jo synd. Med andre ord varte lyslenkelykken relativt kort tid i Emmelinehuset. Derfor ble jeg ganske overrasket da jeg oppdaget at det hadde kommet en pakke fra Frøken Lande likevel. Som trøst hadde de sendt meg en førjulsgave, og jeg ble helt overveldet. En julegave til meg??? Det var virkelig helt fantastisk:)


Enda mer fantastisk er innholdet i gaven. Frøken Lande har nemlig sendt et søtt utvalg av julefigurer fra Maileg - og jeg er overbegeistret!! Foreløpig henger de på prøve på peisen.  Jeg har rett og slett lagt opp kunstig granbar på peisen for å se hvordan det tar seg ut. Granbar er ikke enkelt å feste, så vi får se hvor pynten ender til slutt:)


I pakken var det også en adventskalender med Maileg design. Hvem skal få denne ropte jentene med begeistring, og jeg kunne svare at det skal EMMELINE !  Jeg har ikke tall på hvor mange ganger vi har forsøkt å ha julekalender her hjemme. Emmelinebarna er ikke som andre barn. De river opp sjokoladekalenderen i smug -og begynner å stjele av de andres kalender sånn cirka den 8.desember. De lirker opp teipen og sjekker smågavene når vi har kalender med "småting." De skraper alle lukene på Flaxkalenderen den 2.desember, og leter med  lys og lykte etter pakkene hvis vi har " Vi legger frem EN GAVE TIL EN AV DERE HVER DAG kalender. Det er kun det eldste barnet som holder seg til kalender-reglementet, og han ligner veldig på sin far. Så det sier vel litt om hvor de har kalenderkrumspringene fra...


Men Emmeline gir seg ikke. I pakken fra Frøken Lande var det stilige klesklyper med polkadotter, helt perfekte til å henge opp smågaver til en kalender. Dermed prøver vi atter en gang grunnet polkadott klypene! Så lenge kalenderen henger til fotografen har vært her, så er jeg ikke så nøye på om julaften blir feiret den 3. desember eller den 24....!


Men det stopper ikke her. I gaven lå det også et stilig kjøkkenhåndkle fra Maileg. Det er så koselig at jeg vurderer om jeg skal stifte håndkleet opp på et lerret, sånn at jeg kan bruke det som bilde på kjøkkenet i desember:)

Som dere skjønner er jeg utrolig takknemlig og lykkelig for den fine gaven:) TUSEN TAKK TIL DEG FRØKEN LANDE. Det var veldig snilt og generøst gjort og så alt for mye!!!


Det er sånn at jeg måtte LØPE hjem fra jobb fordi jeg gledet meg til å ta bilder av tingene i dag. Samtidig gikk solen ned og kastet sine lange skygger gjennom stuen. Desembermørket er virkelig KILLING ME SOFTLY for bloggelivet. Hvordan er det mulig å ta gode bilder egentlig? Hvordan klarer dere det? Det er bra det bare er en knapp måned til solen snur! 

Er det noen der ute som har et tips til meg, som er i gang med å skrive ønskeliste til jul. Jeg skulle hatt et stativ og en ekstern blitz til kameraet mitt, som er av typen Nikon D 40. Har dere tips om HVA jeg bør kjøpe og eventuelt HVOR jeg bør kjøpe det? Nettsteder eller noe? Jeg er veldig takknemlig for tips! 

Nå skal jeg kose meg med nytt interiørblad og lete litt etter inspirasjon. Det er alltid gøy med interiørblad, men de bladene som kommer nå til jul er liksom prikken over i-en syns jeg!


Håper dere har en fin kveld alle sammen. Sees i morgen! 39 kommentarer:

Sommerhusliv Hele Aaret sa...

Sikken mange fine ting du har fået.
Det er helt ubeskriveligt hvad der sker i ens mave, når man får sådan en uventet gave.
Glæder mig så meget til at se de billeder der bliver taget i dit hjem, når fotografen kommer.
Tillykke med alt det fine Maileg...
Knus Fra Susi

Marit sa...

Hei Emmeline
Veldig fine fig du har fått;))
Peisen din er også super, men glassdørene trenger en puss:) Et godt tips er å ta et kjøkkenpapir, dyppe det litt i vann og så i sot (som ligger inne i peisen - når denne er kald....), gni dette på dørene i et par omganger, vask av med vann og vips så har du blanke dører igjen;))

Emmeline sa...

Hei Marit:)

Takk for tips...Jeg har pleid å vaske med en sånn spray som man har inni stekeovnen for å få den fin...Sånn at jeg skummer ovnsdørene og tørker av med papir! --som du skjønner var vi tom for spray denne helgen... Men skal prøve tipset ditt i morgen:)

Shus sa...

Du e heldig alltså! Så masse fint, og så e da "bare" november enda! men Frk. Lande butikken er verdt eit besøk, det kan eg love deg!!

Kos deg med ineriørblad, det skal eg og. Kjøpte Boligdrøm i dag, og skal nyte med sofa og te, og pleie influensaen som herjer i kroppen!

Guro sa...

Jeg så disse lyslenkehærrlighetene dine på vår lokale interiørbutikk like før helgen. Mange igjen hadde de også ;)

Julepynten din var fin! Får nesten lyst til å begynne å pynte jeg også nå. Selv om prinsippet mitt sier at man skal vente til lillejulaften. Det er lenge til....

Beth sa...

Dette var vel "et herlig plaster på såret"? Koselige bilder. Tror jeg ville laget et bilde av håndkleet ja, det blir sikkert fint?

"Romfortrivsel" sa...

Kjempesøte figurer. Heldiggrisen, du!
Jeg har forresten også sånne barn. Alle bakkene er ristet og klemt på så mange ganger at hjørner er åpne og papiret skrukkete når julaften kommer. Merkelig det der....men de har det vel fra noen....

sylvia sa...

så heldig du var.
nydelige ting du fikk.
klem fra sylvia

Sang Tao - Judith sa...

Hei!

Jeg har også Niko D40 kamera og elstern blitz.

På blitzen står det SPEEDLIGHT SB- 400Kjøpte den rett og slett på Elkjøp, men husker ikke prisen...

Utrolig herlig, morsom og velskreven blogg du har! Alltid gøy å komme inn her:)

Sang Tao - Judith sa...

Ok, det ble LITT flaut å skryte over velskreven blogg med så mange skrive- komma- og mellomromfeil..hehe..beklager det..;)

Kan slenge med at bilder blir mye bedre i høstmørket med ekstern blitz! Jeg er hvertfall veldig fornøyd:)

Sang Tao - Judith sa...

HAHA, oh no! NÅ er jeg flau! Siktet selvsagt til skrivefeilene i kommentaren min, IKKE i bloggen din, slik det kunne se ut i min andre kommentar:)

Dette er min tredje og siste kommentar på en stund!

God kveld til deg og dine:)

STYLIZIMO sa...

Tydelig at hun leser bloggen din, for det virker som hun kjenner stilen din godt :) Virkelig snilt aa sende slike fine ting for aa troste deg litt.

Ser dere skriver om vask av peistips. Avispapir dyppet i litt aske er alltid en slager. Eller avispapir med litt salmiakk :) Da blir de som nye!
( Maa innrommme at jeg ikke la merke til at de var sotete men :))

Har nettopp bestilt meg en ekstern blitz selv naa, saa jeg er spent paa hvordan den funker. Men jeg har kjopt til Canon. Tror nok en blitz vil gjore susen!
klem Nina

Ramme Alvor sa...

På laurdagen var eg hjå Frøkna di på Stord, desverre hagla ikkje gåvene over meg slik dei har gjort med deg...men adventskalendaren frå maileg..den snopa eg med meg..og den er til kjerringa sjølv :) Kamerablitz og stativ... kjøp eit enkelt stativ... du har tenkt å halde deg innandørs tenkjer eg...dei kostar rundt 200 - 300 kr.
Dette var no litt artig :) Blitz... kan eg lite om og syns ikkje bileta vert noko sepsielt gode med blits...eg har ein ekstern som eg fekk med mitt Nikon D 90, men har aldri vore venner med den. Eg ligg på sofaen og ventar på dagslys... eller rettare sagt..eg tek bilder i helga :)
Uansett lukka til.

Britt sa...

Heldige du, det var mye fint!

Li/Småtingene sa...

Herregud, Emmeline - du er i ferd med å overgå deg selv i nydelige bilder og inspirerende innlegg for tiden!! Vet ikke om jeg tør se inn til deg, for jeg merker jeg får merkelige ideer og akutte kjøpebehov hver gang jeg er innom... Men så klarer jeg ikke helt å la være heller...
;-) Artig at du fikk en så fin gave; og tingene får jo virkelig komme til sin rett hos deg!

:-)

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Fine ting du har fått☺

Eg lurte på den girlanderen du har på peisen...er det ekte granbar? Eg leitar etter ein girlander som ser ekte ut...
Har du eit tips der??

Klem M♥

Anne Karins Mat og Vin sa...

Hei!
Så heldig du er!:)) Her var det mange flotte ting å pakke opp. Hi hi..må le når jeg leser barnas "begeistring" for kalenderen, tålmodigheten blir nok satt på prøve for de små ja.

Kos dere masse med all førjulskosen vi har i vente:-)

Klemmer fra Anne Karin

Emmeline sa...

Hei Marny Alice:)

Girlanderen på peisen er ekte plast.... fra Ikea:) ser ganske ekte ut og hvis jeg klarer å feste den så skal den få henge der! Blir heldigvis ikke særlig varm heller....

ANETTESHUS.COM sa...

Så mye fiiint! Forstår du er lykkelig!! Dette passet jo perfekt inn i ditt "nye", fine julehjem! Heldiggris;)

p.s. her har kaffemaskinen endelig ankommet heimen;) O lykke!

Klem klem
ANETTE:)

63 grader nord sa...

Så heldig du har vært, masse fint!
Å så flott en julestemmning du har - wow!

Her fikk jeg litt inspirasjon må jeg si - driver å designer til og fra lapper til Eplabutikken min "det lille ekstra". Tar gjerne imot tips og det beste tipset blir prremiert - kom å bli med på KONKURRANSEN min. Har også en giveaway - du er hjertlig velkommen

Ha en god kveld!

Madera y Zinc sa...

Emmelines, this is too cute.......incredible thigs you showed!

Silje Mari sa...

SÅÅÅÅ nydelige ting, og HELDIG er du:D
Og spisestua ble helt hærlig:)

Martes atelie` sa...

Herlig inspirerende bilder. Heldig du er som får slike gaver i posten. Handlet to bittesmå maileg nisser i går. (klarte ikke å la være) Huff...så dyre! Men akk...så fine.
Ang. vask av ovnsdør. Vi tar litt vann på avispapir. Dypper det i soten i ovnen. Vasker peisdøren med det. Så tørker man av med papir til slutt. Funker som bare det!

Anonym sa...

Tips dersom blitsen lar vente på seg er å smekke opp en byggelampe (litt lyskaster inne..)

Anonym sa...

Heisann!!
Velunt er dei skjønne figurane!!
Dei kunne ikkje få ein bedre heim!!

Har jakta på denne lyskjeda heile hausten, den er knall flott!!!
Men greier ikkje finna ho verken her eller der....Jaja! Julestemning skal det verta, skal byrja pynta på søndag og det kriblar over alt!

Helsing ei anna Marit

Elin sa...

Så nydelige bilder:)

Jeg har 1 stk slynge igjen på butikken:)
Ta bare kontakt om du skal ha den:)

Ha en fin dag:)

Klem Ea

IdéSpiren sa...

Hei Emmeline :)

En Nikon SB400-blitz er akkurat passe til en D40, og kan anbefales. Kjøper du større blitz kommer det til så se (og føles) ganske overveldende å bruke på et så lett kamerahus. Og så er den veldig enkel å bruke :-)
Link til blitz: http://fotovideo.no/Avdelinger/Produkter/Blits--and--videolys/Blits/Nikon/Nikon-Blitz-Speedlight-SB-400-Ekstra-blits-112103.aspx
Når det gjelder stativ bør (bør, ikke MÅ! ;-) ) du ha både en tripod og et bordstativ. Her er det tusen valgmuligheter, men hvis du ikke skal dra stativene med deg rundt ute av huset er det ikke noe problem å gå for "billigvariantene" - bare pass på at det er vater i stativet :)

Alltid kjekt å lese på bloggen din, får mye inspirasjon og gode stemninger her!

Lykke til med ønskelista! ;-)

Anja

Turid sa...

Hei Emmeline,

Super blogg du har! Så fine gaver fra Maileg! :-)
Jeg oppdaget at bildene mine ble mye finere etter å ha satt meg litt inn i Photoshop. Den bruker du sikkert allerede, men under knappen 'enchance' i Photoshop, er det mange fine knapper å bruke altså, både når det gjelder korreksjon av farger og lys, blant annet den derre knappen 'auto color correction'. Den brukes flittig her i hemen :-D Men den har du sikkert oppdaget allerede.. :-) Førjulshilsen fra Trondheim :-)

Tanja sa...

Your blog is so beautiful. I love your decorations. Wish you a nice day and send you many greetings from Germany.
Tanja

Trollmora sa...

Emmeline du.... i dag har jeg snakket om deg på bloggen min :) Ta en titt om du har tid og lyst! :)
Ha en god dag!

Trine sa...

Så heldig du var. Alltid stas med uventet pakke.
Ser ut til å bli en vakker jul hos dere.
Ikke noe å si på forbredelsene ivertfall.
Ha en fin dag:)

Pust inn-pust ut. sa...

Å så snilt av Frk. Lande!! Har vært i butikken hennes selv engang, da kom jeg hjem med en Vâstergården mugge og den skal fylles med kakao i helgen!!

Lisbeth sa...

Det var vel nok en snill Frk.Lande.
Så kan man da blive i rigtig julehumør når der er gaver til en selv med posten.
Og hvor ser det hyggeligt ud med dekorationen på pejsen..:-)
Du må til og slå de frække unger over fingrene!
LOL...
Godt at det er nogen der er godt opdratt, ikke sandt Enok og Henrik Emil,;)?

klem fra Lisbeth

MissLucy sa...

dagslyset ja, det har jeg også slåss mot idag...Jeg bruker nikon Speedlight SB-60 til mitt Nikon D90, og er veldig fornøyd med det. Da jeg kjøpte den for et par år siden hadde den en "lillebror" som kostet en drøy tusenlapp så vidt jeg husker, antagelig SB-40 som noen nevner lenger oppe, og en "storebror" (sb-800), som jeg vurderte som for dyr og for mye for mitt behov. SB-600 kostet ca 2000 kr, og jeg er veldig veldig fornøyd med den. Blir bra lys når du vinkler den opp mot et hvitt tak.

SB-600 kan du lese mer om her: http://www.akam.no/artikler/nikon_speedlight_sb-600/5198

MissLucy sa...

ble litt tull med nullene, nulletull :-) i kommentaren min lenger oppe. Blitzene heter 400, 600 og 800, det er kameraene som 40 og 90 og sånn.

Anonym sa...

Hei Emmeline,
Jeg er så glad for at du blogger. Jeg ville aldri funnet på å lete i Rema 1000 sin nonfoodavdeling før du skrev om de skolene den gangen. Men nå titter jeg innom av og til og ikke bare har jeg funnet sopper og halvmeterlange fyrstikker i runde engle-esker, men i dag fant jeg jammen lysslynger med batteri også! Det passet så fint i vitrineskapet, pluss at jeg slipper å borte hull for ledningen. Og bare 89 lusne kroner for herligheten.

Takk for alle gode tips og for at du alltid får meg til å le.

Klem fra Anne!

Anonym sa...

Det er Anne igjen. Jeg må bare beklage skrivefeilene i min forrige kommentar, det er så irriterende. Jeg har et sånt overivrig stavekontrollsystem på telefonen, så sopper ble til skoler og borre ble til borte. Ugf.. :/

Mie Mari sa...

Så fint du har pyntet :) Nå erdet bare tredje året jeg pynter til jul, men har gjort det forskjellig hver gang, ja. Jeg plukker jo med meg litt ny julepynt hvert år som skal få plass, og da må man liksom endre litt..

Jeg har selv Gorillapod som kamerastativ. Den kan jeg henge opp i trær eller sette på bakken. Den har tre bein som man kan snurre rundt ting. Liten og lett å bære medseg. Litt over 200 kr hos f.eks http://www.ps.no/ArtDtl.aspx?i=130960&banid=kelkoo

Unknown sa...


針孔偵測器
反針孔偵測器
防止老人走失
防止小孩走失
防止寵物走失
底盤式追蹤器
車底追蹤器
追蹤器平台
日港電信
追蹤器科技網
北台灣防衛科技
汽車追蹤器出租
行車記錄器
租車公司
汽車衛星追蹤器
吸附式追蹤器
商業間諜
內神通外鬼
通姦罪
中華徵信
中華徵信所
羅漢腳
大陸新娘
外籍新娘
越南新娘
印尼新娘

Related Posts with Thumbnails