torsdag 11. november 2010

Nytt fra polkdadottfronten


Det har vært stille på bloggen i flere dager nå. Det handler ikke om manglende skrivelyst eller mangel på tema. Det handler om mangel på dagslys. De flinke fotodamene klarer jo å ta bilde, selv om det ha blitt sent på kvelden. Jeg er ikke så flink til akkurat det og når jeg kommer hjem er det allerede begynt å bli mørkt. Jeg tror jeg må ønske meg ekstern blits og stativ til jul, om jeg skal klare å holde bloggen i gang tiltross for mørketid:)


Håper at jeg klarer å ta noen gode bilder i dagslys i løpet av helgen istedet. Sånn at jeg kan ha til MANGE blogginnlegg i løpet av neste uke. De som følger med meg på Facebook har sikkert fått med seg at jeg oppdaget noen fine ildfaste former på Clas Ohlson her forleden.


Emmelinemannen hadde fått seg et gavekort, og hadde bestemt seg for å kjøpe en elektrisk påleggskjærer hos Clas for pengene. Nå lurer du kanskje på hva han skal med det? Til våren skal vi ha konfirmasjon her hos oss, og da skal vi lage koldtbord til 45 personer. Hjemmelaget liksom, noe som selvfølgelig er Emmelinemannens mer eller mindre geniale plan. I den anledning er det fint med en elektrisk påleggskjærer- da mangler jo bare resten av koldbordet...;)


På hyllen ved siden av vidundermaskinen, sto tilfeldigvis disse ildfaste formene. De minner mistenkelig om GreenGate sine former når det kommer til farge, men de er en god del rimeligere enn GreenGate. Selv om Emmelinemannen prøvde seg på et solid KNURR foran polkadotthyllen, brukte jeg ignorering som virkemiddel og rasket store og små former med meg bort til kassen.


Jeg vet at jeg har det meste av det jeg trenger, men så skal vi snart ha et stort besøk her hjemme. I den forbindelse har jeg planer om å dekke et lekkert bord med hvitt og rødt som førjulstema:) Da blir det ekstra gøy med spenstige polkadottformer i rødt og hvitt, og siden de var såpass billige, så går det jo an`!!


Jeg har ellers samlet alle pelargoniumene mine for vinteren. Trappeløpet i dette huset er dårlig isolert, og det har så langt fungert bra som overvintringssted. ( *Med andre ord skal blomstene bort fra kjøkkenet ganske snart) Jeg er litt mer usikker på hvor mye lys disse blomstene egentlig trenger når de skal gå i hi? Noen som vet om de er avhengige av dagslys om vinteren?  Jeg må vel klippe enda mer av dem også -eller???

I morgen er det helg igjen, HERLIG! Vi skal male gulv og vegger --og Emmeline skal ringe til sin bror og be om elektrisk assistanse. Lampeassistanse!  Da Emmelinemannen har laget en voldsom scene bare fordi det har dukket opp en ny og gedigen lyspære på spisebordet. Jeg sier ikke mer.... See U soon:)

 


22 kommentarer:

Mette:) sa...

Hei:) Mine Pelargoniar(vanskelig å stave det der) står i en bekmørk kjølig kjeller, og så "tilsetter" jeg litt og litt lys når våren kommer:)

marita sa...

HEI HEI-
Bare de står kjølig går det greit med lite lys, lite vann- og med nedklipping på våren- da vokser de seg kraftige og fine- Står den i stuetemperatur blir den litt lang og piren og lysegrønn..( for lite lys på vinteren i norge..)
Et lite tips ellers..Når jeg har Pelargonium kniper jeg av de første blomstene på våren- og lar planten bli god og lubben før den får blomste- da blir det så mye flottere plante og blomstring...
lykke til fra Blomsterpiken

Bdicte sa...

Jeg har faktisk vært ens ærend på Clas Ohlson for å se etter polkadott-kuppet ditt idag:)) Og jeg kjøpte den ovale formen og noen små. Alt i lyseblått!

Så du de andre stilige koppene? Herlig, litt folkloreinspirert mønster! Jeg har vel som deg ganske utpreget koppefetisj, så måtte ta med en sånn også hjem! Inlegg på bloggen min med bilde.

Ha en flott torsdag:))
Klem Benedicte

Beth sa...

Ja, kanskje jeg må legge turen innom "Karl Olsen" (her i huset går butikken under dette navnet, he, he...) Fine julegaveidèer disse formene...
Noen gode råd for å få pellisen til å overvintre har jeg ikke. Nå har jeg sluttet å bære alle pottene ned i kjelleren for så å bære opp igjen døde blomster om våren... Nå blir de kastet om høsten og nye innkjøpt på Plantasjen om våren.:-)
Sparer meg for mye ergrelse dette...
Utrolig spendt på den lyspæra di som Emmelinemannen fikk utbrudd over!!!??

ELLEMELL sa...

fine da!
jeg har ingen tips til pelargonier... men kaldt og mørkt til våren kommer, høres fornuftig ut:)

kos deg med førjulsbeøsk og dine nye polkadotter!
klem ellemell

Fjordheim sa...

Gikk elegant forbi Clas Olson sist jeg var i nærheten av den butikken, Det var visst dumt ser jeg. Jeg trenger faktisk ildfaste former, og dei var jo bare lekre. Må nok til nærmeste by igjen om ikke så lenge forstår jeg.
Lykke til med malehelgen :)

Florentyna sa...

Piękne pocukrzone serduszka:-)
Pozdrawiam.

June J. Larsson sa...

Hei!
Du tryller frem smilet som vanlig! Jeg syns du bruker en svært fornuftig og MEGET effektiv strategi ved å ignorere Emmelinemannen når han knurrer til polkadottene!! Den metoden er genial! :)
Dessuten syns jeg Emmelinemannen minner mistenkelig om Jegermannen jeg er gift med: elektriske utfordringer utløser voldsomme scener og "små" selskaper som konfirmasjoner er i boks så snart den elektriske påleggsskjæreren er i hus! Vi hadde konfirmasjon her hjemme sist vår, og Jegermannen var såre fornøyd med egen innsats så snart partyteltet var montert.
Dessuten hadde han jo skutt elgen som biffgryta ble laget av må vite! Resten av konfirmasjonsforberedelsene tok ham med knusende ro! Det viktigste var jo tross alt ordnet! ;))

Nå har jeg visst filosofert meg langt vekk fra polkadottene, men atter en gang: takk for artig lesning! Les gjerne dagens innlegg hos meg også - Om stilongs og nystekte boller. ;)

Riktig god helg!
Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Thelma Louise sa...

herlige bilder.:-) jeg stapper mine pelliser i boden...mot anbefalinger fra "forståsegpåere" De sier at de skal stå kald og lyst. Men min står i en helt mørk bod. jeg vanner de så vidt en skvett den 1. hver mnd for å huske det. Når de ikke får lys må de klippes helt ned når jeg tar de frem i januar igjen, da setter jeg de litt her og der...Men de tåler mye, mange forskjellige måter å få de til å overvintre på har jeg skjønt..Min blir enormt store i løpet av sommeren...men det ideelle er lyst og kaldt + 4 mener jeg å ha lest. så et godt gammeldags kjellerrom med stort vindu...ja takk..det savner jeg..-)

Randi sa...

Heisann!!
Eg har ingen gode triks når det gjelder blomster:o)
Eg MÅ berre inn å seie tusen takk til deg og dine innlegg,for da får eg smile godt !!!!Du er ein kløpper å skrive skal du vite!!!
Å så tek eg med,tusen takk for dine innlegg i Bolig Pluss,knall bra!!!! Å eg sat og flirte her igår når eg las ditt siste innlegg,kjente igjen alt du skreiv!:)))
Ja å ikkje minst,takk til dine fargerike bilder,det lyser glede!
Ha ein fin kveld !!
Klemmer til deg

Elisabeth, innerst i veien sa...

Gøy når ellers trauste butikker som Clas Ohlson også satser på sånne snase saker som de fomene der. Kult. Lykke til med gulvmalinga.

beate sa...

ignorering er det beste trikset!

så bra du spurte om pellis-tips... jeg har nemlig mine i stuen og på kjøkkenet, og de ser skikkelig syke ut... ser du fikk et fint tips av marita her....

kos deg med dottene

klem beate

Fru R. sa...

Heia

Herligt innlegg nok en gang. De ildfaste formene er jo kjempefine.

Når det gjelder bilder kan jeg ikke være mer enig. Føler mange bloggere er profesjonelle fotografer med riktig utstyr. Jeg har ikke speilreflekskamera, stativ eller ekstra blitz. Jeg bruker et helt ordinært digitalkamera så det får bli som det blir. En klarer ihvertfall å se hva hva det er.

Jeg syns dine bilder er klare og fargerike, jeg har ikke registrert noe uvanlig med dine bilder....jeg er jo her inne hver dag...

Klem

Alberte sa...

Herlig, Emmeline - helt herlig♥

Anki :-) sa...

Kjære deg!
Du trenger absolutt ikke eksern blitz OG stativ for å ta bra bilder i mørket. Det er enkelt, jeg kan ta et kurs via facebook en kveld. OK?

Gerts sa...

Alltid like gøy å lese innleggene dine Emmeline :-) De hjertene var lekre! Har du laget dem selv, eller er de kjøpt en finurlig plass?

bestemors hage sa...

Her er det alltid et hyggelig, men ofte selvironisk innlegg.

Jeg får kanskje lage et koldtbord innlegg eller flere etter nyttår. Kanskje du/dere får noen ideer.

Marit sa...

Hver gang jeg ser polkadotter (som i dag var i form av akkurat slike bånd som hjertene dine henger opp med) tenker jeg på bloggen din og lurer på om du har akkurat den saken med polkadotter. Og i dette tilfelle hadde du jo det :D Likte formene. Søte. Helt greit å overse knurr fra mannen ;)

Sommerhusliv Hele Aaret sa...

Hold da op, de er bare så fine de ildfaste skåle og fade.
Dem gad jeg godt at eje:0)
Men tror desværre, når jeg lige tænker mig om, at jeg snart ikke ved, hvor jeg skal gøre af dem.
Rigtig fine billeder.
Knus Susi

Anonym sa...

Hei Emmeline :)
Ville bare si takk for at du er som du er, helt herlig å lese bloggen din!
Smilet lokker du bestandig frem med dine herlige skriverier og nydelige bilder :)

Tante sa...

Skal på harrytur til helgen, gleder meg som ett lite barn, da går det ikke i snus og rullings, kjøttdeig eller colaflak, men søstrene Grene, og nå CO. Hurra!

MumsiMumsan sa...

Hei Emmeline :)
Et lite pellis tips fra meg, selv om du allerede har fått mange.
Jeg har mine på kontor rommet, her er det vanlig inne temp, og resten på gjeste rommet, Der er det nok ganske mye kaldere. De står i vinduene så de får jo dagslys, og jeg vanner de når jeg husker det.
Dette har jeg gjort i 3 år nå, og de lever og (tror jeg ) koser seg :) Så noe må jo være riktig med det. Klipper de litt på våren så de kommer i fasong, å da får jeg jo nye også - helt gratis :)
Oi - dette ble langt :)
Ha en flott prikkete helg :))
Mumseklem fra meg :)

Related Posts with Thumbnails