mandag 16. mai 2011

DET ER DEN DAGEN!

 

Det er dagen før dagen. Dagen da man febrilsk stryker bunadsskjorter, planter ut sommerblomster og hamstrer rømmegrøt for å sikre nasjonalfølelsen. Det er dagen da Emmeline jobber med seg selv sånn at hun ikke skal være sjalu på alle tynnissene med bunader.


Det er dagen da Emmeline forsøker å dra russesønnen sin ut på russefeiring: KOM IGJEN,  dette er siste sjanse. Skal du være russ, så må du være det nå. Mamma kan kjøre deg. Du kan låne min mobil hvis du ikke finner din egen.  Nei, det er ABSOLUTT IKKE AKTUELT å være hjemme på 16.mai når man er russ, du skal jo ha det gøy og leve livet. Kom igjen din treiging!!!!


Det er den samme dagen som man holder Bollerina i et stramt grep: Neida, du skal ikke gå hjem fra jobb på egenhånd på 16.mai. Mamma henter deg, og du trenger ikke engang å tenke på å flørte med noen på veien. Mamma har egenhendig spionert på aktuelle ekteskapskandidater, og bestemt seg for hvem vi går for. (* Vi går for en med litt krøller og god familie!) Neida, du skal ikke selv bestemme hvem du liker, dette tar mamma seg av! Kom ikke her og mas om at mamma er fra Pakistan! Mamma er en helt normal, oppegående dame med sans for kvalitetskontroll! 


Det er dagen da Emmelinemannen tradisjonen tro bestemmer seg for ikke å feire 17.mai dagen etter. (*Kvalitet og kvalitet fru Blom) Det er dagen da Emmeline på faste vanlige måte knurrer at ingen kan avlyse 17.mai feiringen, mens hun finner frem passende nasjonalistiske servietter. Det er dagen da Emmelinemannen sier at vi må stramme inn livreimen etter konfirmasjons- kalaset. Det er derfor også dagen Emmeline kjøper to blogge-pellargonier på trass.


Det er dagen da RoseSommer har vunnet seg en bok i bloggtrekningenJ Det er bunad-forberedelses-dagen. Det er angre-på-at-man-spiste-all-den-sjokolade-dagen. Det er gå-ut-og-lev-livet-hvis-du-er-stillferdig-dagen. Det er bli-hentet-av-mamma-hvis-du-ikke-er-stillferdig-dagen! Det er dagen da Emmelinebarna sensurerer alle mammas forsøk på å blogge om realitetene, og hun istedet skriver dette-dagen! Så da skriver jeg dette! Kos deg du også;) 


29 kommentarer:

Alberte sa...

Du er gull verd!!!

Anonym sa...

Ja her kom sannheten om 17.mai fram ;)
Håper du får tid til å kose deg og nyte dagen også!!
klem Laila

Dronning Maud sa...

Haha!Kos dere!!:)

Lina sa...

Hahahaha. I love you! :-) Kos deko :D

Olstad sa...

.... Tihiiii vi satt akkurat og gledet oss til alle barna om 14 år eller noe slikt er ferdig med barneskolen og det ble litt mer eget opplegg på 17 mai men ser at dette med litt trasig 16 mai kan fortsette en stund til.

Her har jeg bestemt meg for å være politisk ukorrekt og ikke ha bunad i morgen. Det føles mye enklere å ha en sommerkjole med mine ville barn på slep. Akkurat nå lurer jeg på hvordan jeg skal løse dillemaet 2 vogner i toget alene i barnehagetoget når mannen skal være med storebror og gå i skoletoget..

God 16 og 17 mai.

Stjerneteller sa...

Fantastisk! Digger det russebildet av deg. Ha en nydelig bunadsfri søttendes.

Anonym sa...

Her i huset er det ikke tvungen 17.mai feiring før det lokale toget går til skolen kl.16.Da stiller mamma i foreldrekorpset og kompenserer for manglende skolekorps.Litt kipt å gå i tog uten marsjer, så vi koster støvet av instrument og noter. God 17.mai fra Randi.S

Kissamelissa sa...

Hihi, helt nydelige ord på selve livet :-)

Monica sa...

Hihi herlig og er prøver jeg å skrive et innlegg om å stresse ned og kose seg med forberedelsene;) herlige servietter og å unne seg bloggepelargonier er lov:) klem

Lisbeth sa...

Kære Emmeline...

Jeg håber at dere får en dejlig og afslappende 17.maj feiring.
At solen vil skinne på dere.:-o)
Jeg har aldrig haft bunad og har heller ikke savnet det. Jeg synes det var super at kunne købe nyt smart tøj til denne dagen. Min ældste datter arvet sin farmors guldbrandsdals bunad og mi ene søster brugte en magen til.
Men de er begge hængt væk i skabet, ikke fordi de ikke kan passe den mere..;-)
Kanskje det var mere alm. i Oslo at bruge alm. tøj denne dagen..?
Savner en god 17. maj fejring må jeg indrømme...:-O)
Tillykke med russen!

Hej fra Lisbeth

Karin sa...

Hei Emmeline,for et morsomt innlegg.Hvor tar du det fra??? Ønsker deg og dine en riktig god
17. mai.Klem fra Karin

Petrine ~ Nederst i havna sa...

Ha en fin 17.mai :)
Klem

Herlig blanding sa...

He, he. Ønsker dere en strålende dag, uansett hvordan det blir. Og ikke stress med bunad, den tar du neste år!

Eirin Bjørnstad sa...

Innom for å si at jeg ønsker deg en deilig 17. mai!
Takk for gode ord, veldig ofte, og særlig i dag. <3
Alt godt fra Eirin. ;-)

Pink lady sa...

Håper du får en strålende 17-mai! Selv har jeg vært og kjøpt meg en for liten bunad. I morgen er dagen da det vil vise seg om siste 1,5 ukes nedskriving av alt jeg spiser har lønnet seg i en reduksjon på 4 cm rundt midjen. Jeg er overbevist om at bunaden alltids skal komme seg på kroppen og kneppes igjen. Men om jeg kan sitte i den tviler jeg nok litt på..

Klem Pink lady

Anonym sa...

Fantastisk, herlig, innlegg! Jeg følger bloggen din, du har mengder av spreke ordvendinger, og i dag lo jeg godt av det du har skrevet. Takk for at du deler! Hilsen Cathrine uten blogg.

Anonym sa...

Ha en fantastisk fin 17, mai i vakre Bergen!

Mvh Kari

Fru Andersen sa...

Hehe!

Her hersker også det rene kaos, jeg har styrt på i hele dag mens mannen mener vi like gjerne kan ta oss en kebab i morgen. Og nettopp nå i dette øyeblikk med bedende blikk spør han om hva han skal ha på seg i morgen.

Jeg svarer at DET DRITER JEG I! Så da er stemningen her i heimen lik nullpunktet;-)

Men 3x3 hurra blir det nok i morgen likevel!

Klem!

Tovepia sa...

Tjoho:O)))
Kos deg masse!!
klem fra Trondheim;)

Katrine sa...

Herlig!
Jeg har sett deg i dag og blitt fylt med glede. Så jeg håper at du også er fylt med glede og forventning for morgendagen. La bunad være bunad, spis is og kake. Vi feirer Norge, og vi feirer alle som kjempet en kamp for landet sitt. Det skulle bare mangle om ikke det skulle gjøres med stil og kake. ;)

Tone sa...

Helt herlig - jammen får du sagt det !! ;D
Ønsker deg en strålende 17. mai feiring eller ikke, bunad eller ikke!!

Hipp hurra! :))

Unknown sa...

I love this scandinavian embroidery!! Lovely Post!!! XoXo

berit sa...

Ha, ha, som jeg skulle sagt det sjøl, for noen år siden riktignok. Etter at ungene ble ferdig med russefeiring for noen år siden, har 17.mai aldri vært det samme.
Nå er det stille og rolig forberedelser, og slett ikke hektisk i det hele tatt. Deilig, synes jeg. Men hva er dette med at mannfolk liksom ikke skal feire 17.mai? Mannen min har også den tendensen... Mekelig. Ønsker deg en fin 17.mai.

Frøken Jægers Hus sa...

:) Nyt livet!! Det høres herlig ut! Hahaha!!

Anonym sa...

Fantastisk ! ;-)))

Sivs hus sa...

Hei Emmeline,
Sitter og ser på 17.mai på NRK1 og ble fullstendig satt ut - der sitter nye landsmenn i norsk bunad og Hijab på hodet! Når i alle dager ble det et norsk bunadplagg? Det neste er turban og Hallingbunad? Jeg synes ikke noe om dette og synes at vår bunad ikke har noe med andres religion å gjør. Hva er dine tanker? Flott 17. mai til deg og dine fra Siv

beate sa...

Jeg bare ler. Du er så herlig ;-)

Anonym sa...

Fantastisk bra skrevet!!!!
Ha en strålende flott 17 mai!!

Klem Liv

Casquettes Ed hardy sa...

ok.trop cool et je reviendrai la prochaine fois.

Related Posts with Thumbnails