mandag 11. juli 2011

Anna i Ødemarken tar affære.


Jeg er for tiden alene i ødemarken, med to ADHD-vrinskende hester som mine eneste naboer. Mann og barn har satt kurs for Badeland i Bø i Telemark, sammen med kusiner og fettere -mens jeg er på hytten. Uten bil. Etter å ha sjekket bussrutene viser det seg at første og eneste buss går til Mandal, onsdag klokken 10.00, for her går bussene en gang om dagen- annenhver dag.

Dette har ført til at Anna rett og slett har blitt forbanna! Så forbanna at Anna har tatt skrujernet fat, og måket ned fire idiothøyttalere fra veggen. Med tilhørende klistre-fast-ledninger-i-hvite-hylser, som hang så hardt fast at jeg mer eller mindre måtte slite veggen av veggen! Dermed nå må jeg sparkle og male hele stuen atter en gang. Yeah right!

Da jeg ankom hytten tidligere i sommer, oppdaget jeg jo også at "noen" hadde sklisikret min nymalte hvite trapp. Med svarte antiskli-klistremerker fra Ikea, som fungerer som oppsamler for gress og høy og andre uspesifiserte saker. Det er på sånne dager at man bare kjenner hvordan oppgittheten drukner alle estetiske drømmer på et blunk.


Denne trappen har vært sklisikret tidligere også. Jeg husker det godt, for det var jeg som pusset og gnikket og sparklet og malte trappen i fjor. Sånne antiskli-klistremerker har nemlig mye lim under. De skal jo holde fast alle som kommer forbi, enten de er blinde eller halte, eller bare har planlagt å falle i trappen.


Strengt tatt er det vel ikke så mange som har falt i den trappen, tiltross for at den for ikke så lenge siden den både var skinnendene nymalt, og helt uten anti-good-looking-klistremerker faktisk. Så dermed har Anna like greit av-klistret hele trappen i dag, og dratt fram pussemaskin atter en gang.


Virker jeg sur, sier du? Sur er bare forbokstaven. Sur er bare et lite piss i havet faktisk! For dere som er på jakt etter en hytte med ekstremt trygg trapp og ekstremt stygge høyttalere; SORRY, You have come to the wrong place. For andre som syns synd på Skli-klistremerke-kongen, som i fremtiden må leve uten høyttalere i taket, vil jeg bare si: Jeg skal henge dem opp igjen den dagen vi begge har blitt døv og blind. Da vil de nok komme til nytte;) SEE U!


63 kommentarer:

RoseSommer sa...

Bra jobba!!!

Anonym sa...

Hei kan jeg spørre hvor du har hytte for det kan minne om mitt barndomshjem, for der gikk ikke bussen i det hele tatt om sommeren ? klem karianne

Ramme Alvor sa...

hehe, herleg!! Ka e det med dei høgtalarane??? Da e kanskje da støggaste so fins av tekonologisk utstyr til heimen, og mannane elska dei. Svarte små hovud som stikk uregelmessig rett ut i frå ein kva som helst overumpla vegg.
..og "alle" har dei????

Har hatt mange lange gode samtalar i natta med min man om nett den saka :)

Klem og kos deg i audemarka, eg segnar snart om under ei treliter (eller 2,7 som det faktisk er) bytta med "refleksjon" :)

Sara sa...

Hola Emmelines,me gusta mucho tu blog te sigo siempre me encanta la decoración de interiores y tu casa es muy bonita,te mando saludos desde España.

Sol sa...

Hell Yeah!!!!
....som de sier i Junaiten;-)

Siv Iren sa...

Ah, jeg elsker deg!

Jeg venter spent på oppdatering om reaksjon.

Sol sa...

......og du kan forresten glede deg over at det er drittvær i Sommarland;-)
( bor jo bare et steinkast unna, ja eller to steinkast da.....)
Litt trasig for barna dine da men........;-))

Fjordheim sa...

Hehehe. Ja det er utrolig at menn og kvinner kan ha så forskjellige syn på saker og ting. Stå på ;)

Anonym sa...

Du er en handlingens kvinne, Emmeline! Me like :) Rigmor

the Folding chair sa...

Enig med deg, de høytalerne var lite pene. Men som et kompromiss - kunne du ikke bare spraylakkert dem hvite? Lyden hadde sikkert funka like fint likevel ;D

Og som småbarns mamma med skummel farlig trapp må jeg desverre ha den antisklien klistret fast noen år enda, men helt enig i at det er penere uten. Lages slikt i andre farger mon tro?

God sommer på det blide sørland, ta deg en tur til Mandal du, der er det mange koselige butikker. En som heter Olivias hus mener jeg å huske - som hadde mye gøy :)

Sandoren og Blåsten sa...

Yes, når katten er borte danser musa på bordet! Og jammen er du utholden på pusse, sparkle og malefronten! Utrolig hvor fint det kan bli når man bare er "litt" sur, Hehe. Stå på, gleder meg til " neste episode" i livet på hytta.

Høytrykk sa...

You go girl! Høyttalere er stuens svar på suppens hår. Eller noe sånt.

Det virker som du får tiden til å gå selv om du er fanget ute i ødemarken, og det er bra! Selv sitter jeg på sengen i et mørklagt hotellrom mens våre to håpefulle ligger i sengene sine og sover. Mobiltelefon med internett er ferierende småbarnsforeldres redning alle de timene fra avkommet legger seg til man skal sove selv når man er nødt til å dele hotellrom. Men etter en dag i støyende Legoland er det egentlig helt greit med lite lys og lyd.

Ha en fin ferie videre og bort med antisklitapen! :)

Shy sa...

Hehehe! Ingen kødder med deg!! ;)

Tonje sa...

Herlig! Hadde gjort det samme ;)

Unknown sa...

Hi! I'm brand new here...and I'm delighted! Every detail here's lovely!!
Greetings from Rome.
Laura@RicevereconStile

Whitebite sa...

gossshhh,blir nesten litt redd her jeg sitter. Selv om det definitivt ikke var meg!

men enig. så enig.
ordne opp du C!

Refleksjon på livsvegen sa...

Godt du tek saka i eigne hender..
Men pass deg i trappa no då ;-)

Anonym sa...

HEIA EMMELINE:))))
Du ruler, jeg digger bloggen din. Go girl!!!

HusmorDronninga sa...

JuuuGoooGirl!
Endelig er det noen som har tatt opp kampen med MAKT! :)
Fantastisk!

Lykke til når mannen kommer hjem og skal beskue ditt verk...
Regner med du sette der i respekt!

Triviella sa...

Fantastisk! Heia heia, vekk med all antisklitape og svarte boksar på veggen!

Anonym sa...

All honnør til deg for din handlekraft, ingen skal beskylde deg for ikke å få tida til å gå.

Anbefaler deg en tur innom Olivias hus neste gang du er i Mandal men også Sanden gave og interiør (rett ved Ica) er verdt et besøk. (om du kommer deg til "storbyen" da, Sørlandsruta er ganske gjerrige på kjøreturene sine utover i dine trakter.
God sommer, Emmeline. Hilsen mandalitt og ihuga fan av bloggen din

Med kjæleik til livet sa...

sender deg eit smil og håper det hjelper på humøret ;)

du kunne jo komme å hjelpe meg å pusse og male i nyfjøsen vår ;)

no går det i ROSA og RØDT ;)

klem fra monika

Coach og mindfulness instruktør Bente sa...

GO GIRL!!
Gleder meg villt til den dagen høytalere, lamper og andre viderverdigheter er trådløse for all fremtid. Lever med en lydogbildefrelst mann...og må inngå stadige kompromier om hvor mange høyttalere en trenger for å se på en tv.
Hold ut - om du klarer..nyt stillheten (bokstavelig talt)
Ha en flott uke
Bente

Eple sa...

Man kødder ikke med Anna når hun er avskåret fra omverden og bevæpnet med rettferdig harme og power-tools. Såpass skjønner jeg av innlegget ditt (selv om føler at jeg må lese mellom linjene for helt å få grep om hvilket humør Anna er i ;))

Ta dem, ta dem alle sammen, Anna!! Jævler som planlegger å falle i trapper er verste sort!! he-he-he.

Dette innlegget gjorde meg så glaaaa :)

Anonym sa...

Ja, du Anna, du Anna :)

Koffør slengte du ikkje heller beina på bordet, og totalavslappa med et glanset interiørblad eller ei bloddryppende krimbok når du først va aleina?
Nu ser æ førr mæ reine krimhistoria når emmelinemannen kommer tilbake intetanende om den glatte trappa....

Hilde - som e spent på fortsettelsen :)

Rosa sa...

Sånn bortsett frå litt knegging over den forventa reaksjonen hos Emmelinemannen sitt eg att som eit aldri så lite spørsmålsteikn... for Kven er Anna?? Er Anna Emmeline si onde søster? Eller er de litt som Jekyll og Hyde?

Ventar i spenning på fortsetjinga!

Mona sa...

Heia Emmeline 2-0 til deg :-)!
Vet du....neste gang du skal fjerne noe som er klistret fast, bruk sitrusrens...fantastisk produkt som løser opp teip og andre ulumskheter...rett og slett uunværlig med slike "gjør-det-selv" menner som jobber på egenhånd! Og høytaler diskusjonen har gått varm her i huset også...endte med noen lange slanke som gjemmes bak gardinet...høytalere skal jo ikke sees, bare høres :-)! Fortsatt god ferie...

Frk. Frekkesen sa...

Hahaha! Her sitter jeg enda en gang og klukkler av det du skriver, og får rare blikk fra andre siden av bordet. Jeg kjenner meg SÅ igjen, det er nesten som å lese sine egne tanker. Her bor det også en "handy-manny", og heldigvis tåler han at jeg bruker veto-kortet mitt av og til :)

Ønsker deg og dine en riktig god sommer!

Anne sa...

Skjønner godt at du er sur...

ANNEPÅLANDET sa...

Haha, du har nok å gjøre i ferien! Spørs om ikke det blir flere enn deg som blir sure når emmelinemannen kommer hjem???
Hytta ser forøvrig kjempekoselig ut!

Anonym sa...

Kan eg få anbefale trappetrinnstepper? Ellos har sånne halvmåneforma. Mykje betre enn antiskliskiten, og finns i fleire fargar.

Anonym sa...

Men kjære Emmeline, hva er det du gjør med din stakkars mann?!?
Jeg kunne aldri funnet på å gjøre noe slikt mot min mann, vi er jo tross alt to som eier og skal trives på hytta.
Jeg er sjokkert og rystet på Emmelinemannens vegne!
Nei, la nå mannen ha sine høytalere!


Du trenger bare å skru de ned, spraymale de hvite og pynte med søte Greengate-blomster, skru de opp igjen og ikke si et ord.
Ikke sikkert han hadde merket det en gang ;)

Men når det gjelder de antiskli-greiene i trappa, støtter jeg deg 100% i din "kamp" mot Emmeline-mannen. De er så stygge som juling. Hvorfor lager de ikke noen lekre, fargerike blomster, som man kan klistre i trappa?
Men nå har jo dere store barn, og du og Emmelinemannen er fortsatt "gangføre" (så vidt jeg vet), så dere trenger da ikke antiskli?
Jeg tror faktisk jeg hadde ofret lårhalsen for estetikken i dette tilfellet :)

Ønsker deg en fortreffelig ferie, med masse sol, snille barn og Emmelinemannen (som jeg foreslår at du bytter ut i Ola Conny, når du først er på Ullared).
Tror aldri Ola Conny kunne kommet på å henge opp stygge, svarte høytalere på hytta, tror nemlig ikke Ola Conny gjør noe som helst uten at noen forteller ham hva han skal gjøre.

Hmmm...plutselig slo det meg, du tror ikke Emmelinemannen har en baktanke med Ullared-besøket?
At han ser for seg en mulighet for å bli nesten-kjendis, eller i det minste få en kjendis i familien?
Kanskje han ser for seg å spleise Bollerina med brød-ansvarlige Ola Conny??!!??
Pass godt på, Emmeline. I alle fall når dere passerer butikken til han der gale moro-mannen, har en følelse av at han også er singel... "grøss og gru"

Nei, dette ble mye vas. Nå skal jeg legge meg, må tidlig opp i morgen. Vi skal nemlig til Harry-land vi også, og vi sparer en hel natt på hotell når vi sover hjemme i natt, og heller starter grytidlig i morgen. Må nemlig være fremme kl 10, for da åpner badelandet ungene skal i. Og man får mer valuta for pengene om man er der med det samme det åpner og kan tilbringe heeele dagen der.
Som du skjønner, det finnes flere Emmeline-menn i verden =)

Stor sommerklem fra Vibeke i Trøndelag

julenissen sa...

Kitchen aid maskinen ligger tynt an, så da er det kanskje like greit å få hengt opp igjen høyttalerne:)

Øyeblikk sa...

Haha, du leverer igjen og igjen :) Heime hos oss er me stort sett enige om korleis me vil ha det sånn reint interiørmessig, heldigvis. For min bedre halvdel er så innmari sta. Men når det gjeld økonomiske spørsmål, når Frøken Fryd drømmer om å berre flytta ein vegg her og ein vegg der for då blir det så flott... Pussa opp badet, planera ut hagen, få opp ein tørrmur. U know... Då blir det "Emmelinemann" stemning her også, er ein økonom så er ein økonom! Når det er nemnt så har eg faktisk vore på spa i dag - fekk gåvekort hjå mannen, så han kan når han vil ;)

Nyt hyttelivet - sjå på alle dei fine tinga rundt deg! Liker at du får ut din rettmessige harme på ein så konstruktiv og handlekraftig måte. Respekt ;)

Klem Eli

Lilljekonvall sa...

HE,HE,HEEEE !!!!
*ler så je` dauer !*

mona.z sa...

Godt gjort, utrolig så mye energi vi får når sinnet koker. Håper Emmelinemannen tar dette pent, min mann hadde blitt sur i evigheter, og kanskkje til og med prøvd å pønske ut noe for å hevne seg. Gitt alle skoene, støvlettene og veskene mine til Fretex for eksempel.....huff, vil ikke tenke på det en gang. Gleder meg til neste innlegg fra deg:)

Linda sa...

He-he! Flott at du tar affære! God sommer videre!

Siri sa...

Jeg er skeptisk på mannens vegne - synes nok man skal få være to som hver har sitt og da må man møtes på midten noen ganger.

Ellers nektet jeg også å ha sklilister i trappen, men vi brukte litt sand i lakken (eller gulvmannen brukte, gjør ikke sånn selv jeg) og da ble det usynlig, men sklisikkert.

Linda sa...

Kjøp et par antisklisokker til han, du vet, sånne de har på sjukeheimen....!

Klem

Blått til lyst sa...

Wow!
Svigerfar fortalte at her i dalstroka innafor, kunne de høre kanonadene på Jylland under 1.verdenskrig, og bombingen av Sola under 2.verdenskrg.
Jeg lytter i spenning!

Bærumsfruen sa...

hehehe, herlig innlegg (as usual) Emmeline <3
Kjenner meg bare en liiiiiten tanke igjen i frustrasjonen :) Ønsker deg likevel en fantastisk sommerdag! Klem fra Bærumsfruen

Vimså sa...

Oi, oi, oi..
Her har det gått unna.. Regner vel kanskje ikke med at du får være alene i ødemarken flere ganger.
Ser fram til fortsettelsen...
Reaksjonen til mannen om høytalerne som er tatt ned er svært interessant..

Misemor sa...

Du har min fulle støtte og medfølelse så det holder! Det blir nok best uten høyttalere, antiskli og sur kjærring! God sommer!

Anonym sa...

Det finnes noe man kan blande i malingen slik at trappen ikke blir så glatt. En liten boks med pulver i. Tror det er ment for båter. Ikke ta mye i malingen, for det blir veldig seigt. Men da kan man male et strøk til..

Både fint og lurt.

Bjørg sa...

Kjøp messinglister med riller til trappa, er det ikke det alle bruker i stupbratte og glatte trapper. Er de dyre så kjøp ham en til jul og en til bursdag....haha.

Silje i Nord sa...

Kjære medsøster! Sitter på en helt annen kant av landet og føler med deg! Jeg er nemlig også SUR! Er plantet i sofaen med ballongmage og termin i dag. Nå er jeg lei! Utrolig hvor mye det hjelper på humøret å lese at andre er i samme sinnsstemning og at det ikke bare er meg som ikke sitter på terrassen og nyter sommer, sol og et glass sprudlevann (sånn som ALLE tilsynelatende gjør for tiden!). Bloggen din er en høydare i disse langsomme og høygravide tider... og vil nok være det i lang tid fremover også! Du er herlig!!!

M sa...

Fantastisk!! Ikke at du er sur altså...men at du er trassig! Og tidig!
Klem, M

Anonym sa...

Så vidt jeg husker har Julenissen kommentert her inne før, så jeg tror jeg vet hvem som skjuler seg der... Hva har han tenkt å gjøre med Kitchen Aid'n, tro?
A.

Louisette sa...

Lovely garden corner, greeting from Belgium

Anonym sa...

Oj, at du tør! Blir ikke Emmelinemannen forferdelig sint når du gjør slikt brotsverk på hans "fine" høytalere?

Men menn bør ikke sette opp slike ting før det er grundig gjennomdrøftet først - slike høytalere er jo helt unødvendige...

Anonym sa...

Yes!

Så bra, liker at du skriver om sånne ikke-helt-perfekte-ting også. Og så skriver du jo så bra at det blir en fornøyelse og lese!

EliniMolde

LykkeLee♔ sa...

YOU MADE MY DAY.funny written text. på et ganske så frustrende tema. ksn kjenna meg igjen.soesielt at msn har jobbet og gjort en insats og ingen ser det å kjører sitt løp med antiskliklistermerker.fillern.nå har du kanskje ikke bruk for bus heller siden du må være inne å fikse på både vegg og trapp.håpe på regnfulte dager sånn st du ikke blir lei deg over at du må være inne og ikke får nyte sonmern.
Neida.sol må du ha!

Hilsrn lykke

Min Verden sa...

Det er så godt skrevet at jeg et øyeblikk syntes synd på han som har fikset høytalere og sklisikring - men bare et øyeblikk selvsagt. Jeg heier på deg - Girlpower! God sommer. Du er i allefall på Sørlandet :) Det blide Sørland ;). Hanne

Maria sa...

Hihi, tenker julenissen er fornøyd nå.. Men jeg skjønner deg godt, det var ikke noe lekkert..

Hytta forøvrig så veldig koselig ut! :D

"Anna i Ødemarka" er forresten en av mine tipp-tipp-tipp-ett eller annet-oldemødre. :)

M Chowdhury sa...

Nice Web. keep going. please dont forget visit my one

http://www.vertigosourcing.com

http://joy_is_war.webs.com

Little Cottage sa...

Knallgod :))
Fortsatt god sommer!

Esther Christina sa...

Haha, BRA GJORT! Hadde nok gjort akkurat det samme! Heldigvis har folk oppfattet at jeg er prippen på interiør o.l, så de lar stort sett være å henge stygge høytalere på veggen;)

Sjabbig men chic sa...

Älskar din blogg och alla härliga färger! Blir på sånt bra humör.

Lisa

Liv sa...

Vært uten internett i 4 dager!! Endelig fekk eg lese favoritt-bloggen min igjen,yeahh !!:)
Ei verkelig handlingens dame er du,som nyttar tid og anledning smart,syns eg;)
Eg kan godt forstå "frustrasjonen" når ting&tang dukkar opp i hjørner av stua eller uti trappa,utan at den ansvarlige ikkje så mye som har ymta om det på forhånd?? Det er berre damer som kan gjera slikt,hehe;)Eg hadde iallefall ikkje likt det om min kjære hadde skrudd opp ting,utan Å HØYRA med meg først:))
Klem Liv

Anonym sa...

Heisann, vedlig enig med deg ang. stygge høytalere og sklisikring. MEN: dersom du likevel skulle frykte å skli i trappa, det fins en rull med klar/gjennomsiktig anti-skli-tape å få kjøpt. Den viser nesten ikke. Tror den er av merket Scotch, og fås kjøpt hos fargehandel, Byggmakker e.l. Lykke til:-)

Stempelguri sa...

hihi, du kan å få det sagt ;) Jeg måtte dessverre klistre sånne lapper i min trapp, pga små føtter "opp og ned", men fant heldigvis noen som var blanke da :D
God sommer!! Klem C

Unknown sa...


二奶
捉姦
通姦
法律
捉猴
偵探
離婚
尋人
劈腿
第三者
監護權
贍養費
包二奶
婚外情
徵信所
徵信業
不倫戀
離婚證人
法律諮詢
感情挽回
私家偵探
外遇調查
大陸抓姦
徵信器材
背信
不忠

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails