tirsdag 5. juli 2011

Forefallende ferie

Det å ha hytte er en hyggelig ting. Samtidig er det mye arbeid som skal gjøres når ferien setter inn. Male for eksempel. I år er vi godt i gang med å male dører, og etterpå står stakittgjerdene for tur. Etter det skal utvalgte vegger få et strøk, før terrassen skal beises. Inne skal tre av rommene få frisket opp sine hvite gulv- og kjøkkentaket skal få sitt andre strøk. Det er mye hverdagslig arbeid, som strengt tatt ikke er så veldig spennende å blogge om, med andre ord blir dette et helt hverdagslig og kjedelig innlegg!

Denne sommeren skal vi også rive den ene delen av hytten, for å gi plass til et nytt og etterlengtet soverom. Vi har endelig fått byggetillatelse, og ikke minst har vi omsider klart å få tak i snekker;) JIPPI!

Som kjent trenger vi  også en ny ytterdør her på hytten, og kampen har stått mellom billig bod-dør og dyrere dør i autentisk utførelse. Emmeline har personlig tatt ansvar for å fikse dør-situasjonen, og har sendt eposter til nær og fjern for å bestille en fin dør. Merkelig nok er det ikke en eneste annonsør på FINN.NO som har svart på henvendelsene. Dermed har Emmeline begynt å kjøre rundt i nabolaget for å sjekke opp hvilke dører folk har valgt, for kanskje å få en AHA-opplevelse.


Her er det mange fine hus som ligger langs veien, og det finnes mange fine dører. Nå skal det jo også sies at billig-bod-dør-løsning er et meget utbredt fenomen. For noen  av naboene er det vel også sånn at døren er det minste problemet de har, og det skal nok mer til enn en runde med malerkosten før man har fått orden på sakene der i gården;)

Jeg tipper at hytten vår har hatt en dør av denne typen, da huset var nytt i 1850.

Jeg er også veldig svak for denne løsningen, men med en takhøyde på 1,90 er det ikke plass til glassvindu med overlys hos oss.

Mens jakten på den perfekte døren fortsetter, har jeg planer om å renovere et skap som min bedre halvdel plutselig har lagt for hat, og derfor nekter å skru sammen. Dette skjer parallelt med at han har hengt opp noen sinnsyke skilsmissehøyttalere i taket på vår 15 m2 store stue. Siden stuen er så SINNSYKT stor og vi derfor ikke klarer oss uten noen GIGANTISKE høyttalere liksom. Med andre ord er alt som det pleier,  så i morgen skal jeg svinge skrumaskinen på egenhånd-og da bør noen skjelve i buksene! SEE U LATER ALIGATOR:)

25 kommentarer:

lise sa...

Så klart du har plass til glassdører og overlys, har du ikke fått lov til å bygge ut da, liksom (lixom, mener jeg)? Jeg har troen på deg, Emmeline - og gleder meg til dør-gledes-innlegget!

Anonym sa...

"Skilsmissehøytalere"! Ingen kan få sagt det som deg, Emmeline :-) Gleder meg til fortsettelsen av dørsagaen og bilder av det fargerike fellesskapet i hyttehagen.

Det er vel ikke noen som selger gamle bygningsdeler på Sørlandet, da? Sånn som Miljøforbundet i Bergen under Puddefjordsbroen. Der har jeg sett at de har flotte gamle dører og vinduer til salgs. Lykke til med jakten!
Sommerhilsen fra Janecke

Anonym sa...

Hei Emmeline!

Herlig bilde av den låven! Noen har tatt en diger jafs av det taket der, ja...
Lenge siden jeg var i Lyngdal, og vet ikke om det fremdeles er antikvitets/bruktbutikker der lenger. De som driver med sånt har nepper dører i utstillingsvinduet, men kan helt sikkert hoste opp en dør. Greit med de som har kontakter på det feltet... Lykke til med dørjakten!

Hilsen Elisabeth.

Hvite Blonder og Myke Karameller sa...

Hei Emmeline !!

Om du ikke hadde hatt et eneste bilde på bloggen din, så hadde jeg vært følger uansett :) Måten du skriver på får det til å dukke opp herlige bilder som passer inn i fortellingen din :)))
Har sett litt på flere av innleggene dine fra hytten, "gå du hem" så koselig du har det !! Får skikkelig sommerfølelse av alle de herlige pastellfargene... Lyseblått mot hvitt... Herlig !!
Gleder meg til innlegget om skapet du skal gå løs på og hvilken hyttedør du ender opp med :)
Ha en fortsatt fin sommer og masse lykke til med alle gjøremål :)

Klem Heidi

Frk.Virrum sa...

..to be continued håper jeg, gleder meg til å høre/se mer! :-)

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei og hå!
Jeg skulle veldig gjerne likt å se deg med skrumaskin og rynke mellom øynene, men fra et par hundre meters hold! Likte deg veldig godt med rød sopphatt på hodet, og den burde du kanskje ta på deg når du setter i gang? Litt beskyttelse er nok lurt!

Dører er jeg også litt fasinert av, og tar alltid bilder hvorenn jeg kommer! Håper du finner den du ønsker deg!

God sommer!

Klem Cathrine :-)

AM sa...

Haha, ja hvem har tatt et digert jafs av den låven?

Hipsta Story sa...

Flott blogg du har! Jeg har lest bloggen din over tid nå, og har så smått begynt å blogge selv. Ta gjerne en titt. Anbefaler spesielt dagens innlegg der Mannen i huset filosoferer om damer og interiør ;)

Anonym sa...

Åhh, så vakre bilder av koselige hus. Er ening at dørvalg har stor betydning, så jeg heier på deg for at du skal få det til. Sjekk ut http://www.gjenbruket.no/. Det er egentlig en "butikk" fra byens søppelfylling. Regner med at det er tilsvarende i flere byer. Lykke til og god sommer.

Valeria sa...

love youre blogg :)thanks for sharing youre wonderful pictures

mo9ca sa...

Lykke til med maling, utbygging og skilsmissehøytalere hehe!!
Vil bare tipse om en dør-og vindusprodusent som heter Vikeså Trelast - om du går inn på nettsiden deres (google det, jeg husker visst ikke adressen i hodet...) de har masse flotte dører (og vinduer) i en herlig stil...

Som sagt; lykke til videre... :)

Ruskemamma sa...

takk for at du endelig fikk satt navn på dem for meg! "skilsmissehøytalere!" er jo akkurat det det er:) Her har vi en skilsmisse-pc også. hater sånne ting!
lykke til med dørjakten, det var mange fine der da. Enig i at de med det hullet i taket kanskje har behov for mer enn litt hvit-maling;)
Ha en fortsatt fin sommer!

Mie fra Mies Mirakler sa...

Tydeligvis ikke så mange her inne som har sett filmen "Trolljegeren" ref. halvspist tak på låven... ;)*♥*

Linecas have sa...

Skillsmissehøytalere. hehe. Vel min gubbe ville legge skilsmisseinternettledning i utførelse irrgrønn på midtlista i trapperommet. Over mitt lik sier jeg bare. Han får nok heller pent finne seg i å bore noen helts usynlige hull gjennom veggene.

Mye arbeide det der til å være sommerferie.
Mange fine hus du viser. Dører er alltid svært dekorative på gamle hus. Veldig spennende å gå i gamle Trondheim by op arkitekttonisk oppdagelses ferd.

trine sa...

Så utrolig godt du skriver, veldig artig å lese!
Om du sjekker nettsiden www.gamletrehus.com finner du mange gamle og antikke dører.

Liv sa...

Etter å humra og kost meg gjennom dagens innlegg om skilsmissehøgtalara og skåp"du jammen ska skru sammen sjølv",ventar eg spent,sikkert saman med mange andre,på fortsettelsen :o)??

Anonym sa...

Hei
Jeg har selv en "hytte" med takhøyde 190. På gamle bilder er det et vindu over døren hos oss. Det ble trolig endret på 50 tallet da trappen ble satt inn. Tror det var en stig opp på lemmen før det.. Så kjør på med spennende dør og glassvindu!!

Hjemmekjær sa...

Ja du kan vel få sagt det du Emmeline;)
Så nå har dere "skilsmisse-høytalere" og "regnbue-hekk"... Ja du er vel strålende glad for det tenker jeg;D

Er det rett og slett i Lyngdal dere har sommerhus?
Stikk innom Olsens Hage og hør om hun dama der har noen skatter bakpå lageret..... Hun får jo inn all slags ting der, plutselig står det kanskje er flott dør der og roper på deg)

Ha en fin kveld!
(P.s. Sa du kjedelig innlegg? Her fins da ingen kjedelige innlegg!!:))

Torill sa...

Nydelig blåfarge på den siste døra der, dueblå kanskje? Lykke til med ferien, håper du får nokre slappe av-dagar og.

Karina sa...

Skilsmissehøyttalere! hehehe jeg ler meg skakk! Fantastisk dekkende navn! hehe humrer videre her jeg!

Ha noen fantastisk fine maledager på hytta :)

Anonym sa...

Trenger du en knallfin dør så er det bare å ringe Hægeland Trevare. De lager akkurat det du vil ha:)

Sandoren og Blåsten sa...

Morsomt hytteinleggog superkoselig sommersted! Alltid noe som skal gjøres på hytta, men så blir det fint også da! Får du disse prosjektene i havn i sommer synes jeg dere er kjempeflinke jeg!

Hos oss er jeg (heldigvis?) "eneveldig" når det gjelder hytter siden de er min arv. Deilig å ha et krypinn der jeg bare kan ordne som jeg vil uten innblanding.....

La jentene ta seg av interiør uten for mye innblanding, det liker vi!
Ha en god sommer på hytta!

Hilsen Gry K

Cornflakes and Honey sa...

Love that first photo, so pretty!

Lottemora sa...

De petrolfargede dørene var knallfine da. Men du; hvordan ble det egentlig med den regnbuehekken?

Ha en fin kveld, hilsen Lottemora

Ben sa...

Wow er bra å være tilbake med eksen min igjen, takk Dr Ekpen for hjelpen, jeg vil bare gi deg beskjed om at du leser dette innlegget i tilfelle du får problemer med kjæresten din og fører til skilsmisse og du ikke Ønsker skilsmissen, er Dr Ekpen svaret på problemet ditt. Eller du er allerede skilsmisse og du vil fortsatt at han / hun skal kontakte dr. Ekpen stavebeslåingen nå (ekpentemple@gmail.com), og du vil være glad for at du gjorde det

Related Posts with Thumbnails