torsdag 4. oktober 2007

Deilige hvite rom

Jeg har lenge tenkt på hva jeg skal gjøre med gulvene i huset mitt.
Jeg har pusset ned mine gamle tregulv for noen år siden, og hvitlakkerte dem etterpå. Resultatet ble lyst, men arbeidet er ikke så pent som jeg kunne ønske. Nå er jeg i tankeboksen på om jeg skal male gulvene hvite.

Alternativet er å legge nytt gulv oppå det gamle, så da har man jo mulighet til å prøve hvordan det fungerer med hvitmalte gulv først. Når jeg går inn på Vita Rummet sine nettsider så blir jeg klar for å male med en eneste gang!

Disse bildene har en sånn effekt på meg at jeg har bestemt meg for å sette i gang med ryddesjau, kost og såpevann i ettermiddag!

Mann og barn er vel på plass på Sørlandet etter å ha kjørt Norge på kryss og tvers i 15 (!) timer i strekk! Så nå skal Abba og grønnsåpelukten få fylle huset her hjemme i dag!

Ha en fin dag, sender en spesiell hilsen til lunsjvennene som jeg skal treffe i morgen;) Sjelden har det vel vært så spennende å gå i butikken for å kjøpe en eggekurv!

24 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg synes det er utrolig flott med hvitmalte gulv, i allefall om det er i litt sånn gammel stil. Jeg var ett sted i sommer hvor han hadde malt gulvet i en slags grå nyanse, fint det også, men eggehvit og antikkhvit er og blir min favoritt.
De bildene du hadde lagt ved her var bare lekkert. Fikk lyst å gå i gang selv men litt verre når man leier enn eier

åsemor sa...

Her skal også kluten og grønnsåpeflaska frem i dag, men noe maling tror jeg nok ikke det blir.
Lykke til Emmeline, du energiske dame :)

Silkeline sa...

Hei på deg!
Ser at koppene dine endelig har kommet:) Flotte var de da, hvert å vente på synes jeg. Synd med knust gods i frakta, men pakkene får vel litt hard medfart noen ganger....

Synes det høres ut som en god ide å male gulvene jeg, og ut fra bildene du viser, står jo jeg nærmest klar med kosten allerede! Smakfullt med hvitt, det ser så rolig og ryddig ut. Noen ganger har jeg lyst til å male alt i hele huset hvitt, men vet at jeg må ha litt farger rundt meg også. Vi malte soveromsgulvet vårt hvitt i fjor, men jeg angrer på at jeg ikke valgte en lysegrå farge i stedet, for alt synes så godt på det hvite! Støv og lo og ting ( ja, desverre har vi endel av det her hjemme hos oss...hihi. Hushjelpa kommer altfor sjelden!) synes så veldig på det hvite. På hytta har vi valgt lys grått, og der går støvet mer i ett med omgivelsene for å si det sånn:)

Kos deg med grønnsåpelukt, og evnt. malelukt(?), og nyt roen alene hjemme. Ha en fin lunsjtreff, og hils fra meg:)) Jeg skulle gjerne ha vært med altså.....heldige dere:) ( går ut fra at eggkurven skal hentes hos MH? Synes å ha fått med meg noe sånt....dere får ha det fint.)
Klem:))

PS. Kommer til å sitte foran TVen å se etter gjenklistret øye på alle damer jeg ser der framover....det hjelper vel ikke akkurat på din paranoia som du sier....hihi:)

Kreoline sa...

Ååå, det er så lekkert med hvite eller lys grå gulv, hadde ikke nølt hvis jeg var deg. Litt arbeid å slipe ned da, men vel verdt det når det er ferdig. Vakre bilder du har lagt inn, ble også inspirert til å ha det rent og ryddig, men med to rotekopper i huset har jeg vel nærmest gitt opp. Det får holde at det er ryddig og pent når jeg er alene hjemme. Blir spennende å følge med på gulvprosjektet ditt. Kos deg i morgen, skulle så gjernet vært med, men det er så lang vei. Neste helg reiser jeg på hytta, det er samme vei, så kansjke vi tar oss en tur innom Mollys H.,så var det tiden da vet du.

Anonym sa...

Takk for hyggelig helsing! Så flotte bilder du har i bloggen i dag...
Skulle ønske eg også fekk inspirasjon til å vaske. Kom arbeidslyst,- her skal du motstand finne:0)
Skal pakke for å reise til vestlandet i morra. Då regner eg med at huset er "shina" når eg er tilbake. Det er jo lov å håpe... Ha ei flott helg i nyvaske hus:0)

ChatrinesLiving sa...

Så masse flott i hvitt!! Hvite gulv er flott. Blir nok til at du maler hvitt:)
Jeg har også tatt runden med kluten i dag, og nå er det en liten bloggrunde med fyr i peisen og ny-trukket kaffe:)
Ønsker deg en fin kveld i ny-skurt hus!
Klem:)

Maria Louise sa...

Det er deilig med sånne alene hjemme-runder hvor du bare får gjort masse... kos deg! Jeg er sikker på at hvitmalte gulv er en suksess i ditt koselige hus!

Jeg tror jeg må ordne et visst soundtrack til deg.. det har en enorm effekt når jeg vasker i allefall... hey mama welcome to the sixties...

Anonym sa...

kjempeflotte og inspirerende bilder, du! Har du fått "ViiVilla" i posten i det siste, kasnkje?? Selv er jeg så heldig å allerede være i besittele av kalkhvite tregulv, men vaskebøtta har vært fremme her og i, både i dag og i går. Nå er det snart natta, siden jeg er temmelig UTSLITT etter ombygging i butikken, samt husvask. Sitter på "kontoret" på loftet, og drikker lunken kaffe, er egentlig ganske misforøyd, da jeg har konkludert med at tiden min ikke strekker til, iallefall ikke til til mer en 1/10 av alt jeg har lyst å gjøre. Tjihi! Klem fra meg!!!

Anonym sa...

Inspirasjon så det holder, men jeg har fremdeles en mening om at det funker bedre på bilder enn i virkeligheten, og da har jeg hatt hvite gulv i ett rom...sukk! Men selvfølgelig har du en hushjelp som er flinkere enn min...(og det sakl jo ikke så mye til...hehe), så er det jo topp, hvis ikke må jeg si meg enig med Flower Power her; Lysgrått er en flott farge:) Og det ligger en liten beskjed til deg på bloggen min:)

Anne sa...

Vakre bilder du viser ja, det må jeg si.

Leste en stor reportasje i "Vi i Vila" (gratisbladet du vet, som kommer slengende i postkassen vår) om gulvmaling. flere sider. Håper du finner det.

Synes foressten jeg ser deg , vaskekosten og hører Abba dure....

(Liker best den "Give me a man after midnight" jeg da...)

Anonym sa...

Heisann,flotte bilder igjen her.Likte de søte små kransene på stolryggen, litt julestemning der. Prøvde å legge inn et ord her i huset om at "vi kan jo bare male alle gulvene hvite...." hmmm, ikke like entusiastisk svar tilbake du...merkelig. Men hvitt er og blir flott. Her skal mor, når hun finner tid, sy hvite gardiner til jul (skulle vel komme opp til sommeren som nå er over, tiden går for fort, men de blir sikkert fine til jul. Tykt hvitt stoff, skal brodere monogram på mavebåndene.Her har vi feiret 1 års dag til min minste prinsesse. Vi høres igjen, send en mail du når du finner ut av hva du vil jeg skal lage til lillenurket.

Anonym sa...

Neida, jeg sjkal nok klare å hoste frem noe te & kaffe;) Kanskje noen kopper også...hehe:)) Kjenner jeg må komme meg i seng så jeg kommer meg opp og får bakt en fem seks kaker...HAHAHA!

Anonym sa...

Kremt, det er godt Lilly baker kake, for eg har ikkje bakt boller....he he. Men me skal vel ikkje ete så mykje, men tyte, handle og kose oss :) Snakkast i morgon! Gledar meg JUHU

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Såååå deilige bilder!
Jeg malte gulvene i loftstuen hvite når vi flyttet inn her for to år siden , og har ikke angret et sekund!
Godt å høre at fam. er vel fremme, tenker du har ...bekymret deg! Uff , det er jo mye bedre å være med, ikke sant!?

Dere får kose dere masse i morgen da , blir sabla kjekt tenker jeg!
Jeg har ENDELIG fått begynne på min butikk i kveld, DEILIG!
Som julafteb rett og slett!

Natta

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Julaften ja...eh, god natt!

elin1976 sa...

Skulle gjærne vært med dere i dag men noen mp jo tjene til livets brød( ha ha ha ha ) Skal sitte på messen og tenke på derer ved lunsjtider. Kos dere masse og hils de andre i solo gjengen.
Masse klemmer fra Elin:O)

Hulda sa...

Så deilige bilder! Nydelig bilde med kransen på den stolen, det var et godt tips. Takk for det!

Anonym sa...

Kjempeflotte og inspirerende bilder! Lekkert med hvite gulv, men jeg er litt pysete på det punktet.. Redd for at alt "hushjelpen" har oversett vil komme til syne da.. *kremt* ;-)

Kos deg masse med hjemme-alene-helg, i nyvasket grønnsåpeduftene hus! :-)

Anne sa...

Vi har malt barneromsgulvet hvitt. Etter å ha tatt bort parketten som lå der, fant vi et nydelig tregulv som vi slipte og malte. Jeg synes nå at det kanskje ble litt for lyst, og vi tenker muligens å male det lysegrått i stedet. Det er jo flott med hvite gulv, da! Men det får fort synlige merker fordi det er så lyst. Ja, ville bare dele noen erfaringer... Lykke til med prosjektet, og god helg!

Anonym sa...

Iiiiiiiik....det står en lysetsake her og snufser...fordi hun ikke fikk være med mamsen hjem, da denne ubrukelig distre butikkdamen ikke la henne opp i posen:(

min sin lille tue sa...

Oj, du har visst stadig prosjekter på gang du:) Hvis det bobler over, kan du gjerne komme hit og spre litt kreativitet*hihi*
Er visst behov for både såpevann, støvsuger og div. her. Skal brette opp armene og sette i gang, bare jeg får tenkt meg litt om og hatt pause, og...
Ønsker deg ei god helg:)

Silkeline sa...

Er bare innom for å ønske god helg! Jeg er også alene i helga, og jeg skal male litt etterhvert, men mest skal jeg bare kose meg:))
Blir det hvite gulv hos deg?....jeg er spent:)
Klem:))

Anonym sa...

TUUUUUUUUUSEN TAKK!!!!!!!!!!!!
Det var jo bare nyyydelig:))
Og det sitatet, og skriften var jo fantastisk:))
Skal hjem og henge det opp med en gang...
Kan ikke sy du liksom!!! Ha, du skulle sett meg og min sying, jeg brukte to år på å sy en pute i formingstimene i 8 & 9 klasse, og fikk MEGET, for innsatsen, og evnen til ikke å gi op...HAHAHAHA;)

Anonym sa...

Er i sving med en kjempe prosess med å pusse opp en 105 år gammel lensmannsgard, og har hvite vegger, lister og tak (egghvit) og har pusset ned gamle tregolv. Under fire lag med belegg, linoleum, og noe plast/gummi greier som luktet forferdelig og hauer med lim fann vi vakkert golv. Vi lurer på lysegrått golv. kanskje Dis som Lady har?

Related Posts with Thumbnails