mandag 8. oktober 2007

Jern i ilden

Rett før sommeren var feieren på sin vanlige feierunde her hos oss. Da vi kom hjem lå det en lapp om at ovnen vår ikke lenger var godkjent for vedfyring. De siste dagene har det blitt stadig kaldere og det ser ut for at vi omsider må klare å bestemme oss for en ny ovn.

Selvfølgelig er det ikke vanskelig å finne en ovn som man kan tenke seg...Kakkelovn hadde vært drømmen i vårt gamle hus, men femtitusen kroner pluss montering er litt i dyreste laget for en familie på seks, -som egentlig kunne tenkt seg å bruke pengene sine på litt av hvert!

Så da ser det ut for at vi ender med noe sånt... selv om det ikke akkurat er så veldig spennende!

-og mens vi venter på å finne den RIKTIGE ovnen fyrer vi med telys. Jeg kan love at det ikke varmer særlig i dette huset fra 1919;) Jeg ser at noen har begynt å skrive litt om hva de liker, siden vi nå går i gang med Interiør Gave Along... Jeg liker jo det meste, men jeg skal se om jeg kan komme opp med noen spennende drømmer i neste innlegg!

18 kommentarer:

elin1976 sa...

Hei vennen.
Men var ikke den ovnen flott da?!?
Hadde ikke vært meg i mot å ha en sånn ovn.
I steden har jeg en svart sak fra Dovre som er litt sånn "kjedelig og ikke noe stas" men den står nå der og der får den stå.
Jeg har en STOOOOR drøm om en engelsk peis med en stor mantel som jeg kan stappe full av allslags nips og dill. he he.

Så til innlegget ditt med hjemme alene festen. Den hadde jeg desverre ikke lagt mereke til.Htadde jeg lagt merke til at det var fest, da hadde jeg selvføleglig vært der med tankene mine.
Ser ut som Tøyfrid hadde det bra jo lenger ned i koppen hun kom (det pleier å være slik)
Neste gang kan man jo be noen av de kunstnerene som tror de er flinke, men egentlig ikke er det og iallefall ikke kjente for bildene sine men for rompene!
Bare for at du skal ha noe å le av.
Jeg har tideligere vist litt bilder som vi har på veggene våre her hjemme.
Å der er jeg kresen.
Ikke fa....at jeg henger opp alt bare fordi vi har fått eller at jeg har mistet hodet på et eller annet tidspunkt å gått henn å kjøpt noe som ikke er fint.
Jeg har noen få utvalgte bilder av noen kunstnere som jeg(eh.....vi) liker. Vegler heller å ha en blank vegg enn en vekk som kan skremme enhver som stikker nesa innom i dette huset. he he.
Nei Emmeline, nå må jeg videre på bloggsafarien. Du får kose deg denne mandagen sammen med Tøyfrid. (men hun har vel fylleangst tenker jeg, så det er vel ikke mye selskap i henne) Masse klemmer fra Elin:O)

Olstad sa...

Jeg synes den ovnen dere hadde funnet var kjmep flott jeg. Sier som Elin jeg hadde ikke hatt mye mot å hatt en slik ovn.

Vi har en svart/mørk grønn sak fra Jøtul en skikkelig fyringsmaskin. Men ikke pen!! Ønsker meg så veldig ny ovn. Så det står på listen.

Ser jo ut som det har vært flott hjemmealene fest hos deg også. Jeg ler fortsatt av disse dukke koppene dine. Du er også så festlig.

Håper dere får varmen snart i hus. Hos oss har vi nå fått tettet pipen så vi har kunnet begynne å fyre i tidligere nevnte fyringsmonster, og det trengs for hos oss er det nå frost hver natt.

Ha en fin uke - høstferie hos dere kanskje?

Anonym sa...

Såå flott det blir da med ny ovn i hus :)
Dere blir sikkert fornøyd med den nye ovnen!
Ha en super fin mandag!

Anonym sa...

God morgen! Det var da noen "varmende" bilder du har lagt ut en mandags-morgen. kjenner det er kaldt i huset nå, er hjemme-dag med ungene her, og nå fikk jeg faktisk det puffet jeg trengte for å fyre opp. Drømmene er på plass, skjønner jeg, og det er viktik. Syns og klebersteinsovn er vakkert, men stiller meg tvilende til å bruke SÅ mye penger på en fyringskilde. Selv er jeg så heldig å ha ovn både på stue og kjøkken, og ved er det som kjent nok av. Her er det flott høstvær i dag, og nå skal vi snart ut på tur. Gleder meg til en dag sammen med mine to små. Ha en flott mandag!!!

@afjo72 sa...

Jeg likte veldig godt den ovnen du får også jeg da!! :o) Kakkelovner er jo FLOTTE selvfølgelig, men akk for noen priser...

Håper du får ovnen på plass før kulda tar deg nå da, hihi!! Ha en fortreffelig uke, uansett! :o)

elin1976 sa...

Nå kan du lese om messa:O)

Anonym sa...

Vi har vedovn som eneste oppvarmingskilde her i huset... ja, bortsett fra stearinlys da ;-) Hadde definitivt IKKE blitt happy over en sånn lapp fra feieren! (Selv om jeg forsåvidt gjerne kunne tenkt meg en penere ovn.. *bombe* ;-))
Hvis vi må/skal bytte, blir det definitivt ikke til en ovn vi må ta opp lån for å kjøpe.. Uansett hvor godt jeg liker kakkelovner, hehe.
Synes ovnen dere har funnet var fin jeg. Hadde ikke hatt noe i mot å hatt en sånn i stua :-)
Ha en fin uke!

ChatrinesLiving sa...

Kakkelovn hadde jo vært tingen.. Men den andre ovnene var lekker den også:) Godt med ved-fyring, orntlig god varme av det, så det er bare å glede seg(igjen..) Ha en flott mandag!
Klem:)

Anonym sa...

Jeg må gi deg et hint om ovn, da jeg liker så dårlig de ordinære som er på markedet...kremt, no fence;)
Jeg har en 105 år gammel etage ovn i sort med krone på toppen, vet ikke om du så bildet av den på den gamle bloggen, men den kostet kr. 15.000,- oppusset med ny brennstein osv! Og den Varmer enormt!!!!!!! og nydelig å se på og tar liten plass! Jeg kan hjelpe deg med adresse osv til han som selger de, for han kjørte den gratis til Stord fra østlandet, også møtte vi han der. Mannen og murer, satte den opp på to timer, og er det beste kjøpet jeg har i huset:) Han har maaaange å velge mellom;)
Ha en strålende mandag;)

Trines Hus og Hage sa...

Hei på deg! Ja, jeg vet hvordan du har det med en del jern i ilden. Kjenner på inspirasjon og at vi har en flere ting på "tapetet" vi også. Som å ferdiggjøre skiferhellene foran trappa, grus på gårdsplass, kjøpe ny sofa, drømmer om kjøkken og kjøkkenplaner, nytt skap oppe osv. osv. Men du, nå føler jeg at jeg kjenner deg litt og at jeg kan si min mening rett ut til deg, Emmeline. Så her kommer mine råd ang. ovn og gulv.Jeg synes at du skal gi de gamle gulvene en sjanse. I et gammelt hus er det opprinnelige som regel det fineste. Bruk skikkelig oxan gulvmaling eller som ei jeg kjenner har gjort; brukt bengalakk. Det fås kjøpt i alle farger ettersom jeg skjønner. Hun sier det holder enda bedre enn gulvmalingen. Vi har lysgrå malte gulv her hjemme, og jeg synes det er så sjarmerende. Selv om i gangen har det blitt litt stygt pga. hakk i ganske myke furugulv. Jeg ville brukt bengalakk for det virker hardere. Når det gjelder ovn, synes jeg den ovnen du viste var fin. Herlig å kunne se flammene når man fyrer! Kremt, likevel synes jeg nok at en gammel ovn ville smykke huset deres mer. Hvis man annonserer i avisa og spør hos brukthandlere og slikt, skulle jeg tro at man fikk tak i en gammel rundovn feks. til en billiere penge enn en ny ovn, for de er jo ganske dyre. Vi var så heldige med vår rundovn for vi fikk den gratis av onkelen til min kjære, men den var helt rusten da. Kikk gjerne på sommerinnlegg (vår?) hvor jeg viser frem ting jeg er glad i på bloggen.Rundovnen er en av de tingene. Det passer jo så godt i et gammelt hus. Min oppfordring er alstå:Hold på det gamle! Men jeg skjønner at tiden begynner å renne ut. Lykke til, kjære Emmeline! Jeg får vel høre hva dere ender opp med.Spennende er det iallefall og fornye seg! Klem

Albertines verden sa...

Jeg ønsket meg også kakkelovn da vi bygde. Men ble så dyrt, og så fant vi ut at vi ikke hadde plass heller. Ovnen var flott den, men er litt enig med Lilly, spesielt siden du bor i ett hus som snart er 100 år gammelt! Jeg skal drive butikk i Askim, rett ved svenskegrensa og Tøckfors. (Mysen og Momarkedet)ca. 5 mil fra Oslo.
Skulle du ramle innom slike utkantstrøk, er du hjertelig velkommen!

BO sa...

Flotte ovnar! Håpar at du får akkuratt den du likar best, uansett pris!

Tusen takk for sist! Det var kjekt å treffa deg og dei andre! Lysestaken ja, den var min. Oppdaga ikkje at den var vekk før me pakka opp etter hytteturen. Kom heim i ettermiddag, frå ein veldig kjekk tur!

Ha ein fin kveld, med ein " bråte" med telys! :-)

Helene-Årets gleder sa...

Hei, Emmeline:-)
Fint med kakkeloven, ja.
Broren min fikk satt opp en i leiligheten sin.
Den er i hvitt med blå dempede mønster.Den troner inne i hovedstuen og er et syn.NYDELIG....men SVINDYR!
Det som er dumt er at de som satte den opp ikke har brukt varmebbestandig kitt på den så den smuldrer litt i fugene mellom flisene om du skjønner.Han skal reklamere på det da.
Men en pen innsats og en fanasifull murer kan en få til en vakker peis!
Og nå finnes det så mye pent i ovner også...hva med å lete etter en antikk brukt ovn?
Jeg er sikker på at du finner akkurat det du ønsker deg:-)
Vi har en helt plain svart ovn oppe med stor dør foran.Vi kan legge døra ned under ovnen så den blir åpen.Den er pen og varmer opp hele huset.
I stuen nede har vi hvit modulpeis med innsats.Jeg er veldig glad i den også jeg...selv om den ikke er så original akkurat...

Sånn Interiør Give Along.....hvordan blir man med på det?....høres så koselig ut å sende noe pent til en av de søte menneskene her inne...

Klem fra Helene

åsemor sa...

Her har du fått mange gode råd om ovner Emmeline. Her i heimen ønsker mor seg en ting, og økonomien bestemmer, derfor blir det ofte et kompromi :)
Artig å lese de siste innleggene dine, heldig er dere som bor så nær Mollys.
Ha ei fin uke, et snev av bloggtørke her nå :)

Helene sa...

Veldig koselig med vedfyring og en helt spesiell varme, MEN; (tør nesten ikke si det høyt her) jeg har instalert varmepumpe og bruker den som hovedoppvarming. Skikkelig fy,fy interiørmessig,men den gir en så jevn og god temperatur og rener luft inne. Deilig å stå opp til varmt hus.
Vedovnen bruker jeg nå til kos og på gufsne dager.
Angående ovn synes jeg du burde se deg om etter en flott gammel ovn. Det fortjener det flotte huset ditt.
Mye fint på bruktmarkedet til en overkommelig pris.
Uansett hva du velger så ønsker jeg deg lykke til.

Ellie sa...

Synes den ovnen du viste var både stilren og pen, og det er koselig å kunne se flammene. Eller må jeg også innrømme en aldri så liten svakhet for etasjeovner. Man må ikke kjøpe brukt, Ulefos produserer fremdeles sin gamle Antikkovn. Hvis du går inn på denne siden http://www.ulefosnv.no/?wpx_menu=5da2ce05-ae17-4b2a-9736-da4f8521b10d, ser du den. Denne ovnen har jeg et godt forhold til, siden det er den ovnen jeg er vokst opp med. Min mor har den fremdeles i stua, og før henne var det mine besteforeldre som hadde den. Uansett hva du velger, så lykke til med ny ovn. Det skal nok bli deilig å få litt varme i kroppen! :-)

Karna sa...

Jaaaa jeg vil også ha en slik kakkelovn....., men som du sier litt i dyreste laget for meg også!

Var jo fin den dere skal ha også, kan bli koselig den vel?

OppusserEinar sa...

Fin ovn! Hadde en gammel jøtul ovn en gang i tiden vi og, men nå bestemte vi oss for å pusse opp og bytte den ut med en nyere vedovn, har nå Spartherm. Se på denne : https://www.biopeiser-shop.no/spartherm-premium-a-u70h_5272r33781.html Noen som har hørt om det? skjønner du ønsker kamin da dere bor i eldre hus, vi har derimot et meget nytt hus, og syns denne stod mer i stil til vårt interiør (i hvertfall i følge kona)

Related Posts with Thumbnails