mandag 1. november 2010

Bad - det aller vanskeligste rommet!


Jeg driver og surfer etter baderomsinspirasjon for tiden, men badet er og blir det vanskeligste rommet i huset syns jeg.


Det finnes mange eksentriske bad. Av og til blir jeg så overrasket over at folk velger rustikke fliser, forheng foran vasken og store urner med rust i et våtrom. Eller kanskje de har små krakker med diverse stilleben som man skal se på mens man dusjer?


Som tenåringsmor erfarer jeg at badegulvet mitt alltid er kliss klass, fordi ungene forsøker å kvalifisere seg til VM i dusjing ...--morgen som kveld!


Skulle man mot formodning forsøke å pynte på en liten krakk for eksempel, blir snart pynten gjemt under et berg med skitne undikker. Alle forsøk på å lage spa-aktig rekreasjon pleier å plasklande ved hjelp av tomme shampoflakser og et toalett som trenger en runde med toalettkosten:(


Da vi skulle lage bad for flere år siden, endte jeg med å lage et veldig anonymt bad med sandfargede fliser og Ikeainnredning. Ikke fordi det var så fint, men fordi det kostet en billion kroner for å komme i havn bare med grunnarbeidet.


Nå har jeg begynt å tenke på å fikse badet på hytten. Det sier seg selv at det må bli et økonomiprosjekt i økonomiklassen de luxe. Jeg følger nøye med på Hulda som selvfølgelig har satt sin bedre halvdel til å lage baderomsskap. Da Emmeline er realist av natur og slett ikke har noe ønske om å påføre seg selv magesår, blir det nok Ikea som lager baderomsskapet hos oss.


Likevel har jeg fått for meg at det må være greit å ha fliser på gulv, og panel på veggene i sommerhusbadet. Men jeg er sannelig ikke sikker?  Det er tross alt et ørlite rom på knappe 4m2. Det er begrenset hvor mye man kan ramle avsted med på så liten plass.


Er det noen av dere som har noen gode tips til rimelige og geniale løsninger?   Dersom du vet om noen gode nettsteder med inspirasjon, så blir jeg OVERLYKKELIG om du tipser om det også :)


PS: Her feires Halloween for andre dag på rad.... Har man først pyntet, så må man jo få valuta for pengene!!  I morgen skal jeg knipse litt her hjemme for nå er det like før det braker løs med maling ( *hørt den før? Jepp! ) SO LONG !!! 


28 kommentarer:

Per Arild Eikaas sa...

så vidt jeg har oppfattet er jo dette på sørlandet :) da kan vi både levere å montere uten at det koster skjorta.
Du har vært der før.....kanskje ikke den største kilden til inspirasjon, men gode produkter til en rimelig penge

www.comfortline.no

Hilsen Per Arild

Tove `blogg verden sa...

Spennende å se hva du bestemmer deg for : ) ikke veldig mye dill dall eller duppeditter til pynt på mitt bad heller...Tror jeg venter til mann og barn er voksne ; ))
Klem Tove

Emmeline sa...

Hei Per Arild:)

Jeg håpet du ville dukke opp i kommentarfeltet---og det gjorde du som nummer EN:) MY MAN...Ja vi møtes kanskje til sommeren da????

fruSärås sa...

Hei.
Badet vårt er enkelt og det var billig innredningsmessig sett, men ikke grunnarbeidet...det kostet for vi måtte fikse ALT fra bunnen av siden det ikke var noe annet enn rør til kloakken. Men jeg ble veldig fornøyd med slik det ble. Enkelt og greit bad....men så har vi vaskerom som inneholder en dusj på da, der barna kan ROTE med vann som våres bestandig gjør, og så er skittentøyet rett ved vaskemaskina;o)) Enklelt for ho mor det;o))
Klem og Hilsen fra Ann Berit
ps det er bare å stikke innom så får du se badet vårt;o))

Hellohello baby sa...

Hahaha! Du får frem latteren min. Morsomt å lese dine herlig refleksjoner rundt oppussing av bad. :)

Refleksjon på livsvegen sa...

Bad ja, skulle hatt nytt vi også...
Men kostar MYKJE!!
Lykke til :-)

PS: har du eit november dikt på lager? Utfordring på min blogg ;-)

Anonym sa...

Og hvor kommer broderingen inn i bildet?! Tør jeg minne om at du trenger virkelig ikke Bryne hodet på andre ting nå ... Hehe

Siri sa...

Bad er så enkelt og så vanskelig. Har lenge hatt et halvferdig innlegg om badet vårt - nå skal jeg få lagt det ut. Plutselig...

Hun med hatten sa...

Mitt beste (og eneste) gode tips for bad som både skal tjene travle familier med dusjemani og mødre som ønsker spafølelse og rekreasjon er dempet belysning.

Å skru av lyset og tenne masse stearinlys (med duft om man liker slikt) hist og her samt sette på noe fin spaaktig musikk kan gjøre underverker. Ikke synes de møkkete undikkene eller det uvaskede toalettet og ikke synes de fargene man ikke liker så godt lenger på flisene heller. Dessuten ser en selv også stort sett langt bedre ut i dempet belysning.

Den økonomiske metoden å overleve nok en uke med stygt og uinspirerende bad på, mens man drømmer om bedre tider ;)

Nooria sa...

Jeg synes også at bad er vanskelig. Med tre små må jeg ha et praktisk bad, med minst mulig dilldall, men litt mer sjarme enn i dag kunne jeg nok tenkt meg. Finnes det sjarme som ikke tar opp plass og forsvinner i kleshaugene mon tro? Tror jeg må henge det under taket ;-).

Lin K sa...

Vi har brukt MDF-plater som ser ut som panel på badet på hytta. De får du i våtromsutgave også, og males i den fargen du ønsker. Veldig praktisk hvis man ønsker å forandre farge senere ;)

Linnette :)

mali-mo sa...

Her er vi igang med å pusse opp det som skal være gjestetoalett. Det er kun wc og vask og oppbevaring og ingen dyre våtsoner, men det er på hyperbudsjett.

Gruer meg igrunn til vi skal ta badet her hjemme, det duger vel noen år til håper jeg ;)

Men fine bad er så fiiiint! Så resultatet er jo noe å glede seg over mens man ser fluene boette seg i den tomme lommeboken ;)

Lykke til med baderomsoppussingen!

Refleksjon på livsvegen sa...

Du er dyktig!
Flott dikt :-)
Ja, du kan gjerne publisere det på bloggen din..
Stilig det!

God natt!

Ingrid sa...

Har aldri forstått hvem som har tid til å legge seg ned i et lekkert badekar og nyte det hver gang en skal dusje, og hvordan skal en få dusjet av seg såpen i håret etterpå når man må holde en håndholdt dusj over hodet uten å søle utover det lekre gulvet og stæsjet rundt. For en del år sidan kom blandebatteri og blandekran som blandet passelig varm/kaldt vann, 1 kran å forholde seg til og lett å justere varmen, hvorfor i all verden gå tilbake til gullforgylte kraner med varmt og kaldt vann adskilt!
Nei, bad må være praktiske, skittentøykurv som skjuler skitne undikker og plass til å henge opp våte håndklær til tørk, for ikke å snakke om en deilig tett varm dusj, med regndusjhode! Stearinlysene kan nytes i andre rom.

ANETTESHUS.COM sa...

Mitt beste baderomstips: skuffer på badet er GENIALT! Har dere plass; vanlige benkeskaper fra IKEA med skuffeløsning + fin vask oppå benken:))

KLEM

Anke sa...

Har du sjekket ut baderomspanel? Ikke de gammeldagse i kun marmor-look, men de nye som kommer i ulike flisemønstre? Tatt fra en nettside:

"Baderomsplater ligner til forveksling på keramiske fliser, men er plater som kan skrus rett på veggen. Platene dekker høyden fra gulv til tak og er behandlet slik at du ikke trenger noen membran eller annen form for tetting bak. Du kan velge mellom flere ulike flismønstre og farger, og de er tette, elegante og lette. Siden du slipper kostnaden for gipsplater, membran, lim og fugemasse er det både en rask og lønnsom løsning."

Helene sa...

Megaflis har billige fliser, baderømsmøbler og dusjvegger som kan slås inn når de ikke er i bruk. Veldig greit på et lite bad.
http://megaflis.no/VVS/Dusjloesninger.aspx

Anonym sa...

Da vi laget bad på hytta skulle det være så rimelig som mulig, pent og praktisk. Vi laget en benk, flisla den og felte vasken nedi. Under er det god plass til skittentøyskurv, kurver til dill og dall og alt det man oppbevarer på et bad. Oppå er det god plass til tannglass, bokser til sminke og andre ting som daglig blir brukt. Det er også veldig lettvint å holde det "nesten" ryddig med ungdom i hus!!! Lykke til med badet og takk for mange underholdende blogginnlegg.
Hilsen Beate

Sjarm og Glede sa...

Hei og god kveld ;-)
Jeg driver også og søker etter bad om dagen. Men desverre er ikke veggene engang oppe, så det er en stund til vi kommer dit ;-) Men planleggingen er jo halve jobben ;)
Takk for fine tips og bilder.
Jeg søkte på "drømmebadet" og synes jeg fant endel gode tips ;-)

Ha en god kveld/natt ;-)
Klem Hilde

Sommerhusliv Hele Aaret sa...

Det er lidt sjovt, har lige opdaget, at det billede du har sat på som nummer to, er fra min gamle arbejdsgiver" Kristense hjem i Aars"
Hylden har min mand lavet af gamle gulvbrædder fra vores hus.
Og badeværelset har jeg stylet.
Vi havde så travlt i mange dage.
Inden Lonnie og Vivian fra Jeanne Darch Living skulle komme.
De kom også og fotograferede mit hjem 3 uger efter ( dengang havde jeg Fransk stil).
Men det skulle så i Vakre Hjem til foråret.
Og jeg og min mand knoklede som gale.
Og så brændte de os af, fordi de stoppede samarbejdet med Vakre Hjem.
De har så spurgt mig senere, om de måtte komme og fotografere mit julehjem.
Men har takket pænt nej...
Følte mig virklig røvrendt, havde brugt så mange penge på blomster, mad og lækkerier jeg serverede til dem.
Knus Susi

Tante sa...

Nok er man nostalgisk, men jeg finner disse baderommene hvor man setter èn, etter forholdene liten balje, mitt på gulvet i ett stort rom hvor man virkelig hadde kunnet boltret seg, yderst merkelige.

Lenebru sa...

Så U T R O L I G fine løsninger og badekar! Skikkelig Vintage look - akkurat sånn som dette jeg bestilte for en måned siden: ORIGINAL BADEKAR

Varm Hilsen

Unknown sa...


有線針孔
無線針孔
探測盜拍
汽車定位
攝影錄音
調查器材
機車追蹤
監聽手機
子女行蹤
監聽器材
監聽設備
gps定位器
gps遮斷器
gps追蹤器
針孔攝影機
大哥大監聽
定位追蹤器
汽車追蹤器
機車追蹤器
車輛追蹤器
gps衛星定位
gps汽車防盜
gps追蹤定位
gps定位追蹤
gps汽車追蹤器
衛星定位追蹤

Unknown sa...


針孔偵測器
反針孔偵測器
防止老人走失
防止小孩走失
防止寵物走失
底盤式追蹤器
車底追蹤器
追蹤器平台
日港電信
追蹤器科技網
北台灣防衛科技
汽車追蹤器出租
行車記錄器
租車公司
汽車衛星追蹤器
吸附式追蹤器
商業間諜
內神通外鬼
通姦罪
中華徵信
中華徵信所
羅漢腳
大陸新娘
外籍新娘
越南新娘
印尼新娘

Unknown sa...


靈骨塔糾紛
靈骨塔詐騙
債務整合
債務更生
債務人
債務清償條例
債務人不履行
生前契約
生前契約糾紛
生前契約詐欺
生前契約詐騙
負債救星
負債諮詢
卡債
卡債協商
卡債整合
卡債更生
卡債扶助
貸款
信用貸款
個人信貸
企業貸款
協商機制
汽車貸款
銀行貸款
房屋貸款

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Anne-Marie sa...

Hei hei Emmeline :-)
Ville bare si at jeg synes du har en kjempe fin blogg her. Jeg fant bloggen din da jeg søkte etter tips om oppusning av badet, som jeg selv har blogger om :-)
Jeg fikk mange gode tips fra deg her :-) Så tusen takk. Ta gjerne turen innom min blogg en gang å se hva jeg skriver.
Hilsen Anne-Marie

Ingrid sa...

Hei, veldig flott og nyttig blogg du har her :-) Vurderer selv å bytte baderomsinnredningen min og er faktisk blogger selv og skrevet litt om bad. Ta gjerne en titt og en liten kommentar er alltid hyggelig :-)

Mvh
Ingrid

Related Posts with Thumbnails