fredag 26. november 2010

Keep calm it's only Christmas


I dag ankom min nye juleplakat av Elsa Beskow. Veldig fin, men kun i A4 størrelse, så den var ikke så veldig stor. Ergo begynte Emmeline å fundere litt på om hun burde hatt TO plakater. I neste øyeblikk kom jeg på at jeg burde hatt en KEEP CALM IT'S ONLY CHRISTMAS plakat, men på et eller annet tidspunkt må det være slutt på å- finne-på-tusen-ting-som-jeg-egentlig-ikke-trenger. Dermed laget jeg min egen billigvariant, og den får duge -selv om jeg ikke får jobb som grafisk designer med det første;)


I dag har jeg omsider dillet meg til å sy julegardiner i skapet. Min mor ringte meg akkurat da jeg var i gang med å fikse på undertråden, og etter en stund spurte hun: ER DET NOE GALE? Hvorpå jeg svarer: JEG HOLDER PÅ MED DENNE FORBASKA UNDERTRÅDEN. Nettopp, repliserte hun, jeg hørte det var noe gale. Jeg ringer deg siden;) Ingen har lyst til å komme skjevt ut med meg, når jeg jobber med undertråd, det er sikkert og visst!


Omtrent sånn ser det ut når jeg jobber med undertråd og tilbehør. For de sykyndige er dette er minimalt prosjekt med noen enkle rette sømmer, for meg er det mer enn nok...


Jeg måtte ta bilde med gammel og ny gardin sammen. Så kan den blå gardinen representere høyresiden, og den røde representerer venstresiden -som in real life:) Dette er selvfølgelig underveis i syprosjektet. 

De nye gardinene er sydd med stoff fra GreenGate. De matcher julestolene mine, og stoffet kostet en million kroner omtrent. For å være ærlig så liker jeg best de blå gardinene. De skal få komme tilbake i skapet i løpet av våren! 

I morgen skal skapet få flott grønn krans på utsiden, og så er det ferdig! Jeg har tatt noen bilder i nattens mulm og mørke her i kveld også. Jeg har nemlig hentet trollhassel hos min svigerinne i dag, og ville prøve hvordan det tok seg ut som alternativt juletre på hyllen.

Tjaaa---minimalistisk er det vel ikke akkurat.... 


Vi får se om denne pynten overlever morgendagen. Da har jeg planer om å bli ferdig med stjerneprosjektet, og lover bedre bilder tatt på dagtid...Jeg skal iallefall forsøke:) Ha en fin fredagskveld! 


24 kommentarer:

Cornflakes and Honey sa...

Oh that's such a great print and so funny! Love your festive decorations! :-)

RoseSommer sa...

Det politiske skapet ditt blir nok bra bare "Venstresiden" får dominere. (I det virkelige liv har jo de også litt problemer med undertråden, spør du meg. Men det er vel fordi de har tråklet seg sammen på en litt uvøren måte...)

Lykke til videre med den fine julepyntingen!

Barbros lille atelier sa...

Stilig plakat du har laget deg:-) Skulle visst hatt meg en sånn jeg og - blodtrykket når uante høyder i desember og julestresset. I fjor fikk jeg en sånn liten stressball i førjulsgave av Andreas, som jeg kunne knipe på når det toppet seg som verst. Det ble en del kniping for å si det sånn, hi, hi:-)

Så koselig du har pyntet. stilig med nye julegardiner i skapet! Det er helt sikkert symaskinen det er noe galt med - neppe deg:-)

Hvis du har lyst så er du hjertelig velkommen her på juleverksted sammen med 4 - 5 andre bloggedamer på søndag:-)

Klem

Unknown sa...

Ja men er det en tid det er lov å ikke være så minimalistisk i, så er det julen. Trollhasselen ble fin og dekorativ!

Jeg sliter med symaskinskrekk og etter å selv ha brukt ca. en million på gardiner,som nå har ligget i kottet i et halvt år,bør jeg kanskje utfordre min fobi for dette monsteret og sette igang. Hvem vet, kanskje stuen får gardiner (ikke nye, for det er ingen der fra før av...) til jul.

Ha en fin adventshelg!

Silje :)

Bringen Blomster sa...

Herlig plakat! :)
Tror det må vær trist å vær minimalist i jula... ;) Mykje artigar å vær maksimalist :))
God helg til deg!
-synnøve-

Ruths datter sa...

Jeg kan ikke sy i det hele tatt. Vet ikke hva undertråd er. Så for meg er du avansert. Flotte gardiner da,men enig med deg i at høyresiden er finest. Nydelig med trollhassel.
Klem

Hulda sa...

Så flott med det røde stoffet i skapet ditt. :)

STYLIZIMO sa...

Saa koselig det blir Emmeline! Digget ogsaa Keep Calm plakaten - skjonner at det er gjennomfort julepynting i Emmelineheimen :)

God helg
klem Nina

Tovepia sa...

Du er sannleig godt igang med julepyntinga, og det ser spennende flott ut!
Flott plakat, det gjelder å huske hva som står der:O)
Lykke til med undertråden!...og husk å tenn et lys på søndag:)

ANETTESHUS.COM sa...

Så fint det blir, C!!! Kjempe-koselig med nye, røde gardiner i skapet:)) Du er flink! Imponert! ... jeg blir egentlig litt "smågål" bare jeg hører ordet undertråd *ler*

KLEM:)

lilybets sa...

...your Christmas decorations are so cute,i love them!.Lilybets.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Godt undertråden kom til fornuft, gratulerer med flotte julegardiner.

Blomsterpiken sa...

Så koselig du gjør det! Du er jammen iherdig!

Ingunn sa...

Du er morsom. Blå er kanskje best utenom jula?

Ellers må jeg si at du får det veldig fint hjemme nå. Hvite gulv ble så lekkert.

Beth sa...

Skapet blir nydelig med julerøde gardiner!
Og disse "krokgreinene" er superfine å pynte!

Een sneller kloppend hart sa...

Ohh I love those sweet fabrics behind the windows! It looks so very lovely!

Great colorful pictures, exactly how I like it :)

Regards, Veronique (Holland)

Jenny at Red House sa...

yes, I like the blue ones too, but sometimes you just need to ring the changes! have a nice weekend! jennyx

Rosa sa...

Jeg simpelten bare ELSKER hjemmet ditt, også til jul!
Er også stoooor fan av GG, men lommeboka er ikke like happy med den idèen... så da kan jeg opplyse om at Stoff og Stil selger rødt julestoff som er temmelig likt dine nye julegardiner. Selvsagt bare en etterligning, men passer likevel finfint inn sammen med "det ekte".

God lørdag alle sammen!

Klem, Rosa

ØSTRE ROER sa...

Hei:) Synes det ble kjempefint:) Kunne jeg fått spørre hvordan du fester gardinene på innsiden av skapet? Bruker du borrelås eller vaier? Takk:) Setter stor pris på det. Klem

Lyckligs-Cozy-Cottage sa...

Keep calm, it´s only christmas. I laughed so much, that is so great! And true.
I Love your christmas decorations. You´ve got always so wonderful color combinations.
Greetings!
Gisela

Renate sa...

Hei..Emmeline, så fint du har ordnet til jul! Jeg har lest noen av dine eldre innlegg og jeg fikk meg en god latter ( robotmannen, bibeltime mm.)Ønsker deg en god lørdag og lykke til med undertråden!!!

Anne Karins Mat og Vin sa...

Syns det var noen koselige gardiner i rødt jeg, selv om jeg liker de blå også. Det er så synd at butikken her ikke selger stoff, kun kopper og kar. Men jeg ser jo at det kan bestilles på nettet, men liker godt å kjenne å se det med egne øyner først..
Har vert på utkikk etter nye kjøkkengardiner til jul, men syns ikke jeg finner noe som sier PANG!

Hasselgrenen var jo pen da. Har nettopp pyntet min også med sølvkuler og dråper i glass, ble kjempe fint!

Kos deg videre med gardinene, og nyt helgen og første advent i morgen.
Klem fra Anne Karin

Villblomsten sa...

Mye fin julepynt :-)
Elsker prikker , så synes selvfølgelig at de blå var finest :-)
Men jul er jo RØDT :-)

Anonym sa...

Så nydelig det blir, Emmeline!! Kan jeg spørre hvor du har fått tak i "I`ll be home for christmas"-hjertet? Lykke til med videre pynting :)

Related Posts with Thumbnails