søndag 7. november 2010

Mitt skap er lastet med....


De fleste tror at interiørbloggere har alt på stell. All the time. Timet og tilrettelagt i fargesynkronisert rekkefølge. Journalister for eksempel. De kan finne på å ringe for å si: Jeg ser du har en sånn interiørblogg, kunne jeg tatt en tur innom. I morgen for eksempel? Nope. Ingen kan ta en tur innom her i morgen. Ikke i neste uke heller. De kan sikkert ta en tur innom mange andre, som har det sånn som de viser frem på bildene. Hos oss er INGENTING som er som på bildene. Derfor tenkte Emmeline at hun skulle synkronisere huset litt mer. og har derfor begynt med det gamle skapet.


Det er sikkert flere som har et sånt skap hjemme. En gang for hundre år siden, var det syrelutet før det ble malt hvitt. Inni er det fylt til randen med blå keramikk og annet rot. Du vet, koppene fra Kreta turen og den fabelaktige keramikkgrisen som var så festlig. På toppen troner de store urnene som den stakkars Emmelinemannen måtte drasse hjem etter en studietur i øst-Europa et sted. Pluss et syttende mai flagg, i tilfelle det er syttende mai i morgen. Ikke akkurat det man viser frem til en journalist på jakt etter interiør med IT-faktor! 


Et eller annet sted på veien, så mistet liksom denne keramikken sin funksjon. Den fyller skapet and that's it! Jeg er faktisk litt i tvil; should keramikken stay og should it go? Bør man MELLOMLAGRE keramikk i bod, før den får nytt tilhold på Fretex? Vil blå keramikk noensinne komme SOM ET SKUDD tilbake i trendbildet? Bør man egentlig beholde alt man har kjøpt? Urnene skal jeg selvfølgelig beholde... i kjærlighetens tegn, og Grete Roede engelen skal få være med meg på jobb. Som en påminning om at man bør tenke seg om to ganger når man ser julemarsipan i butikken! Men hva gjør dere med den blå keramikken? Jeg regner med at det finnes en del av den der ute i bloggeverdenen ?


DETTE er ellers et ørlite bilde fra dagens prosjekt som inneholder spisestuestoler -hvitmaling- GG håndklær og stiftemaskin! For ordens skyld må jeg i den anledning hilse til Elin Eikaas; Sørlandets offisielle mester i omtrekking av stoler; Joda, jeg trekker om etter forskriftene. Bildene er bare for å ILLUSTRERE hva det går i. Som dere ser er jeg i gang med julestol kolleksjonen;) Jeg skal se om jeg kan komme tilbake med nye bilder i løpet av ettermiddagen. Ha en fin søndag alle!!!48 kommentarer:

Hilde sa...

MIn blå keramikk har flyttet på hytta, og der har den det egnetlig bra... Jeg er jo en blå dame,men man går jo lei og vi ha nytt - det er vel egentlig problemet i dag alt vi vil ha og alt vi allerede har - det blir jo for mye rett og slett!!!
hILDE

Moccashusblogg sa...

He he eg blir så glad hver gang eg leser innlegga dine =) Ha en flott søndag videre =) klem fra Monica

Emmeline sa...

Huff ja Hilde, merker jo at det ikke akkurat er i økologisk ånd dette....Men hvis man gir bort den blå keramikken, så få jo noen andre glede av den??? Og da blir den i det minste brukt til noe???
Merker at dette var et tvilsomt ressonnement!

emblas-kanel sa...

Herlig innlegg. Ja, det har jeg også lurt på - skal en egentlig gjemme alt en har - plutselig så er det siste skrik igjen - og så ser en på det med "nye" øyne.
Ha en fortreffelig søndag!
Klem, Eva

silje-sin sa...

Hei hei! Som jeg skrev i går, den blå keramikken MÅ ut... Vi kommer aldri til å få ryddige hus hvis vi ikke kaster eller gir bort. Her er det full ryddings i dag, og jeg kaster med en hard hånd. Hele bilen er full med ting som skal til pappa skrotnisse. Håper bare ikke den er full når jeg skal hjem igjen;) Man skulle ryddet i hverandres hus vet du, så hadde man ikke hatt så mange følelser for ting! Godt å høre at det er flere som aldri har det som på bildene forresten;) Morsomt med de som tror de kan stå uanmeldt på døra her. Da får de sjokk:) Ha en fin dag snuppelure;) klem

Lykkeliten sa...

Å, så deilig å se at det finnes slike skap hos deg også!

Blå keramikk har jeg heldigvis ikke, men hjelpe meg så mye annet rot jeg har i skuffer og skap!

Klem Lykkeliten

Pust inn-pust ut. sa...

Jeg synes definitivt at den blå keramikken skal gå....så kan du kan jo fylle skapet ditt med GG, eller begynne å samle på Pip.

Min regel er; Kast 5 ting hver tirsdag! (fordi det er bossdag om onsdagen). Dette funker fint, har ennå ikke savnet noe...

Annika sa...

Lykke til med både skaprydding (sårt trengt her også, men...) og omtrekking! Ser spennande ut! Litt morsomt at to innlegg frå to heilt ulike bloggar kjem omtrent samtidig, og handlar om to ganske like skap ;) http://annalisasblogg.blogspot.com/

God søndag!

Frieblonder sa...

Siden jeg er nyetablert, og ble ferdig med kollektivlivet for bare en liten stund siden, slipper jeg heldigvis å slite med blå keramikk "problemet..hehe..

Noen bytter gardiner til jul og Emmeline bytter stoltrekk - jeg digger det! :) Gleder meg til å se resultatet!

Ønsker deg en fin søndag!
hilsen frieblonder

Breivik Samfunnshus sa...

Jammen ikke enkelt dette her Emmeline.
Jeg liker jo egentlig ikke bruk og kast. Meeen jeg støtter deg absolutt i, at om du har et halvt skap med et servise du ikke har brukt på..... tja . .la oss si . . et halvt år og som du ikke har tenkt å bruke med det første og om du ikke vil ha det på hytta. Så gir du det bort, evt selger det for å finansiere kjøp av noe som faktisk blir brukt ;))

Ha en fortsatt fin dag,
ps:det omtrekkings prosjektet ser veldig lovende ut !!!

-maren-

Trollmora sa...

Sukk.... får du behov for å gi bort den blå keramikken så adopterer jeg mer enn gjerne... jeg er på vent for å samle alt til kjøkken i blått hvitt... basert på et sett m ed krukker (mel, sukker og krydder osv) som jeg har arvet etter min kjære farmor og jeg skal innrede kjøkkenet basert på dette for til nå har jeg bare hatt hvitt eller grått eller whatever suited me that week liksom...
Men nå skal det altså bli blått ig hvitt da... og så har man da egentlig verken penger eller tid til å gjøre alt på en gang så da.... venter man til det kanskje segler en mulighet forbi... så jeg gjentar da... om du er ute etter adoptimor, så er jeg her :) hihi

De krukkene var rett og slett helt fantastisk nydelige syns jeg!

Og den engelen din der, den Grethe Roede-engelen som du kaller den; hvor får man kjøpt slike? Den var superfestlig!

Ha en god søndag nå! Med eller uten blått i skapene :)

Anonym sa...

Legg den blå keramikken inn på Finn.Si det er klart til avhenting i Bergen mot et lite vederlag.Du får nokken kroner(som du sikkert har brukt allerede),og nokken blir fornøyd med bruktkjøpet.Ikke alle er like opptatt av prikker og Green Gate og mitch og match.Noen unge trenger kanskje bare kopper til å drikke av:)og synes Ikea blir for kjedelig.
God søndag.Randi S

Fru R. sa...

Det har alltid blitt meg fortalt, 1 ting inn..1 ting ut... Syns det er vanskelig selv jeg. Det fylles opp i alle skap. Tok en razzia til fretex for et par mnd siden, ting jeg har sagt jeg ikke kan kvitte meg med,..men vet du hva, jeg har ikke tenkt på disse tingene en eneste gang...og da har jeg gjort det rette.

Kvitt deg med den blå keramikken du..magefølelsen din vil fortelle deg om det er rett eller ikke. Sett det i garasjen en stund, og se om du savner det. Er sikker på det hvite skapet ditt blir fyllt opp med andre flotte ting som idag er skjult langt inni et skap.

Ha en fin dag.

Klem

Anna Lisa sa...

Så fint skapet ditt er :)
Litt artig fordi eg blogga om mitt "nye" skap i dag :) Ta en titt da vel :)
HA en nydelig søndag!
Klem

Karianne sa...

Ble så inspirert av deg, så jeg fikser opp i mine stoltrekk også :) Takk for det :-) klem K

fru Dyregod sa...

Aha, er det en Grete Roede-engel? Den var forøvrig kjempesøt! Jeg pleier å sette dekketøy jeg ikke trenger i en eske i boden så lenge (noen år), og dersom ikke ungene vil ha det når de flytter ut eller jeg finner ut at det skal komme til heder og verdighet igjen havner det på loppemarked.

Fru R. sa...

Glemte en ting i stad... Du som baker en del, se på kakeoppskriften jeg har lagt ut, den BØR DU PRØVE...

Elin sa...

For en dødssøt engel! Hvor har du fått tak i den? Ser for meg at det er den perfekte førjulsgaven til mor...

Anonym sa...

Sikkert ikke så lurt tips, men mitt tips er fjernlagring inntil videre; altså lagring i kjeller eller loft. Når du neste gang tilfeldigvis finner det kan du vurdere om det blir behold eller kast. DA merker du om du blir glad for å se det igjen eller om du bare tenker æh....Litt for ille å kaste ting som er kjøpt i utlandet/håndlaget/ kostet litt. Er nok mange av oss som har litt slikt stående, samtidig som jeg nå priser meg lykkelig for at jeg prioriterte øl før ting i tidlige ungdomsår!! ;) Inkala

Husfruen of Hilltop House sa...

Ah, blå keramikk... Det må bare ut av huset!
Det føles alltid litt fælt å kvitte seg med ting man har betalt mye penger for, men sånt er livet. Averter det på Finn. Kanskje det finnes noen som vil investere i håp om at det skal bli verdt mye penger den dagen det blir retro.
Men engelen var skjønn. Den må du for all del beholde. Ikke for å minne deg om å spise mindre, men for å minne deg om at big is beautiful. Synes jeg i alle fall. .-)
Ha en fortsatt fin søndag! Ta gjerne en tur innom bloggen min, og bli med på mini give away, om du har lyst. :-)

Mette C sa...

Synd du bor så langt unna...den blå grisen skulle jeg mer enn gjerne overtatt! Helt herlig! (og så har jeg en liten samling med griser)
Ha en fin uke og fortsett som du stevner. Får en god latter hver gang jeg leser bloggen din! :o))

Lisbeth sa...

Vel blå keramik er ikke noget jeg tænker på som Emmelineagtigt...:-)
Men du kan jo sælge det, sammen med andet du ikke bruger og så kan du jo få nogen flere TineK lamper...:-o)
Men engelen er skøøøøøøøn, jeg kunne pynte et helt juletræ med bare lys og sådanne nogen engle.:-)
Wow hvor bliver det flot med forskellige røde stolsæder.!
Ikke på nær så kreative her i huset, vi har haft hele den ene langside af huset, hele indkørselen og noget af forhaven gravet op af store maskiner. Der skulle lægges nye rør ned. Så nu er vi i gang med at fjerne jord, stene og beton før vi kan støbe en ny trappe. Heldigvis har det været flot sol idag, men lidt frost.
Og som kasserer i en Dyreværnsforrening skulle jeg også i løbet af 12 timer finde et nyt hjem til en ung dejlig kat som stod til aflivning fordi ingen ville vide af den.
Det lykkedes heldigvis...:-o)
Og så forsvandt internettet i 24 timer..:-(
Typisk i weekenden!

Hej fra Lisbeth

tresko sa...

Hei, jeg er trofats leser og må si jeg er meget overrasket over at du ikke har fylt dette skapet med alt det fine du har fra GG?!
Den blå syns jeg fint du kan skjenke freetx.
Ha en herlig dag, og for en god ide og trekke stolene med kjøkkenhåndklær! Du er fantastisk :)

Alberte sa...

Takk Emmeline - for at du setter ord på dette med orden, samlemani - og åpent hjem.
Mitt hus flyter - fra a til å.
♥♥

RoseSommer sa...

Så en blogger som hadde maken til ditt skap. Hun hadde sydd hvite blondegardiner på innsiden. (Har ikke du sånne på soverommet i blått?) Det ble så lekkert. Og da kan du jo ha hva du vil inni der!!

Mie fra Mies Mirakler sa...

Fargen blå er jo på vei inn igjen, men spørs om man kan si det samme om keramikk...hmmm.. jeg selger det jeg ikke vil ha, det er alltid noen andre som vil ha det og så kan man jo få seg noe annet som man *elsker* isteden for noe som er bare "sånn passe".

Timi sa...

The top cabinet has two Hungarian pottery? It seems to me so :)

Fjordheim sa...

Det kom ikke blå keramikkservise inn hos meg, selv om jeg suns det var fint, en gang. Men den gangen hadde jeg ikke råd til å kjøpe det. Og som gaver var det andere ting jeg hadde brukt for. Så noe er jeg heldigvis spart for. Men huset er nok ikke klart for interiørjournalister for det. hehe.
Likte veldig godt dei stoltrekkene dine. Det kommer til å bli flott.
Ha ei god uke :)

Unknown sa...

Hahaha, jeg mistet desverre en del av den blåe keramikken i gulvet når jeg ryddet i gamleskapet i fjor... uuups, det var skikkelig dumt:))

De stolene dine blir nok LEKRE!
Men stifter du bare håndkleene på, and thats it, er det virkelig så enkelt at til og med jeg kan klare det?? :))

Ha en flott, ny uke!

Klem line

K@ri sa...

Blå keramikk er Freetex. Da kan de tjene noen kroner på den, og jeg er nokså sikker på at du har nok kopper og kar i huset og slett ikke kommer til å savne de:-)
Vakre tanker fra K@ri*

Fargeheimen sa...

Kjekt å ha-prinsippet kan skape rot det ja. :)

Eg var flink å leverte 5 banankasser full av ting eg ikkje trengte lengre til eit loppemarket. Men........så måtte eg jo innom å sjå kva dei hadde på det loppemarkedet då, hehe, så då vart det plutseleg litt med heim igjen.

Men om du likar dette blå keramikksettet tar du vare på det, visst du er lei det lever det til Fretex eller eit loppis nær deg. Så kan andre få nytte av det og du kan ha god samvittighet for gjenbruk og ikkje bruk/kast. :)

Keiserens nye trær sa...

La Fretex få den blå Kreta-keramikken. Skulle et akutt savn melde seg om noen år kan du jo nyte gleden av å gå på skattejakt og lete den opp igjen? Vi laget loppemarked for alt skapfyll vi ikke ville savne/trenge samt en del tvilstilfeller. Ingen anger sålangt. Ellers takk for frydefull lesning, som vanlig :)

ANETTESHUS.COM sa...

De nye prikkete julestolene blir superflotte, Cecilie!!! Den blå keramikken?! Hadde den stått urørt i skapet i årevis hadde jeg UTEN TVIL gitt den bort;)

STOR klem
Anette:))

ralfefarfars paradis sa...

Stakkars blå keramikk- jeg synes nesten litt synd på den jeg---synes de koppene som var blå med litt hvitt på var vakre jeg- kanskje du kan beholde halvparten og gi bort resten? Vi rydder fra loft og til kjeller- og vi har gitt bort utrolig mye i det siste- det er nesten som om livet passerer i revy;) Lykke til med stolene;)

Jane sa...

Må si jeg likte de nye trekka på stolene dine ;0) Men den blåe kermaikken hadde fretex fått av meg gitt. Kan du heller fylle opp skapet med noe annet som du liker bedre enn de blå koppene, og små griser fra kreta ;0)

Julia sa...

Hehe - godt å se at det er flere som har sånne skap med mye rart i!=) Løsningen for meg ble å sy "gardiner" på innsiden av ruten, så kan ingen se inn å se alt rotet som er i skapet=)

Takk for en herlig blogg!

an-magritt sa...

Nydelig blogg! Det er første gang jeg er innom. Og jeg ble så glad, for du kombinerer det hvite, romantiske, med farger. Og der føler jeg meg også hjemme. Gleder meg til å følge deg videre!

Jeg har også en nyfødt blogg.
Den har så vidt sett dagens lys, men vil bli full av bilder og historier sånn etterhvert.

Ha en fin dag!

Klem fra An-Magritt

KATRINES INTERIØR sa...

Hei hei Emmeline :) Det er sikkert noen grønn-hverdag-entusiaster som leser dette med gru akkurat nå. Men for all del - KAST! (Eventuelt gi bort til Fretex, det er jo like stress å finne en plass å kaste keramikk som å gi bort) Eller gi bort til Trollmor som skriver kommentar om at hun gjerne vil ha! Ingenting er bedre enn det ;) Jeg er veldig for å kaste, har gitt masse til Fretex og er stadig i opprydning for å se om det er noe som skal bort. Vi har rett og slett ikke plass! :) God dag til deg!

Tante sa...

Det er det værste jeg har sett, her kreves øyeblikkelig opprydding og sanering. Du kan da umulig bruke verdifull showroomcapasity på slike avleggse objekter..

Lykkehuset sa...

Ha, ha! Her er vi nok MANGE som kjenner seg igjen;-) Du skriver fantastisk bra!

Lilljekonvall sa...

ha,ha- du skriver så tårene triller her jeg sitter å humrer :) Herrrrlig !!!!

Lilljekonvall

Inger Johanne sa...

Finfine stolar, Emmeline! Men dersom dette er julestol-kolleksjonen - er eg veldig spent på vårstol-kolleksjonen, og kva tid den kjem, liksom? *hihi*

Mykje gjenkjenbart her du! Og angåande blå keramikk-koppar: ja, ein bør ta vare på alt. Ein veit ALDRI kva ein kan få sansen for igjen. For så lenge har eg levd, at eg veit det:-) *humre*^

Fin kveld til deg, det som er igjen!

Anonym sa...

Hvis du ender opp med å ville gi bort keramikken, har jeg en grisefrelst venninne som ville elsket den keramikk-grisen. XD Hun er kunstner og har malt masse flotte grisebilder, noen av dem ligger her: http://www.geocities.jp/marikogallery/
Hilsen Gwen K. i London

Unknown sa...

Jeg kan gjerne overta den blå keramikken din;)syntes koppene var veldig fine:)

Unknown sa...


雲林市徵信社
雲林縣徵信社
嘉義徵信社
嘉義市徵信社
嘉義縣徵信社
台南徵信社
台南市徵信社
台南縣徵信社
高雄徵信社
高雄市徵信社
高雄縣徵信社
屏東徵信社
屏東市徵信社
屏東縣徵信社
宜蘭徵信社
宜蘭市徵信社
宜蘭縣徵信社
花蓮徵信社
花蓮市徵信社
花蓮縣徵信社
台東徵信社
台東市徵信社
台東縣徵信社
澎湖徵信社
澎湖縣徵信社
金門徵信社

Unknown sa...


馬祖徵信社
馬祖縣徵信社
香港徵信社
大陸徵信社
美國徵信社
台北徵信社公司
台北縣徵信社公司
台北市徵信社公司
新北市徵信社公司
桃園徵信社公司
桃園市徵信社公司
桃園縣徵信社公司
新竹徵信社公司
新竹市徵信社公司
新竹縣徵信社公司
基隆徵信社公司
基隆市徵信社公司

Unknown sa...


彰化縣徵信社公司
南投徵信社公司
南投市徵信社公司
南投縣徵信社公司
雲林徵信社公司
雲林市徵信社公司
雲林縣徵信社公司
嘉義徵信社公司
嘉義市徵信社公司
嘉義縣徵信社公司
台南徵信社公司
台南市徵信社公司
台南縣徵信社公司
高雄徵信社公司
高雄市徵信社公司
高雄縣徵信社公司
屏東徵信社公司
屏東市徵信社公司
屏東縣徵信社公司
宜蘭徵信社公司
宜蘭市徵信社公司
宜蘭縣徵信社公司
花蓮徵信社公司
花蓮市徵信社公司
花蓮縣徵信社公司
台東徵信社公司

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails