torsdag 20. januar 2011

Barista


Det går litt i rykk og napp med bloggingen for tiden. Man har godt av å ta en pause fra datamaskin og blogg merker jeg:) -og innimellom er det jo ikke så mye nytt å melde fra polkadottverdenen heller!


Da jeg fikk meg ny kaffemaskin i høst, var det en av venninnene mine som mente at jeg måtte unne på meg en melkeskummer. Siden jeg ikke fikk noen melkeskummer til jul, endte det med at jeg kjøpte en selv. Jeg sjekket litt på nett og endte med å kjøpe melkeskummeren som hører til kaffemaskinen fra Nespresso. 


Dermed lever jeg et luksusliv med luksuskaffe hver dag! Etter å ha sett Line sin stilige måte å oppbevare kaffekapslene sine på, fikk jeg selvfølgelig veldig lyst på en sånn La Cucina  fra Riviera Maison til kjøkkenbenken i tillegg. Bildet under er lånt fra LINE med bloggen: Lines country living. 


Samtidig forsøker jeg å bli litt mer nøktern med innkjøpene, basert på du kan ikke få alt du ser -da må du grine når andre ler-filosofien til min mor. Dermed lever drømmen om La Cucina litt til, mens jeg forsøker å ta meg sammen. Vi får se hvor lenge det varer;)


Jeg fikk forresten verdens fineste gave for noen dager siden. Jeg har fortalt om min tidligere kollega som fikk Dannebroghester til jul? Hun har altså laget en takkegave til meg, En ting var at jeg fikk to par ullsokker som hun hadde strikket, en annen ting var at hun hadde laget pulsvarmere og sydd sminkeveske til meg... Men prikken over i-en var altså denne gøye brikken, -eller kanskje man heller skal kalle det en liten duk?


Da jeg trakk om alle spisestuestolene i høst, samlet jeg sammen rester av kjøkkenhåndklærne og gav dem til min kollega. Hun driver nemlig med patchwork og samler på småmønstrede stoffbiter.  Lite ante jeg at kjøkkenhåndklærne ville komme i retur med budskapet: Slapp av, det blir jul uansett! Jeg har ledd godt av den gøyale duken, og selv om det er kjipt å pakke den ned, så blir det til gjengjeld ekstra gøy å ta den frem i desember..(*rettere sagt november!) Som en bonus passer jo duken perfekt til spisestuestolene. Tusen takk Bente, du er bare skjønn:) Er snart tilbake med nye innlegg...om den grå stuen. Hvor lang tid skal man bruke på å venne seg til grå sofa? Noen som vet??? Hmm--merker nå at jeg har innlegg med bilder av de samme prikkede koppene tre ganger på rad. Sikkert fordi de er i bruk hele tiden. Likevel ikke bra... Skal skjerpe meg;)  SEE U!26 kommentarer:

Forever Love sa...

Heldige du, den duken var knallfin og minner meg på at jeg må hive meg på kurs igjen!

Fin ettermiddag til deg!

-Tonje♥

Unknown sa...

Innleggene dine er kjempekos å lese. I dag har du på det siste bildet koppene jeg har foresket meg i. Fare for at noen av disse havner her for jeg klarer ikke få de ut av hodet:o)
Ha en fin dag!

Elin | Draumesidene sa...

Har hatt lysegrå sofa i snart fire år, og kan ikkje huske at eg måtte ha tilvenningstid? ;) Fantastisk duk du har fått, one of a kind!

Nyt dagen!
klem E

RoseSommer sa...

Et innlegg jeg setter pris på. Jeg kjenner INGEN foreløpig som har begynt å lage kaffe av disse små tyttebærsyltetøylignendebeholderne! Så jeg er forholdsvis nysgjerrig på hvordan det smaker. Og jeg har IKKE tenkt å kjøpe før jeg har smakt. Eller jeg kan stole på deg. Og bildene er fine som bare det! Bente-kollega har laget nydelig duk til deg! Moro å se.

Turid sa...

Kjempesøt duk du fikk! :-) Jeg hadde grå sofa i flere år, likte fargen, men ikke det at den var så himla lav. Ikke noe for en med bekkenløsning nei.. :-D Men grått er/blir vel en av de virkelig trendy fargene nå, så kanskje du venner deg mer til den jo mer grått som blir skylt over oss etterhvert gjennom interiørmagasiner, blogger ol? ;-)
Til RoseSommer kan jeg bare si at Nespressokaffen er virkelig god! Jeg brukte sånne poser fra Nescafe før, for jeg liker ikke svart kaffe. Ogtro det eller ei-i starten måtte jeg venne meg til en annen smak, men du verden for en framgang! Det går hardt på kaffen (og melka) i heimen etter at maskina kom i hus :-D

Emmeline sa...

Hei Rose Sommer:)

Jeg måtte venne meg til kaffen fra tyttebærsyltetøyboksene jeg også... Fikk jo en hel haug av ulike farger sammen med maskinen, men nå satser jeg på en basis med GULL kapsel ( Det er den som ligner mest på vanlig traktekaffe fra Friele) Etter klokken seks drikker jeg RØD kapsel ( Jeg sliter med søvnproblemer og forsøker å kutte ut koffein på ettermiddag og kveld) og BLÅ kapsel er til gjester og alle andre som liker sterk kaffe med mye smak:)
Ta deg en tur til en Kitchen butikk... eller Elkjøp. Der har de kaffemaskin og kapsler og der kan du prøve ivei;)
PS: Nå skal det jo sies at jeg FIKK min maskin...Men vurderer altså å kjøpe en ekstra til hytten. Er veldig fornøyd:)

Emmeline sa...

Rose Sommer:
Og så må jeg jo si en ting til: Det er bare jeg som drikker kaffe hos oss. Dermed passer det fint å trakte en kopp av gangen;) Før traktet jeg en kanne, drakk to kopper og kastet resten. Har ikke talent for å være særlig økonomisk ( som du kanskje har skjønt for lenge siden;)

Tee of Vinnord Cottage sa...

Jeg sverger enda til min Moccamaster... syns det blir for mye tull og tøys å lage en og en kopp for en kaffedranker som meg selv... men de er FINE... og cappuchino er nammenam... sukk... hadde jeg bare hatt bedre benkplass...

men den melkeskummeren... den var RÅ! Pris? SÅnn kunne nemlig jeg like å ha... selv til traktekaffi'n!

Simo sa...

Che bello questo post...anche io ho la macchinetta Nespresso, è una meraviglia!

Refleksjon på livsvegen sa...

Så flott ein duk!
Kjekk kolega..

Ha fin dag :-)

Irene sa...

Skjønn duk du har fått!Angående tilvenningstid til den grå sofaen,hvis du ikke har vendt deg til den enda så sier det vel litt om at du ikke liker det grå trekket? Kjenner meg litt igjen nemlig,har også hatt noen ting som jeg har prøvd hardt å like og for å overbevise meg selv kalt det tilvenningstid!! Er så spent på hva du synes om den nye Greengate kolleksjonen,kanskje du kan blogge litt om det? Klem fra Irene

Hege A "The not so perfect mum-blogg" sa...

Jeg sikler også etter både kaffemaskin og melkeskummer! Men svigerforeldrene mine har en flott kaffemaskin de knapt bruker, så håper jeg kan arve den om ikke lenge! Og kjekk kaffe-oppbevaring! Og ikke minst, kjempesøt venninnegave! Ha en fin kveld!

~De gode minner i en ny tid~ sa...

~ Så fin kaffimaskin,liten og nett,flott design.
Du skriver så koselige innlegg og tar så flotte bilder. En fryd og titte innom deg ~

Karen sa...

Den melkeskummeren har jeg også. Fikk den sammen med min Nespresso Essenza maskin.
Var superfornøyd og lagte caffe lattè i lange gode baner :-)
Her en dag hadde jeg besøk og skulle imponere med caffe lattè med sirup som jeg hadde kjøpt i mange varianter og varmt melkeskum men, der funket jo den skummeren jo ikke. Gaaah !!
Ringte Nespresso i dag og de mente det var de vispene nede i skummeren som var blitt avmagnetisert....
De skulle sende meg nye i posten.
Litt skuffende at den gikk i stykker så fort...
Men, jeg er superfornøyd når den funker så jeg venter i spenning på ny visp

ReVinyl sa...

For en duk! SÅ heldig du er :) Siw

BenteAS sa...

Hei Emmeline!
Elsker kaffe fra Nespresso - selv etter å ha vært Illy-frelst i alle år.

Mens du venter på La Cuisina-fatet kan du kanskje benytte deg av min idé? Jeg har mine kapsler i Norgesglass (bruker litersglass og har to stykker på benken). Designfriken i meg ville først ha dem fargekoordinert i to grupper. Men etter at mannen ikke klarte å holde styr på hva som var Lungo eller Espresso, måtte jeg gjøre retrett og reorganisere et glass med hver type - så da må man jo bare kjøpe inn de fargene som passer sammen, da (tulla).

Angående kaffe kan jeg anbefale blå lungo og lilla espresso. De er våre favoritter. Men den limegrønne (sommerspesial i fjor) var heller ikke å forakte....

Ellers: Nydelig duk du fikk! Heldiggrisen som har sånne gode venner.

InstatreffNorge sa...

Nydelig duk:):) heldig du er!

Må si du begynner å bli litt FOR kjent nå! Nettopp vært på ferie i Spania, og bodde i en leilighet som hadde NRK. Og hvem er det jeg ser der? Jooo Emmeline;);) Helt nede i Spania... fantastisk:)

Klem klem

Lisa sa...

Åhhhh for en nydelig blogg med hærlige farger og bilder:)))

Rosa sa...

Herleg duk!

Eg kjenner eit stigande ynskje om kaffimaskin, men filosofien til mor di har heilt klart ei meining...

God kveld, emmeline (etter kommentar nummer x frå meg ikveld - hadde jo så mykje å ta att!!

Barte-Marte sa...

Trivelig blogg:) Har plutselig oppdaget interiørbloggverden;) (og den er visst ikke så rent liten heller har jeg fått med meg) - men har gått litt ut av husmordvaletilværelsen og har fått masse inspirasjon til litt ny giv i heimen, i allefall så veit jeg hva jeg skal gjøre med overlevninger fra furuhelvetestiden;)

Lurer på en ting, hvordan får du disse "du vil kanskje også like" innleggene under hvert innlegg?
Hilsen utekniske unni...;)

Liza sa...

Aha! Jeg har nettop blogget om min egen kaffestasjon, og min nyinnkjøpte Nespresso :) jeg er hektet selv. Helt avhengig!
Takk for en morsom blogg, du skriver godt, og til tider ganske vittig :)
klem fra Liza

Lori sa...

We love our Nespresso!! Your polka dot cup is cute! :)

Linda sa...

Det er den fineste juleløperen jeg har sett! Lager hun en til, på bestilling...?

Stine sa...

Hvor fikk du kjøpt melkeskummeren din? Har lett etter den en stund, men ikke funnet den i butikken..
Fantastisk kul blogg du har!! alltid ett høydepunkt med nye innlegg!!

Emmeline sa...

Hei Stine:)

Melkeskummeren har jeg kjøpt på nett hos Nespresso. Tror ikke man kan kjøpe den i butikk faktisk:)

Anonym sa...

Hei Emmeline
Bloggen din er så fin, og jeg blir ordentlig glad av å lese den. Har du et tips til en fin nettbutikk som selger alle de lekre greengateproduktene som du viser frem i bloggen din? Ha en fin søndag:-))

Related Posts with Thumbnails