lørdag 29. januar 2011

Knøttakjøkken

Jeg har omtrent ingen kjøkkenbilder på bloggen. Da snakker jeg ikke om kjøkkenbord, med tilhørende stoler, om slagbenk eller tallerkenhyllen...


Jeg snakker istedet om kjøkkeninredning med tilhørende kjøkkenbenk. Vi har nemlig et skikkelig knøttakjøkken når det kommer til innredning. Det er nesten null og niks kjøkkeninredning, lite benkeplass og lite skapplass. Likevel er det nok å ta fatt i når det skal vaskes.. og i dag har jeg gjort akkurat det--vasket altså!


Da vi bygget om kjøkkenet for snart seks år siden, var det vanskelig å finne en god løsning. Vi hadde ikke råd til plassbygget kjøkken, og måtte satse på Ikea. Siden vinduene går langt ned på to av veggene og kjøkkenet i tillegg hadde tre dører, var det nesten umulig å få det til. Å åpne opp inn til stuen hadde vært drømmen, men så er det altså sånn at pipeløpet stenger for den muligheten.


Alt i alt må Emmeline bare ta til takke med det kjøkkenet vi har fått. Likevel er det sånn at det aldri har blitt helt ferdig. Det har jeg veldig lyst til å gjøre noe med. Taket trenger noen strøk med maling og hadde jeg valgt benkeplate på nytt så hadde jeg aldri valgt mørkebrune benkeplater. Jeg har veldig lyst til å skifte dem ut, eller eventuelt bare male dem. Dette er en plan som Emmeline trolig bare kan drømme om, da Emmlinemannen kommer til å rasle med sabelen om man ymter frempå om ny benkeplate.


Jeg har jo også bestemt meg for å  flise mellom kjøkkenbenk og skap!  Men noen dager tenker jeg at det kanskje hadde vært veldig gøy å kle mellomrommet med vinylfliser...


Polkadott vinylfliser i lyseblått--hvis man har hvit benkeplate vel og merke....Føler at det er en veldig tvilsom plan om jeg skal være helt ærlig;) I såfall må jeg nesten spraymale kaffemaskinen for å få det til å matche... Dette kan med andre ord, bli et meget spennende prosjekt!


Kunne jo også ha tenkt meg en bloggevask når jeg først var i siget;) Men disse vaskene skal man helst ikke ha på enden av kjøkkenet. De bør støttes av skap på begge sider!


Uansett så håper jeg på å komme i gang med kjøkkenfiksing i løpet av februar måned. Jeg må bare bestemme meg for hva jeg ender med først! Ha en fin lørdagskveld du også:)

 

52 kommentarer:

Ingrid sa...

Ahh, kjøkkendrømmen som ingen ende har, man får jo aldri nok skapplass og benkeplass, og drømmevasken koster som regel alt for mye til at man i det hele tatt tør å drømme om den... Spennende blir det uansett å se hvor du ender med flisleggingen, likte vinyl-flisene!!

Lykke til :))

Britten sa...

Den benkeplaten er da helt fin , mange , meg inkludert , misunner deg nok den ...

Enig i at det bør være "noe" på veggen mellom benkeplate og overskap. Der bør man ha noe tidløst , det er ikke like lett å skifte som puter i sofaen , liksom ... ;-)

God helg !

Laila sa...

Meeeeeeeeen dæv... da... Syns det kjøkkenet ditt var søtt/fint jeg, selv med mørk benkeplate. Selv har jeg hvit benkeplate, jeg sier bare huff.. da kaffe setter fine flekker, bare sekunder etter de har møtt underlaget =(

Likte også disse vinyl-flisene =)

Lykke til med fornyingen av kjøkkenet, må endel (natt?)tenking til for å få det som man vil.

Ha en fortryllende lørdagskveld, klem fra Laila

Sommerhusliv Hele Aaret sa...

Glæder mig til at se hvad i finder på.
Fine fliser du viser, hvor har du dem fra.
Jeg går nemlig med en ide om at lave nogle bord skåner til varme ting.
Og tænkte igår, at jeg skal have fat i nogle fine fliser, som de lavede bordskånerne i gamle dage.
Ha´en dejlig aften.
Nyder din blog hver dag.
Knus Fra Susi

Prinsesse Elin sa...

Slapp av. Jeg har ikke bloggevask og ikke blogge kjøkkeninnredning. Jeg ønsker meg en hvit en med prinsessekroner som knotter og en skikkelig trone i hjørnet slik jeg kan piske mine slaver rundt. ha ha ha
Du har det bra nok Cecilie. Du er bra nok vennen min:)

Jannicke sa...

forbaska piper altså!!!!
:o) lykke til med valg av fliser!
små forandringer gjør faktisk susen!
Klem J.

Gry sa...

Åh jeg syns kjøkkenet ditt var kjempekoslig. Men skjønner hva du sier med at du savner benke og skapplass. Man får vel aldri nok av det.

sylvia sa...

koselig kjøkken du har da.
du finner nok en løsning, gleder meg å se.
klem fra sylvia

Livets små øyeblikk sa...

Jeg synes kjøkkenet ditt er fint jeg, og du er ikke alene om å ha knøttekjøkken;-) Litt irriterende når mulighetene blir så begrenset, men er kjøkkenet lite - så er kjøkkenet lite, ikke noe å gjøre med det. Forandringer kan man jo gjøre uansett hvor stort eller lite kjøkkenet er, og man tar ikke til takke - man endrer planene!
Flisene var super-søte, hvor har du funnet disse?
Jeg drømmer om slakterbenk-plate, bloggvask og slagbenk. Men det får bli på et annet kjøkken i et annet hus, jeg har knapt nok plass til kjøkkenbord;-)
Ha en fin kveld og nyt resten av helgen:o)

Whitebite sa...

Du har ihvertfall et kjempestort kjøkken, lyst og fint! Manglende benkeplass kan du f.eks utvide med et avlastningsbord (eller hva det nå heter..) Har det samme problemet som deg når det gjelder vegg mellom benkeplate og skap! jeg liker nemlig ikke fliser der..som alle andre har. Synes det er en rar greie å ha fliser der.. Det bryter opp og lager usymmetri og skaper et rotete inntrykk. Spesielt på små kjøkken.
Jeg har som deg en helt jevn tapet uten mønster, men føler det ser litt uferdig ut..ikke helt praktisk heller ved vannsøl.
Hmm.. hold oss oppdatert videre, og lykke til!

Christina Mari sa...

Syns det va fint & søtt jeg. Er mye jeg ønsker meg når det gjelder kjøkken her også. Å heldigvis er muligheten der. Det tar bare tid & penger.
Ha en god kveld vidre.
Klem Christina

MissMette sa...

Skjønner godt hva du mener, Cecilie :) …..kjøkkendrømmen og kjøkkenvirkeligheten! – nok plass når man skal rydde og vaske – men ikke nok plass til det man har lyst på :)) …og lyst på mange ting har jeg! … som både kaffemaskin, hyller til mine pynteting (som nå står inne, gjemt i et skap!), spiseplass til flere enn tre!!! – skulle hatt mer lys i form av vinduer slik at det blir lysere (skjønner NÅ hva mamma mente med vindu, lys, eldre…) hm! hvorfor hørte jeg ikke etter, neida for jeg viste bedre – jeg har jo perfekt syn! Men noe har skjedd, et eller annet som gjør at jeg må nærmere og nærmere både tv og magasiner :))

Ja, ja… blir spennende å se hva du skal gjøre med veggen. Jeg likte kjøkkenet ditt veldig godt, lyst og tidløst og benkeplate var en vakker kontrast til det lyse ღ digger alle de flotte Green Gate tingene dine og din herlige skrivemåte – frist og underholdende ღ Ønsker deg også en fin lørdagskveld, klem fra Mette

Kos og kaos sa...

Knøttekjøkkenklubben er stor, og jeg er også medlem der :-) Ideelt sett burde jo en familie på seks ha stort kjøkken med masse plass til både gastronomisk kreativitet og annen kreativitet, men så er det en gang sånn at ikke alle hus er bygd slik at der er mulig... Vi har også et pipeløp som saboterer drømmen om åpen løsning, og vi har alt for liten plass til ting og tang på kjøkkenet. Jeg trøster meg med at knøttekjøkkenet mitt kan lukkes i begge ender - så slipper vi å se rotet.. Jeg er forresten i ferd med å bytte fra lys til mørk benkeplate, og må si jeg synes din benkeplate er flott! Selv om lyst på lyst alltid er der, må i alle fall jg tvinge meg til å tenke praktisk innimellom.

Ha en finfin helg!

Anonym sa...

hei liker siden din jeg har brukt gulvlaminat i steden for fliser .det ble fint og ikke minst billig.

Anonym sa...

Bare så det er sagt; hvit benkeplate er veeeldig oppskrytt! Når vi skal pusse opp kjøkkenet blir det mørk benkeplate, uten tvil.
Uansett; ha en fin lørdagskveld! :)

Maratonjenta sa...

Jeg har knøttekjøkken selv og kan anbefale tapet på splashveggen over vask. Valgte en hærlig rosa tapet og satte glass foran. Det gir masse farge og energi til et lite kjøkken. Og tapeten kan skiftes om du blir lei av den. Og om du skal skifte benkeplate er Corian topp, ingen brødsmuler vises, vannsøl no problem, sett fra deg brennvarme kasseroller oppå osv.

Lykke til! Forandring fryder:-)
Lørdagshilsen fra Maratonjenta!

Mettelivet sa...

Jeg likte den benkeplaten din! Det er vel ikke IKEA vel?? Finishen var så bra!! Jeg hadde makent kjøkken for mange år siden med benkeplate i bøk ...den så ikke bra ut etter noen års bruk! Din ser jo spell ny ut ennå!Selv har jeg nå en ruflete hvit benkeplate fra 94...altså snart 20 år gammel. Den er nok ikke like fin som da den var ny, men den holder seg. Jeg ville ikke bekymret meg for hvitt...vaske på hvite overflater er du jo vant til, så et par kvadrat fra eller til hva gjør vel det? Likte bildet med den blå tapeten og metroflisene! Siden jeg er ny i blogglandia er det mye jeg ikke forstår av språket ennå...bloggevask?? Hva er det??

Klem fra Mette

Hege A "The not so perfect mum-blogg" sa...

Hihi, har jeg bloggevask, jeg altså?? Det er uansett det eneste jeg er fornøyd med på kjøkkenet, vi skulle egentlig pusse opp, men hadde bare råd til en mini-oppløftning den gangen vi kjøpte huset, så det ble ny benkeplate, malte skap og "bloggevask". :o)

Elsker lysekronen på kjøkkenet ditt, og den koselige tallerkenhyllen.

Barbros lille atelier sa...

Synes du har et kjempekoselig kjøkken:-)

Her står også kjøkkenfiksing på programmet, og i helgen har vi faktisk omsider fått siste overskap på plass. Det tok jo bare sånn ca. 1 år... Og Steinar har vært ute og kjøpt maling til kjøkkenet. Tenk at han kom på det nesten helt av seg selv:-) Jeg skal til og med få nye fliser på kjøkkenet! Jippi:-)

Lykke til med kjøkkenplanene!

Klem

Emmeline sa...

Bloggevask er den vasken du ser på bildet med metroflisene..En hvit dyp vask.... Som alle interiørbloggere ønsker seg: Ergo Bloggevask!

Anonym sa...

Hallaien! Eg e ingen blogger,ergo velger eg ikkje bloggevask når eg no holder på med totalfornyelse på kjøkkenet. Ser for meg alt knuselig som ville blitt knust i den harde vasken! Har valgt lyst IKEA kjøkken,når vi nå fjernet furukjøkkenet fra Sigdal.(Det nye kjøkkenet kostet mindre enn det gamle kostet i 1987!)Du må stikke oppom når eg e ferdig om nokken uker :)
Randi Sol.

Rosa sa...

Eg trur eg kan sei at eg er ei av dei få damene i mange mils omkrets som IKKJE ynskjer meg større kjøkken og meir benkeplass. (Eg har ca 28 kvm, og kjøkkeninnreiing i U-form + bardisk) Og dette er vel ein av dei få tinga (det er ein overdrivelse!) eg ikkje ville ha bytta med deg ;) Bortsett frå det er jo kjøkkenet ditt fint då, med mørk benkeplate og alt. Eg syns det passar i eit lyst kjøkken å ha mørk plate som kontrast. Sjølv har eg grå/svart plate, og ville ikkje ha bytta den!

Gler meg til å sjå kva du landar på, men håpar du ikkje får mange ekstra søvnlause timar som fylgje av kjøkkenplanlegging.

Sleep tight!

Anne sa...

Hei Emmeline. Kjenner på meg at du får et "perfekt" kjøkken til slutt;) Du har virkelig mye fint, og så flott satt sammen. I dag har jeg sydd små stoffhjerter og hengt opp rundt omkring, etter inspirasjon hos deg. Takk så mye. Hvor har du fått tak i de fine flisene? Skal ordne kjøkkenet på hytta, og er på jakt etter noe slikt. Hilsen fra Anne.

Harmoni og nostalgi - Den Hvite Rose sa...

Hei. Du er en av de bloggene jeg har fulgt lengst, og for en gangs skyld så har jeg et forslag til alternativ for kjøkkenfliser. Jeg kjøpte sånne ferdigmalte plater( ser ut som planker). Det ble akkurat passe landlig og så er de kjempelette å holde rene. Klem Jorunn

Harmoni og nostalgi - Den Hvite Rose sa...

Hei, nå har jeg lagt ut bilder på bloggen min, så får du se resultatet av "planker" mellom benk og overskap. Klem Jorunn

Hobbymegher sa...

Nydelig blogg du har!
Akkurat en slik stil som jeg også elsker!
Masse hvitt, men likevel nydelige farger!
La deg til i blogglisten min, er det ok?

Frøken Miks sa...

Gurimalla så fine fliser! hvor får man fatt på slike, mon tro??
:)

Naturally Carol sa...

I love your wooden bench top! The accesories look great on it...why not just tile behind on the splashbacks? Leave the benchtop alone!

Anonym sa...

Flott på kjøkkenet ditt og vinyl-flisene er et smart tips....søte var de også:)

Har en del kjøkkenfokus på bloggen min også og en konkurranse hvis du har lyst:)

Kos deg videre på nyvaska kjøkken:))

Anonym sa...

Jeg har bloggevask, har hatt den fra Ikea siden i sommer da vi satte inn nytt kjøkken. De første ukene turte jeg nesten ikke å bruke den for vi var så redde for merker. Etter hvert har det gått seg til og nå tenker jeg ikke over det og behandler vasken akkurat som jeg ville gjort med en stålvask. Ting knuser ikke og det blir ikke merker av gryter og panner. Ergo, vi er kjempefornøyd med vasken, den er utrolig praktisk siden den er så stor. Hadde nok valgt den omigjen pga. størrelsen.

Hilsen fast leser fra Egersund.

Ps! Har lest bloggen din i 3 år nå, og dine innlegg er herlige å kose seg med i hverdagen.
Forresten: Hvis du ønsker sort benkeplate, kan du male den med bengalakk, det blir kjempelekkert!

Anonym sa...

Hei,
kan jeg spørre etter målene på tallerkenhyllen som du har på kjøkkenet? Er kanskje litt frekt, men... Den ser nemlig perfekt ut i størrelse!:) Svigerfar skal lage tallerkenhylle til meg, men jeg trenger noen mål så jeg får den slik jeg vil! :)
Hilsen Sissel

Hilde - Feien og Fjong sa...

Om ikke kjøkkenet er så stor, er det uansett et fint og koselig kjøkken! :)
Blir spennende å se hva fliser du velger. Likte vinylflisene kjempe godt og det er vel ikke akkurat nødvendig og si at de var veldig DEG ;)
Ha en fin søndag!

Anonym sa...

Du kunne slip av lakken på benkeplaten og så beiset den feks drivved farge.... Du har en veldig fin blogg, er stadig innom her og leser dine morsomme innlegg;)

Beth sa...

Det er et nydelig kjøkken du har! Liker veldig godt Ikeas kjøkkenutvalg og dette er min favoritt!
Syntes det er lekkert med den mørke benken jeg som bryter litt til alt det lyse. Ville nok valgt hvite fliser jeg, det er tidløst og lekkert...

Linda sa...

Lykke til! Det blir fint uansett!

Desirée sa...

Benkeplaten din synes jeg var veldig fin! Passet fint inn der også. De flisene med blomster på synes jeg hadde vært nydelig på veggen! Der er det både dots, blått og rødt. Lekkert hadde det blitt!

Lykke til med valget :)

Klem fra Desiree

Mettelivet sa...

Hehe, okei, nå er jeg er med:-D Den står jo på min ønskeliste også men noe kjøkkenfornyelse blir det ikke på mange år, for mitt forferdelige bad fra 1968 må tas først.

Jeg gleder meg til å se hvordan kjøkkenfornyelsen din blir..med eller uten de nydelige vinylflisene!

Hilsen Mette

Mors værelse sa...

Hei..
Knøttekjøkken eller ikke...det virker da som du får laget mye god mat her..og trivelig er det jo..:))

Jeg har forresten laget et innlegg om Villa Provence. Restauraten som du hadde et innlegg om i 2009. Har lånt et bilde og linket til deg...hyggelig om du tar en titt innom..:)

Fortsatt god søndagskveld..!!
Hilsen fra Mariann

Trines Hus og Hage sa...

Kjempekoselig kjøkken hos deg, Emmeline. Jeg er veldig hekta på kjøkken om dagen, da vi holder på å gjør kjøkkendrømmen til realitet. Måtte smile for meg selv her da jeg leste; jeg har nemlig fått meg bloggevask. Veldig fornøyd med den også. :-)
God følelse når man har fått vasket og "shinet" på kjøkkenet. Måtte den godfølelsen vare lenge!
Klem Trine

Anne sa...

Hei igjen. Kan det være fliser fra Cath Kidston mon tro? Jeg har lett og lett... syntes de var så vakre:)

Harmoni og nostalgi - Den Hvite Rose sa...

Hei igjen. Mine ferdige "planker" er det broren min som har sagd, fordi jeg hadde flaks og han hadde lånt en slik elektrisk sagedings. Men, når sant skal sies - dette hadde jeg greid selv. Bare å måle litt og sage det, så går det helt fint. Men jeg tror kanskje det må en fintagget sag til? Kanten mot benken skal det legges silikon på. Og jeg regner med at det er et prosjekt for meg, ellers tar det for lang tid. Min "handyman" har for god tid nemlig. " Vi tar det i morgen". Klem Jorunn

Gunhild Kjerstad sa...

Hvite benkelpater er kjempeflott i andres sitt kjøkken. Da slipper nemlig jeg å vaske dem 14 ganger om dagen;) Jeg har hatt hvit benkeplate en gang, og aldri mer. Det blir aldri reint, og ser altså alltid møkkete ut! Uansett. (Men nå har jo jeg 3 svarte hunder som røyter mye også da.....)

Anonym sa...

Supert kjøkken, super blogg, super dame!!!!!!!

Klem

Bente sa...

:) Tror vi har samme kjøkken,og det er rart det der hvordan man endrer smak. Jeg har bare hatt kjøkkenet i 4,5 år, og er så lei brun benkeplate,og gulv!!! Men du den tallerkenhyllen din er bare så GLAD :)))
Takk for herlig blogg :)

Anonym sa...

Hei,

er du fortsatt på jakt etter dør? Tenkte på deg da jeg dumpet over denne: www.gamletrehus.com :)

Ann sa...

Hei! :)) "Er det hjerterom er det husrom!"? ;) Vi har et ENDA mindre kjøkken enn det du har tror jeg, -men jeg er kjempefornøyd med "Knøttakjøkkenet" mitt jeg! :))) Vi flyttet rett og slett noen av kjøkkenskapene til en annen vegg, kvittet oss med kjøkkenbordet og lagde en bred dør mellom kjøkken og spisestue (der kan du kan f. eks. ha doble lekre glassdører? ;)) På den måten fikk vi en hel vegg + et hjørne ekstra til å ha kjøl + frys + lyssatt vitrineskap for kokebøker m.m. inne på kjøkkenet, og i tillegg er spisestuen vår i bruk dagelig nå! :)) Før stod den jo bare der, kun i bruk ved "spesielle anledninger"... Verdifullt areal for "spesielle anledninger"?! Hi, hi, ja jeg må bare innrømme at jeg gikk mange runder med meg selv før jeg innså at "Ja, tja, kanskje trenger vi faktisk ikke kjøkkenbord!!" :))) I dag savner jeg ikke kjøkkenbordet i det heletatt! Vi har jo spisestuen: I bruk til hverdag og fest, og som en forlengelse av kjøkkenet, -god plass, sosialt og fungerer heeelt supert! Nå kjenner jeg jo ikke planløsning i ditt hus, men kanskje er dette en løsning som kan fungere også hos dere?
Vi hadde lyse benkeplater, jeg har byttet de ut i mørke! "Bloggevask" (Hi, hi! :)) ble vurdert da vi pusset opp kjøkkenet, men restaurantkum ble valgt! Kjempepraktisk fordi den digre bakekummen som hører til eltemaskinen lett får plass nedi. Det samme gjør stekebrett m.m., kan anbefales! ;)

Jeg liker kjøkkenet ditt akkurat som det er jeg, men som huseier har jeg stooor forståelse for at du stadig tenker utbedring :)) Jeg ser stadig noe her hjemme som kanskje kunne "snues" litt på! ;))

Ha en fortsatt fin uke! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Anonym sa...

Benkplaten har den perfekte fargen jo! Synes det var veldig fint.

Så må jeg bare innrømme at jeg smilte da jeg så de flisene du vurderer, for de er grusomme og langt ifra tidløse :p

Emmeline sa...

Hehe Anonym:)

Jeg har FOR LENGST gått vekk fra de flisene;) Det blir nok trolig vanlige fassettslipte fliser istedet...selv om jeg i mine svake stunder har lyst på blåmalt panel...og hvite benkeplater..

Men hvitprikket gulv på hytten blir det...og det er de samme vinylflisene!!

Anonym sa...

Hehe, ja det høres mye finere ut :) Som jeg skrev synes jeg benkeplaten er nydelig, og hadde jeg skulle valgt en benkeplate til mitt hus ville den blitt akkurat slik, med hvite skap :)

Hvite fliser med prikker kan vel kanskje være litt kult? Legg inn bilder når dere er ferdige da?

Ellers synes jeg du er knallflink til å skrive. Underholdende og arti :)

Anonym sa...

Kjøkkenet ditt så da stort og fint ut, skal love deg at det finnes mye mer knøttakjøkken enn det der altså :D

tedes sa...

click for more info best replica designer bags image source best replica bags image source Louis Vuitton replica Bags

David Clarke sa...

Dette er et fantastisk innlegg. Veldig informativt og kreativt innhold. Dette konseptet er en god måte å øke kunnskapen på. Jeg liker det, og det hjelper meg veldig godt. Takk for denne korte forklaringen om benkeplate kjøkken.

Related Posts with Thumbnails