mandag 10. januar 2011

Ikkje få panikk, ikkje få panikk !!!


For å si det rett ut så har omgivelsene tatt affære når det kommer til Emmelines bunadsdrømmer. Fra å være en dame som skulle sy bringeduk og belte, har jeg tatt steget over i rekkene til å være en dame som kun har ett mål: Å komme seg inn i sin egen nybestilte bunad.


Bringeduk og belte er overtatt av kyndige hender, og i løpet av to døgn har min svigerinne kommet i havn med 25% av broderingen på beltet. Vi har også kommet til et punkt da min søster og svigerinne har kastet alle sine bunadsprinsipper på båten.


Dermed broderer min søster engelske Cath Kidson roser, kombinert med fioler fra beltemønsteret. Bringeduken blir med andre ord av typen som ingen har sett før her i verden. Svart bunn blir det også--selv om det betyr at man er i sorg. Skitt au... Noen må være i sorg også!
Da Emmeline i et svakt øyeblikk kom drassende med forslag om at hun kanskje skulle kjøpe seg en engelsk veske med broderi som bunadsveske, satt imidlertid damene foten ned.


For der gikk liksom grensen for hvilken tedrikkende oldemorslook man kunne sette i gang med. Jeg har visst strukket strikken mer enn langt nok med den bringedukhistorien;)


Litt verre er det med Emmeline- som nå har kniven på strupen. Dermed er jeg ( for tusende gang) ferdig med halv-pris-på-julesnopet-sprekken. Min siste oliven er spist, og mitt siste brusglass drukket. Her er det på med broddene og easy listening på headset. I det fjerne blinker bunadsdrømmen, med rosemønstret belte og Cath Kidston inspirert bringeduk. Det er bare tusen millioner treningstimer som skiller oss ad!-og selv om jeg syns det er så godt med Oliven at jeg gjerne spiser en hel krukke, så er jeg ferdig med det nå! HELT FERDIG!! FINITO FOR EVER!! OH YES! Dermed ligger Emmeline i sengen sin hver kveld, og hører på DU KAN KLARE DET CD-en.. Som jeg snart kan utenat, og som jeg på et tidligere tidspunkt også har hørt på mens jeg spiste sjokolade. Den eneste forskjellen er at bunaden til  x-antall tusen kroner snart er klar på butikken, som det reneste riset bak speilet, eller eventuelt riset foran speilet! Dermed er det no mercy -atter en gang! Ja ja. Wish me luck! OVER OG UT:) 61 kommentarer:

Anonym sa...

Dette klarer du!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeg er også i gang!!

Marit

IdéSpiren sa...

Haha, kjenner meg godt igjen i halv-pris-på-julesnop kjøret! :) Lykke til med bunadsprosjektet, gleder meg til å se deg vise frem det ferdige resultatet!

bentemor sa...

velkommen i klubben.. er også på vei inn i bunaden, greie å presse den på men ser da ut som Dolly Parton i setesdalstakk..og det er jo en skam for den fine sunnmørsbunaden.. frem med gulrot og brodder. here we come på blankisen

Anonym sa...

you go girl !!!!!

( du er ikke alene, vi er mange som traver rundt i mørket med musikk i ørene, og bilde av oss selv som lekre sylfider framme i det fjerne.....måtte det bare vare .....
klem fra Trulte

Refleksjon på livsvegen sa...

Heiar på deg!!!

Nattaklem :-)

Anonym sa...

Artig lesing, som vanlig...
Klart du greier dette. Den flotte bunaden er inspirasjon nok i seg selv. Ønsker deg lykke til.
Min Sunnhordlandsbunad har merkelig nok krymet litt de siste 2årene, så jeg må også gjøre noen grep. Hilsen Kari A.

RoseSommer sa...

Anagrammet for BUNAD er ANBUD, så det var smart å sette bort jobben. Morsommere å se det du skriver enn det du (evt) broderer.

Gjør så godt du kan med treningen. Sølja passer uansett.

Whitebite sa...

cant wait to see it on!!

Anonym sa...

Lavkarbo er tingen!! Da kan du kose deg med gode oster og majones, og likevel gå ned i vekt :) Jeg skal også bestille bunad...kanskje på tide hvis jeg skal ha den til 17 mai....haha
Hilsen Ragnhild

Hjemmekjær sa...

Så gøy, ny bunad på gang! Å ekstra gøy med "en vri" som ikke alle andre har!:)

Jeg syns du er flink, som slenger deg på "mitt siste brusglass", å ingen mer snop..... Selv er jeg pepsi-max avhenging, og veeldig glad i godter. Skal ikke klage for mye på vekta, men jeg har tannlegeskrekk. - Utsetter tannlegetimen MINST 4 ganger før jeg endelig går.... Slik er det hver gang. Å etter HVERT tannlegebesøk skal jeg slutte med pepsi-max, å bare spise godteri på lørdager..... Blir det sånn?? NOPE! Så her sitter jeg, med min firkløver, glass med pepsi-max og en pose med tutti-frutti (et eller annet søtt greier...) Å tannlegelappen som kom i posten i går, henger som skrekk og gru på tavla på kjøkkenet....

Fru Fjeldhammer sa...

Det er vanskelig å komme igang igjen etter julen.. men

You can do it!!

Lykke til...

(jeg var å veide meg på tirsdag, går på easylife, vekta viste 4,6kg opp etter jula... jadda!)

Lobeliadamen sa...

Gudd løøkk! Du klarer dette her du. Men da er det no more Bybane og bare spasering (evt rolig jogging). Sort-bringeduk-sorg kan være over mangel på olivenspising, så da passer det jo helt perfekto!
Eg er også HELT ferdig med spise-opp-jule-godteriet-og-det -gamle-dårlige-snopet-som-ikke-ungene-spiser-engang. Jepp HEEELT ferdig. Imorgen skal jeg på prøvetime på Zumba. jaja, mercy on THEM sier bare jeg, jeg EIER ikke kordinasjon.
Anyways....fingers crossed og munnen lukket! :-)

W

Anonym sa...

Knegg,knegg og atter knegg:)Når jeg nå forhåpentligvis har ledd meg ferdig av din fandenvolsdke,selvironiske "kommer jeg i bunaden som jeg har bestilt??",vil jeg si:STÅ PÅ,dette klarer du!!

Liv

Siri sa...

ønsker deg masse masse lykke til, emmeline! Dette klarer du :-)

:) sa...

Oliven er vel ikke så gale...? Sunt fett er bra og fett forbrenner fett.. Det eneste er at du kan få i deg for mye salt, men kanskje det finnes usaltede du kan salte selv med sunt salt (himalayasalt).

Mange kostholdsråd på bloggen min ;) Bl.a. SUNN sjokolade med ingredienser som kan hjelpe en ned i vent (ikke sukker eller kunstig søting).

Vimså sa...

you can do it...
Du kjem helt sikkert til å stråle i din nye bunad..
mj

:) sa...

* ned i vekt

Moccamamma sa...

Så lurt å sette bort broderingen! Tenk på alt det andre gøyale du kan bruke tiden din på nå, framfor å telle sting :) Synes du er kul som gjør bunaden din til din helt egne. Ellinor Flor tok jo søljer ut av sin sammenheng med stort hell, så du kan jo utmerket ta Cath Kidson inn i bunadsvarmen :)

Lykke til med gåing og sunn spising. Dette klarer du! Jeg har outet at 13 kg skal av mitt lange legeme i 2011....så her går det i reduserte porsjoner og mye grønt :) Har hatt stort hell med Roede før, og vektklubb.no - men kjører løpet selv etter samme mal denne gangen. Kosemerker er tingen!

Moccamamma

an-magritt sa...

Du er bare så herlig!!

Åshild sa...

Fantastisk hvordan du klarer å få en god historie ut av alt.
Nå er min sydentur nærmere i tid enn 17.mai, så bunaden bekymrer meg ikke enda. Det gjør derimot bikinien.

Jeg har inntrykk av at det er blitt litt mindre "strengt" med flere av bunadene. Det var jo sånn folk lagde bunad i utgangspunktet. Litt herfra og derfra.
Vil gjerne lese og se mer fra bunadprosjektet.

Hilsen Åshild

Janicke sa...

Masse lykke til! Ser kjempeflott ut den bringeduken :)

Anbefaler også lavkarbo hvis du er glad i god mat men ønsker å miste noen gram...du finner masse gode oppskrifter og tips på lavkarbo.no

Ha en flott uke!

Fruen i huset sa...

Denne er til deg, din søster og svigerinne http://www.youtube.com/watch?v=yY30B9ZMq4U
Stå på - gleder meg til bloggbunaden over alle "One of a kind". Lykke til klem fra Fruen i huset

Mettelivet sa...

Jeg må le litt med deg ang det der beltet. Et belte ingen har sett før....i Fru Kidstons glade fargeverden og samtidig i dyp sorg...ufattelig stilig og modig gjort! Gleder meg til å se blogginlegget der bunaden er ferdig! Lykke til:-)

ANETTESHUS.COM sa...

Heia, C!! Dette klarer du!!!

STØRSTE klemmen:)

Anonym sa...

E ikkje du gammel nok te å bestemme sjøl ka du går me?
Du kan vel brodere ka du vil på brøstet? Kall kjolen din for drakt og ikkje bunad,så e vel alle fornøyd? Hilsen Randi Sol(som aldri har ønsket seg bunad)

Beth sa...

Dette blir lekkert! Gleder meg til å se deg i nybrodert bunad!
Og bunaden kommer til å passe for du er da en dame med viljestyrken i behold, eller?

Anonym sa...

Kjære Emmeline! Jeg lider (og trener) med deg, skal også inn i en bunad, og det er et stykke igjen. Men du; kutt for all del ikke ut oliven, da - det er ikke SÅ mye kalorier i det i forhold til mye annet, og det er jo veldig sunt da. Jeg er også veldig glad i oliven og unner meg det rett som det er, dog kanskje ikke en hel krukke i slengen da :-) Lykke til - vi sees i full bunadsstas om noen måneder! Klem fra Vilde M.

Danden sa...

For et FANTASTISK fint mønster, Emmeline! Det der blir jo kanonbra og er absolutt verdt å kjempe for/ mot!! Jeg holder også på med et bunadsprosjekt - eller rettere sagt TO!! For 15-16 år siden (joda, det medfører riktighet - dessverre ingen skriveleif!) begynte jeg å brodere bringeduk og belte til Hardangerdrakten min. Dette fikk jeg i havn innen rimelighetens grenser, men fangbåndene som jeg ville ha på beltet har latt vente på seg... Nærmer meg nå enden på fangbånd nr. 2, og målet er å få det ferdig tidsnok til at fangbåndene kan bli montert på beltet klart til fjortisens konfirmasjon 15. mai. Det er sikkert allerede "et par" til foran meg i bunadskøen, så her er det bare å raska på!!!

I tillegg har jeg begynt så smått på vinterbunaden fra Hardanger. Er ferdig med svartsømmen på forkleet, men drøyer svartsømmen på kragen. Det er så SINNSSYKT putlete!!!

Som om ikke det er nok har jeg planer om å dikte mitt eget mønster til bringeduken og beltet (blir sikkert noen fangbånd til den også, tenker jeg...). Noe sier meg at jeg kommer til å bli ferdig med det prosjektet før jeg er ferdig med nevnte svartsøm. Mye kjekkere å gjøre det gøye først, og spare møkkajobbene til senere!?

Ellers ønsker jeg deg lykke til med dietten! Men.. oliven; er ikke det SUNT? Det trodde jeg - men så feil kan man kanskje ta?

I tilfelle du vil ha et tips: Sjekk ut ketolysedietten! De selger boka + diverse "remedier" på Meny-butikkene. Jeg begynte på den for halvannet år siden, tok av 12-13 kilo på 2,5 mnd. og har klart å holde en rimelig stabil vekt siden oktober/ november 09. Verdt et forsøk og jeg kan absolutt anbefale den! Har prøvd mange rare mirakelkurer, men det er bare denne som har funket for meg.

Uansett hvilken metode du velger: Lykke til og stå på! You can do it!

Klem fra Danden

Danden sa...

For et FANTASTISK fint mønster, Emmeline! Det der blir jo kanonbra og er absolutt verdt å kjempe for/ mot!! Jeg holder også på med et bunadsprosjekt - eller rettere sagt TO!! For 15-16 år siden (joda, det medfører riktighet - dessverre ingen skriveleif!) begynte jeg å brodere bringeduk og belte til Hardangerdrakten min. Dette fikk jeg i havn innen rimelighetens grenser, men fangbåndene som jeg ville ha på beltet har latt vente på seg... Nærmer meg nå enden på fangbånd nr. 2, og målet er å få det ferdig tidsnok til at fangbåndene kan bli montert på beltet klart til fjortisens konfirmasjon 15. mai. Det er sikkert allerede "et par" til foran meg i bunadskøen, så her er det bare å raska på!!!

I tillegg har jeg begynt så smått på vinterbunaden fra Hardanger. Er ferdig med svartsømmen på forkleet, men drøyer svartsømmen på kragen. Det er så SINNSSYKT putlete!!!

Som om ikke det er nok har jeg planer om å dikte mitt eget mønster til bringeduken og beltet (blir sikkert noen fangbånd til den også, tenker jeg...). Noe sier meg at jeg kommer til å bli ferdig med det prosjektet før jeg er ferdig med nevnte svartsøm. Mye kjekkere å gjøre det gøye først, og spare møkkajobbene til senere!?

Ellers ønsker jeg deg lykke til med dietten! Men.. oliven; er ikke det SUNT? Det trodde jeg - men så feil kan man kanskje ta?

I tilfelle du vil ha et tips: Sjekk ut ketolysedietten! De selger boka + diverse "remedier" på Meny-butikkene. Jeg begynte på den for halvannet år siden, tok av 12-13 kilo på 2,5 mnd. og har klart å holde en rimelig stabil vekt siden oktober/ november 09. Verdt et forsøk og jeg kan absolutt anbefale den! Har prøvd mange rare mirakelkurer, men det er bare denne som har funket for meg.

Uansett hvilken metode du velger: Lykke til og stå på! You can do it!

Klem fra Danden

Danden sa...

Ooops... Noe klikka på datamaskinen. Var ikke meningen at kommentaren skulle komme to ganger. Sorry!

No.15 sa...

Stå på! :)

hobbyvimsa sa...

Masse lykke til med prosjekt!!Nydelig broderi!!Ha en fin ny uke..Klem Linda:=)

Mitt hvite hus sa...

YYYYYEEEESSSSS!!!! Dette klarer du Emmeline.. Hør på cd , ta på deg bunaden når du får den ..se at den passer mer og mer for hver uke..
DU klarer dette...

Stå på!!

klemmer

Tante Odny sa...

Det var herlig å se alle de vakre broderiene, fargesammensetningene, bildene du hadde tatt.
Håper mange blir hekta!!!
Med vennlig broderihilsen

fra tante Odny

Fjordheim sa...

Du får ha masse lykke til.
Var på vekta i dag, og den har gått litt mer opp en ønsket i jula. Så fra nå av går den nedover. Skal på trening, ta sol og sitte i masasjestol i dag. En herlig pleie seg selv dag. Og så blir det god fiskemiddag.
Ha en riktig god dag :)

Anonym sa...

Kjære deg - du var kjempesøt og flink på TV! Hvorfor skulle du ikke være like fin om du har bunad på? Få laget ekstra "sømmerom" både på stakk og trøye, så er du uten problemer i mange år fremover (egen erfaring). Dessuten er bunad mye flottere på litt runde former enn på "spinkelbein"! Lykke til!
Ullemia

Tante sa...

Så fint det blir emmeline. Kan du fortelle meg hvilket garn og på hvilken type stoff det blir brodert. Mine to yndige småpiker er fra Hardanger på bestefarssiden. Den eldste har hardangerbunad, til den ungste har jeg planer om om starte med en bringeduk. Har liggende stoff, men mangler garn. Ikke det at det har noen hensikt, har ingen illusjoner om at jeg får klemt fjortenåringen inn i en bundag, det er andre klesregler som gjelder der i gården. Jeg har noe garn liggende som de gamle grantantene i Bergen har kjøpt, men gi meg ett hint om du har kapasitet om hvilket stoff du broderer på. Og veska fra CK var jo bare aldelse skjønn, selv om jeg altså er lei av samme dame.

Nina sa...

Lykke til! Det her klarer du! ;)

Tante Odny sa...

Herlige broderier og bilder!
Håper mange blir hekta!


Hilsen

Tante Odny

Anonym sa...

Glem lavkarbo og ketolyse og alle slags andre dietter. Det viktigste er at inntaket er mindre enn det man forbruker, og dermed går man ned i vekt. Meld deg inn i vektklubb.no - det anbefales på det sterkeste. Der får man forslag til dagsmenyer og treningsopplegg. Evt kan man finne på noe selv, etter hvert blir man veldig god på å vite hva ting inneholder. Dessuten blir man litt hekta på å være flink når man ser tallene og diagrammene. Det ble i hvert fall jeg. :) Anbefalt vektreduksjon er 0.5-1 kg i uka. En sunn måte å komme inn i bunaden på, og forhåpentligvis noe som fører til varig endring av mat- og treningsvaner som gir et sunnere liv på lang sikt.

Lykke til! Du blir nok smashing i bunaden din! :)

Anonym sa...

Du er toppen Emmeline ! So avslappande kjekt å lesa bloggen din ! Og for eit naturtalent på tv - knallbra, men av ein eller annan grunn har eg ikkje trudd du prata so bergensk...artig. Og bunaden ser ut til å verta veldig flott. Stao pao Emmeline, frå HØGT&FRITT på Voss!

Anonym sa...

oooh I wish you luck;-)
Gleder meg til å se deg I bunaden jeg!!! Kanskje jeg klarer å komme inn i min gamle til sommeren også...

Heidi sa...

"ikkje få panikk, ikkje få panikk!"
Hahaha, jeg hører Dagfinn Lyngbø/istid ;)

Lurer på om det var mange som tok den?

Catje sa...

lykke til! Jeg jobber også mot bunad og må underskrive på lavkarbo-forslaget som en annen dame her foreslår. Ellers er en personlig trener absolutt å anbefale, hvis man har råd til det. Da bare MÅ man! (Begge deler funker for meg)

Lykke til uansett, gleder meg til å se den ferdige Cath Kidson-bunaden :D

(sandra) Nichitah sa...

Du tar virkelig sjanser med denne bunaden din ;) Tenk alle bunad entusiastene som kommer over bunaden din å går inn i koma :P Hehe, synes du er litt tøff med Cath Kidstone på Bunaden ^^

Lykke til med avrundingen, eller hva man nå egentlig skal kalle d !

klem

Anonym sa...

En god latter forlenger livet, og jammen trimmer den magemusklene også =) Så alt jeg trenger i løpet av dagen er en tur innom bloggen din, så er dagens innsats i boks!

Takk, Emmeline, for at du deler av deg på den måten du gjør, og lykke til med bunadsprosjekt.

Klemmer fra østlandet

Hilde sa...

Jeg har funnet ut at min bunad er så mange størrelser for liten at den nok må leve i skapet trist og ensom til en av jentene kan arve den... Allikevel hadde det vært stas å få skviset seg inn i en fra sparkjøp, men de går bare opp til str 46... sukk! Jeg får gjøre som deg - skjerpe inn!
synes du er flott som du er og jeg da!
Klem Hilde

Trollmora sa...

Bunaden hopper jeg over og så til ditt andre tema: "Dette kalrer du"... vel... det kan veldig godt hende du gjør det... men om du, som meg, må tenke diett egentlig hele tiden så gir jeg deg herved 3 regler (som jeg selv har fulgt og de funker som fjell og de er helt egenhendig stjålet fra en doktor på "OPRAH")

1:
Når du handler kan du handle alt, det eneste du ikke kan handle (spise) er produkter som din oldemor ikke ville ha gjenkjent som mat på mindre enn 2 sek.
(Nevner i fleng: Makrell i tomat på tube, mayones på pose, fiskepinner, klumpfritt syletøy på plastikkspruteflaske osv.......)

2:
Ikke kjøp eller spis en eneste ting som ikke en tredjeklassing kan si alle ingrediensene på uten problemer.

3:
Du kan velge selv: Bruk pengene nå på bedre mat eller bruk dem senere på lege. Du kommer til å bruke dem uansett.

:)

Lykke til... og selvfølgelig klarer du det! :)

Anonym sa...

Du kan klare det!

Fortell mer om den cden. Hørtes intresant ut.. Prøvde å google men fikk ikke fran noe.

Lykke til:)

Heidi sa...

Dette klarer du!
Men som bunadbruker må jeg innrømme at det er et sjeldent greit plagg til å godta noen centimeter eller kilo ekstra.

Jane sa...

You go girl!! Dette klarer du :0)

Elin sa...

Jeg anbefaler lavkarbo!

Jeg har gått på bade Vektklubb og Grethe Roede,og gått ned i vekt,men det er kun Lavkarbo/LCHF som har vært en behagelig måte å gå ned i vekt på,og den reduserer søtbehovet som er mitt problem.Man kan kose seg med mye god mat,man trenger ikke "tørke av stekefettet"når man skal ha fiskekaker til middag...og det er en god del desserter som man kan kose seg med.Jeg anbefaler Lenabeatrice sin blogg om lavkarbo!
Men lykke til uansett hva du velger!

Anonym sa...

Dette klarer du...vi er i samme båt....starter på kurs i morgen.
Tenk hvor fine vi blir til 17 mai!!!

Lykke til

Hege Anita fra Steinkjer

fru Storlien sa...

Haha, om bunaden ikke passer kan du bare hugge blikket i sydamen og anklage henne for å ha tatt feil mål...du er isåfall ikke den første som har gjort det!

ReDoir sa...

Hei Emmeline;)
Jeg syr folkedrakter i gjenbruksmaterialer og jeg ville ikke gitt meg med denne vesken. Prøv å ta utgangspunkt i bringedukbroderiet og broder en lingnende veske og sett sølvlåsen på.
Da bringer du disse delene som er noe utradisjonelle litt mer sammen.
Hvis du er intr,kan du ringe meg på 40463190 så kan jeg vise deg noen av arbeidene jeg har gjort så ser du selv. Ønsker deg lykke til

Anne H. sa...

Eg sitte her med nyinnkjøpt forstørrelsesglas med lys, trur eg blir galen. Dett skulle jo hjelpe på dei mikroskopiske korsstinga i det no kalla"ekle" bunadsbelte. Sukk, kvifor gav eg meg i kast med dette.

Rosa sa...

Som fleire av mine medsøstre må eg nok ein gong anbefale lavkarbo. Idag kjøpte eg meg eit nytt glas grøne oliven for å ha noko å knaske på. Og det er HEILT LOV! :D

Eg gler meg til å sjå deg med den unike bunaden på, iallefall!

Johanna sa...

Puh....jeg sitter her med ipad'en mens grand prix maser litt i bakgrunnen....og gleder meg over alt du skiver på bloggen din...og plutselig er jeg inne på den siden som handler om "alle" kvinners fellestema...og makan til respons! For en heiagjeng! Jeg kan ikke være dårligere...lykke til! Hilsen femoppfemneddama ;-).....kremt femnedfemoppdama....

Unknown sa...

徵信社收費
徵信社推薦
徵信社尋人
徵信社申訴管道
徵信社工作
徵信社公會
Unknown sa...


二奶
捉姦
通姦
法律
捉猴
偵探
離婚
尋人
劈腿
第三者
監護權
贍養費
包二奶
婚外情
徵信所
徵信業
不倫戀
離婚證人
法律諮詢
感情挽回
私家偵探
外遇調查
大陸抓姦
徵信器材
背信
不忠

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails